voetbalzone

Zes fans moeten zich bij de rechter verantwoorden voor geweld tegen politie

Jeroen van Poppel28 sep 2023, 14:15
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:41
Advertentie

Zes verdachten die zondag zijn aangehouden na de wedstrijd Ajax - Feyenoord in de Johan Cruijff Arena moeten zich vrijdag 6 oktober bij de snelrechter verantwoorden voor het gebruiken van geweld tegen de politie, zo maakt het Openbaar Ministerie bekend.

De verdachten variëren in leeftijd van 19 tot 34 jaar, meldt het OM. Woensdag besloot de rechter-commissaris dat ze veertien dagen langer vast blijven zitten op verdenking van openlijk geweld. Het zestal dat nog vastzit wordt verdacht van het gooien van stenen. Minstens twee agenten raakten daarbij gewond. Het politieonderzoek naar het geweld is nog bezig en er kunnen meer aanhoudingen volgen.

Zondag bestormden honderden supporters met geweld de hoofdingang van de Johan Cruijff Arena nadat de wedstrijd was gestaakt omdat er vuurwerk op het veld was gegooid, waarbij ook veel geweld tegen de politie is gebruikt. Supporters slaagden erin om de hoofdingang te forceren en konden zo het stadion weer betreden. De ME zette politiepaarden en traangas in om de orde te herstellen.

Bezig met laden …