Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente wint ook zonder Steijn en is dicht bij play-offs Conference League

Laatste update:

FC Twente staat met een been in de play-offs van de Conference League. De Tukkers hadden donderdagavond in de heenwedstrijd van de derde voorronde weinig te duchten van FC Riga en wonnen met 2-0. Alfred Sampsted voor rust en Daan Rots in de tweede helft verzorgden de productie van Twente. De return in Riga is op donderdag 17 augustus. Mocht dat duel geen problemen opleveren, dan wacht in de play-offs een ontmoeting met Fenerbahçe of NK Maribor. De Turken, met een basisplaats voor de trefzekere Dusan Tadic, sloten de eerste ontmoeting af met een 3-1 zege.

Trainer Joseph Oosting kon in de eerste ontmoeting met Riga niet beschikken over de geblesseerden Sem Steijn en Gijs Smal. Hierdoor was er een basisplaats voor Michel Vlap, terwijl Joshua Brenet doorschoof naar de linksbackpositie. Diens positie aan de rechterkant van de Twente-verdediging werd ingenomen door Sampsted, die in de beginfase heel belangrijk was voor de thuisploeg. Ricky van Wolfswinkel begon aan de linkerkant van de voorhoede en werd in de aanvalslinie geassisteerd door Manfred Ugalde en Rots.

Twente kende de ideale start van de thuisbeurt in de derde voorronde van de Conference League. In de elfde minuut dook Sampsted na een vlot lopende aanval alleen voor de doelman van Riga op, om vervolgens beheerst af te ronden met een fraaie stift: 1-0. Vlap was kort daarna met een schot nog dicht bij de tweede Twentse treffer. De druk van de formatie van Oosting nam gaandeweg de eerste helft wat af en Riga werd hierdoor brutaler. Het was aan de alerte Lars Unnerstall te danken dat Anthony Contreras van dichtbij niet voor de 1-1 zorgde. De soms wat onzichtbare Ugalde schoot in de slotfase nog net naast. Verder kwam Twente echter niet voor rust.

De eerste kans van de tweede helft kwam op naam van Van Wolfswinkel, die zijn inzet over het doel van Riga zag verdwijnen. Twente wilde de marge per se verdubbelen en bleef het doel van Riga opzoeken. Doelman Nils Purins zat de thuisploeg echter in de weg en toonde zijn klasse bij pogingen van Vlap en Robin Pröpper. Purins had echter geen antwoord op de keiharde rebound van Rots, nadat invaller Naci Ünüvar in eerste instantie nog van scoren werd afgehouden. Twente had de smaak te pakken en het was aan de goalie van Riga te danken dat Ugalde niet voor 3-0 kon zorgen. Desondanks reist men volgende week met een comfortabele voorsprong af naar Riga.

Zie jij FC Twente de play-offs halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker voor de coëfficiënten man

10 augustus 2023 om 22:06

Eens! Overigens heeft Fenerbahce 3-1 gewonnen, niet 2-1 zoals staat in de inleiding.

Regeer en Unuvar voegen wel echt wat toe aan dit Twente. Weg met Rots en Van Wolfswinkel op de vleugels! En Regeer kan Sampsted vervangen.

10 augustus 2023 om 22:00

Unuvar is echt een heerlijke speler man. Die moet snel fit worden, dan zit de linkerflank wel goed.

11 augustus 2023 om 01:37

Door wedstrijden te spelen wordt zo'n speler toch ook fitter? Gewoon langzaam opbouwen en steeds meer minuten gunnen lijkt me. Of zie ik dat verkeerd?

11 augustus 2023 om 07:55

Dat zal ook gebeuren nu denk ik. Deze week en aankomende week spelen we 2 wedstrijden in de week en dan kunnen er wat betreft fitheid en wedstrijdritme ook stappen gemaakt worden. Unuvarven Regeer zijn echt 2 mooie aanwinsten idd!

10 augustus 2023 om 22:01

En dan elke wedstrijd met 10 man?..
Ben inderdaad eens dat unuvar wel mag starten mits die fit genoeg is.. van wolfswinkel uit nood is prima op links maar niet voor vast net iets te statisch in zijn acties daarvoor..

Verder een degelijke wedstrijd met nog hier en daar te veel slordigheid.. dat mag er nog wel uit.. en iets vaker die lange bal over de verdediging mag ook tis allemaal in de voet en van daaruit zoeken word opgeven moment te voorspelbaar.. volgende week zakelijk afmaken en op naar de play offs waar het echt klaar moet zijn met de simpele foutjes..

10 augustus 2023 om 22:04

Ik vond Sampsted zo slecht niet. Redelijk aan de bal, verdedigend goed. Aanvallen is niet zijn sterke punt en dat is nu even zuur omdat je voorin geen kwaliteit op de flanken hebt. Regeer is wel duidelijk een aanwinst voor FC Twente, evenals Unuvar. Dat zie je aan alles.

Verder zou ik Van Wolfswinkel gewoon in de spits posteren. Ugalde is nog wel erg slecht op het moment. Hij kan beter, maar je hebt niet de luxe om daarop te wachten. Die moet maar achter de spits gaan spelen tot hij weer een spreekwoordelijk teken van leven geeft.

10 augustus 2023 om 22:08

Ik vind die Ugalde wel veel potentie hebben. Je ziet hem sleuren, hij is snel, redelijk technisch vaardig en wat me bijstaat van vorig seizoen is dat hij nog klinisch is ook. Zou Unuvar weleens links willen zien, Ugalde in de punt en die Pellistri of een andere buitenspeler rechts. Vlap, Eiting en Sadilek dan als middenveld. Lekker man (Steijn zou ook kunnen vanwege zijn rendement, maar vind Vlap voetballend oprecht goed).

10 augustus 2023 om 22:17

Ik vind dat Ugalde geen beste balbehandelimg heeft. Het oogt moeizaam in de dribbel en qua aannames. Ook is zijn passing ondermaats. Hij is snel, werkt hard, sleurt veel, maar ik denk die vorig seizoen net als veel speler een seizoen iets boven zichzelf uit stak en vind hem geen 4 miljoen waard.

10 augustus 2023 om 22:20

Het grote probleem met Ugalde echter is dat zijn spelintelligentie niet optimaal is. Ik weet niet of hij vroeger op een andere positie stond, maar hij maakt slechte keuzes voor een spits. Hij loopt veel uit positie en is sowieso inconsistent. Dat hoeft niet erg te zijn, maar hij is ook klein voor een spits. Hij heeft zijn leeftijd mee en als je hem een heel seizoen laat staan, maakt hij er ongetwijfeld wel 10 of meer. Wat dat betreft is er altijd wel een koper te vinden zodat je winst op hem maakt. Echter moet het qua niveau en consistentie echt beter bij Ugalde.

10 augustus 2023 om 22:21

@El Fenomeno - Het seizoen daarvoor werd de exact zelfde selectie vierde. Wel weer een goed gevonden zin om te provoceren trouwens. Dat mag ook gezegd worden.

10 augustus 2023 om 22:32

Ik heb het met betrekking tot boven zichzelf uitstijgen over veel spitsen in het algemeen, zeker nieuwkomers. Dat heeft de geschiedenis wel laten zien. Vandaag waren de ruimtes klein en dan komt die er niet aan te pas.

10 augustus 2023 om 22:47

El Fenomeno, voor een fulltime twentehater ben je slecht ingelicht. Dit is het derde jaar van Ugalde bij Twente, dus snap niet hoe je bij een nieuwkomer komt. Of doel je met je comment op Gimenez?

10 augustus 2023 om 22:56

@El Fenomeno - "maar ik denk dat ie net als veel spelers...."

Overigens ben ik het inhoudelijk betreft Ugalde wel met je eens. Ik moet ook nog maar zien of hij het geld waard gaat zijn.

10 augustus 2023 om 23:07

Vorig jaar was zijn doorbraak, ik kaart alleen aan en dat zei ik destijds ook al dat ruim 4 miljoen een groot risico voor hem was. Klopt, Giminez kan er niet zoveel van.

10 augustus 2023 om 23:14

Ugalde komt er wel. Hij is nog erg jong en heeft al vaak genoeg laten zien dat hij het wel in zich heeft. Daarbij, voor 4 miljoen haal je nauwelijks een spits die er direct staat, zelfs niet voor een subtopper.

11 augustus 2023 om 00:01

Waarom dat schoppen tegen rots?

11 augustus 2023 om 00:40

Schoppen tegen een rots is sowieso niet handig! Doet pijn…

11 augustus 2023 om 07:58

Omdat Rots gewoon niet goed genoeg is. Altijd maar naar binnen draaien en vastlopen. Dat is enorm frustrerend. Als hij 10x per pot tot de achterlijn zou lopen met daaruit 5 mooie voorzetten dan zou niemand Rots ter discussie stellen.

Matige wedstrijd, mooie goals wel. Volgende ronde mag geen probleem zijn, Riga stelt niet veel voor.

10 augustus 2023 om 22:05

Vind Twente qua team prima. Echter vind ik het tactisch nog wel erg matig. Als je ziet hoe Twente staat en de ruimtes die tussen de linies ontstaan is dat wel echt zorgelijk. Van Riga win je simpelweg ook op kwaliteit, echter tegen Fenerbache ga je dan vaak onder druk komen te staan. Hoe vaak Twente vandaag ook weer de lange bal op Ugalde heeft gespeeld... zo komt hij natuurlijk niet in zijn kracht.

10 augustus 2023 om 22:30

Die ruimte ontstaat natuurlijk omdat je volledig druk zet naar voren. Tegen een betere tegenstander zak je sneller in en is er minder ruimte. Geen hogere wiskunde.

Daarnaast is juist het kenmerk van Twente dat ze hoog druk zetten en met risico spelen. Vorig seizoen ook gedaan en toen de minste doelpunten tegen.

10 augustus 2023 om 22:11

Ik vind dat je de prestatie van FC Twente onderschat. Met een beetje meer scherpte rol je ze hier op met 8/9-0, terwijl hun al verder zijn qua scherpte en fitheid en FC Twente de buitenspelers nog niet eens vervangen heeft. Ik vind Oosting een verademing voor de eredivisie.

Leuk om te zien dat Twente het goed doet in de voorbereiding. Nederlandse ploegen lieten het in het verleden toch vaak afweten in die periode

10 augustus 2023 om 22:16

FC Riga en met de hakken over de sloot gewonnen van Hammarby. Laat ze het eerst maar eens zien tegen Fenerbahçe voordat je een oordeel kan vellen

10 augustus 2023 om 22:28

Hammarby had je natuurlijk ook veel tegenzitten, 9 van de 10 keer win je thuis met 3-0. En tegen Fenerbahçe verliezen alle Nederlandse clubs buiten de top 3 denk ik, schat ik ons ook niet kansrijk in.

11 augustus 2023 om 12:00

Beetje raar ook. Fenerbache is natuurlijk een beter team dan Twente. Dus ook al verliezen ze daarvan kunnen ze het toch nog prima gedaan hebben?

Of telt de goede campagne van AZ vorig jaar ook niet mee? Want laat het eerst maar eens tegen Man City zien.

Bruggink en Streuer, zijn jullie wakker?? Moet rap kwaliteit bij op de flanken, wil je überhaupt een kans maken tegen Fenerbache (of Maribor).

11 augustus 2023 om 08:38

Echt weer erg klote dat jullie de volgende ronde wss Fenerbache loten.
Zit wat dat er gaat niet echt mee deze 2 jaar.

11 augustus 2023 om 09:17

Dat zullen Streuer en Bruggink ongetwijfeld zelf ook wel zien. Roepen vanaf de zijlijn is mooi makkelijk, het halen van spelers blijkt op dit moment niet makkelijk. Er gebeurt sowieso weinig op de Nederlandse transfermarkt.

Het begon best goed tot de 1-0, maar daarna deed het pijn aan de ogen. Rots krijgt een bal voor z'n voeten en schiet 'm blind in, maar die jongen is echt niet klaar voor de Eredivisie. Ugalde mag ook echt twee tandjes bij gaan zetten, want het geld dat voor hem betaald is; daar haal je gewoon twee goede buitenspelers voor. Het feit dat je nu zo dun in de spelers zit, dat mag de technische leiding zich echt aanrekenen, al wil ik niet te kritisch zijn op Streuer (en Bruggink). De man heeft FC Twente jaren aan opbouw gescheeld met zijn aanwezigheid namelijk.

Oosting doet weinig fout en maakt net als Jans een overtuigende indruk. De dingen die fout gaan, zijn ook niet aan de coach en z'n staf te wijten. Het moet nog twee niveaus slechter dan vandaag gaan, wil je in de uitwedstrijd nog in gevaar komen, maar tegen Fenerbahce (daar mogen we wel vanuit gaan) moet je geen tegenslagen hebben qua blessures. Tegen die tijd heb je absoluut twee goede aanvallers (met ervaring) en eventueel Eiting nodig. Anders ben je kanonnenvoer.

10 augustus 2023 om 22:05

En hopen dat Hilgers in Letland geen gele kaart pakt. Dan ben je die de eerste wedstrijd tegen Fener ook kwijt..

Fenerbahce heeft 3-1 gewonnen, niet 2-1 VZ.

10 augustus 2023 om 22:05

Ze drukken af en toe net te vroeg op publiceren. Gebeurd ze wel vaker

Polonaise in Enschede!!
Wat een fantastische wedstrijd van FC Twente! Petje af voor deze unieke prestatie.
Als ik een voorspelling mag doen, na deze voorbereiding:
1. AZ
2. FC Twente
3. PSV
4. Feyenoord
5. Ajax

10 augustus 2023 om 22:09

Ik wil met jou een wedje leggen om een kratje bier dat de eindstand precies omgekeerd van die van jou gaat zijn.

10 augustus 2023 om 22:18

De minister heeft al een kratje bier op denk ik.

10 augustus 2023 om 22:36

Laat ze smaken kerel! Je hebt er al genoeg op zo te lezen

Hierna Maribor of Fener toch? Dat zie dan wel weer somber in. Hopen op het beste. Kunnen alle punten gebruiken Europees!

Fijn dat ze gewonnen hebben maar tegen Fenerbache als dat de tegenstander word gaan ze het af leggen.

10 augustus 2023 om 22:49

Kun je ook vertellen wie de grootste partij bij de verkiezingen wordt en wie er aankomend weekend allemaal gaan scoren?

11 augustus 2023 om 08:26

Hij heeft toch gelijk?!
Of ga jij nou zeggen dat fc Twente dan favoriet is??

Twee voorrondes en dan ook nog eens play-offs om de groepsfase te bereiken?

10 augustus 2023 om 22:17

Ja bizar he

Best voorbarig om te zeggen dat ze het tegen Fener afleggen vind ik. Met Vlap en van Wolfswinkel twee ervaren krachten, de jeugd met Regeer, Unuvar en Steijn. Ik zie ze best stunten eerlijk gezegd. Echter twijfel ik aan de kwaliteiten van Oosting.
Hij heeft het inderdaad bij RKC goed gedaan, maar had ook het materiaal. Tactisch is hij zoveel zwakker dan Jans imo.

10 augustus 2023 om 22:25

Oosting kun je niets aanrekenen. Tactisch gezien staat FC Twente uitstekend en is er weinig veranderd. Het probleem is dat de selectie niet op orde is momenteel. We hebben Streuer en consorten ontzettend veel veren in de *** gegeven, maar als er iets niet goed gaat, mag dat ook aangekaart worden. Dat de aanval in deze staat is op dit moment, is een regelrechte blunder van de technische leiding.

10 augustus 2023 om 23:02

Ben het met je eens dat de selectie nog niet op orde is, dus in die zin kan je Oosting zeker niks aanrekenen. Dat je met Rots in de basis moet starten is na vorig jaar met Misidjan en Cerny wel balen.
Ik volg Oosting echter al langer dan vandaag en ben geen fan van zijn tactiek. Hij lijkt de spelers daarnaast ook nooit volledig te kunnen motiveren vind ik.

10 augustus 2023 om 23:18

Oosting maakt de opstelling en tactisch zag het er niet heel goed uit, heb je gezien hoeveel ruimte er zat tussen de linies, tegen een beetje tegenstander gaat je dat echt opbreken, dat hij nog geen goede buitenspelers heeft kun je hem niet aanrekenen hoe het elftal staat wel.

11 augustus 2023 om 15:14

Ik zie in tactisch opzicht niet echt iets waar Oosting iets aan kan doen. Zerrouki, Cerny en Misidjan zijn natuurlijk weg. Dat merk je gewoon. Kjolo is een goede speler, maar nog niet zover als Zerrouki was. Ook de afwezigheid van dreiging voorin doet meer met een tactiek dan je zou denken naar mijn mening.

Het enige kritiekpuntje is wellicht dat Oosting net als Jans niet echt een plan B lijkt te hebben. Het heeft geen zin om een tactiek te forceren als je daar de spelers op dat moment niet voor hebt. Zeker gisteren was een 4-4-2 opstelling helemaal niet gek. Rots lijkt me als vleugelmiddenvelder nuttiger dan voorin en je kon de afwezigen en het gebrek aan kwaliteit op bepaalde posities compenseren.

Balen, tegen de Turken wordt het einde oefening.

Deze win je, maar fenerbache is toch te groot

Het gat dat Zerouki achterlaat is groot. Hij was een baken van rust in het spel.

11 augustus 2023 om 15:17

Deels mee eens. Iedereen heeft het over Misidjan en Cerny, maar Zerrouki was ook gewoon een sterkhouder. Misidjan vond ik niet eens zo belangrijk. Cerny ook niet tot de winterstop.

Kjolo is wel goed hoor, maar nog niet zover als Zerrouki en is voetballend minder dan de laatstgenoemde. Die mis je echt. Ik vind de voorzichtige kritiek op Oosting dan ook nogal voorbarig. Hij doet in principe niets geks, maar moet het op dit moment doen met een gemankeerd elftal.

Zag er wel goed uit, alleen het afmaken moet beter. Die Unavar en Regeer toppers. onze IJslands vriend speelde ook goed. Nu naar Almere

11 augustus 2023 om 15:20

Je speelt natuurlijk wel tegen hele matige ploegen, hè. Hammarby was al behoorlijk matig, maar Riga zou in de Eredivisie niet eens meekomen en ik vraag me af of ze het linker rijtje van de KKD zouden halen.

Overigens waren de eerste 20-25 minuten prima, maar daarna was het verval wel erg groot. Plots gingen ze via de flanken spelen terwijl daar juist de zwakte was. Vanaf dat moment werd alles stroperig. Geen idee waarom ze ineens het centrum vermeden. Ondanks de defensieve ploeg lag daar juist de ruimte en Riga was niet bij machte om de gaten dicht te lopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren