voetbalzone

Woedende Chinese fans bestormen spelershotel na afmelding Cristiano Ronaldo

Lars Capiau23 jan 2024, 18:13
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:23
Advertentie

Al-Nassr heeft de geplande oefenwedstrijden tegen Shanghai Shenhua en Zhejiang tot nader order uitgesteld. De reden voor de verplaatsing van de duels is een blessure van Cristiano Ronaldo. Het afzeggen van de oefenpotjes leidde tot woede onder Chinese fans.

De Saudische club is momenteel op trainingskamp in China om zich voor te bereiden op de start van het nieuwe seizoen. Daar zou het dus oefenen tegen de twee Chinese ploegen Shanghai Shenhua en Zhejiang, die vorig seizoen respectievelijk als vijfde en derde eindigden in de hoogste Chinese divisie.

Maar die wedstrijden gaan dus niet meer door. Ronaldo heeft reeds publiekelijk zijn excuses aangeboden voor het feit dat de oefenwedstrijden geannuleerd zijn.

"Ik hou van dit land, ik hou er van om hier te zijn", werd de Portugese superster geciteerd door lokale media. "Ik vind het geweldig om hier bij jullie te zijn, ik wil niets liever dan voor jullie spelen."

"Wees alsjeblieft niet teleurgesteld, want dat ben ik ook. Ik bied mijn excuses aan aan de fans, maar ik kan echt niet spelen." Volgens Diario AS sukkelt de Portugees met een kuitblessure.

Nadat het nieuws uitbrak, konden sommige Chinese fans het maar moeilijk verkroppen. Zij hadden zich uiteraard enorm verheugd op het aanschouwen van Ronaldo en besloten het spelershotel te bestormen. In een ander filmpje is te zien hoe Ronaldo luidkeels toegezongen wordt door Chinese fans.

Mogelijk komt het oefenduel van Al-Nassr met het Inter Miami van Lionel Messi in gevaar. Dat duel staat gepland op donderdag 1 februari en wordt gespeeld in Riyadh, Saudi-Arabië.

Bezig met laden …