Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tonny Vilhena vindt nieuwe club en start in voorronde van Champions League

Laatste update:

Tonny Vilhena vervolgt zijn carrière in Griekenland. De 28-jarige middenvelder gaat aan de slag bij Panathinaikos, dat een akkoord bereikte met Espanyol over een definitieve overgang. Vilhena tekent een contract voor vier seizoenen bij de nummer twee van het afgelopen seizoen in de Griekse Super League. "Tonny is green", schrijft Panathinaikos in zijn officiële bevestiging op Twitter.

Vilhena werd in 2019 door Feyenoord voor ongeveer negen miljoen euro verkocht aan Krasnodar. De middenvelder was een regelmatige basisspeler in het zuidwesten van Rusland, maar vertrok in januari 2022 op huurbasis naar Espanyol. Mede door de inval van de Russen in Oekraïne keerde Vilhena nooit meer terug in Krasnodar. Espanyol nam hem in de zomer definitief over, maar bracht hem direct weer elders onder.

De vijftienvoudig Oranje-international speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Salernitana. Mede door de inspanningen van Vilhena wist de Italiaanse laagvlieger zich in de Serie A te handhaven door op een verdienstelijke vijftiende plek te eindigen. De voormalig Feyenoorder speelde in totaal 33 officiële duels voor Salernitana, waarin hij 4 goals en 1 assist voor zijn rekening nam.

Met Panathinaikos gaat Vilhena op jacht naar de eerste Griekse titel sinds 2010. De topclub kwam afgelopen seizoen vijf punten tekort in de titelrace, die gewonnen werd door het AEK Athene van onder meer Nordin Amrabat. Bij Panathinaikos treft Vilhena met ex-Feyenoorder Bart Schenkeveld een landgenoot. De club begint in het nieuwe seizoen in de tweede voorronde van de Champions League. PSV stroomt in de derde ronde in en zou een tegenstander kunnen worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had ook een leuke opvolger van Kökcu kunnen zijn.

7 juli 2023 om 21:49

Hoezo? Hij zit qua leeftijd op zijn prime en moet het doen met een club uit Griekenland… Feyenoord mag wel wat hoger inzetten.

7 juli 2023 om 22:00

Eens met JK-Ajax. Is niet meer van het niveau waar Feyenoord naar zou moeten kijken. Daarbij was hij ook op zijn best in het kampioenschapjaar en vergelijken met dat elftal is het algehele niveau de afgelopen seizoenen gestegen en beter als dat team destijds.

7 juli 2023 om 23:11

Toch kun je hem er altijd goed bij hebben, zeker Europees. In wedstrijden waarin het gelijk opgaat of je de mindere bent, kan het geen kwaad om er een strijder als Vilhena bij te hebben. Ben eigenlijk best benieuwd wat Slot eruit zou halen. Heb liever Zerrouki en Wieffer, maar voor erbij was het geen overbodige luxe geweest. Ook qua ervaring

7 juli 2023 om 22:42

Ja Vilhena staat er ook om bekend voor zijn goede inzicht en goede traptechniek natuurlijk. Daarom gaat hij op zijn 28e naar Griekenland

8 juli 2023 om 08:57

Mwah. Totaal ander type voetballer.
Goede waterdrager, maar niet het type dat het spel versneld zoals Kokcu vaak deed.

8 juli 2023 om 10:28

Is goed Martin van Geel

Was zijn bijnaam toen hij doorbrak niet de nieuwe Davids?
Wel spijtig dat hij, als toptalent, eigenlijk alleen maar is afgegleden. Op zeer jonge leeftijd zich bij Feyenoord in de basis geknokt en dan in je topjaren bij Panathinaikos spelen.
Is hij verzadigd geraakt? Wellicht gewoonweg te simpel om dingen te leren?

7 juli 2023 om 22:20

Geen idee. Ik heb in zijn Oranje wedstrijden ook geen slechte pot gezien, maar bij zijn clubs wist hij nooit echt op te vallen.

7 juli 2023 om 23:01

Bij Oranje was hij onder Koeman ook, oneerbiedig gezegd, een draver op links in een 3-5-2. Beetje zoals Asamoah dat bij Juventus invulde. Dat kan hij echt heel goed, met een duidelijke taak. Dan heeft hij een puur dienende rol, dan kun je echt op hem bouwen. Die geweldige foto waarop hij tegen Ronaldo zegt dat hij zich niet aan moet stellen zegt alles. Speelde echt sterk die wedstrijd. Zonde dat hij nu naar Griekenland gaat. Een laagvlieger in de Premier League of een middenmoter in Italië zou prima kunnen. Thuis tegen Manchester United was hij ook gruwelijk goed tegen Pogba trouwens, die vrat hij echt op. Een man uitschakelen kan hij als geen ander. Nu is Oranje niet meer realistisch, maar ik denk dat hij op dat EK onder Frank de Boer niet misstaan had als wingback op links

7 juli 2023 om 23:01

Lijkt me een vreemde vergelijking, want hij was destijds meer een 10 dan een cm. In de jeugd technisch verfijnd en een goeie dribbelaar geweest.
Eenmaal doorgebroken werd hij langzaam aan een b2b , vel en sterk, met een goeie pass (hoewel hij iets te veel liep met de bal).
Lijkt me een uitstekende 6 voor de topclubs in de Eredivisie.
Feyenoord is al dubbel voorzien, dus zou voor ons overbodig zijn.

Heeft zn eigen carriere “verpest” door zn transfer naar Inter af te blazen om bij zn moeder te blijven die destijds terminaal ziek was.
Een keuze waar hij, ondanks zn mindere carriere, geen spijt van heeft hoop ik, klasse actie!

7 juli 2023 om 23:06

Davids kon ook geweldig dribbelen, was vaak met dat straatvoetballerij aan het Teuven en begon tevens als linksbuiten, zo gek is dat dan toch niet?

7 juli 2023 om 23:14

Denk inderdaad niet dat hij spijt heeft. Bij zijn familie gebleven en kampioen geworden met Feyenoord. Bij hem durf ik wel te zeggen dat hem dat meer waard is dan wat dan ook

7 juli 2023 om 23:26

Jurg,
Ja maar de vergelijking met Davids wordt doorgaans niet gemaakt om zijn straatvoetballende kwaliteiten.
De vergelijking wordt gemaakt met felle balafpakkers.
Ik denk dat de meeste mensen Davids voetballende kwaliteiten herinneren als iemand die als een pitbull achter de bal aanging alsof zn leven er vanaf hing.

8 juli 2023 om 06:31

Ooit over nagedacht dat het misschien wel helemaal geen toptalent was. De status toptalent krijg je heel snel in Nederland. Namelijk wanneer je 3 ballen rechtuit hebt geschoten. Overigens ben je die status na 3 ballen in de tribune ook weer snel kwijt en ben je voor de rest van je leven veroordeeld tot cynische reacties over je kwaliteiten.

Gekozen voor het geld in Rusland (wat op dat moment minder raar was). Naar mijn mening erg zonde, heeft zich niet echt ontwikkeld als voetballer.Had hem graag gezien in Italië of Frankrijk bij een subtopper, middenmoot club, aangezien zijn stijl van spelen erg goed past in die competities.Hopelijk gaat hij het naar zijn zin hebben in Griekenland. Altijd Feyenoorder!!

Panathinaikos mooie club met fanatieke fans, ze mogen eindelijk ook weer Europees spelen na jaren verbanning. Jammer dat ze net niet kampioen zijn geworden in de league terwijl ze het hele seizoen een riante voorsprong hadden. Wel credits naar AEK die sinds dat Almeyda het overnam zeer goed speelden. Boetius ook gelinkt met deze club

7 juli 2023 om 22:02

Dat is wel weer een opsteker. Land is prachtig, het weer is heerlijk, het eten is lekker, de vrouwen zijn mooi en de supporters zijn gek van voetbal. Enige minpunt clubbazen die met hun pistool het veld opkomen....

Goed om te zien dat een gerenomeerde club als Panathinaikos na wat magere jaren weer de weg naae boven heeft ingezet. Zou mooi zijn als Vilhena daar een belangrijk steentje aan kan bijdragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren