voetbalzone

Wilmots riskeert toorn Manchester City: ‘Ik heb niks gehoord’

Erik van Dam12 okt 2015, 14:10
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2015, 14:10
Advertentie

België speelt dinsdagavond zijn tiende en laatste wedstrijd in de EK-kwalifcatiereeks, thuis tegen Israël. Bondscoach Marc Wilmots wil Vincent Kompany graag opstellen, ook al zou Manchester City liever zien dat hij dat niet doet. De Engelsen zijn David Silva en Sergio Agüero al kwijtgeraakt de laatste dagen en vonden Kompany al niet okselfris. Wilmots zegt echter nergens van te weten.

voetbalzone

“Volgens mij is Kompany in orde. We zullen samen besluiten of hij wel of niet kan spelen, maar ik denk dat het wel goed zit. Als hij zich zelf goed voelt, dan zie ik geen probleem. Met Manchester City is geen contact geweest, ik heb niets gehoord. Ze weten daarnaast al wel hoe het team erbij staat en wat ik wil voor België”, verzekert Wilmots aan de internationale pers. “Ik selecteer de spelers en deze speler heeft vanaf het begin gezegd dat de tweede wedstrijd in deze fase haalbaar zou zijn.”

Zaterdag koos Wilmots centraal achterin voor Jan Vertonghen en Toby Alderweireld: op rechts en links stonden Thomas Meunier en Jordan Lukaku. Mogelijk kiest de bondscoach nu dus voor Kompany in de verdediging. In aanloop naar de laatste dubbele interlandronde zei Manchester City-trainer Manuel Pellegrini dat hij het niet erg vond als Kompany werd opgeroepen. Hij zei echter ook dat hij machteloos zou staan tegenover eventuele speeltijd voor zijn aanvoerder.

Kompany kwam de laatste vijf wedstrijden niet in actie bij zijn club vanwege kuitklachten. Op 15 september deed hij voor het laatst mee tijdens Manchester City-Juventus: toen haalde Pellegrini hem er een kwartier voor het einde vanaf. Daarna gingen de duels met West Ham United (verlies), Sunderland (winst), Tottenham Hotspur (verlies), Borussia Mönchengladbach (winst) en Newcastle United (winst) aan hem voorbij.

Bezig met laden …