voetbalzone

‘Ze hebben meer kwaliteit in de groep dan zowel Barcelona als Real Madrid’

Dominic Mostert01 apr 2018, 10:10
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2018, 10:10
Advertentie

Tony Book is vooralsnog de enige aanvoerder in de geschiedenis van Manchester City die een Europese trofee omhoog mocht houden. In 1970 wonnen the Citizens de Europacup II en sindsdien wachten ze al 48 jaar op eremetaal in een Europees toernooi. Volgens Book zal dat niet lang meer duren: hij dicht Manchester City goede kansen toe om dit seizoen de Champions League te winnen.

De ploeg van Josep Guardiola eindigde bovenaan in een poule met Shakhtar Donetsk, Napoli en Feyenoord. In de achtste finale ontdeden de Engelsen zich van FC Basel en woensdag is Liverpool de tegenstander in de eerste wedstrijd van de kwartfinale. Manchester City is favoriet, denkt Book. "Het is slechts een kwestie van tijd voordat Guardiola de club een Europese trofee bezorgt. Het tweeluik met Liverpool wordt zwaar, maar in mijn optiek heeft Manchester City de beste selectie en de beste trainer van Europa."

De 83-jarige voormalig rechtsback denkt dan ook dat Manchester City er beter voor staat dan clubs als Barcelona en Real Madrid. "Ze hebben meer kwaliteit in de groep dan zowel Barcelona als Real Madrid. Ze kunnen iedere wedstrijd winnen. Mensen spreken nog weleens over mij als aanvoerder van een fantastische ploeg, maar Vincent Kompany zit al op een hoger niveau." Manchester City stevent in eigen land af op de landstitel en won de EFL Cup al.

Bezig met laden …