Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aan Ajax gelinkte naam reageert: ‘Dat is nog helemaal niet aan de orde’

Laatste update:

Frank de Boer heeft bij Renze gereageerd op een eventuele terugkeer bij Ajax. Valentijn Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf zei maandag dat het hem niet zou verbazen als de Amsterdammers in de zoektocht naar een nieuwe trainer bij De Boer uitkomen.

“Dat is vooralsnog niet aan de orde”, laat De Boer de deur open staan voor een toekomstig dienstverband bij Ajax. “Er is nu helemaal geen interesse getoond.”

“Mocht er interesse komen, dan zal ik in ieder geval altijd luisteren”, gaat De Boer verder. “Ajax is mijn club en dat zal altijd zo blijven.”

De Boer ziet dat Ajax in een mindere fase zit en erkent dat het beter kan. “We weten hoe het kan zijn bij Ajax en hoe het moet zijn. Waar we nu staan met Ajax, dat hoort eigenlijk niet.”

De inmiddels 53 jaar oude trainer stond al eerder aan het roer in de Johan Cruijff ArenA. Tussen december 2010 en juni 2016 stond hij 263 keer langs de lijn namens Ajax.

Zijn periode bij Ajax is zonder twijfel de succesvolste uit zijn trainersloopbaan. In Amsterdam wist hij vier keer op rij beslag te leggen op de landstitel. Daarnaast won hij in 2014 de Johan Cruijff Schaal.

Na zijn periode bij de recordkampioen vertrok hij naar Inter. In Italië kreeg hij de voetbalmachine niet aan de praat en werd hij na 14 duels de laan uitgestuurd.

Daarna stond hij kortstondig onder contract bij Crystal Palace en ging hij vervolgens aan de slag bij Atlanta United. Hij was ook nog bondscoach van het Nederlands elftal tijdens het EK van 2021.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb veel respect voor FdB, Heeft ons de derde ster bezorgd en met een redelijk matige selectie aardig wat bereikt. Echte Ajacied in hart en nieren. Maar heeft nooit echt Ajax voetbal gespeeld, is geen tactisch wonder en de avonturen in Italie, Engeland, USA en het NL elftal laten zien dat hij ook geen goede people manager is. Ergo, Ajax moet dit absoluut niet willen.

Als iets duidelijk is geworden, is dat je moet investeren in kwaliteit. Goedkoop is duurkoop. We hebben dan wel wat geld bespaard door al 2 jaar lang geen echt goede spelers te kopen of een echte goede trainer voor de groep te zetten, maar kijk eens wat het je kost aan gemiste inkomsten aan Europees voetbal, aan lagere sponsorgelden en uberhaupt aan het feit dat goede spelers nu ook niet meer willen komen en een reputatie die besmet is geraakt.

Ajax moet nu doorpakken en gaan voor een echt goede trainer, die past bij de Ajax filosofie maar ook weet wat er nodig is om te winnen. Iemand die tactisch sterk is, die de groep weer geloof geeft, die de neuzen weer dezelfde kant op krijgt en het team weer aan het voetballen krijgt. Dat heb je echt allemaal enorm gemist met Schreuder, Heitinga, Steijn en Schippie. Een goede trainer en 3-4 gerichte aankopen (een 6, een 10, een rechtsbuiten en wellicht de backs) en je draait weer gewoon mee om de prijzen. Maar dan echt investeren in niveau Tadic en Blind van 2018, niet weer zo'n halfbakken oplossing.

16 januari 2024 om 10:16

Ik ben het grotendeels met je eens, maar of er de afgelopen jaren echt geld bespaart is betwijfel ik. Over de laatste 4 seizoenen maakte Ajax een gemiddeld resultaat van 7 miljoen per jaar. Dit ondanks enkele hele grote transfers (vooral Antony) en hoge inkomsten vanuit de CL. Dit seizoen valt in ieder geval de CL inkomsten weg. Daarom was de besparing in de salarissen zo belangrijk. Als Ajax aankomend seizoen weer geen CL inkomsten behaalt maar ook weinig positieve transfers heeft dan zal de begroting nog steeds heel krap zijn.

16 januari 2024 om 10:36

Helemaal mee eens. Voor dit soort clubiconen moet de deur altijd open staan, maar wel op een manier dat beide partijen iets aan elkaar hebben. In Frank de Boers geval betekent dat helaas (want ik vind het een sympathieke vent) geen hoofdtrainerschap meer. Is er een andere rol waar hij geschikt voor zou zijn, dan mag hij wat mij betreft vandaag nog beginnen.

16 januari 2024 om 12:48

Volgens mij heeft Ajax niet 2 jaar geld bespaard maar juist 2 jaar, of in ieder geval het laatste jaar, heel veel geld nodeloos verbrand. Mislintat heeft in het zomerse transferwindow toch maar liefst 100-110 miljoen verbrast, een ander woord heb ik er niet voor.

16 januari 2024 om 13:01

Er is zeker veel geld nodeloos verbrand, dat is min of meer ook mijn punt. Goedkoop is duurkoop. Die 100 miljoen is uitgegeven aan 12 spelers, dus per speler heb je niet eens heel veel betaald, gemiddeld minder dan 10 miljoen (vaak alsnog teveel voor de kwaliteit die je kreeg, maar dat staat er even los van). Alleen zitten die 12 spelers nu veelal op de bank. Mikautadze, Forbs, Avila, Akpom en Tahirovic kostten bij elkaar meer dan 65 miljoen, maar daar had je beter eigen jeugd voor kunnen inpassen en dan een echt goede 6 en rechtsbuiten kunnen kopen.

Maar het gaat natuurlijk om de trainer. Als je nou 1 keer een klasbak aantrekt, en gewoon 4-5 miljoen betaalt, en je durft over de grenzen heen te kijken. Dan kun je echt wel een hele goede trainer vinden die de boel weer op de rit krijgt. Dan geeft je inderdaad een paar miljoen meer uit dan als je FdB voor de groep zet, maar de kansen dat je tientallen miljoenen binnen haalt met Europees voetbal is ook weer groter.

Het mooie van Ajax is dat het een opleidingsclub is. Alleen kun je niet EN een onervaren coach hebben EN onervaren voetballers. Er moet een goed, ervaren iemand voor de groep staan die de spelers en het team beter maakt. Anders krijg je dit.

16 januari 2024 om 18:49

Maar gelukkig hebben ze van dat geld verbranden geleerd en daarom halen ze nu een bijna 34 jarige middenvelder voor een salaris van 5 miljoen per jaar…

En ik hoop dat die interesse er vanuit Ajax ook niet komt. Niet weer. Ik wil niet weer wekelijks in slaap vallen tijdens wedstrijden. Hij heeft nooit Ajax voetbal gespeeld en dat gezeur over matige selectie is bullshit. Als clubs als GAE of Cambuur of welke kleine club dan ook met matig materiaal wel leuk voetbal kon spelen dan kon Frank dat ook met Vertonghen, Alderweireld, Eriksen en noem ze maar op.

16 januari 2024 om 10:20

Hij heeft absoluut Ajax voetbal gespeeld. Echter was dit van korte duur. Met het matriaal wat hij had was dat onmogelijk. In iedergeval om ook kampioen te worden.

16 januari 2024 om 11:17

Precies Musi, mensen hebben een geheugen die wel erg selectief is. Hij heeft het na Ajax overal slecht gedaan, verkeerde keuzes gemaakt etc. Maar bij Ajax was hij de 1e en 2e jaar echt prima met toen nog goede en redelijke spelers, daarna mocht hij niets meer investeren en heeft er alles uitgehaald en Ajax de stap gegeven door enorm veel geld te besparen en toch ook binnen te harken met al zijn titels.

In deze situatie zou hij echt passen, disipline, team maken en een bepaalde manier van spelen die past bij de selectie. Dat laatste is tricky want er moeten echt eerst andere spelers komen.

16 januari 2024 om 18:51

Over selectief geheugen gesproken; PSV en Feyenoord lagen op dat moment aan de zuurstoftank om in leven te blijven en hadden een nog armoedigere selectie dan Ajax. Dat FdB 4x kampioen werd met Ajax had dus ook een keerzijde.

Aub ajax niet doen frank is een echte ajax man dat zeker. Maar is toch een beperkte coach. Werd op rij kampioen dat wel. Alleen waren psv en feyenoord zo slecht dat dat wel moest ook. Geen topper slechte communicatie ook. Haal iemand die wil bouwen aan een vernieuwd ajax met een duidelijk plan voor ogen.

16 januari 2024 om 18:53

Ik ben oprecht benieuwd of Ronald de Boer het zou kunnen. Die komt op mij altijd veel stabieler en rustiger over dan zn broer Frank. Volgens mij zijn ze op de Toekomst ook erg tevreden over Ronald.

Sorry maar als hij de nieuwe trainer wordt dan verwacht ik er niets van. Kom op zeg heeft niemand dan gezien dat Frank nergens geslaagd is…

Aub niet weer dezelfde fout. Zie nu de resultaten onder de Ajax jongen van ‘t Schip. Blijkt ook gewoon een matige coach te zijn. Dus kwaliteit moet de insteek zijn. Er zijn twee Nederlandse trainers die zich daarin hebben bewezen: Bosz en Slot. Wie ik ook hoog heb zitten is Oosting van FC Twente. Levert bij iedere club prima tot uitstekend werk. Die zou ik sowieso boven Frank de Boer verkiezen. Ook Henk de Jong bij Cambuur. Het verschil met de Boer? Deze jongens presteren bij verschillende clubs. Frank de Boer de eerste paar jaar bij Ajax. Daarna een rits aan mislukkingen. Dus nooit aan beginnen. Neem nu maar eens een internationaal gelouterde trainer die zich al bewezen heeft. Maar ik vrees dat ook in deze het komende zomer wel eens weer tot een verkeerde keuze kan leiden. Want ik ben vooral niet gerust over de leidinggevende capaciteiten in Amsterdam….

16 januari 2024 om 11:41

@pinko
Maar wat had je verwacht van Van 't Schip met een selectie die hij niet zelf mocht samenstellen? Ja, de resultaten zijn matig en tegen GAE pak je door Ramaj 3 punten. Wat voor verwachtingen had je dan, omdat je nu al concludeert dat het een matige coach blijkt te zijn.

Daarna noem je Oosting en Henk de Jong. Het is niet exact hetzelfde, maar dan had je net zo goed Steijn kunnen laten zitten.

16 januari 2024 om 18:56

Als je Van ‘t Schip bij Rondo hoorde gisteren, dan heeft hij vooral een goede mediatraining gehad. In alles zijn spelers de hand boven het hoofd houden, terwijl hij zonder het zelf door te hebben eigenlijk toch zegt dat ze er geen pepernoot van kunnen. Want Marco, Ruud en Youri hadden natuurlijk gewoon gelijk.

16 januari 2024 om 22:08

Ik zie een stel slapjanussen op het veld. En dat is vooral van 't Schip aan te rekenen. Die blijft maar niet presterende spelers - inzet! - de hand boven het hoofd houden. En het elftal is nog steeds los zand. Dus ook in die discipline stelt van 't Schip teleur. Het is toch vrij simpel als je middenveld steeds wordt overlopen, de boel anders, veel compacter, neer te zetten? Zoek het eens - vooral tegen de top 4 - in een 5-3-2 of 5-4-1 formatie. En ook tegen gelijkwaardige teams uit de middenmoot kun je de boel vanuit een gesloten formatie aanvallen. Voorin loopt er voor Eredivisie begrippen voldoende kwaliteit om wedstrijden tegen teams vanaf plek 5 te beslissen. Het hoeft niet altijd mooi en aanvallend, maar effectief. Trouwens, oogstrelend voetbal is zo goed als onmogelijk met de huidige selectie. Maar wat ik bedoel is dat niet alles is af te schuiven op de kwaliteit van huidige selectie. Want een trainer(sstaf) kan wel degelijk het verschil maken. Kijk maar naar PSV en Feijenoord.

Als Ajax weer saai wil voetballen en het publiek niet wil vermaken dan moeten ze Frank weer aanstellen. Hij werd dan wel paar keer kampioen maar mijn god, wat speelden ze saai.

Tja, wie dan wel???
Obscure buitenlander? Top komt toch niet.
Combinatie lijkt me beter, de Boer en Vos waarbij laatste het overneemt n paar jaar. (Zie Beenhakker -van Gaal Alles staat of valt met complete staf en niet hoofdcoach alleen.
Volgens mij moet je ook in staat zijn plus en minpunten de Boer te bespreken en conclusies uit te trekken vwb samenstelling staf, aandachtspunten etc.

"daarnaast won hij in 2014 de Johan Cruijff Schaal."

Volgens mij was Frank geen trainer van PEC Zwolle destijds? PEC Zwolle won in 2014 de beker en de Johan Cruijff schaal.

Frank de Boer heeft met Ajax 4 titels gepakt met een matige selectie, dat was op zich wel knap. Echter, het voetbal onder Frank was doorgaans niet om aan te gluren, Waar het catenaccio (italiaans voor grendel) ooit de ultieme perfectionering van defensief voetbal was, daar heeft Frank de Boer het tikkie breed en tikkie terug tot kunstvorm verheven in zijn tijd bij Ajax. Frank de Boer als trainer is met recht de Nederlandse Godfather van het tikkie breed en tikkie terug voetbal. Volgens mij kan Ajax dan veel beter Mourinho oppikken, Mourinho is een prijzenpakker en net gedumpt door AS Roma. Als Ajax Henderson kan betalen moet Mourinho ook geen probleem zijn, Mourinho zorgt in ieder geval voor wat theater in de Arena. Ik wens de verantwoordelijken bij Ajax alle wijsheid toe in deze moeilijke tijden.

16 januari 2024 om 15:19

Zo matig was de eerste selectie niet hoor, in 2010 had hij Stekelenburg, Vertonghen, Alderweirld, Blind, Ooijer, van der Wiel, Enoh, Erikssen, de Zeeuw, Suljemani, Siem de Jong, Suarez en El Hamdaoui in zijn selectie zitten.

Dat waren echt hele aardige spelers.

16 januari 2024 om 15:58

Dat weet ik ook wel Speedy maar ik moet constant lezen dat die selectie matig was. Dan kun je de huidige PSV selectie ook matig noemen en zou Feyenoord, als ik de commentaren over hun selectie lees, met twee (of tweeéntwintig) vingers in de neus kampioen moeten worden. Een beetje sarcasme is mij niet vreemd.

We willen juist toch geen betonvoetbal meer? Heeft veel bereikt met geen mooi voetbal maar mede mogelijk gemaakt door de extreme zwakke concurrentie destijds. Dit moeten we toch niet willen ondanks dat het een icoon van de club is?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren