Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jansen staat voor duivels dilemma in aanloop naar cruciaal duel AZ in Warschau

Laatste update:

De dag van de waarheid is aangebroken voor AZ. Donderdagavond treedt het elftal van Pascal Jansen aan tegen Legia Warschau om uit te maken wie er overwintert in de Conference League. Alleen winst telt voor de Alkmaarders.

Uitgangspositie
Legia heeft de beste uitgangspositie voorafgaand aan het laatste groepsduel in de Conference League. Het bezet momenteel met negen punten de tweede plek in de poule, waarin Aston Villa al geplaatst is voor de knock-outfase. AZ staat derde met zes punten. Dat betekent dat alleen een overwinning volstaat voor de Alkmaarders. Legia heeft genoeg aan een gelijkspel.

Bij het behalen van de tweede plek hoort plaatsing voor de tussenronde in de Conference League. Hierin komen de nummers drie uit de Europa League, waar ook Ajax zich bij kan voegen bij een overwinning op AEK Athene, en de nummers twee van de Conference League terecht.

Vorig duel
De verwachting is dat het donderdag gaat spoken in Warschau, waar de fans de wedstrijd in Alkmaar van 5 oktober nog niet zijn vergeten. Toen leverde de onderlinge wedstrijd een rel op die zelfs op regeringsniveau voor beroering zorgde.

Supporters van Legia, waarvan een deel zonder wedstrijdkaart, zorgden in en om het stadion voor veel onrust en bestormden voor de aftrap het uitvak van het AFAS Stadion, waarbij een ingreep van de ME zelfs niet voldoende bleek. Ook werden twee Legia-spelers na afloop van de wedstrijd gearresteerd, omdat ze AZ-personeel dusdanig zouden hebben verwond dat er medische zorg nodig was.

De socials van AZ worden tot de dag van vandaag bestookt door Legia-fans die zelfs vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog maken. In Warschau zijn er dan ook geen AZ-fans aanwezig en nemen de selectie en staf veiligheidsmaatregelen.

Legia-trainer Kosta Runjaic maakt zich geen zorgen: “Het zal een temperamentvolle wedstrijd worden. Sportief maar heet. Met een goede sfeer in het stadion. Dat is waar we om bekend zijn. En heel Polen zal meekijken. Ook buiten Warschau.”

Opstelling
In de defensie lijkt trainer Jansen te maken te krijgen met een meevaller. Riechedly Bazoer is sneller hersteld van zijn enkelblessure dan verwacht en ook aanvoerder Bruno Martins Indi kan spelen. Het grootste dilemma zal de keuze voor zijn doelman worden.

Matthew Ryan, doorgaans eerste doelman bij AZ, raakte zondag geblesseerd en is niet inzetbaar in Warschau. De keuze zal dus vallen op de ervaren Hobbie Verhulst of de talentvolle Jayden Owusu-Oduro. “Dit was een moeilijke keuze. Ook vanwege de grootte en de sfeer rond deze wedstrijd”, aldus Jansen.

Vermoedelijke opstelling AZ: Owusu-Oduro; Sugawara, Bazoer, Martins Indi, Möller Wolfe; Dantas, De Wit, Clasie; Sadiq, Pavlidis, Van Brederode.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat het een groter dilemma word of hij al zijn sterkhouders wil gebruiken, al zijn ze net fit. Wedstrijd tegen Psv word belangrijker.. Verliezen ze die en wint Feyenoord van heerenveen, is de 2de plek wel uit zicht. Conference levert niet zoveel als een mogelijke 2de plek op. Ik verwacht niet dat ze zich daarvoor al kansloos achten en lijkt me meer hoofdbrekens opleveren dan de doelman kwestie.

14 december 2023 om 10:34

Eens, wij hebben voor de 2e keer op de donderdag een belangrijke Europese wedstrijd vóór een Topper.

Toch moet AZ er alles op alles zetten om deze wedstrijd te winnen. Want dan gaat AZ door. En AZ heeft een grote kans op ver te komen in de ucl.

Als-als bestaat niet. Verliezen van PSV is geen schande en de 2e plek is nog haalbaar. PSV wordt toch wel kampioen. En Feyenoord kan ook wel eens gaan blunderen.

14 december 2023 om 10:35

Ik weet niet hoe het leeft bij AZ supporters, maar ik zou vanavond nog wel belangrijker vinden. In de conference league is dan financieel niet veel te halen, sportief wel. De goede conference league campagnes zijn ook gewoon heel leuk om als fan mee te maken. Daarbij is de kans op puntverlies met de basiself zondag nog steeds groot en kan AZ het altijd nog rechtbreien in de rest van het eredivisieseizoen. Als ze vanavond niet winnen, zit het europese seizoen er meteen op.

14 december 2023 om 12:22

Ik verwacht persoonlijk uberhaupt niet zoveel van de wedstrijd zondag dus zie liever overwintering in Europa veilig gesteld worden. Feyenoord is tot dusver de enige serieuze uitdager van PSV en die kregen het al niet voor elkaar, laat staan een AZ dat nog een stukje minder is.

14 december 2023 om 15:16

Heb je gezien welke teams er in de ecl allemaal eerste staan? Heb je gezien welke tegenstanders Az mogelijk wacht vanuit de EL? Minimaal 80% van hen zijn sterker dan AZ. De kans dat AZ ver komt is heel klein, overwintering is leuk voor de punten en financiën maar de kans dat ze ver komen is klein. Die stranden in de kwartfinale. Dan lijkt me binnenlandse competitie belangrijker..

14 december 2023 om 15:50

80% nog wel. Van de huidige koplopers in de conference zijn Villa en waarschijnlijk Lille sterkere ploegen maar daarna kom je al snel uit op ploegen die gelijkwaardig of minder zijn. Fiorentina is vooral een grote naam tegenwoordig maar geen bijzonder elftal.In de Europa League zijn de huidge uitvallers ook geen onoverbrugbare horde. Clubs als Servette en Olympiakos zijn geen betere teams dan Lazio en Anderlecht afgelopen seizoen.Villa is de sterkste ploeg in de competitie en daar heeft AZ al een wedstrijd tegen gespeeld waar het meer verdiende. Dan liggen er zeker kansen tegen de overige clubs. Daarnaast is er niets mooier dan een leuke Europese uitwedstrijd, die zijn lastig bezoeken als je al voor de kerst uit het toernooi ligt.

14 december 2023 om 11:50

Hoe is de 2de plek dan uitzicht? Het gat is dan 5 punten ? Toen Feyenoord 7 punten achter stond op Psv was de 1ste plek nog niet uitzicht.

14 december 2023 om 12:41

Omdat vele Feyenoorders aan grootheidswaanzin lijden. Velen zeggen dat PSV met een voorsprong van 10 punten dit seizoen hun rivaal zijn, terwijl 2 clubs met 3 punten verschil met hen dat niet zijn.
Natuurlijk is de 2e plek dan nog niet uitzicht

14 december 2023 om 15:12

Mijn welgemeende excuses voor de manier waarop ik die zin gearticuleerd heb. “raakt verder uit zicht” “5 punten word een lastige hobbel” of “het is uitermate teleurstellend maar natuurlijk nog niet helemaal over. Feyenoord is een klasse beter dan Az en de kans dat zei meer punten gaan laten liggen dan AZ is niet groot maar omdat de bal rond is sluiten we het niet uit” was beter op z’n plek geweest.

14 december 2023 om 17:10

PSV is een klasse beter dan Feyenoord en heeft meer punten.
Dus stel dat Feyenoord een klasse beter zou zijn dan AZ, dan maakt het niet uit want PSV is een klasse beter dan beide.
Dus stel dat AZ wint van PSV, maakt het niet uit boor Feyenoord want PSV is toch een klasse beter.

14 december 2023 om 17:50

Vorm van Psv is inderdaad stukken beter dan die van Feyenoord. Maar om te zeggen dat ze klassen beter zijn deel ik niet die mening. Feyenoord heeft genoeg spelers die bij Psv in de basis zouden spelen. Ze zijn helaas niet zo in vorm als psv. Het is niet dat ze slecht in vorm zijn want ze hebben meer punten dan vorig jaar rond deze periode, echter is psv met bosz aan het roer in topvorm en lastig te kloppen op het moment. En dat zeg ik als psv’ee

14 december 2023 om 18:13

Dan verschillen van mening, ook prima
Ik denk dat PSV makkelijk kampioen gaat worden. Gevolgd door Feyenoord op grote afstand en daarna op korte afstand AZ.

We wisten eigenlijk meteen al na de blamage in de eerste wedstrijd dat het moeilijk zou gaan worden om te overwinteren. Je moest eigenlijk voor deze wedstrijd al safe zijn, want dit wordt geen pretje.
We moeten winnen tegen deze club van Europa league niveau in een uitwedstrijd in een heksenketel.
Veel succes AZ! Ik ben niet zeker van een overwinning.

14 december 2023 om 10:43

Zo geweldig vond ik ze anders niet thuis in Alkmaar. We hebben gewoon een goede kans om door te gaan. Laat die leeghoofden maar schreeuwen op de tribune. Koppie er bij houden en die 3 punten meenemen naar Alkmaar!

14 december 2023 om 10:46

Kwalitatief doen wij zeker niet onder hen! Wij zijn wellicht beter, maar het probleem kan zijn is dat het in dar stadion een chaos wordt.
Desondanks, heb jij gelijk. Koppie erbij houden en 'gewoon' winnen!

14 december 2023 om 11:23

Hun liggen onder een vergrootglas.
Az moet eigenlijk alleen maar "genieten" van zo'n ambiance en winnen.
Bij het minste geringste ongein vanuit het publiek is dit in het nadeel van Legia.
Stapt Az bijvoorbeeld van het veld bij ongeregeldheden dan heeft Legia een mega probleem.

Ik kan mij niet voorstellen dat AZ vanavond met een resultaat Warschau zal gaan verlaten. In het stadion van Legia spookt het altijd wel maar met dit soort avonden is het echt bijzonder daar. Ook het feit dat alles rondom Legia de uitwedstrijd niet is vergeten zal dat natuurlijk meespelen.
Met wie ga je in de goal starten is ook een aardig dilemma, kies je voor de jonge talentvolle doelan zonder ervaring of voor degene waarvan je weet dat die het niveau niet aankan en eigenlijk een KKD keeper is.
Ook het feit wat ga je doen met het ook op zondag? Aardig wat dilemma's zo voor AZ.

Het valt mee dat niet Az maar juist Legia onder een vergrootglas ligt in deze wedstrijd en dat weten ze zelf ook wel.
Dat wij als Az de dupe zijn van hun waoordelijkheden is gewoonweg ruk natuurlijk.
Maar Az moet gewoon zijn ding doen, niets is onmogelijk tegen Legia dat ook niet echt een topper is.

Heb best goede hoop voor vanavond maar toch blijft er altijd iets knagen. Zodra er iets op het spel staat of de ambiance wat intenser is, hebben we nogal de neiging het te laten liggen. Vorig seizoen echter Europees juist erg sterk, hopelijk is dat vandaag weer het geval. Gekeken naar puur het voetbal zijn we beter dan Legia, thuis zelfs met 10 man.De geluiden zijn dat hij toch echt kiest voor Owusu, hoop dat het klopt. Hobie heeft al vaak genoeg laten zien niet het niveau te hebben en Owusu heeft al 2 hete Europese potjes op zijn CV. Staat dan tegenover dat hij waarschijnlijk toch weer voor Dani gaat kiezen, juist een persoon die in een wedstrijd onder hoogspanning grote kans op domme beslissingen heeft. Ook meteen begon te zeuren toen hij zowaar een keer moest banken, terwijl anderen al maanden of jaren op een echte kans wachten. Die goal van het weekend stelde ook niet zoveel voor, hielp een voorzet om zeep en liep tegen het daaruit volgende schot aan wat zelf ook wel was binnen gevallen. Niet dat Mihailovic veel heeft laten zien, maar zinloos om hem na 2 wedstrijden alweer te slachtofferen terwijl Dani 4 jaar mocht blijven staan.

Een club als Legia Warschau met al die leeghoofden heeft helemaal niets te zoeken in een internationaal toernooi.
AZ had allang veilig moeten zijn, maar hebben door de valse start aan zichzelf te danken dat ze nu alles of niets moeten spelen.

Onpopulaire mening; Europa lekker laten schieten. Plek 2 is belangrijker vanwege die CL miljoenen. Die extra opbrengsten in dit toernooi wegen daar niet tegenop. Als je door gaat dan ga je punten in de eredivisie verspelen. Selectie is niet breed genoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren