voetbalzone

Wolfsburg vreest vertrek smaakmaker niet: 'Hij vindt dit de juiste club'

Matthijs van Laar18 mrt 2015, 12:15
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2015, 12:15
Advertentie

Kevin De Bruyne is in Wolfsburg helemaal opgeleefd en behoort inmiddels tot de beste aanvallers in de Bundesliga. De Belg toont zijn potentie en is nog altijd pas 23 jaar. Het moment dat een Europese topclub zich meldt voor de jongeling, lijkt om die redenen niet meer ver weg. "Het kan zijn dat zijn zaakwaarnemer al aanvragen binnen heeft gekregen, maar dat is niet meer dan normaal", zegt sportief directeur Klaus Allofs.

voetbalzone

Het contract van De Bruyne, die dit seizoen al negen keer scoorde en zeventien goals voorbereidde, loopt echter nog tot medio 2019. "Het zal ook van onze sportieve ontwikkeling afhangen", verklaart Allofs in gesprek met het DPA. "We willen ons plaatsen voor de Champions League en tot beste clubs in Duitsland gaan behoren. Om dat te bereiken, zullen we onze beste spelers moeten behouden."

De Bruyne is daar een goed voorbeeld van. "Er zal interesse zijn, maar dat baart ons geen zorgen. Zowel Kevin als zijn zaakwaarnemer hebben gezegd: VfL Wolfsburg is de juiste club." Francisco Sanz, voorzitter van de toezichtsraad bij die Wölfe, houdt nog wel een slag om de arm. "Je moet altijd rekening houden met de mogelijkheid dat topspelers weggekocht worden door een topclub. Met die angst heb je te leven."

Bezig met laden …