voetbalzone

Xavi bevestigt lange absentie Frenkie de Jong: ‘Een enorme aderlating’

Lars Capiau25 sep 2023, 14:41
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:37
Advertentie

Xavi rekent voorlopig niet op Frenkie de Jong, zo vertelt de trainer van FC Barcelona op een persconferentie in aanloop naar het uitduel met RCD Mallorca dinsdag. De Nederlander viel geblesseerd uit in het duel met Celta de Vigo en werd al gesignaleerd met krukken. Naar verwachting ligt de middenvelder er minstens enkele weken uit.

Volgens diverse Spaanse media ligt De Jong er vijf weken uit. Over de precieze duur wilde Xavi niet ingaan, maar wel bevestigde de Spaanse oefenmeester dat hij voor de interlandperiode niet meer rekent op de Nederlander. "Het wegvallen van Frenkie is een enorme aderlating voor ons, vanwege onze speelstijl en het uitzonderlijk hoge niveau dat hij sinds vorig seizoen haalt", verzucht Xavi.

De ex-Ajacied verscheen op krukken bij de club en lijkt derhalve de interlands van het Nederlands elftal tegen Frankrijk en Griekenland te moeten missen. Dat is een flinke teleurstelling voor bondscoach Ronald Koeman, die de naam van De Jong als een van de eersten op het wedstrijdformulier schrijft. Naast de interlandverplichtingen mist de Nederlander ook een cruciaal deel van de Champions League-groepsfase, tegen FC Porto en Shakhtar Donetsk.

Het is tevens niet ondenkbaar dat De Jong El Clásico mist. De wedstrijd tegen Real Madrid staat ingepland op 28 oktober. Xavi moet derhalve puzzelen op zijn middenveld. Met Pedri mist de Spanjaard naast De Jong namelijk nog een belangrijke middenvelder. Naar alle verwachtingen zullen Gavi, Ilkay Gündogan en Oriol Romeu voorlopig het Catalaanse middenveld vormen.

Bezig met laden …