voetbalzone

Zet Frenkie de Jong juridische stappen? ‘De pesterijen moeten nú stoppen’

Jeroen van Poppel25 jul 2022, 18:06
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2022, 18:06
Advertentie

Frenkie de Jong moet serieus nadenken over juridische stappen tegen Barcelona, zo adviseert Gary Neville op Twitter. De oud-aanvoerder van Manchester United vindt dat er paal en perk gesteld moet worden aan het 'pestgedrag' van de Catalaanse grootmacht, die De Jong vraagt om een salarisverlaging. "Spelersvakbond FIFPro moet hier bovenop zitten en dit gepest stoppen", aldus Neville.

Barcelona contracteerde deze zomer onder meer de peperdure Robert Lewandowski en Raphinha, hetgeen het verzoek om 'een economisch offer' extra saillant maakt. "De Jong zou juridische stappen tegen Barcelona moeten overwegen en alle spelers zouden achter hem moeten staan!", schrijft Neville. "Een club die fortuinen uitgeeft aan nieuwe spelers, terwijl de spelers die onder contract staan niet hun volledige salaris uitgekeerd krijgen, is immoreel en een overtreding. De FIFPro zou dit soort pesterijen nú moeten stoppen."

Tweets by FIFPRO

Barça ziet De Jong als bekend liever vandaag dan morgen vertrekken naar Manchester United, dat minimaal 75 miljoen euro wil neertellen voor de 25-jarige middenvelder. De Catalanen lijken een breuk te willen forceren door De Jong een salarisverlaging voor te spiegelen. Aanvankelijk leek de Oranje-international daar niet over te peinzen, maar AS kopte maandag dat de voormalig Ajacied tóch 'ontvankelijk' zou zijn voor het opmerkelijke verzoek.

Xavi noemde De Jong afgelopen weekend nog 'een sleutelspeler', die 'ook in de verdediging van grote waarde voor Barcelona kan zijn'. Volgens correspondent Edwin Winkels was dat een nieuwe poging van de club om De Jong, die meermaals door het ijs zakte als centrumverdediger, 'weg te pesten'. “Maar ik ben hier niet om een signaal af te geven, ik waardeer Frenkie heel erg”, reageerde de Catalaanse coach op die suggestie.

Bezig met laden …