voetbalzone

‘Wil je op dit niveau meedoen en je treft Fenerbahçe, dan verwacht je dit’

Peter Nusselder28 aug 2013, 11:50
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2013, 11:50
Advertentie

Arsenal begon slecht aan het seizoen met een nederlaag in eigen huis tegen Aston Villa, maar vervolgens werd er in de voorronde van de Champions League twee keer gewonnen van Fenerbahçe en werd tussendoor ook Fulham verslagen. Keeper Wojciech Szczesny is dan ook tevreden, nu the Gunners zich voor de zestiende maal op rij kwalificeren voor de groepsfase van het miljoenenbal.

/

Nadat er een week geleden al met 0-3 werd gewonnen, volstond een 2-0 zege dinsdag. Voor de Poolse doelman was het vooral een opsteker dat hij in beide duels geen treffer hoefde te incasseren. “We wisten dat we gewoon ons werk moesten doen”, vertelt Szczesny op de officiële website van zijn club. “Na het resultaat in Istanbul was het een kwestie van negentig minuten lang geconcentreerd blijven.”

Dat Arsenal afrekende met de Turkse opponent kwam voor de Pool niet als een verrassing. “Als je wilt meedoen op het niveau van de Champions League en je treft Fenerbahçe, dan verwacht je dat we doorgaan en dat hebben we goed gedaan. Dit was voldoende voor een plek in de Champions League. Ik ben zelf ook blij dat ik de nul heb gehouden. Als de defensie zo speelt als ze nu deden maakt dat mijn werk ook makkelijker.”

Bezig met laden …