Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen: ‘Hij deed het bij Ajax heel goed, laat hem daar in godsnaam terugkeren’

Laatste update:

Johan Derksen denkt dat Frank de Boer zijn trainerscarrière nieuw leven kan inblazen bij Ajax. De 53-jarige oefenmeester werd maandag ontslagen bij Al-Jazira, waar hij sinds 1 juli aan het roer stond. Directe aanleiding was de nederlaag tegen Al-Wahda in de kwartfinale van de League Cup in de Verenigde Arabische Emiraten.

Wilfred Genee vroeg zijn tafgelgasten bij Vandaag Inside dinsdagavond of het nog goedkomt met De Boer. “Nee, natuurlijk niet”, zei René van der Gijp, waarna Derksen inhaakte: “Hij is ontslagen in Engeland, Italië, Amerika en nu ook in de Verenigde Arabische Emiraten, dus hij kan niet met buitenlanders werken.”

De Snor ziet slechts nog één mogelijkheid voor De Boer. “Hij heeft het bij Ajax natuurlijk heel goed gedaan, dus laat hem in godsnaam daar dan terugkeren. Hij is opgegroeid in de Ajax-cultuur.”

Özcan Akyol, die als gast aanwezig was in het praatprogramma, liet zich ook uit over de toekomst van De Boer. “In Nederland kan hij heel goed werken, misschien omdat hij die cultuur snapt. De buitenlandse cultuur snapt hij niet zo. Het is toch een stugge man en volgens mij spreekt hij andere talen ook niet heel goed. Ik heb hem Engels horen spreken, dat was slechter dan Ten Hag.”

In totaal stond De Boer dertien officiële duels aan het roer bij de club uit de VAE. Hij wist zes wedstrijden winnend af te sluiten. In de competitie bezet Al-Jazira met veertien punten na tien speelronden een teleurstellende zevende plek op de ranglijst.

Maandagavond ging De Boer met zijn elftal, waar onder meer ook Karim Rekik deel van uitmaakt, met 4-2 onderuit op bezoek bij Al-Wahda. Het was de druppel voor Al-Jazira.

De Boer werd als trainer van Ajax vier keer landskampioen, waarna hij in 2016 aan de slag ging bij Internazionale. Daarna volgden ook nog kortstondige avonturen bij Crystal Palace en Atlanta United, alvorens hij in 2020 bondscoach werd van het Nederlands elftal. Hij vertrok na het EK van 2021 en koos afgelopen zomer voor een dienstverband bij Al-Jazira.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laten we dat even niet doen.

13 december 2023 om 09:45

Frank de Boer heeft 4 landstitels (eigenlijk 5) op rij gewonnen. Met de selecties van toen werkelijk een prestatie van formaat. Maar het voetbal was werkelijk niet om aan te gluren. Veel supporters in vak 428 (en vast ook in andere vakken) zouden hun seizoenkaart opzeggen als hij langer was gebleven. Zijn trainerscarrière is daarna nooit meer zo succesvol geweest. Dus nee - niet meer terug naar Ajax. Misschien als jeugd-trainer…

13 december 2023 om 10:11

Was het een prestatie van formaat of was de concurrentie toen heel slecht. Er wordt nu naar Feyenoord gekeken alsof ze het niet goed doen, maar volgens mij hebben ze meer punten dan vorig jaar bij dit aantal wedstrijden.
Feyenoord heeft vorig jaar (volgens mij) meer punten gehaald dan Ajax onder Frank de Boer ooit gehaald heeft. Je kunt je dus afvragen of heeft Frank de Boer het goed gedaan of heeft hij geluk gehad dat de rest zo slecht was. De voorganger van Frank de Boer haalde meer punten en een veel beter doelsaldo, maar werd doordat Twente goed presteerde geen kampioen.
Dus ja, Frank de Boer heeft het met 4 titels goed gedaan, maar dat was meer kampioen van de armoede (ook het spel van Ajax) dan dat het een overtuigende kampioen was.

13 december 2023 om 10:16

Dit is gewoon met een tunnelvisie naar het aantal punten kijken. En het napraten van elkaar over het spel. Leg de selecties van ajax en psv maar eens naast elkaar van die periode. Hij moest het met een matige selectie doen.

13 december 2023 om 10:17

Geluk dat de rest zo slecht was? We hadden spelers als sana, lukoki, de Sa en ga zo maar door. Als je de selecties van tegenwoordig bekijkt….

13 december 2023 om 10:20

Eigenlijk 5 hahahaha. Echt ik lees hier soms dingen waar mij de broek van afzakt.

13 december 2023 om 11:11

Vier jaar achter elkaar kampioen spelen is altijd een noemenswaardige prestatie. Of het voldoende moet zijn om hem terug te willen is weer een heel ander verhaal.

13 december 2023 om 11:52

Eigenlijk 5? Ik ben heel benieuwd hoe dat dan zou zitten.

13 december 2023 om 12:51

Sommige trainers zijn ook gewoon beter als assistent. Dat is niet alleen bij de Boer maar ook bijv Wouters en Rutten

13 december 2023 om 13:00

Net zoals je kan zeggen dat Feyenoord vorig jaar kampioen werd omdat de rest niet goed genoeg was. Wat een dooddoener!

13 december 2023 om 13:20

@dramatisch

Als je 4 jaar achter elkaar kampioen wordt met een puntenaantal van 71 tm 76 terwijl het jaar daarvoor ze 2de werden met 85 punten zegt toch wel veel. Hierbij lag het doelsaldo ook nog 2 jaar net boven de +40.

En ja, zolang je niet alles wint ben je zeker ook afhankelijk van de rest. Dus dat gold vorig seizoen ook voor Feyenoord. Zeker als je ziet waar PSV van verloren heeft.

13 december 2023 om 14:56

Ajax had in de wedstrijd tegen De Graafschap bij rust al met 3-0 voor moeten staan, daarmee zouden ze kampioen zijn geworden. Maar na de 1-1 van Bryan Smeets liep de wedstrijd voor geen meter meer en pakte PSV de titel. De Graafschap uit is normaal gesproken een wedstrijd die Ajax 99 van de 100 keer wint…

13 december 2023 om 19:00

Onder Frank de Boer had Ajax matige selecties. Als PSV supporter ergerde ik me in die jaren dat Ajax steeds toch weer kampioen werd terwijl PSV minstens een gelijkwaardige selectie had.

13 december 2023 om 11:22

Echt ongelooflijk dat er zoveel azijnzeikers zijn zeg. 4x landstitel en dan zoveel commentaar.
Typerend voor veel ajax supporters.

13 december 2023 om 14:36

Je moet ook kijken na zijn ajax periode is overal mislukt en in korte tijd ontslagen. Ook een hele hoop spelers hebben aan gegeven dat de Boer een heel moeilijk persoon is om mee te werken. Het is een gok die je als Ajax kan nemen maar is echt geen zekerheid dat hij ajax weer ff kampioen maakt vooral niet nu psv en feyenoord al het geld binnen halen.

Ja, Nederlands elftal ging ook lekker

13 december 2023 om 08:45

Heeft 'ie het toch best redelijk mee gedaan. Onder Louis ging het ook niet aantoonbaar beter. Het is dan Malen en De Ligt samen in 1 minuut je EK vergooien, anders heb je gewoon een prima toernooi..

13 december 2023 om 10:01

Voetballend was het wel om te janken, kreeg niet het gevoel dat ze echt door het vuren wilde gaan voor de Boer.

13 december 2023 om 10:24

Voetballend is het al jaren om te janken of wil je zeggen dat het onder van Gaal en nu onder Koeman allemaal oogstrelend is? Met hakken over de sloot door een penalty in minuut 91 door naar het EK in een best simpele poule

13 december 2023 om 10:59

Tegen Tsjechie eruit op een EK in de achtste finale, zonder van een goed team te hebben gewonnen. Of 4 punten pakken tegen Ecuador en Senegal en winst tegen VS. En pas na penalties eruit tegen wereldkampioen Argentinie in de kwartfinale van het WK.

Sorry maar als je hier geen aantoonbare verbetering in ziet, weet ik het ook niet meer. Om niet te spreken over de ongeslagen reeks van Van Gaal en het goedmaken van de mislukte kwalificatiestart onder de Boer.

13 december 2023 om 11:08



@kokkiewelke penalty in min 91?? De laatste 2 EK poules zaten we bij Frankrijk en bij Duitsland in de poule. Met een paar vervelende C landen. 2x netjes 2de geworden.

Je hele betoog klinkt heel stoer maar is echt op geen enkel feit gebaseerd

13 december 2023 om 11:36

@karim, ik heb het dan ook over de kwalificatie tegen Griekenland waarbij we met de hakken over de sloot de kwalificatie halen, en het gaat mij vooral om het voetbal, de laatste keer dat er goed.werd gevoetbald was onder Van Basten 2 potjes, sindsdien is het 9 van de 10 keer niet om aan te gluren

13 december 2023 om 13:34

Louis stelde dan ook De Ligt niet op, koos voor Timber, en kwam zo tot de kwartfinale WK. Dat is toch waar je een bondscoach voor hebt, de juiste spelers neerzetten.

13 december 2023 om 15:25

Moeten nou ook niet gaan doen of Van Gaal een wereldprestatie heeft geleverd, de poule stelde niet veel voor en ook USA is geen reus.. Tegen Argentinië kom je veel tekort tot ie vol op de aanval ging spelen.. Het getuigd ook van onkunde dat Argentinië klaar was om gesloopt te worden en je dan terug valt op het systeem waarmee je de hele wedstrijd niks kon inbrengen

Heeft het bij Ajax inderdaad goed gedaan. Echter was het ook in sommige jaren een gebrek aan goede concurrentie als je naar het puntenaantal kijkt.

Frank moet dit zelf ook niet willen na zijn 5e ontslag op rij. Benieuwd waar Ajax mee aan komt.

13 december 2023 om 08:46

Ik denk dat Frank dit net wel moet willen na 5 ontslagen op rij (zeker de manier waarop). Dan komt de trein Ajax namelijk niet snel voorbij

13 december 2023 om 08:51

Als je het zo bekijkt wel ja. Maar zijn broer gaf na het ontslag bij Nederland al aan dat Frank er, door alle kritiek, echt doorheen zat. Als je dan nu bij Ajax weer faalt zullen de kritieken nog erger en heftiger zijn. Hij ligt ook onder zo’n vergroot glas dat hij al 1-0 achterstaat.

Dat gevecht gaat hij niet winnen.

13 december 2023 om 09:01

Waarom niet met de Ajax jeugd werken? Ik weet niet of het zijn ambitie is maar zeg gewoon tegen hem: de deur staat altijd voor je open. Frank is een Ajax club icoon.

13 december 2023 om 09:10

Dat zou zeker een prima optie zijn!

13 december 2023 om 09:47

Helemaal mee eens Littelebowski en ik heb dit al aangegeven voor hij naar de zandbak ging. Frank de Boer kent de club door en door en weet ook wat er van spelers verwacht wordt. In de jeugd en bij Ajax 1 heeft hij het uitstekend gedaan. Laat hem die jeugdopleiding opnieuw opzetten en ervoor zorgen dat talentvolle spelers weer kiezen voor Ajax en daar ook de mogelijkheid krijgen om door te breken. Probeer daar een Bogarde en Kluivert bij te betrekken en dan heb je toch een geweldig team staan voor de jeugdopleiding.

13 december 2023 om 09:12

Juist andersom. Anders haalden Ajax en PSV toen toch niet zo weinig punten? Het verschil is nu juist groter.

13 december 2023 om 10:02

De gehele top 5 is sterker nu naar mijn idee. Maar de kloof is dit seizoen ook groter. Moest Ajax in de tijd van De Boer niet strijden in de voorronde CL ondanks dat ze kampioen werden?

13 december 2023 om 09:13

Psv had in 2013 echt wel een top team, met een Bouma, een V Bommel, een Engelelaar of een Wijnaldum en Depay niet te vergeten. Bizar dat hun geen kampioen zijn geworden destijds.

13 december 2023 om 10:48

Viel wel mee. Engelaar... Echt een van de meest dramatische spelers die ik ooit in een PSV shirt heb gezien. Bouma (35) was op zijn retour. Van Bommel 36 was op zijn retour.

Vooral de verdedging was drama: Derijck, Marcelo, Jorgenson, Pieters die volgens mij dat jaar drama was, met als dieptepunt die ingeslagen ruit. Tyton in de goal die nooit meer dezelfde was na die hoofdblessure.

En dan hebben we het nog niet gehad over de bank waar echt alleen maar matige spelers opzaten: Hiljemark, Ritzmaier, Van Ooijen. Die zouden nu nog niet eens in Jong PSV spelen.

13 december 2023 om 13:35

Ja idd, destijds vond ik het ook al onbegrijpelijk dat PSV met die kwaliteit telkens maar geen kampioen werd.

13 december 2023 om 11:58

Ik heb dus altijd gevonden dat het gebrek aan punten juist aantoont dat er veel concurrentie was en en de ploegen dicht bij elkaar zitten. Als er twee ploegen met 90 punten eindigen dan is er eerder sprake van weinig concurrentie, behalve dan tussen die twee ploegen.

13 december 2023 om 12:27

Nog een paar weken wachten en dan kan Ajax weer in gesprek met EtH

Ik vind het gebash op Frank de Boer van medeajacieden altijd zo jammer. Het voetbak was niet altijd even goed maar de beste man is 4x kampioen geworden nadat men al 7 jaar droog stond en ajax geen cent te makken had. En dat slechte voetbal viel ook mee, dat was vooral toen Eriksen in 2013 vertrok. Hij heeft het moeten doen met spelers als Sana, Ebecilio, Lukoki, De Sa.

13 december 2023 om 08:54

Als je zo die namen leest is het inderdaad echt wel een goede prestatie die de boer heeft geleverd bij Ajax.

13 december 2023 om 09:03

Ik wil Frank bij Ajax zien in wat voor functie dan ook. Kan met de jeugd werken en als hij slim was geweest had hij assistent van ten Hag of Guardiola moeten zijn voor een jaar of 2. Nieuwe ideeen opdoen.

13 december 2023 om 09:18






Inderdaad vind het ook echt nergens op slaan. Tuurlijk waren alle wedstrijden in die 4 jaar tijd echt niet altijd even denderend, maar als je kijkt naar de spelers die we hadden en de wedstrijden die ik me kan herinneren hebben we zeker wel mooie wedstrijden gekend met deze selecties (vooral spelers hieronder opgenoemd die veel speelminuten hadden):

2010-2011: Stekelenburg/ vd Wiel, Vertonghen, Alderweireld, Blind, Ooier, Boilesen, / Enoh, Siem, De Zeeuw, Eriksen / Cvitanich, El Hamdaoui, Sulejmani

2011-2012: Cilissen/ vd Wiel, Vertonghen, Alderweireld, Blind, Ooier, Boilesen, Veltman, van Rhijn / Enoh, Siem, Aissati, Theo Janssen, Eriksen / Buleykin (WAT een goal uit tegen Psv), Sulejmani, Sightorsson

2012-2013: Cilissen/ Alderweireld, Blind, Moisander, Boilesen, Veltman, van Rhijn / Siem, Eriksen, Klaassen, Schone, C. Poulsen / Babel, Fisher, Sulejmani, Sightorsson

2013-2014: Cilissen/ Blind, Moisander, Boilesen, Veltman, Tete, van Rhijn, Denswil, Riedewald / Bazoer, Siem, Klaassen, Schone, C. Poulsen, Serrero / Bohan, Fisher, Sightorsson, Kishna

Ik vond de selecties niet super, maar ook niet dramatisch en we hadden gewoon spelers als Eriksen, Vertonghen, Alderweireld, Blind, Cilissen, Schone. Vooral de eerste 2,5 seizoenen waarin we nog Eriksen hadden merkte je toch dat de creativiteit en goals en het spel echt mooi waren om naar te kijken. Het laatste seizoen ('13-'14) zag je dat het al veeeeel minder/slecht was, maar dat zie je ook aan de selecties...

Toch vind ik het enorm knap dat Frank 4x op rij kampioen is geworden. Helemaal als je kijkt naar de selecties van 2010 tm 2014 van bijv. PSV (met spelers als Bouma, Marcelo, Bruma, Rekik, Pieters, Willems, Strootman, Toivonen, Engelaar, Wijnaldum, van Bommel, Schaar, Dzudzsak, Lens, Depay, Mertens, Ruiz, Locadia etc. vind ik het des te knapper.







13 december 2023 om 18:23

Ruiz speelde voor FC twente

13 december 2023 om 10:14

Het gebash is toch volledig terecht? De eerste 2 seizoenen had hij echt wel een prima selectie, met vooral verdediging middenveld en elk seizoen een goede keeper.

Hij haalde het eerste seizoen maar 73 punten he, dat had dus niet voldoende geweest om letterlijk sinds zijn vertrek opnieuw kampioen te worden, op seizoen 20-21 na. Sterker nog geen enkel puntenaantal wat hij heeft behaald tijdens kampioenschappen (73, 76 en 71) zou voldoende zijn geweest om opnieuw kampioen te worden, op dus 20-21 na. PSV en Feyenoord hebben in zijn tijd als trainer ook dramatisch gepresteerd, dat is zijn geluk.

Verder in de beker 2x in finale verloren, afgeslacht door PEC, verloren van Twente. En nog 2x uitgeschakeld worden door AZ in 1/8 en 1/2 finales.
De laatste 2 kampioen seizoenen had de Boer echt een matige selectie eens, op de keeper en middenveld (deels) na. Maar er werd ook matig gespeeld, en eigenlijk matig gepresteerd qua puntenaantal dan.


13 december 2023 om 11:03

Nogmaals. Met een tunnelvisie naar het aantal punten kijken is heel makkelijk. Kijk hoeveek budget ajax op dat moment had en met welk selectie hij was opgezadeld. Zijn enige constante spelers waren Eriksen , Siem de Jong en onze belgische vrienden achterin. De rest was zo matig als het maar kan zijn.

13 december 2023 om 13:07

De redenatie dat een laag puntenaantal als kampioen gelijk staat aan een matige/mindere prestatie is zo ontzettend gemankeerd he. Als het al iets laat zien, dan is het wel dat de teams aan elkaar gewaagd waren, en concurreren dus moeilijker is. Als topteams veel punten laten liggen kan dat net zo goed aantonen dat de subtop of de competitie over de gehele breedte sterker zijn, als dat de topteams falen.

13 december 2023 om 13:16

Ik kijk helemaal niet met een tunnelvisie naar punten. Ajax heeft de eerste 2 seizoenen onder de Boer gewoon een prima selectie gehad, en de Boer heeft vooral het eerste seizoen niet bijzonder gepresteerd toen hij nog echt een goede selectie had, afgezien van het kampioenschap dat nipt op de laatste dag van Twente werd afgepakt.

Jij loopt alleen maar een beetje te hangen in sentiment van na 8 jaar eindelijk weer een kampioenschap en dan weliswaar 4 op een rij, en anderen aan het napapagaaien, maar de Boer heeft het echt niet bijzonder gedaan bij Ajax.
Niks in de beker of europa gepresteerd, en na 2 seizoenen was er genoeg budget om fatsoenlijke spelers te halen.

Na 2 seizoenen werd het spelers materiaal minder, maar werd het spel ook minder, en haalde hij ook aanzienlijk minder punten, met het 4e kampioenschap slechts 71 punten

13 december 2023 om 13:21

@tweemeterpeter

Feyenoord eindige het eerste seizoen onder de Boer bij ajax als 10e, met o.a. de 10-0 verlies bij Psv
Je mag je mening hebben dat de eredivisie sterker was en bij elkaar lag. Maar ik denk dat de algemene consensus is dat Feyenoord dat seizoen erg slecht presteerde.

Iedere keer weer dat fabeltje dat jij het daar goed deed. Ja, hij pakte een aantal kampioenschappen. Maar het resultaat was helemaal niet goed. Kijk naar het aantal behaalde punten en het verschrikkelijke spel. Het was meer omdat andere clubs liepen te prutsen.

13 december 2023 om 08:54

Vier jaar op een rij is Ajax kampioen geworden en dat komt volgens jou doordat andere clubs het vergooide? Het voetbal was soms niet om aan te gluren , maar als je puur naar het resultaat keek deed de Boer het prima , ook met de selectie die hij die 4 jaar tot zijn beschikking had.

13 december 2023 om 10:19

@bossie Ja, getuige dat de Boer met zijn hoogste puntaantal slechts 1x sinds zijn vertrek kampioen had geworden (seizoen 20-21). Dus PSV Feyenoord AZ en Twente hebben het in zijn jaren kei hard laten liggen.

Altijd kansloos uitgeschakeld zijn in de beker.
In Europa uitgeschakeld zijn door Spartak, Steaua en Red Bull Salzburg, zat naast het kampioenschap weinig in het vat met de prestaties van de Boer.

13 december 2023 om 10:29

Ik denk dat je de Boer daar te kort mee doet. ALs je kijkt met welke spelers hij het moest doen en onder welke omstandigheden. Op dat moment was de Boer de juiste trainer op het juiste moment.
Je kan ook zeggen dat het vier jaar slecht gesteld was met de kwaliteit in de eredivisie en dat Ajax het minst slechte was , maar je moet het wel even doen 4 keer kampioen worden.

13 december 2023 om 12:33



De eerste twee jaar onder de Boer had Ajax gewoon een prima selectie, en hebben ze naar behoren gepresteerd in de Eredivisie.
Zeker het tweede jaar heb je pech met de Europese lotingen en haal je met 76 punten een goede hoeveelheid punten.

Maar alle andere seizoenen stelde het toch weinig voor, eerste seizoen 7x gelijk en 5x verloren in de eredivisie. Vind dat toch behoorlijk treurige statistieken.
Laatste seizoen kampioenseizoen 11x gelijk 3x verlies...
Onder Bosz kregen we bijv. maar 23 doelpunten tegen in de Eredivisie, terwijl onder de Boer behoorlijk meer.


13 december 2023 om 08:59

Ik moet altijd wel lachen om dit soort, in mijn ogen, nepfan reacties. De Boer heeft vier kampioenschappen op rij gepakt na mega veel jaren droog te staan met een selectie die totaal niet overstroomde van kwaliteit. Maar dat gooien we dan maar 4 jaar lang op het prutsen van de andere clubs, wat een ontzettende onzin zeg.

13 december 2023 om 10:22

Maar het is volledig waar? Je bent eerlijk gezegd een blinde fan die zich doodstaart op 4x kampioen als je dat niet vindt.
Het spel was slecht, de prestaties naast de eredivisie waren slecht (zowel in beker als in europa)
En je hebt geluk dat PSV en co het die jaren ook lieten afweten want qua puntenaantallen had hij alleen in 20-21 kampioen geweest sinds zijn vertrek. Altijd daarna (op 20/21 na) hebben Psv/feyenoord/az beter gepresteerd qua hoeveelheid punten.

13 december 2023 om 10:34

@kroki.. Is toch ook logisch? De Boer werd 4x kampioen, de kas van Ajax werd erg goed gespekt waardoor na zijn periode ineens wel geld werd uitgegeven door Overmars, het algehele niveau van de top in de eredivisie is toen mee gaan groeien.. Het is totaal niet te vergelijken met elkaar, de top 3 heeft nu veel meer te besteden dan toen, evenals Twente en Az.. Met geld groeit de competitie, niet.voor niks dat we ineens 2 CL en 1 voorronde CL plek hebben

13 december 2023 om 11:03

Vier keer kampioen worden met een matige selectie in een volstrekt rumoerige tijd ligt niet enkel en alleen aan het geluk dat de concurrenten het vier jaar laten afweten hoor. Overigens is het logisch dat het puntenaantal hoger wordt, want meer inkomsten zorgt voor betere spelers en dus betere prestaties.

13 december 2023 om 12:04

Jij bent eerder een blindr fan die zich blind staart op het aantal punten. Je hebt je kennis en herinneringrn duidelijk niet op een rijtje.

13 december 2023 om 12:10

@kokkieafca0341 Twente groeide nou niet bepaald na die periode, dankzij alle schandalen rond Munsterman. Beetje slecht voorbeeld imo.

Ik vind de redenatie verder niet heel erg te volgen. Omdat Ajax veel geld heeft gekregen, zijn de andere mee gaan groeien. Maar we zijn daarna 4 seizoenen lang niet meer kampioen geworden? Hoezo zijn ze dan 'mee gaan groeien' terwijl wij daarna weer 4 jaar moesten wachten. De successen uit 2019 en verder zijn volgens jou dus puur door de successen van 5 seizoenen ervoor?
Dat vind ik wel wat vergezocht.

Zoveel geld werd er in de eerste jaren na de Boer ook weer niet uitgegeven (net opgezocht op transfermarkt). Vaak stuk minder dan dat er binnen kwam, en onder en na de Boer werden behoorlijk grote uitgaande transfers gedaan.

@JK-Ajax Dat zeg ik ook niet, maar hij heeft in vergelijking met nu wel weinig concurrentie gehad. Een Feyenoord ging ook door een lastige periode, waren die niet een van die seizoenen rond de 10e plek geeindigd, waarbij ze ook 10-0 uit bij PSV kregen, en in de beker eruit vlogen tegen Roda?

13 december 2023 om 12:13

@mickey12 Ik staar me juist niet blind op de punten. Het spel was slecht dat is de algehele consensus, en verder heeft de Boer ook niets bijzonders gedaan in Europa en in de beker.

13 december 2023 om 08:59

@ajax81, je spreekt jezelf enorm tegen. Je kunt wel vinden en zeggen dat het spel niet goed was, maar je kunt niet zeggen dat het resultaat niet goed was. Hij werd 4 jaar op rij kampioen en volgens mij is dat resultaten behalen

13 december 2023 om 09:54

Het spel was idd af en toe om te janken, maar als je 4x op rij kampioen wordt, dan is het resultaat toch top?!Je wordt toch altijd kampioen omdat andere clubs lopen te ‘prutsen’; of het verschil nu 1 of 13 punten is…Edit; ik pleit hiermee overigens niet dat hij persé als hoofdtrainer terug moet komen.

In het verleden behaalde successen geven geen garantie voor de toekomst.
De Boer heeft het als trainer bij Ajax prima gedaan , heeft resultaten gehaald. Ook was het die tijd erg onrustig , fluwelen revolutie en zo, maar hij bleef de rust binnen de selectie te bewaren.
Ik denk alleen niet dat Ajax er goed aan doet om hem als nieuwe trainer te halen, misschien in een andere positie kan hij wel terug keren?

Die 4 kampioenschappen waren natuurlijk fantastisch , maar het spel zag er niet uit gewoon verschrikkelijk om aan te zien .

Ik ben frank heel dankbaar voor al de kampioenschappen maar het voetbal was niet om aan te zien.
Heel vaak 80 % balbezit en alleen maar getik achterin

De enige seizoenen die de Boer naar mijn idee goed heeft gepresteerd waren de laatste 2 kampioen seizoenen onder zijn bewind.
Een zeer matige selectie, betonvoetbal, alsnog kampioen worden.
Het scheelde altijd wel dat de verdediging en keeper in die tijd het beste van de selectie waren.

De eerste 2 seizoenen onder de boer hebben we echt goede selecties gehad, en heb je geluk dat PSV Twente AZ en Feyenoord niet beter presteerde.
De Boer had met zijn hoogste puntenaantal slechts 1x kampioen geweest sinds zijn vertrek. Is altijd uitgeschakeld geweest in de beker (o.a. afgeslacht door PEC) en heeft in Europa werkelijk niks klaar gespeeld behalve die wedstrijd tegen barcelona.

13 december 2023 om 12:46

Noem een Nederlandse team die het wel liet zien Europese toen FdB trainer was van Ajax dan?

13 december 2023 om 12:54

Het had Europees allemaal beter gekund maar we werden overigens 'gewoon' 3e in een poule met Barca, Dortmund en City.. Dat was in die periode gewoon goed, nu wordt het al uitstekend gevonden als je thuis van Lazio wint en uit nipt verliest van Ateltico, top CL seizoen wordt dan geroepen

13 december 2023 om 13:31

@sankento geen, maar is dat ook niet een beetje vragen naar de bekende weg? Die clubs waren in die tijd niet eens goed in de eredivisie, dus laat staan in Europa.

@kokkieafca0341
Om vervolgens eruit te vliegen tegen Steaua in de El......

13 december 2023 om 20:38

@Krokifan, dat zijn dingen die nu nog steeds kunnen gebeuren, de Nederlandse top is nou eenmaal geen echte CL niveau, sporadisch zit er een goed jaartje tussen

Gelukkig voetballen in Nederland alleen Nederlanders. Dus ik snap Derksen wel

Derksen is zo langzamerhand het spoor goed bijster.

Het is niet een trainer die Ajax nou echt beter zal maken. Hij zou het misschien net zo goed doen als van t schip nu doet. Maar op langer termijn word er meer gevraagd. Dus doe maar niet.

Haha. Denk niet dat ajaxsupporters op hem staan te wachten. Met meest verschrikkelijke voetbal wel paar keer kampioen geworden. Dat is ook wel netjes hoor maar voetbal is ook entertainment...

13 december 2023 om 12:57

Als jij een trainer kan vinden die met een aanval van Boerrigter/Sigthorsson/De Sa of Sana oogstrelend voetbal gaat spelen dan hoor ik je wel, dat zijn namelijk 3 aanvallers die anno nu waarschijnlijk de eredivisie niet eens aankunnen

Hij heeft het bij Ajax prima gedaan. Daarna is het allemaal wel wat minder.
Ik denk dat een deel van de supporters nu liever een coach willen die ook recent nog wat successen heeft behaald.

Mij lijkt het een uitstekende trainer voor Vitesse. In de basis staan vrijwel allemaal Nederlandse jongens die uit de eigen jeugdopleiding komen. De assistenten en jeugdtrainers zijn allemaal oud voetballers van Vitesse.

De Boer kan het dan een jaar of twee / drie bij Vitesse laten zien en dan alsnog terug naar Ajax.

Je moet minder terugkijken en meer vooruit. Het Nederlandse spreekwoord: heb nooit sex met je ex heeft meer betekenis en onderstreept het belang naar de toekomst te gaan.

Ik kijk al verwachtingsvol uit naar de terugkeer van Frank de Boer als trainer bij Ajax, extra zekerheid inbouwen en ongelooflijk veel breien met tikjes breed en terug. Lekker man!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren