voetbalzone

Xavi: ‘Respectloos dat nu op straat ligt wat hij hier verdient’

Erik van Dam29 jan 2014, 12:44
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2014, 12:44
Advertentie

Xavi en Dani Alves vinden het jammer voor Neymar dat de transfer van de Braziliaan de laatste dagen zo openlijk besproken is. De ophef rondom de transfer van Neymar, die bij Barcelona leidde tot het vertrek van voorzitter Sandro Rosell, werd veroorzaakt door Jordi Cases. De socio heeft in het verleden geprobeerd aan de presidentsverkiezingen deel te nemen en spande een rechtszaak aan om duidelijkheid te krijgen over de transfer, waarna er openheid van zaken kwam.

voetbalzone

Vrijdag speelde Barcelona open kaart en legde het uit wat voor kosten er allemaal gemaakt zijn en nog steeds gemaakt worden voor Neymar. Behalve een eenmalige tekenbonus van 10 miljoen euro werd ook duidelijk dat de aanvaller 56,7 miljoen euro zal verdienen in de eerste 5 jaar dat hij onder contract staat in Camp Nou. Xavi en Dani Alves vinden het niet fatsoenlijk dat er zo openlijk over gepraat werd.

“Ik vind het respectloos dat nu op straat ligt wat hij hier verdient, dat zoiets is onthuld aan de media. Het is iets heel persoonlijks”, vindt de maestro op het middenveld bij Barcelona. “Het had niet mogen gebeuren.” Teamgenoot Dani Alves sluit zich bij Xavi aan, maar zegt dat Neymar zich er niet door van de wijs laat brengen. “Het is respectloos dat de club alle details moest prijsgeven. Maar we moeten door, met z’n allen.”

Bezig met laden …