Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kampioen uit 2017 geniet van teamspirit Feyenoord en licht één speler uit

Laatste update:

Feyenoord is hard op weg naar het eerste kampioenschap in zes jaar, zo blijkt ook uit de ochtendkranten van zaterdag. De Telegraaf pakt uit met een uitgebreid interview met Tonny Vilhena, die in 2017 een belangrijke rol speelde toen de Rotterdammers voor het eerst in achttien jaar landskampioen werden. Vilhena, inmiddels middenvelder bij de Italiaanse laagvlieger Salernitana, geniet in het bijzonder van Lutsharel Geertruida, die hij goed kent van zijn eigen jaren bij de Stadionclub.

Vilhena hoopt dat Feyenoord komende zondag kampioen wordt op bezoek bij Excelsior. Zelf was hij in 2017 een van de dragende krachten in het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst. In het kampioensjaar verloor Vilhena zijn moeder Jeanette op 52-jarige leeftijd, wat de landstitel extra emotioneel maakte. “Sportief was dit het mooiste moment en het mooiste seizoen in mijn hele voetbalcarrière. Ik speelde vanaf de F-jes bij Feyenoord, ik voelde me een kind van de club en mijn debuut was al een droom die uitkwam. Kampioen worden met de club waar je helemaal gek van bent, was een andere droom. Alleen was het privé het zwaarste en meest verdrietige wat ik in mijn leven heb meegemaakt.”

De linkspoot putte destijds veel kracht uit de goede sfeer in de selectie van Feyenoord, iets dat hij herkent in het elftal van Arne Slot. “Ik kon heel goed met alle jongens. Voetballend had ik op het middenveld een klik met Karim El Ahmadi en Jens Toornstra. We waren echt totaal verschillend van elkaar, maar het paste gewoon zo goed. Voorin stonden Eljero Elia, Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis. Bij Jørgensen was het vooral aanvoelen wat hij wilde. Op een zeker moment krijg je met sommige spelers gewoon een klik. Dat hadden we met Nico zeker. Hij werd topscorer maar voelde zich geen vedette.”

Vilhena heeft regelmatig contact met Elia, met wie hij onlangs nog een potje padel speelde. Ook in de huidige selectie van Feyenoord heeft de vijftienvoudig international vrienden. “Lutsharel Geertruida kwam als jonge speler bij de selectie en ik ben toen veel met hem omgegaan. Net als ik is hij een jongen die vanaf de jongste jeugd op Varkenoord rondliep. Hij doet het heel goed nu, hè.” Vilhena was onderdeel van een elftal dat een einde maakte aan de prijzendroogte bij Feyenoord. Met de Rotterdammers won hij de landstitel, tweemaal de TOTO KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

Vele mensen zagen Vilhena op jonge leeftijd als potentiële speler voor de Europese top, maar inmiddels heeft hij zijn rust gevonden bij de nummer veertien van de Serie A. “Alle ervaringen die ik opdoe, maken me rijker. Ik ben gegroeid als persoon. Je kunt heel je loopbaan uitstippelen, maar het loopt altijd anders. Ik laat dingen altijd op me afkomen en heb van huis uit een ding geleerd: ook met mijn talent moet ik keihard werken om iets te bereiken. Geen woorden maar daden, dat is helemaal op mij van toepassing. Ik ben opgegroeid als Feyenoorder en daar kreeg ik dat ook mee.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oof, dat verhaal van zijn moeder. Kan me nog herinneren dat hij eigenlijk in de zomer van 2016 een mooie transfer kon maken, maar besloot in Nederland te blijven omdat zijn moeder niet goed lag. Wat een emotionele achtbaan moet dat zijn geweest voor zo’n jong jochie.

Leuke ploeg ook als je die voorhoede zag met Elia - Jorgensen - Berghuis. Elia die in één week tijd Van Polen van PEC 2x helemaal doldraaide (1x in de beker en 1x in de competitie), Van Polen die na de wedstrijd in een interview toegaf dat hij niet wist waar hij het moest zoeken, paar keer het bos ingestuurd door Elia’s klik-klak of hoe hij het ook noemde naderhand haha.

Mooi elftal, mooi seizoen, mooie herinneringen.

Weet dat het onrealistisch is in de huidige commerciele voetbalwereld, maar eigenlijk had Vilhena een leven lang bij Feyenoord moeten spelen. Jongen uit de streek, opgegroeid bij Feyenoord en iemand die altijd alles geeft, maar ook iemand die in andere landen (voor zover ik dat kan beoordelen) lastig lijkt te aarden. Sinds zijn vertrek uit Nederland straalt het geluk er niet van af in de spaarzame interviews die ik van Vilhena voorbij zie komen en zijn statistieken zijn ook weinig hoopgevend. In De Kuip daarentegen werd ie door iedereen gewaardeerd, zou hem nog wel een jaartje of zes in het Feyenoord-shirt willen zien vlammen.

6 mei 2023 om 10:34

Vilhena is sowieso nog altijd welkom imo. Echter zou hij momenteel in de huidige selecte geen basis staan.
Wieffer is beter op 6 en Kokcu is beter op 8.

6 mei 2023 om 12:03

Zou een mooie toevoeging zijn met zijn ervaring voor de selectie maar de andere spelers die nu staan hebben zowel meer potentie als meer voetbal dan Vilhena…

Mooi verhaal van Vilhena, vooral die eerste alinea, oef. Was altijd wel fan van em, al had ik eigenlijk nooit echt het idee dat ie een wereldtopper zou worden vanaf het moment dat ie een vaste waarde was. Herinner me wel nog een oefenwedstrijd tegen Portugal waarin hij Ronaldo opvrat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren