Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Griekse kaartenkoning’ leidt cruciale wedstrijd van Ajax: ‘Puur toeval’

Laatste update:

De aanstelling van Tasos Sidiropoulos als scheidsrechter bij het Europa League-duel tussen Ajax en Getafe lijkt gunstig voor eerstgenoemde club. De Griekse arbiter staat te boek als een ware kaartentrekker, hetgeen mogelijk in het nadeel is van de gehaaide Spanjaarden. Toch is het 'puur toeval' dat de UEFA voor Sidiropoulos kiest als arbiter, zo vertelt Jaap Uilenberg aan het Algemeen Dagblad.

"Scheidsrechters van de returns worden al voor het eerste knock-outduel aangesteld", verklaart Uilenberg, scheidsrechechterscommissielid bij de UEFA. "De scheidsrechters voor zowel de heenwedstrijd als de return staan dus al vast, maar worden pas twee dagen voor aanvang van het duel bekend gemaakt. De enige reden dat een scheidsrechter wordt vervangen, is als hij geblesseerd is."

Ajax liet zich in het heenduel in Spanje diverse malen provoceren door Getafe en ging naar huis met een teleurstellende 2-0 nederlaag. Exemplarisch voor de wedstrijd was 'de act' van Ryan Babel in de tweede helft, die zichtbaar geïrriteerd rechtsback Allan Nyom imiteerde toen die naar de grond ging met een ogenschijnlijk lichte blessure. Arbiter Ruddy Buquet trok vorige week donderdag slechts twee gele kaarten voor Getafe.

Sidiropoulos, de scheidsrechter in de return donderdagavond, zal mogelijk een stuk meer naar zijn kaarten grijpen. Het AD becijfert dat de Griekse leidsman dit seizoen gemiddeld 6,5 kaarten per wedstrijd uitdeelt. In de Griekse competitie komt het aantal gele prenten van Sidiropoulos zelfs uit op acht per duel. Ter vergelijking: in de Eredivisie staat Dennis Higler met 3,8 gele kaarten per wedstrijd bovenaan het 'kaartenklassement'.

Overigens floot Sidiropoulos dit seizoen al eerder een wedstrijd van een Nederlandse club: de veertigjarige Griek leidde in augustus Royal Antwerp - AZ in de voorronde van de Europa League en deelde in dat duel liefst vijftien gele en twee rode kaarten uit. De Alkmaarders wonnen na verlenging (1-4) en gingen zodoende door naar het hoofdtoernooi van de Europa League.

Gaat Ajax zich ten koste van Getafe plaatsen voor de achtste finale van de Europa League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb er sinds vandaag op de één of andere manier ineens erg veel vertrouwen in, waar ik eergisteren nog dacht dat we kansloos waren. Denk dat Tadic vanavond in de spits de sterren van de hemel gaat spelen en dat Danilo hem goed gaat assisteren 👌🏽

27 februari 2020 om 16:19

Haha, jij meer dan ik dan. Ik zei vorige week al, de enige kans die we hebben is als er een Scandinavische (nuchtere) scheids fluit. En dan krijg je dit 😳😔😔

27 februari 2020 om 16:23

Ik hoop het, maar ik heb er toch echt een enorm hard hoofd in. Ik denk dat we er echt af vliegen en ik blijf zitten met een Tottenham gevoel. Heb die wedstrijd nog steeds niet terug gezien ook al was ik er zelf bij in de Arena. Man man man. Maar goed ik hoop met je mee en ga er voor zitten vanavond, maar ga uit van het slechtste. kan het alleen maar meevallen.

27 februari 2020 om 16:47

Geen vertrouwen ook, het loopt niet en met valse hoop hopen op een wederopstanding ben ik ook maar gestopt.
De Tottenhamkater herken ik maar nu je het zegt bedenk ik me dat het een stuk minder is geworden ook al heb ik ook nooit meer iets van die wedstrijd meer nagezien. Zelfs is samenvattingen als het Tott.shirt langs kwam draaide ik me hoofd weg. Nog nooit zo'n kater meegemaakt maar zo gek is dat niet met wat alles wat daarvoor en ook in die wedstrijd gebeurt is.

27 februari 2020 om 18:23

Bij tottenham heb ik toch een heel ander gevoel. Deze wedstrijd is toch totaal wat anders na een 2-0 verlies in de eerste wedstrijd? Kans is gewoon heel groot dat Ajax eruit vliegt.

Ik zou niet weten waarom een notoire kaartentrekker gunstig voor Ajax zou zijn. Juist een Getafe is een ploeg die makkelijk gaat liggen of simuleren om overtredingen en vrije trappen mee te krijgen. Als de scheidsrechter daarin meegaat krijg je niet alleen veel vrije trappen tegen, maar ook nog eens veel gele kaarten voor die discutabele vrije trappen.

27 februari 2020 om 16:09

Of de scheidsrechter bestraft een Getafe team dat vaak schopt en tactische overtredingen maakt sneller met een kaart. Hierdoor is het voor Ajax gunstiger want een speler die geel heeft gaat niet snel weer een tactische overtreding maken.

27 februari 2020 om 17:56

Lijkt me dat Master D gelijk heeft hoor. Als Getafe zich weer zo gedraagt en de scheids slikt alles net als vorige keer kon Ajax nog wel eens de dupe worden en een massa aan kaarten gaan incasseren

27 februari 2020 om 16:10

Ik zie het ook somber in, ajax gaat zich wederom laten kennen door het fantastische theater van onze Spaanse vrienden. Met deze Griekse scheids erop gaat het hem denk ik helemaal niet worden, jammer voor het Nederlands voetbal maar leuk om de mond van de Ajax-supporters om mij heen een keer gesnoerd te zien te worden.

27 februari 2020 om 16:30

Geen beter vermaak dan leedvermaak? Zo raar dat mensen clubs uit hetzelfde land het niet eens gunnen. Echt heel raar. Maar ja, ieder zijn ding.

27 februari 2020 om 16:57

En waarom vind je dat raar? Wat maakt het nou uit dat je fan bent van een club uit hetzelfde land. Ik ben fan van een club niet van een land.

27 februari 2020 om 17:15

@formusals iemand die slechts fan is van een KKD ploeg van een Jip & Janneke niveau en tevens werkend in de regio Amsterdam snap ik zijn uitspraak dondersgoed. Ik heb toevallig een Feyenoorder, AZ-fan en een enkele PSV-fan op kantoor zitten en de overige 15+ zijn Ajacieden. Je moest ze eens horen afgelopen jaar. De manier waarop lacherig en denigrerend werd gedaan t.o.v. fans die niet fan waren van ons aller Ajax terwijl ze zichzelf op de borst kloptten.. walgelijk gewoon.daarnaast is het overgrote deel van mijn familie en vrienden Ajacied. Die zijn niet veel anders. Puur op basis van die grote bek de hele tijd en helemaal na vorig seizoen, kan ik me volledig vinden in mensen die er van genieten als ze er uit geknikkerd worden.

27 februari 2020 om 17:20

@arsenal, omdat jouw club Feyenoord er ook baat bij heeft. Als Feyenoord bijvoorbeeld de beker wint, hoeft het dankzij Ajax geen voorronde meer te spelen.

27 februari 2020 om 17:24

Als ik zeg dat het jammer is voor het Nederlandse voetbal moet je daaruit toch kunnen concluderen dat ik hoop dat ze doorgaan. Wanneer dit niet gebeurd kan ik het tenminste op een andere manier positief benaderen, niet zo snel op je tenen getrapt zijn joh!

27 februari 2020 om 17:31

arsenal890, dat is voor mij lastig te bevatten. Je hoeft geen fan te zijn van een club uit hetzelfde land, maar als deze in Europa spelen is het toch leuk als ze doorgaan? Goed voor Nederland, het Nederlands voetbal, de eredivisie etcetera. En nogmaals, je hoeft geen fan van een andere club te zijn, maar er zijn zoveel never-nooit-meer-objectieve anti-fans die juichen als de buitenlandse club scoort. En dat vind ik echt diep triest. Je moet als fan pro je eigen club zijn, niet anti een andere (tuurlijk, in de eigen competitie ligt dat iets anders omdat je eigen club er baat bij heeft). Maar dat gaat er bij jou en vele anderen niet in. Gelukkig ieder zijn ding.

27 februari 2020 om 17:33

PSV Madness, haha ok, had het door de rest van je tekst anders begrepen. Sorry 😉. Hopelijk samen juichen vanavond voor Ajax (al besef ik dat juichen wel wat te veel zou kunnen zijn 😉). Hopelijk iig genieten van een goede voetbalavond.

27 februari 2020 om 17:34

Leuk voor Feyenoord maar als ze echt goed genoeg waren halen ze het zelf ook wel. Ik ben iemand die niet juicht voor de concurrentie ook al komen ze uit hetzelfde land. Als je real fan bent kun je ook echt niet juichen voor barca. Of het uitmaakt voor de competitie of niet. Ik vind (dan spreek ik voor mijzelf) dat je dan de club soort van verraad.

27 februari 2020 om 17:56

Juichen is inderdaad te veel 😉, er kan wel een lach vanaf hoor. Mogen beide teams vanavond doorbekeren!

27 februari 2020 om 19:01

Haha. Thnx voor de support. Enjoy

27 februari 2020 om 19:04

Arsenal890, was me duidelijk. Ik sta er anders in. Maar de vergelijking van Barça en Real gaat natuurlijk mank, want daar zit een hele geschiedenis achter buiten het voetbal om. Ik ken genoeg Catalanen die nooit zullen juichen voor Spanje door die geschiedenis. En ik denk dat jij wel juicht als Donny er dit EK eentje in schiet.

27 februari 2020 om 16:57

Inderdaad zeg, dit is juist het tegenovergestelde van gunstig voor Ajax. Ajax had een type Brych nodig die simpelweg niet in schwalbes trapt en een hekel heeft aan commentaar op de leiding. Maarja, misschien vind je zulke scheidsrechters alleen in de CL. Je hebt in de EL nu eenmaal op scheidsrechtersvlak ook met de mindere goden te doen. Helaas. Maar wat een nachtmerrie kan dit zo worden zeg.

27 februari 2020 om 17:06

Nou ja, Getafe was toch de ploeg met verreweg de meeste kaarten van Europa? Dus dan is een scheids die snel een kaart trekt voor hen ook weer nadelig. Dat is denk ik waar op gedoeld wordt.

27 februari 2020 om 18:11

Dat zijn kaarten in de Spaanse competitie

27 februari 2020 om 18:09

Ik zie het andersom. Zulke scheidsrechters zijn meestal niet de flauwste en ik heb vaak genoeg gezien dat een kaartentrekker echt hard op trad tegen spelers die snel gingen liggen.

Deze avond gaat echt een hel worden 😅 Een Ajax dat totaal uit vorm is, een tegenstander waar geen ruk aan is om naar te kijken, duikelaars en een notoire kaartentrekker. Alle ingredienten voor een waardeloze voetbalavond

27 februari 2020 om 16:03

Ik hoop een heleboel, maar vrees het ergste. We kunnen gewoon slecht omgaan met zo'n tegenstander en gaan dan eerder zelf een hoop kaarten ontvangen. Ik ben altijd zeer positief ingesteld, maar na de 2-0 en de vele blessures bij ons, zou ik het bijna een wonder vinden als we doorgaan. Aan de andere kant, de bal is rond!

27 februari 2020 om 16:53

Ook het vermoeden dat zeer gefrustreerd na de wedstrijd snel de tv uitzet en huilend in slaap val.De vorige wedstrijd deed me al zoveel pijn maar ga de strijd toch aan.

We maken allemaal een grote inschattingsfout. De spelers van Getafe maken geen keiharde overtredingen of iets dergelijks. Ze zijn gewoon heel erg sneaky met die hele kleine overtredingen en tijd rekken. Voor tijd rekken kan je ook niet ongelimiteerd kaarten uitdelen.

27 februari 2020 om 16:58

Toch m.i. zou daar misschien iets anders tegen op getreden moeten worden. Dat tijdrekken moet na meerdere keren gewoon met geel bestraft worden en extra speeltijd bij moeten komen. Continu kleine overtredingen dat duidelijk een patroon is mag van mij vaker met geel worden bestraft.
Ik kijk nu echt objectief en niet uit Ajaxbril.

Benieuwd wat voor teksten ten Hag weer gaat uitkramen mocht ajax uitgeschakeld worden. Het ligt aan de scheids, het drukke speelschema, de var, dat getafe toevallig zeer boven zichzelf uitsteeg of dat ajax gewoon pech had Dat ajax wellicht slecht speelt is natuurlijk onmogelijk. Jah niet echt handig zo'n scheids, zoals in de bovenstaande reacties ook staat, het kan dan 2 kanten opgaan.

27 februari 2020 om 17:00

Elke trainer gooit er vaak bagatelliserende clichés uit waar vaak ook wel iets van waar is. Dat is vervelende van voetbal, heel veel valt krom en recht te praten.

Ik vind het echt schrijnend hoe werkelijk alles wordt aangegrepen als excuus voor een eventuele uitschakeling van Ajax. De wedstrijd moet nog gespeeld worden en de scheidsrechter krijgt nu al de schuld, op basis van één enkel potje van AZ. Echt krankzinnig dat de aanstelling van deze scheidsrechter zo'n groot ding is in de Nederlandse media. Mocht hij er een janboel van maken, dan mag dat achteraf natuurlijk benoemd worden, maar het is volstrekt belachelijk en ontzettend kinderachtig om dat bij voorbaat al te concluderen - en al helemaal als er ook nog eens een complottheorie als zou de UEFA tegen Ajax zijn aan wordt gekoppeld, wat ik op dit forum al meermaald heb mogen lezen.

27 februari 2020 om 16:37

Hijniet!, de complottheorieën zijn natuurlijk apart, maar dat zijn er weinig die dat denken. Welke scheids er wordt aangesteld heeft natuurlijk heel veel invloed op een wedstrijd. Dat is ook in de eredivisie, een Nijhuis of een Kuipers fluiten heel anders en dan heb ik het nog niet eens over een beginnende scheids die waarschijnlijk beinvloedbaarder is. En dit doen we niet alleen in NL hoor. Lees de Spaanse kranten er vandaag maar eens op na.

27 februari 2020 om 17:22

De scheidsrechter was al benoemd voordat de eerste wedstrijd werd gespeeld. Dus waarom zouden mensen hier een complot achter zoeken?

ipv voetbal training kan Ajax beter wat psychologische training volgen. Hoe ga je om met een bepaalde situatie. Dit wordt geen voetbal avond of een avond waarin je fysiek alles moet geven.

Hoezo is dit puur toeval? Ze worden gewoon aangesteld door de Uefa. En na de loting hebben ze 2 Zuid Europeanen voor Ajax gegeven. Heel bewust. Wat een schande is, want na de groepsfase waarin Ajax enorm genaaid is door de arbitrage zouden ze eigenlijk heel secuur moeten kijken welke scheidsrechter een ploeg krijgt die vooral door de arbitrage is uitgeschakeld in de Champions League. Niet dus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren