Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Amateurs tussen de grootmachten: ‘Een doelpunt zou al fantastisch zijn’

Laatste update:

Op de Confederations Cup zijn grote voetballanden actief, zoals Spanje, Italië, Brazilië en Nigeria. Door de opzet van het toernooi doet er ook altijd een land mee namens Oceanië. Zeker sinds de overstap van Australië naar de Aziatische voetbalbond (in 2006) is dat geen groot voetballand. Dit keer verdedigt Tahiti, dat de OFC Nations Cup van 2012 won en daarmee onder meer Nieuw-Caledonië, Nieuw-Zeeland en de Salomonseilanden voorbleef, de eer van Oceanië.

De nationale ploeg van Tahiti, een eiland in de Stille Zuidzee met circa 180.000 inwoners, telt welgeteld een profvoetballer. De 33-jarige Marama Vahirua staat onder contract bij Ligue 1-club AS Nancy. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis voor het Griekse Panthrakikos, het jaar daarvoor was hij op huurbasis actief voor AS Monaco. Vahirua zegt dat zijn land geen enkele illusie heeft dat het de groepsfase met Spanje, Uruguay en Nigeria overleeft.

“Een doelpunt maken, dat zou al fantastisch zijn. Ongeacht wie scoort”, laat Vahirua optekenen in L’Équipe. “Ik ben hier echter niet gekomen om plezier te maken, ik ben gekomen om de kleuren van Tahiti en van het Franse voetbal te verdedigen. Hopelijk maken we een doelpunt”, aldus Vahirua.

Zeg het maar: maakt Tahiti een doelpunt op de Confederations Cup?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk toch voor zn land, sta je daar als amateurspeler tegenover Spanje.

Die gaan elke wedstrijd dik onderuit, had gehoord dat ze minimaal 1,2 miljoen zouden verdienen eraan. Toch mooi meegenomen maar een stunt van Tahiti zit er zeker niet in

16 juni 2013 om 16:42

Klopt, startpremie is 1,2 mil en volgens mij krijgt de winner iets meer dan 3miljoen.

stunt zeker niet maar hoop toch wel dat ze misschien in de buurt kunnen komen van het niveau Trinidad en tobago tijdens het WK in 2006.

Het is ze gegund. Zou een mooie stunt wezen!

Een doelpunt is zo gemaakt lijkt mij.

Hahaha dat is wel een realistische doel, veel meer gaan ze niet hale denk ik
Maar toch denk ik dat ze tegen nigeria wel een punt kunne pakke, als nigeria ze onderschat
ik heb ze een paar dage gelede zien spele tegen china en daar zijn ze me 1-5 gaan winne

Tegen Japan misschien, of tegen Nigeria.

Lijkt me heerlijk als ze een doelpunt tegen Brazilië of Spanje maken

16 juni 2013 om 16:33

Vooral tegen Brazilië, want dan zijn ze de groep doorgekomen.

1 of 3 punten tegen Nigeria zijn mogelijk, want deze spelers zijn heel gemotiveerd en de Nigeriaanse spelers zijn vast boos over de niet betaalde premies etc en dus minder gemotiveerd.

16 juni 2013 om 19:37

gemotiveerd of niet, dit zijn amateurs.. Ze zijn klasses minder en zullen ook echt nooit punten halen.

Waarom zit de Oceanische voetbalbond eigenlijk niet bij de Aziatische?
De Oceanische stelt echt helemaal niets voor, maar toch kan een land daaruit zich plaatsen voor het WK of de CC.

16 juni 2013 om 16:38

Als je ze bij de Aziatische zet horen we nooit iets van die landen en zal het voetbal daar nooit iets worden. maar ze onderling laten spelen geeft de hoop om kampioen te zijn en leeft voetbal er ook. Dat is de geest van fairplay en voetbal solidair zijn. Het zijn trouwens toch twee aparte continenten eh.

16 juni 2013 om 16:49

@garrincah

Ja, maar Gibraltar, Luxemburg, Andorra en San Marino hebben hier toch ook niets in te brengen?

16 juni 2013 om 16:52

Niet iedereen heeft geluk, want er zijn ook ontelbare landen in Azie, Afrika, zuid-amerika en Noord-amerika die het zelfde meemaken.
Alleen liggen ze zoals je weet binnen hun continent en ontsnappen ze niet aan de wet van de sterkste.

16 juni 2013 om 17:54

Goed verwoord!!!!!!

16 juni 2013 om 18:11

@garrincah

Deze landen ontsnappen ook alleen aan het recht van de sterkste omdat Australië in een keer bij de Aziatische voetbalbond aansloot.

16 juni 2013 om 22:36

Over continenten gesproken Isreäl Georgië Kazachstan liggen ook 100% in Azi:e

16 juni 2013 om 22:45

Die zitten om politieke redenen bij de Uefa!
zie je Israel een match in Iran, Irak spelen?

17 juni 2013 om 15:09

@garrincah

Dat die Israëliërs niet zo slim zijn om Palestina gewoon te erkennen kunnen wij ook niets aan doen. Dan kun je dat wel politiek noemen, maar ik vind het eerder een misdaad: je helpt een land wat de mensenrechten negeert en denkt het recht te hebben de Palestijnen hun land af te pakken door met alle Joden naar een plek te verhuizen.

17 juni 2013 om 18:12

tom12
je zegt het zoals ik het beziet maar wie zijn wij om dat allemaal te beslissen?
Israel wordt nu eenmaal geholpen in alles wat het doet en krijgt nooit lik op stuk voor hun onmenswaardige daden.

16 juni 2013 om 16:43

Omdat het idee van een WK toch echt is dat ieder continent vertegenwoordigd is.. En aangezien Australië tegen een ander niveau landenteams wil spelen hebben ze aangevraagd om lid te worden bij de Aziatische bond. Voor landen als Tahiti e.d. is dat natuurlijk onzin. Alleen al te bedenken dat ze dan voor elk toernooi dat ze spelen zo'n afstand moeten afleggen, dat zou een doodsteek zijn voor zulk soort landen.

16 juni 2013 om 16:48

@123jaap123

Het idee van een WK is dat de beste 32 teams van de wereld tegen elkaar spelen en dat is nu niet.

16 juni 2013 om 17:10

@tom12

Nee het idee van het WK is wel degelijk dat de besten van elk continent tegen over elkaar staan.

Niet de sterkste 32 teams van de wereld. Was dat het geval geweest namelijk, dan zouden we heel veel Europese landen; aangevuld met een paar Zuid-amerikaanse landen en misschien 1 of 2 Afrikaanse landen; op het WK zien.

16 juni 2013 om 17:15

Tahiti simpelweg het kampioenschap van Oceanië heeft gewonnen, maar dit heeft niks met de kwalificatie voor het WK te maken. De kanshebber daarvoor is Nieuw Zeeland (voor het WK in Brazilië dus). Die spelen echter nog een beslissingswedstrijd, dus om je te kwalificeren vanuit Oceanië is sowieso al een hele klus.

Het doel van de CC is dat elk continent vertegenwoordigd is, bij het WK is het dat elk continent de kans krijgt vertegenwoordigd te zijn :-)

16 juni 2013 om 18:51

@inkeajacied @tom12 waarbij wel rekening wordt gehouden met de sterkte van het conticent. Want Europa mag wel degelijk meer landen afvaardigen naar het WK dan een Azie of een Oceanie!

16 juni 2013 om 19:25

@bobbelman

Ja er wordt rekening mee gehouden en meer dan terecht, maar er wordt ook rekening gehouden met de mindere continenten. Zou het recht van de sterkste alleen maar gelden, dan waren er namelijk nog veel meer Europese landen aanwezig dan nu het geval is.

16 juni 2013 om 20:34

Leuk jullie mening en alles! Meer kunnen jullie niet doen! Uiteindelijk beslist de Fifa zonder naar al jullie meningen gehoor te geven!

Hebben jullie niet gelezen over de rellen in Brazilie afgelopen vrijdag? En wat zei Blatter zaterdag voor de wedstrijd van Brazilie in het stadion? Ga maar lezen!
Met andere woorden ..... trek je eigen conclusies!!

17 juni 2013 om 15:11

@inkeajacied

Op dit moment geldt het recht van hoe krijgt de Fifa het meeste geld, ook leuk.

16 juni 2013 om 16:44

Omdat het een continent is. Zo heeft elk continent dus zijn kampioenschap.

16 juni 2013 om 16:47

Ja, maar als Australië daar weggaat is er toch niets meer van niveau?
Als er nu 22 amateurs bij zitten, dat is toch gewoon niet serieus te nemen?

16 juni 2013 om 16:57

Die landen hebben niet zo heel veel geld, als ze in Azië mee zouden doen, zouden ze een fortuin kwijt zijn aan reizen en zouden ze de meeste wedstrijden verliezen. Ze hebben er veel meer aan om onderling potjes te spelen waarna de beste een kans krijgt tegen grotere jongens, ofwel in de Confederations Cup, ofwel in de playoff voor WK kwalificatie.

16 juni 2013 om 17:01

@ tom12

Dat klopt, er is ook geen niveau. Als Australië mee zou doen zouden ze elke wedstrijd (behalve tegen Tahiti en Nieuw-zeeland) met minstens 10-0 winnen.

16 juni 2013 om 17:06

Ten eerste omdat Oceanië en Azië twee verschillende continenten zijn en elk continent heeft zijn eigen voetbalbond, dus waarom zou Oceanië dat dan niet mogen?

Ten tweede die voetballanden in Oceanië zijn zo klein, die hebben niks te winnen aan reizen van honderden/duizenden dure kilometers om potjes flink ingemaakt te worden in Azië. Die kunnen beter tegen elkaar spelen, en zo af en toe zich meten met de grote jongens om het niveau wat omhoog te krikken. Deze voetballanden bij Azië betrekken zou meteen een doodsteek voor het voetbal in een heel continent (oceanië) zijn.

16 juni 2013 om 18:03

@tom12: ik denk dat dat op termijn wel gaat gebeuren. Australie heeft zich bij Azie aangesloten om meer competitieve wedstrijden op hoog niveau te spelen, Nieuw-zeeland is daar geloof ik ook in geinteresseerd.

Het grootste probleem is de geografie: als Jordanië straks uit tegen Tahiti moet, dat is iets van 20.000 kilometer, de halve wereldbol over. De voorrondes zijn in Azie geloof ik al opgesplitst in Oost en West, maar de afstanden blijven gigantisch.

16 juni 2013 om 18:55

Nou de nummer 1 van Oceanie speelt nog een play-off tegen de nummer 5 van zuid-amerika. Alsnog kansloos dus om WK te halen.

Leuk dat er proefgedraaid kan worden voor het WK maar eigenlijk is dit toernooi totale onzin. Wedstrijden die nergens om gaan zijn nauwelijks leuk voor het publiek. Bovendien zijn de meeste internationals al overbelast door een bomvolle speelkalender. Schrap al die onzinpotjes en het voetbal zal erop vooruit gaan.

16 juni 2013 om 16:39


Hallo,

Blatter en Co moeten ook centjes verdienen, want hun echte klappers slaan ze om de 4 jaar en dat vinden ze te weinig dus een extraatje kan geen kwaad.

16 juni 2013 om 17:14

Blatter en Co. hebben in eerste instantie de belangen van de bonden en hun leden (voetballers) te behartigen. Dat ze ondertussen de weg zijn kwijtgeraakt en denken dat ze als een soort zonnekoningen door het leven moeten is al tragisch genoeg. De sport wordt vermoord door al die door commerciele redenen opgezette toernooien.

16 juni 2013 om 17:17

Je hoort me ook niet zeggen dat ik vind dat topvoetballers het zo moeilijk hebben.
Topsport hoort ergens om te gaan. Als spelers al die flutpartijtjes niet meer hoeven te spelen zal het niveau van de andere wedstrijden er op vooruit gaan.

16 juni 2013 om 19:30

Ja, maar je weet net zo goed als ik dat alleen de Fifa dit serieus neemt. Net als het WK voor clubteams dat met uitzondering van 2010 gewoon hetzelfde was als de enkele wedstrijd om de wereldbeker: Europa vs. Zuid Amerika. Dit zijn gewoon fluttoernooitjes tussen tegenstanders met teveel niveauverschil. Met topsport heeft het nauwelijks iets te maken.

Haha geweldig toch voor dit soort landen. Stel je voor dat je als verdediger van Achilles'29 opeens oog in oog staat met Neymar en consorten. Prachtig toch voor die mannen!

16 juni 2013 om 17:03

Ik begrijp je gedachte, alleen denk ik dat de verdedigers van Tahiti nog minder zijn dan het niveau Achilles.

16 juni 2013 om 20:35

dat weet je niet! heb je ze zien voetballen?

Ik hoop echt dat Tahiti voor een stunt gaat zorgen. Ik weet dat dat nagenoeg onmogelijk is, maar is het altijd leuk als de underdog voor een verassing zorgt.

Ik vraag me eigenlijk af hoe die Vahirua ooit bij Nantes terecht is gekomen; je gaat als profclub toch niet scouten op Taiti of wel soms?

Desalniettemin veel succes gewenst aan de ploeg, hopelijk maken ze er een!

16 juni 2013 om 16:48

Zal waarschijnlijk op jonge leeftijd naar Frankrijk zijn verhuisd (met een reden die wellicht niets met voetbal te maken had) en zo terecht zijn gekomen in een Franse jeugdopleiding.

16 juni 2013 om 16:50

Ik weet niet hoe hij er terecht is gekomen, zijn neef was ex-international van Frankrijk en hij zelf speelde van zijn 6e tot 7e in een jeugdopleiding van een bekende club uit Tahiti.

Misschien gewoon verhuisd.

16 juni 2013 om 16:53

Volgens mij is het andersom gebeurd. De Tahitiaanse bond heeft gezocht naar spelers die in hun familie bijvoorbeeld een tahitiaanse oma heeft ofzo. Dat zie je wel vaker bij dit soort landen. Spelers die een dubbele nationaliteit hebben maar niet goed genoeg zijn voor het eerste vaderland. Nederlandse voetballers met een Antilliaans paspoort is ook zo'n verhaal

16 juni 2013 om 17:01

Er bestaat geen Antilliaanse of Tahitiaanse nationaliteit. Antillianen (overigens bestaan de Nederlandse Antillen als land niet meer, maar dat even terzijde) en Thahitianen hebben de Nederlandse resp. Franse nationaliteit. Voor welk team ze speelgerechtigd zijn hangt af van waar ze geboren zijn en waar de ouders en/of grootouders geboren zijn. Daardoor is het mogelijk dat je voor meer dan 1 nationaal team in aanmerking komt. Iemand die in Frankrijk is geboren uit Tahitiaanse ouders is bijvoorbeeld voor beiden speelgerechtigd.

Ook een leuk feitje Voetbalzone is dat de neef van Tahitispeler (en enige professional van Tahiti) Maram Vahirua: Pascal Vahirua is, een ex-international van Frankrijk!

Had de revolutie van AJ Auxerre van de onderste regionen naar de bovenste volgens mij zelfs meegemaakt!

Hoezo wordt deze reactie niet verwijderd, dit is gewoon haatdragend.

Er speelt er een speler die als beroep kokosnoten plukt op zijn eiland. Sommigen zijn barmannen en sommige zijn zelfs werkeloos. En dan sta je als amateur tegenover spelers die onder contract staan bij Barca en Real. Naast het hopen op een doelpunt zullen sommige spelers zelfs vechten voor het ruilen van shirts. Ik hoop dat ze niet al teveel tegendoelpunten krijgen. Hoop voor ze dat het geen afgang wordt maar een plezierige trip, waarin ze inderdaad ook de kleuren van hun vlag kunnen vertegenwoordigen.

Gekke tata,s!!!!!!!!!!

Respect voor hen!!!!!!!!!!

Hoop dat ze die goal maken, zou prachtig zijn. Tegen Nigeria kan het misschien.

Toch mooi om te lezen dat hun doelstelling een doelpunt is. Ik gun het ze in iedergeval van harte!

Hebben anders rustig 2-1 verloren van Spanje en 2-2 gespeeld tegen Italie de voorbije weken!

Dat was Haïti en die zijn wel wat klasses beter dan Tahiti..

Haha moet geweldig zijn. Speel je voor de zomder tegen Balotelli en mag je in het nieuwe seizoen je wedstrijdje spelen tegen een spelers die net drie keer een bal hoog kunnen houden en op een veld dat vol met gaten ligt.

Jongens wat meer respect voor Oceanie, de enige werelddeel waarbij hun afgevaardigde 0 keer heeft verloren op het WK in 2010, dus eigenlijk was niemand beter dan Nieuw Zeeland tijdens dat WK, want Italie,paraguay en Slowakije waren niet de minste tegenstanders toen

Ps: Tahiti speelt dit toernooi als Oceanie-kampioen alleen omdat Nieuw Zeeland geen zin had. Kijk maar naar de Wk-kwalificatie, niemand heeft kans tegen de kiwis

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren