voetbalzone

Zoet niet beloond voor geweldig optreden: ‘Ik dacht ook: ik heb ‘m’’

Erik van Dam16 mrt 2016, 06:20
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2016, 06:20
Advertentie

Jeroen Zoet keepte dinsdagavond een dijk van een wedstrijd tegen Atlético Madrid en hield voor de tweede keer zijn doel schoon tegen de Madrilenen. Ook in de verlenging kregen los Colchoneros te bal maar niet langs Zoet en in aanloop naar de strafschoppenreeks droomden de fans van PSV al van een sprookjesachtige ontknoping en een heldenrol voor Zoet. Het liep echter toch anders.

/

Antoine Griezmann, Gabi, Koke, Saúl, Fernando Torres, José Giménez, Filipe Luis en tenslotte Juanfran schoten allemaal raak namens Atlético: Zoet keerde niet één bal van elf meter. Bij sommige inzetten was hij simpelweg kansloos, maar bij die van Saúl zat hij er toch nog dicht bij. “Ik had hierover van tevoren natuurlijk heel veel informatie ingewonnen”, erkende Zoet na afloop bij SBS6.

“Ik was iets te ver, toen kwam de bal aan de binnenkant van mijn hand. Daar zal ik nog wel een paar keer van wakker worden. Ik dacht ook: ik heb 'm”, sipte Zoet. Hoewel hij ook hij teleurgesteld was over de eliminatie van PSV, keek hij toch dankbaar terug. De positieve punten moeten erin blijven en nu gaat het vizier op Ajax. “Het was een geweldige prestatie, maar uiteindelijk sta je met lege handen. Er had meer in gezeten.”

Bezig met laden …