Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Volendam ontvangt bod van liefst 2,3 miljoen: sterkhouder lijkt onhoudbaar

Laatste update:

FC Volendam heeft een nieuw bod van Sampdoria ontvangen op Xavier Mbuyamba. Dat meldt De Telegraaf donderdagmiddag. De Italiaanse club, die komend seizoen actief is in de Serie B, wil 2,3 miljoen euro voor hem betalen. Daarnaast kan Volendam een percentage van de transfersom ontvangen als Sampdoria de 21-jarige verdediger later weer verkoopt.

Eerder deze week meldde Voetbal International dat Volendam een vorig bod op Mbuyamba, van 1,6 miljoen euro, af heeft gewezen. De mandekker zelf zou ondertussen wel al een akkoord hebben bereikt met de club van trainer Andrea Pirlo, maar nu moeten beide clubs er dus nog uit zien te komen. Mbuyamba staat nog tot medio 2025 onder contract in Noord-Holland. Transfermarkt schat zijn waarde momenteel op twee miljoen euro.

Na het eerdere bod op Mbuyamba was Volendam zelfs niet bereid om in gesprek te gaan met Sampdoria, en dat stoort zowel de verdediger als de Italiaanse club, volgens De Telegraaf. Zelf heeft Mbuyamba aangegeven bij technisch directeur Jasper van Leeuwen dat hij graag naar Sampdoria wil, waardoor het nu dus afwachten is hoe de Palingboeren reageren op dit meest recente bod van 2,3 miljoen euro.

De rechtspoot komt uit de jeugd van MVV Maastricht, maar liet Limburg in de zomer van 2019 achter zich voor een transfer naar de jeugdopleiding van Barcelona, dat drie ton voor zijn diensten betaalde. Een jaar later vertrok Mbuyamba transfervrij naar Chelsea. Daar kwam de Nederlands jeugdinternational tot 33 optredens in 2 jaar. Afgelopen zomer vertrok hij voor een onbekend bedrag naar Volendam. Mbuyamba kwam tot dertig optredens namens het Andere Oranje, waarin hij goed was voor vijf doelpunten en één assist.

Waar denk jij dat Xavier Mbuyamba komend seizoen speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



veel mensen hebben dit gecomment, maar natuurlijk het proberen waard voor een ajax, psv, feyenoord. jongen heeft potentie en is nederlands... ik snap soms de voetbalclubs niet.

27 juli 2023 om 18:36

Inderdaad. 2,5 miljoen is echt wel het gokje waard gezien zijn kwaliteiten. Al helemaal gezien de bezetting bij Ajax achterin bijvoorbeeld. Als back-up achter nieuwe RCV of Alvarez als hij blijft zou echt prima zijn.

27 juli 2023 om 18:56

Feyenoord zit al goed in zijn centrale verdedigers met Hancko, Trauner, Geertruida, Beelen en Hendriks. Je zou hem eventueel kunnen halen als Geertruida of Trauner vertrekt, maar dat is een 'als'. Ajax zou misschien wat kunnen zijn voor hem, maar als je Sutalo haalt dan is Muyamba eerder een backup. Ik kan me wel voorstellen dat hij zeker interessant is voor bijvoorbeeld AZ. Na het vertrek van Beukema hebben ze die Portugees gehaald (ben even zijn naam kwijt) maar mocht Hadzidiakos vertrekken dan zouden ze met hem een prima vervanger in huis halen.

27 juli 2023 om 19:42

ik denk dat je er gewoon vanuit mag gaan dat hancko en geertruida nog weg gaan.. transferperiode is een chaos laatste week. en dan komen de clubs met geld aan.

28 juli 2023 om 11:48

Ik ben niet helemaal op de hoogte van zijn voetballend inzicht en voetballende kwaliteiten. Maar als Feyenoord dik twee miljoen betaald voor Beelen, terwijl Mbuyamba meer ervaring heeft, jonger is en een sterkhouder bij Volendam is, dan vraag ik mij toch af of Mbuyamba niet een betere keus is.

Maar vooralsnog heb ik hem niet uitvoerig gescout dus ik heb geen idee hoe hij aan de bal is.

Lijkt me een geweldige deal voor Volendam! Goed de poot stijf gehouden..

Vond hem eerlijk gezegd verdedigend niet heel indrukwekkend afgelopen seizoen, dit zou kunnen komen door de spelers om hem heen. Voor de rest viel hij op door een aantal kop doelpunten maar die zou ik eerlijk gezegd meer op het conto van eiting schrijven. Ik ben benieuwd of hij zich kan onderscheiden met andere spelers om zich heen en geen eiting meer die hem assisteerd!

Had gehoopt hem bij Az te mogen verwelkomen, maar dan had dat enkele weken geleden al rond gekomen.
Blijkbaar heeft hij zijn zinnen gezet op een buitenlands avontuur.

Ajax Halloooo, hier hebben we de tweede rechter centrale verdediger. Op te halen voor een prikkie.

27 juli 2023 om 18:14

Wie zegt dat hij zin heeft om 2e viool te spelen? Wie weet wil hij alleen naar een club waar hij nagenoeg alles kan spelen, dan heeft hij bij Ajax niks te zoeken.

Volendam schijnt ook dit bod te hebben afgewezen. Kan volgens mij ook nog wel 1,5 miljoen bij, gezien de duur van zijn contract

Snap niet dat Ajax niet toeslaat. Er is dringend een centrale verdediger nodig en voor +/- 2 miljoen kun je best een gokje wagen.

27 juli 2023 om 19:02

en Kaplan afschrijven? Denk het niet..

27 juli 2023 om 20:00

Kaplan verwachten ze pas in oktober terug en heeft daarnaast nog geen minuut voor Ajax gespeeld. Afschrijven is een groot woord maar op hem zou ik voorlopig even niet rekenen.

29 juli 2023 om 13:56

ik maakte eigenlijk een financieel grapje.
Ik zie Kaplan eerlijk gezegd door de achterdeur vertrekken aankomende zomer. Ik laat mij graag verrassen, maar zoals je al zelf opmerkte is ie pas dit najaar inzetbaar, denken ze... Het najaar is nou niet ideaal voor spelers die terugkomen van een zware blessure. Die jongen is straks voor de helft van zijn contract geblesseerd.... kortom afschrijven en door (financieel gezien dan hé)...

Ajax sla toe bij deze jongen voor 2.5 mio… klein gokje voor een NL verdedigend talent. Kan mooi achter Sutalo stappen maken dan.

28 juli 2023 om 15:28

Ik hoop oprecht dat hij in NL actief blijft als er een transfer komt. Nog 1 topseizoen zodat hij in beeld blijft. Deze jongen heeft potentie voor Oranje. Er zit daarnaast een goeie kop op.

Had hem graag als vervanger van timber gezien..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren