voetbalzone

Wervelend Bayern laat City aangeslagen achter: ‘Het was echt heel slecht’

Daniel Cabot Kerkdijk03 okt 2013, 07:45
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2013, 07:45
Advertentie

Manchester City keek uit naar de Champions League-ontmoeting met Bayern München, maar ondervond woensdagavond dat de krachtsverschillen tussen de ploegen wel erg groot zijn. Het team van hoofdtrainer Manuel Pellegrini ging met 1-3 onderuit. Franck Ribéry, Thomas Müller en Arjen Robben drukten de suprematie van de Duitsers in het Etihad Stadium in doelpunten uit. Álvaro Negredo verfraaide de eindstand voor de Engelsen.

Twee van de drie tegendoelpunten waren in de korte hoek van doelman Joe Hart. Na afloop weigerde Pellegrini de schuld in de schoenen van de Engels international te schuiven. “Het is jullie taak als journalisten om spelers op individuele wijze te analyseren. We hebben geen goede wedstrijd gespeeld en natuurlijk zagen we er bij de tegendoelpunten niet goed uit. Dat moet beter, maar niet alleen de keeper moet in dat aspect verbeteren.”

“We hebben vandaag (woensdag, red.) echt slecht gespeeld. Het was echt heel slecht”, vervolgde Pellegrini, die Manchester City minimaal naar de knockout-fase van de Champions League moet leiden. “Dit is niet het team dat we wekelijks in de Premier League zien spelen. Dat is nog het ergste. We hadden geen balbezit en we deden er weinig aan om in balbezit te komen. Natuurlijk speelt Bayern altijd op balbezit, maar we hebben gewoon geen goede prestatie geleverd.”

Bayern kan veel beter
Collega Josep Guardiola was zeer te spreken over de uitslag. “We domineerden het duel en hadden het meeste balbezit. Ook reageerden we goed als de tegenstander de bal had. Of Bayern nog beter kan? Ja, veel beter. In de opbouw. Dat kan echt veel beter. En bij standaardsituaties. Het zijn allemaal lange en goede spelers, daar kunnen we veel meer uithalen. Ik ben erg blij, maar dit is niet de finale. Het is maar de tweede wedstrijd van de groepsfase.”

In zijn lange carrière als voetballer en bestuurder heeft Uli Hoeness slechts zelden zo genoten als woensdag. "We hebben tachtig minuten lang bijna perfect voetbal laten zien. Ik kan me niet herinneren dat we op vreemde bodem tegen een grote club als Manchester City zoveel balbezit hebben gehad en zulk goed voetbal hebben laten zien."

Bezig met laden …