Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Galatasaray neemt Hakim Ziyech definitief over van Chelsea

Laatste update:

Hakim Ziyech blijft definitief bij Galatasaray, zo meldt Fabrizio Romano. De Turkse topclub heeft de verplichte optie tot koop in het huurcontract met Chelsea gelicht en ondertekend. Daardoor is de 31-jarige spelmaker ook na dit seizoen actief in Istanbul.

Ziyech vertrok aan het einde van de zomerse transferwindow op huurbasis naar Galatasaray, dat hem van een uitzichtloze situatie bij Chelsea verloste. De zestigvoudig international van Marokko kent mede door blessures een wisselvallig seizoen in Turkije.

De ex-Ajacied kampte met onder meer een voet-, hamstring- en enkelblessure en kwam daardoor vooralsnog slechts tot 21 wedstrijden namens Galatasaray. Daarin was Ziyech goed voor acht doelpunten en vier assists. Afgelopen zondag was hij nog verantwoordelijk voor twee treffers tijdens de overwinning op Sivasspor (6-1).

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Galatasaray heeft de beste papieren om de landstitel te pakken in Turkije. De club heeft, met nog drie wedstrijden te gaan, een voorsprong van zes punten op nummer twee Fenerbahçe. Mogelijk kan Galatasaray dus dit weekend al kampioen worden.

Ziyech kende zijn beste jaren bij Ajax, waar hij drie prijzen pakte en de halve finale van de Champions League bereikte. De spelmaker won de landstitel, beker en Johan Cruijff Schaal gedurende zijn periode in Amsterdam.

Chelsea betaalde in de zomer van 2020 ruim veertig miljoen euro aan Ajax voor Ziyech, maar hij wist nooit een onbetwiste basisspeler te worden op Stamford Bridge. Wel won hij de Champions League met the Blues, net als de UEFA Super Cup en het WK voor clubteams.

Na 107 wedstrijden, 14 doelpunten en 13 assists komt er dus definitief een einde aan de periode van Ziyech bij Chelsea. Het is niet bekend welk bedrag Galatasaray voor zijn diensten overmaakt naar Engeland, of voor hoeveel seizoenen Ziyech gaat tekenen in Turkije.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In dat soort ploegen is hij echt wel een mannetje, wie weet kunnen ze wel eens verrassen in de CL

8 mei 2024 om 13:27

Het is al verrassend als wij (GS) uit de groepsfase komen normaliter. Ben benieuwd met de nieuwe opzet. Goede deal wel voor Gala. Hoorde dat ze hem misschien gaan doorverkopen aan een club uit Saudi-Arabië.

Nou, dat is toch weer 4 of 5 miljoen in het potje. Fijn dat hij al eerste definitief vertrokken is, nu hopen dat er kopers komen voor Lukaku, Kepa en Sterling

8 mei 2024 om 13:01

Benieuwd wie zijn handen nog wilt branden aan Kepa en Sterling.
Kepa is er destijds uitgekeept door een Sanchez, die er geen hout van kon...
Nooit onbetwist geweest ook en een dure kracht. Misschien dat hij wel terug gaat naar Spanje met minder salaris?

Idem dito voor Sterling. Is geen toppertje geworden meer bij Chelsea hoor. Maar goed. Hij zit daar ook op gigantische wages. Benieuwd wie nog zich aan hem wil wagen. Redelijke speler, maar hij is ook flink minder geworden hé. En met die wages weet ik niet of Raheem zo snel terug wil gaan in salaris, om alsnog aan spelen toe te komen...
Middenmotor in Engeland lijkt mij ideaal voor Sterling hoor, maar daar past hij denk ik qua salaris gewoonweg niet.

Lukaku mag volgens mij, had ik gelezen, voor 35 miljoen (?) vertrekken als een soort ''gentlemen agreement'', klopt dat? Dat is nog een relatief schappelijke prijs voor een spits die toch altijd zijn doelpuntjes overal maakt. Ziet er niet gepolijst uit natuurlijk, maar zeker in Italië past hij erg goed.
Heeft er bij Roma dit jaar toch ook al weer 20 inliggen (alle competities).

8 mei 2024 om 13:16

Sterling is en blijft wel een redelijk grote naam. Zal vast wel een club uit het Midden oosten, Usa, Turkije geinteresseerd in zijn. Of Laporta

8 mei 2024 om 13:26

Ik zou het niet weten wie zijn handen nog wil branden aan Sterling en Kepa. Als je hem aan een Valencia of Sociedad weet te slijten dan heb je alle geluk van de wereld. Hij verdient belachelijk veel omdat hij de pure definitie van een 'paniekaankoop' was. Er zijn bijna geen clubs in Europa die hem datzelfde salaris gaan bieden.

Sterling heeft zelf geen zin om te verkassen, dus die heb ik er bij gezet omdat ik hem zelf heel graag zie vertrekken maar we moeten er rekening mee houden dat je hem nooit gaat kunnen lozen. Hij verdient ook een schrikbarend hoog salaris, 325K pond per week. Er is interesse vanuit andere clubs, Palace als Olise vertrekt bijvoorbeeld of de bekende interesse vanuit Saudi-Arabie, maar die clubs kunnen of zijn salaris niet matchen of Sterling wil er zelf niet heen.

Lukaku mag inderdaad voor ongeveer dat bedrag vertrekken volgens de journalisten, maar ook bij Lukaku zul je zien dat het een lange zomer kan worden. Helaas heeft Lukaku zichzelf afgelopen zomer bij iedere kans die hij kreeg onmogelijk gemaakt en ik denk niet dat hij tijdens het afgelopen seizoen zomaar een stuk verstandiger geworden is. Hij zal wel eerst de interesse vanuit Saudi-Arabie afwimpelen om er daarna achter te komen dat er geen andere opties voor hem zijn in Europa. Naar het schijnt zou Napoli er open voor staan om hem in de deal rondom Osimhen te betrekken, maar het zou mij weinig verbazen als die deal uiteindelijk klapt omdat Lukaku de geschonken thee niet lekker vond of omdat hij een nachtje slecht geslapen heeft.

8 mei 2024 om 16:14

Lukaku naar Napoli haha.
Dadelijk heeft hij alle ''topclubs'' gehad in Italië!

8 mei 2024 om 13:03

Voor zover ik weet komt hij gratis over

8 mei 2024 om 13:19

Door de loan fee gaat het uiteindelijk om 5,5 miljoen pond. Hij komt "gratis" over omdat er dit seizoen al betaald is.

8 mei 2024 om 13:07

Hij komt voor 0 pound las ik haha

8 mei 2024 om 13:31

Is lukaku niet verkocht aan roma ?

8 mei 2024 om 13:47

Nee, gehuurd.

8 mei 2024 om 14:13

Ah ok

8 mei 2024 om 14:14

En wat is dan het plan van Chelsea? Lukaku vind ik gewoon een prima spits. Of gaan ze weer 100 miljoen uitgeven voor Osimhem, Gyökeres of Sesko?

8 mei 2024 om 14:22

Die wordt gewoon verkocht, geen enkele supporter hoeft hem in een Chelsea shirt te zien, helemaal na een interview die hij 1/2 jaar geleden had gegeven waarin hij goed duidelijk maakte dat hij Chelsea geen warm hart toedraagt

8 mei 2024 om 14:26

Ze gaan weer geld uitgeven. Lukaku heeft afgelopen zomer de kans gehad om terug te keren, Pochettino wilde hem graag de kans geven maar Lukaku wilde weg. Ik hoop persoonlijk dat we naar Sesko gaan kijken maar ik verwacht dat ze eerst gaan proberen om Osimhen te kopen.

8 mei 2024 om 15:07

Inderdaad dit ruimt al iets op. Nu nog jongens als Sarr, Lukaku, Kepa, Broja, Bergström en Andrey Santos ( niet van onder de indruk wat ik van hem heb gezien ). Dan daarbij nog de miljoenen die we vangen van Newcastle voor Hall heb je toch al weer een beetje een transferpotje bij elkaar.

Had een zeer moeizaam begin bij Galatasaray maar laat de laatste weken/maanden toch zien dat de oude Ziyech nog steeds in hem zit. Ik hoop niet dat gala een contract van 3 jaar heeft gegeven, want hij blijft blessuregevoelig, maar als je naar mertens kijkt met zn 38 jarige leeftijd wat hij allemaal wel niet doet is dat ook niet normaal.

Heel fijn, eindelijk een zomer zonder dagelijks verhalen over een transfer naar Ajax.

8 mei 2024 om 13:17

Maar ik denk wel dat hij Ajax nog wel erg had kunnen helpen. Ik zie persoonlijk toch liever hem dan Bergwijn of Berghuis.

8 mei 2024 om 17:31

Dit seizoen was hij inderdaad wel bruikbaar geweest als rechtsbuiten.

8 mei 2024 om 13:19

Er komen nog genoeg verhalen over ajax transfers aan hoor, ben maar niet bang.

8 mei 2024 om 17:33

Als het met al die spelers straks net zo gaat als nu met de nieuwe trainer dan wordt het een lange zomer

Leuk om te lezen na toch een moeizame periode bij Gala. Daarnaast is Istanbul gewoonweg een prachtige stad en vind ik dat de Turkse competitie nog steeds wel een aardig niveau aantikt. Wens hem veel succes!

Jammer dat deze zeer technische en begaafde voetballer voor het geld kiest in Turkije en niet lekker terugkomt naar Nederland....
Uiteindelijk blijft het de voetballerlij en kiezen voetballers sneller voor het geld als voor het sportieve plaatje...
Nederland is een hoger niveau en Zijech had zeker van toegevoegde waarde kunnen zijn bij onze topclubs..
Jammer, maar wel veel succes gewenst in Turkije..hopelijk ga je het daar maken en pak je veel bekers..

8 mei 2024 om 13:08

Met de huidige situatie bij chelsea zou hij waarschijnlijk alleen maar op de bank zitten. Hier word hij als koning beschouwd. En het salaris word volgens mij nog onderhandelt. Win win situatie

8 mei 2024 om 13:17

Je doet alsof hij voor het geld tekent in de woestijn van Mauritanië. Heb je enig idee wat voor stad Istanbul is? Daar tekenen heel veel voor.

8 mei 2024 om 13:23

Waarom zou die terug willen naar Nederland als die bij Galatasaray een vorstelijk salaris verdient. Daarnaast is de Turkse competitie vergelijkbaar met de Nederlandse. Ook is Ajax ver teruggevallen vergeleken met toen hij er was. Als laatste is Istanbul een geweldige stad om in te leven. Dus Ziyech zit daar uitstekend op zijn plek.

8 mei 2024 om 13:54

Toch denk ik dat er veel meer in zijn carrière had gezeten op basis van zijn tijd bij Ajax. Hij had toch zeker wel een basisspeler bij een subtopper kunnen zijn. Jammer dat het bij Chelsea zo gelopen is. Turkse competitie is comfortabel voor hem maar sportief doe je dan niet meer mee om een plaats bij de top en op zijn leeftijd zou hij nu moeten pieken.

8 mei 2024 om 14:37

Ik denk dat hij de ideale speler zou zijn voor een Sevilla, As Roma, Villareal. Alles daarboven komt die toch fysiek en handelginssnelheid te kort.

8 mei 2024 om 14:38

Tuurlijk zat er veel meer in bij Ziyech. Want creativiteit en talent had die kerel absoluut. Zeker bij Ajax was die 3x achter elkaar gekroond tot beste speler. Maar ja niet alles kan goed uitpakken. Bij Chelsea vooral last van blessures gehad waardoor die niet consistent kon spelen. Maar ja ook is die vooral zelf niet constant genoeg om het te laten zien in de PL. Logisch dat geen coach het echt in hem zag. Maar ja bij Galatasaray zitten is op zich ook een prima club.

8 mei 2024 om 20:16

Heeft volgens mij tot zijn 29ste in Nederland gespeeld. Als hij echt zo goed was was hij wel eerder opgevallen bij grotere clubs.

8 mei 2024 om 13:25

Voor het geld kiest en Nederland is een hoger niveau? volgens mij ken je de Turkse competitie niet ze hebben daar veel topspelers plus bij galatasaray doen ze daar elke jaar mee voor kampioenschap en spelen ze ook champions league en als je daar aardig centen kan verdienen in een mooi warm stad als Istanbul ja daar kun je geen nee tegen zeggen.

8 mei 2024 om 13:43

1. Ik zou zelf ook Istanbul kiezen ten opzichte van wonen en werken in een stad als 020.
2. Sportieve plaatje bij 020 is opdit moment ook niet echt bepaald goed.
3. Voor welk andere club zou Ziyech in Nederland mogen spelen? Dan zou hij worden uitgemaakt als verrader.
4. Zijn keuze om in Turkije wellicht te blijven snap ik volkomen. Had wedstrijdritme nodig na alle verhalen over zijn blessures.

8 mei 2024 om 13:57

Als ik mocht kiezen tussen een geweldige stad als Istanbul met vriendelijke mensen of welke andere Nederlandse stad dan ook, was mijn keuze ook snel gemaakt hoor. En dan ook nog eens miljoenen gestort krijgen en bij een van de grootste clubs van het land spelen.

Waar zijn diegene die zeiden dat galatasaray hem niet wilde dat hij 'problemen' heeft met die club en dat hij niet goed speelt blablabla terwijl hij elke match scoort of assist geeft nu hij terug is uit blessure

Ik blijf het jammer vinden dat Ziyech zelden bij Chelsea heeft gespeeld hij deed het echt wel goed als die speelde. Verder echt mooi dat Ziyech definitief bij Galatasaray blijft wat een speler is het toch!

8 mei 2024 om 13:29

Dat is pertinent niet waar. Ziyech heeft in een handjevol wedstrijden goed gespeeld. Onder Tuchel mondjesmaat en onder Lampard nog minder, vanwege zijn fitheid. Ziyech heeft het niet vaak genoeg laten zien en deed gewoon niet wat er van hem gevraagd werd.

8 mei 2024 om 13:33

@yoericfc

Onder Tuchel heeft Ziyech sws amper gespeeld maar wel iets meer onder Lampard.

Ik vond juist dat Ziyech het wel best goed deed toen die speelde echt zonde dat die ongeveer 3 jaar bankzitter is geweest bij Chelsea, Hij had veel meer potentie dan wat die nu heeft.

8 mei 2024 om 13:37

Is niet waar ik volg ziyech al een tijdje bij elke club ziyech speelde juist goed bij lampard en kreeg die meer kansen dan bij tuchel want bij tuchel paste niet in zijn plannen die speelde met een andere systeem bij Potter helemaal niet omdat hij daar meer geblesseerd raakte plus het feit dat het daar al jaren rommelt bij chelsea dus is het normaal dat hij daar weg wilde

8 mei 2024 om 13:52

Ook onder Lampard heeft hij nauwelijks gespeeld, hij was van de 18 wedstrijden Premier League er 8 geblesseerd. Hij is aan het begin van het seizoen en net voor Lampard's ontslag al veel geblesseerd geweest. Hij heeft zelden iets bijgedragen, als het gaat om assists en goals was het (op z'n best) matigjes.

Hij had de leeftijd, de ervaring en de "klasse" om als grote meneer binnen te komen en de jongere jongens bij de hand te nemen, maar dat heeft hij niet gedaan. Hij heeft er altijd een beetje bij gehangen. Niets of nauwelijks beslissend en gewoon niet goed genoeg. Constant de bal kwijt met veel te risicovol spel.

Hij heeft onder Tuchel inderdaad nog minder gespeeld omdat hij gewoon simpelweg veel te vaak de bal aan de tegenstander gaf. Nee, sorry hoor maar laten we alsjeblieft niet doen alsof Ziyech ook maar meer dan 2 wedstrijden heeft weten te overtuigen.

8 mei 2024 om 14:10

Ziyech scoorde volgens Sofascore en Whoscored in zijn periode gemiddeld een 7. Dat is niet extraordinair, maar ook niet slecht. Hij zou het momenteel beter doen dan een Mudryk, Sterling of Madueke.

8 mei 2024 om 14:15

Spurs, City (2x), Atletico, Villareal, Crystal Palace, Leicester, Lille, Juventus, en ik ben er nog heel wat vergeten.

In deze wedstrijden voetbalde hij zo goed, en dat zijn er al 7. Meer dan jou 2 in ieder geval.

8 mei 2024 om 14:17

Beetje overdreven dit, een nota bene spelmaker met bijna 30 goal contributies in omgerekend ongeveer 60 wedstrijden wegzetten als "heeft niet meer dan 2 wedstrijden weten te overtuigen" is toch wel een tikkeltje subjectief. Héél klein beetje maar hoor lol. Wel of niet spelen onder Tuchel zegt trouwens weinig aangezien die gozer serieus niet spoort. Ook bij Bayern is zijn opstelling bij vlagen een stoelendans.

8 mei 2024 om 14:18

Nee niet mee eens zoals ik zei het klopt niet wat je zegt maar respect voor je mening

8 mei 2024 om 14:30

HZ7-22 en dat is dus overduidelijk niet goed genoeg. Hij zou het volgens jouw sofascore 0,08 beter doen dan Sterling en Mudryk. Zo'n ongelofelijke indruk heeft hij gemaakt.. Nee, van Ziyech werd echt veel meer verwacht. Het is jammer dat hij zo tekortgeschoten is, ik had het zelf niet verwacht, maar helaas is hij een hopeloze mislukking gebleken.

8 mei 2024 om 15:37

Als je vind dat Ziyech het echt goed deed bij Chelsea, keek je zeker met je ogen dicht?

Ik vermoed dat er in de zomer wel een of ander club uit Arabie hem oppikt gezien zijn huidige vorm.

Ziyech is een heerlijke speler, wellicht zelfs de beste in de competitie, je kunt er helaas niet op bouwen. Is recentelijk in vorm geraakt maar heeft het halve seizoen moeten missen, uiteindelijk wel een essentiele rol geeist. Als je ziet wat Mertens op 37 jarige leeftijd laat zien en Ziyech een week schittert en vervolgens een maand afwezig is, vormen er uiteraard vraagtekens.

Al met al, zijn loon zal tussen 2-3.5m zijn. In de huidige markt en gemiddelde salarissen bij Gala valt dat enigszins mee. Ik las zojuist dat ze ook met Mertens een jaartje willen verlengen, hoop dat dat lukt!

8 mei 2024 om 13:48

Ik had er ook een strik omheen gedaan hoor. Bedankt voor alles maar: au revoir. Zijn kwaliteiten staan natuurlijk buiten kijf, fenomenale linkerpoot, en op z'n best in uitgerekend de grote wedstrijden. Maar de afgelopen jaren dusdanig vaak geblesseerd dat het simpelweg onmogelijk is een team te bouwen met hem. De teloorgang van een uitzonderlijk creatieve spelmaker.

"de verplichte optie tot koop in het huurcontract met Chelsea gelicht"

Dus is dit dan nieuws?

8 mei 2024 om 14:12

De optie tot koop was verplicht om mee te nemen in het huurcontract, was niet verplicht om de optie tot koop ook te activeren. Tenminste zo begreep ik 'm.

8 mei 2024 om 14:21

Ahh zo dan snap ik het ook, dat wist ik niet. Thnx

Ik ben blij dat Ziyech is verlost van zijn situatie bij Chelsea. Maar als hij speelde liet hij simpelweg ook te weinig zien. En in Engeland moet je de kansen die je krijgt echt pakken zeker bij Chelsea die misschien wel 60 spelers onder contract hebben staan.

Bij Galatasaray zit hij perfect op zijn plek, ik denk dat een terugkeer naar Ajax nooit realistisch is geweest. Sportief gezien komt Nederland steeds dichter bij. Maar we kunnen simpelweg niet op tegen het geld wat in Turkije zit. Er spelen grote namen in Turkije. Icardi, Zaha, Sergio Oliveira, Lucas Torreira, Mertens bij Galatasaray. Fenerbahce heeft onder andere Dzeko, Bonucci, en Fred,

Veel zijn oud maar het zijn grote spelers die echt nog goed zijn. Dit soort spelers zullen nooit naar Nederland komen omdat wij ze niet kunnen betalen.

8 mei 2024 om 16:08

Nederland komt dichterbij? Heb ik allemaal seizoenen gemist en staan we onder Turkije??

Ben benieuwd of ze ook zn chelsea salaris kunnen matchen want dan is het een prima deal voor hem! Is naar wat ik zie prima geliefd in Turkije

Mooi, als Ajacied zie ik graag een keer een window zonder geruchten over Ziyech.

Ziyech is eigenlijk nog te goed voor de Turkse competitie. Had hem nog graag in Spanje gezien of in Italie.

Die linkervoet van Ziyech is goud waard! De laatste wedstrijden scoort ie aan de lopende band en daarom start ie ook basis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren