Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ gaat zich deze week versterken met een extra vleugelverdediger

Laatste update:

Gonçalo Esteves is onderweg naar AZ, zo meldt De Telegraaf dinsdag. De negentienjarige rechtsback komt over van Sporting Portugal, voor wie hij tien officiële duels in de hoofdmacht speelde. Esteves lag in Lissabon nog tot het einde van dit seizoen vast, maar vervolgt zijn carrière dus in Alkmaar.

AZ kan Esteves de komende maand goed gebruiken, aangezien sterkhouder Yukinari Sugawara met Japan deelneemt aan de Azië Cup. De jonge Portugees gaat in de komende maand concurreren met Denso Kasius, die volgens De Telegraaf voor nu een streepje voor heeft.

Hoeveel AZ overmaakt voor de diensten van Esteves is onbekend. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op zo’n 2 miljoen euro. Esteves is jeugdinternational van Portugal Onder 20. Hij speelde de afgelopen jaren vaak samen met Ajacied Carlos Forbs.

Vorig seizoen speelde Esteves met Sporting Onder 19 in de halve finale van de Youth League tegen zijn leeftijdsgenoten van AZ. Na een 2-2 gelijkspel in de reguliere speeltijd waren de Alkmaarders met 5-6 te sterk tijdens de strafschoppenserie. Het Youth League-efltal van AZ wist uiteindelijk ook beslag te leggen op de eindzege in het prestigieuze jeugdtoernooi.

Bij AZ staat Esteves een warm welkom te wachten, daar de nummer vier van de Eredivisie met Alexandre Penetra en Tiago Dantas al twee Portugezen in de selectie heeft. Ook aanvoerder Bruno Martins Indi is geboren in Portugal. Hoewel hij in Rotterdam opgroeide spreekt de linkspoot vloeiend Portugees.

Esteves, die een groot deel van zijn jeugdopleiding genoot bij FC Porto, verlaat Sporting na tien officiële duels in het eerste elftal. Een daarvan speelde de rechtsback op Nederlandse bodem. Esteves was basisspeler toen Sporting in 2021 op bezoek kwam in de Johan Cruijff ArenA. Ajax wist de Portugezen destijds met 4-2 over de knie te leggen in de groepsfase van de Champions League.

Vertrek Mihailovic
AZ ziet tijdens de winterse transferperiode ook op korte termijn een selectiespeler vertrekken. De 25-jarige Djordje Mihailovic, die een jaar geleden voor liefst 6 miljoen euro overkwam van CF Montréal, keert hoogstwaarschijnlijk terug naar de Major League Soccer. In een jaar tijd speelde Mihailovic slechts 1.076 minuten voor AZ, verdeeld over 36 wedstrijden. Daarin wist hij tweemaal te scoren en hetzelfde aantal assists te noteren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Enige Sporting fans hier met info over deze jongen?

2 januari 2024 om 17:50

Ken hem niet, maar die foto is van de fantastische groepsfase van Ajax 2 seizoenen geleden. Hij was toen dus 17 ongeveer en had z’n CL-debuut al gemaakt

Leuk een nieuw talent, benieuwd naar zijn kwaliteiten maar hoop dat we ook spelers met meer ervaring gaan binnenhalen. Dat hebben we op dit moment echt nodig.

2 januari 2024 om 18:35

Een ervaren flankspeler hebben we nodig. Poku, Van Bommel, Van Brederode, Addai etc. zijn gewoon te wisselvallig. Dan heb ik nu zelfs liever Odgaard, die voetbalt alsof hij het plezier in het spel verloren heeft, op de flanken.

Deze jongen stond altijd te boek als een enorm talent. Maar de vraag is of hij de stap van jeugdvoetbal naar volwassen voetbal in 1x kan zetten

Mooi, weer een talent erbij, maar AZ moet ook eens leren begrijpen dat ze sterkhouders moeten halen om definitief aan te haken bij de Nederlandse top 3, dat is nu ondanks prima resultaten eerste helft dit seizoen verre van het geval

2 januari 2024 om 18:01

We hebben Sugawara en daarachter Kasius en ook Penetra heeft ervaring als rechtsback. Een sterkhouder daar is niet nodig. Op de flanken en het middenveld wél.

2 januari 2024 om 18:19

@coolj hij bedoelt dat AZ in het algemeen meer ervaren krachten moet halen. Daar ben ik het overigens met hem eens. De AZ selectie is vaak van een gemiddeld hele jonge leeftijd. De focus ligt net iets teveel op doorverkoop/restwaarde ipv prestaties behalen. CL halen met een groep met minder restwaarde levert gegarandeerd geld op ipv een vracht aan talenten waar het afwachten is of ze leveren en je ook nog eens afhankelijk bent van eventuele geïnteresseerden. AZ moet jeugd en ervaring beter mixen zodat prestaties korte termijn volgen en de jeugdige selectieleden de langer termijn dekken.

2 januari 2024 om 18:32

We hebben toch Ryan, Indi, Clasie als +30 spelers met veel ervaring? Allemaal internationals. Daarnaast heb je ook nog Bazoer rondlopen met genoeg ervaring + Pavlidis en Odgaard.

3 januari 2024 om 09:43

Is het realistisch om te verwachten dat AZ structureel bij de top 3 aan gaat haken? Daar lijkt de achterban me te klein voor.

3 januari 2024 om 12:56

Dit soort reacties vind ik altijd zo bizar. Als je kijkt naar de afgelopen seizoenen, staat AZ in de top 3 of 1 plek erna (plek 4). Dan 'haak je toch definitief aan bij de top 3'?

Goede back maar of hij het niveau van AZ heeft en zich daar in de basis kan spelen? Heeft dit seizoen maar 1 wedstrijd voor sporting B gespeeld en zat daar voornamelijk op de bank. Dantas moey meer minuten krijgen op het middenveld dat is een magiër met bal. Veel inzicht en heeft vertrouwen nodig.

Zo, Mihajlovic via achterdeur weg vind ik groter nieuws. 6mln is enorm bedrag voor AZ.. geduld is blijkbaar op (bij hem?)

2 januari 2024 om 18:33

Speelt heel matig bij AZ. Helemaal mee eens dat dit ontzettende kapitaalvernietiging is. 6 miljoen is heel veel geld voor ons. Dit soort grappen kunnen we ons niet te vaak permitteren

4 januari 2024 om 01:05

Niet helemaal waar dat Mihailovic 6 miljoen heeft gekost. Het was 3 miljoen + 3 miljoen aan bonussen. Een groot deel van de bonussen zal niet relevant zijn, daar Djordje kort bij AZ heeft gezeten en geen persoonlijke successen heeft behaald. Ik denk dat AZ zo’n 3,5 a 4 miljoen aan hem kwijt is geweest. Dat je hem nu nog voor 3 miljoen weet te verkopen, beperkt de schade.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren