voetbalzone

‘Wolfsburg wacht op jawoord van Chelsea; Feyenoord wacht af’

Gijs Freriks13 jul 2014, 18:25
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2014, 18:25
Advertentie
voetbalzone

Feyenoord ziet in Bas Dost de gedroomde opvolger van Graziano Pellè, maar de Nederlander kan nog niet worden gepresenteerd. VfL Wolfsburg wil namelijk eerst Romelu Lukaku binnen hebben, alvorens de 25-jarige Dost naar Rotterdam te sturen. Die Wölfe hopen een dezer dagen het jawoord van Chelsea te krijgen voor de transfer van Lukaku.

De 21-jarige Rode Duivel werd door Chelsea de afgelopen twee seizoenen verhuurd aan West Bromwich Albion en Everton, maar hij wil niet opnieuw uitgeleend worden. José Mourinho lijkt geen prioriteit van Lukaku te maken en dat heeft de spits zelf ook ingezien. Atlético Madrid is na het vastleggen van Mario Mandzukic geen optie meer, maar Wolfsburg heeft nu naar verluidt de beste papieren om Lukaku te contracteren.

voetbalzone

De Duitse club heeft goede ervaringen met Belgen. Kevin De Bruyne en Junior Malanda werden reeds aangetrokken en sportief directeur Klaus Allofs onderhoudt sinds de transfer van De Bruyne goed contact met the Blues. Het is niet bekend voor hoeveel geld Wolfsburg het tot 2016 doorlopende contract van Lukaku gaat afkopen. Als de deal van de linkspoot rond is, dan is de weg naar Feyenoord geplaveid voor Dost.

De 25-jarige Dost gaat waarschijnlijk voor één seizoen op huurbasis aan de slag in De Kuip. De ex-spits van onder meer sc Heerenveen en Heracles Almelo staat volgens het Algemeen Dagblad absoluut open voor een tijdelijk verblijf bij Feyenoord, al is het nog de vraag wanneer hij speelklaar is. Dost revalideert namelijk nog altijd van een enkeloperatie, die hij eind vorig seizoen onderging.

Bezig met laden …