Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op analyse van Wesley Sneijder: ‘Heeft zijn witte bril weer meegenomen’

Laatste update:

FC Barcelona-trainer Xavi is dolblij met het bereiken van de kwartfinale van de Champions League, zo liet de Spaanse oefenmeester dinsdagavond blijken tijdens het persmoment na afloop. Xavi deelde daarbij complimenten uit aan Pau Cubarsí, de zeventienjarige verdediger die in Estadi Olímpic Lluís Companys moeiteloos overeind bleef tegen Napoli-topspits Victor Osimhen.

Na de 1-1 in Napels vorige maand was Barça dinsdag in eigen huis met 3-1 te sterk voor het elftal van trainer Francesco Calzona. Een trotse Xavi haalde na afloop zijn gelijk bij de aanwezige Spaanse media. “De ploeg heeft al zijn energie in deze wedstrijd gestoken. Op veel momenten hadden we de controle. Ik zei toch dat de spelers stappen gingen zetten na de aankondiging dat ik ga stoppen?”

“Niemand geloofde dat”, ging Xavi verder. “Men dacht dat ik de controle over de kleedkamer zou verliezen. We hebben veel kritiek gekregen, maar dit team heeft laten zien mee te kunnen doen in Europa. We zitten in de kwartfinale. Voor het eerst in vier jaar!” Oranje-international Frenkie de Jong ontbrak dinsdag nog bij Barcelona vanwege zijn enkelblessure.

Bij afwezigheid van De Jong zag Xavi zijn pupil Cubarsí uitblinken. “Cubarsí wordt nergens nerveus van. Hij is heel kalm, maar brutaal aan de bal. Het is fantastisch om hem te zien spelen.” De Spaanse jeugdinternational, die zijn twaalfde wedstrijd in de hoofdmacht van Barça speelde, werd zelfs uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

Het tienertalent zelf reageerde tevreden op de bijzondere titel. “Dit is een van de mooiste dagen uit mijn leven. Ik ben heel blij met deze wedstrijd. Ik houd ervan om te voetballen van achteruit, dat heb ik heel mijn leven gedaan. Ik geef altijd 100 procent in elk duel”, aldus Cubarsí, die overigens niet de enige tiener was in de basiself van Xavi. Ook Lamine Yamal (16) stond aan de aftrap en liet een uitstekende indruk achter.

Kritische Sneijder


Wesley Sneijder, voormalig middenvelder van Real Madrid, was als analist bij RTL 7 minder te spreken over het spel van Barcelona. “De statistieken maken niet uit, ik heb de wedstrijd toch gekeken? Ik heb gezien dat Napoli de grootste kansen heeft gehad. Ik vind het geen overtuigende overwinning van Barcelona.”

Op X zorgt het fragment met Sneijder voor boze reacties van Nederlandse Barça-fans, die hem eerder al betichtten van partijdige analyses. “Wesley heeft zijn witte bril weer meegenomen zeg, man man man”, aldus een gebruiker. Ook een ander haakt in. “Wat een stom gelul van Sneijder, pannenkoek.” Sneijder speelde tussen 2007 en 2009 voor Real Madrid. Met de Koninklijke legde hij in 2008 beslag op de Spaanse landstitel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja dat is eenmaal het niveau van de nederlandse analisten, objectiviteit vaak nergens te bekennen en roepen vaak dingen om interessant te doen.

13 maart 2024 om 11:14

ik vind niet elke nederlandse analis dramatisch. Ik ben wel van mening dat er te snel gekeken wordt naar datgene dat je als speler gepresteerd hebt. Maar niet elke goede voetballer is een goede analist. Dat bewijzen ze zelf veel te vaak.

13 maart 2024 om 11:47

Ik vind persoonlijk van alle oud voetballers alleen Perez en Theo Janssen analist waardig.
Wesley is teveel Real Madrid, Pierre v. hooijdonk begint al met schuimen als ze een Ajacied goed vonden en V de Vaart zit nu weer helemaal in de Ajax hoek omdat zijn jochie daar speelt en Waterreus die alleen het rood/wit van Eindhoven kent.
Allemaal stuk voor stuk de eigen mening doordrammen en niet de objectieve mening geven die dichterbij de realiteit komt.
Nederland heeft ook teveel van die zogenoemde kenners op de buis, je word er zo langzamerhand een beetje zat van.

Hahah gaan we nu al Twitter comments als nieuws feitjes opvoeren VZ? Niet echt nieuwswaardig als je het mij vraagt.

13 maart 2024 om 10:35

Sneijders analyse was waardeloos. Kent de situatie van barca niet anders had hij wel even benoemd dat barca met 3 jongelingen in de basis aantreedt in CL. Ging ook de kansen die Barca had bagataliseren tot “mogelijkheden” ten opzichte van Napoli die wel dan wel echte kansen had lol. Alleen maar omdat hij er naast zat met z’n voorspelling en jan boskamp had het wel juist voorspeld.

Geeft verder ook niet hoor. Wel leuke persoonlijkheid verder aan tafel. Had misschien alleen een slechte dag.

13 maart 2024 om 10:40

Kansen en mogelijkheden zijn synoniemen. Dat Sneijder een waardeloze analyst is, ben ik echter wel me je eens. Het zou fijn zijn als ze een keer iemand laten spreken die meer wedstrijden kijkt dan alleen de wedstrijd die ze ter plekke moeten analyseren.

13 maart 2024 om 10:49

Wat? Heb je gekeken? Dat waren de woorden hij gebruikte om het contrast te maken. Hij probeerde uit te leggen waarom napoli veel meer goals had moeten hebben dan barca. Statistieken zijn volgens mij zelfs in het voordeel van Barca.

13 maart 2024 om 10:54

Napoli had toch maar één kans die ze moesten maken? Die kopbal in minuut 84.

Barcelona heeft met de goal van Lewandowski op open goal, en de rebound van Cancelo al 2 kansen die er absoluut in moesten.

13 maart 2024 om 11:02

Nou ja, je had die en de bal die ter stegen miste omdat cancelo hem net kopte en in de voeten van osimhen stuurde maar die te lang deed met controleren van de bal.

Maar zoals je zei had barca ook voldoende andere kansen.

13 maart 2024 om 12:25

@pedri16,

Ik kijk niet vaak meer Barcelona, maar ze hebben terecht gewonnen en was erg onder de indruk van Yamal. Geweldig inzicht ook bij die 2e goal.
En ik zoek hem net op, die jongen is dus net 16. Bizar.

13 maart 2024 om 12:46

Hoe vond je Cubarsi? Centrale verdediger met een geweldige lange bal. Is net anderhalf maand 17 en gister motm in zijn CL debuut tegen Osimhen. Yamal en hij zijn echt toptalenten.

Dat je niet veel Barcelona kijkt begrijp ik. Er is gewoon bijzonder weinig aan voor een neutrale supporter normaliter. Het spel is ongelofelijk saai en traag. (Gister verassend genoeg niet) Laliga is een ongelofelijke zuigcompetitie met incapabele scheidsrechters dus dat maakt het er ook niet beter op. Laten we ook tot slot eerlijk zijn: Barcelona heeft heel veel sympathie ingeleverd. Dit maakt ook dat het voor een neutrale supporter niet bepaald leuk is om te volgen.

13 maart 2024 om 13:23

@pedri, je noemt idd al mijn redenen op om minder naar de Spaanse clubs te kijken en idd ook de sympathie van Barcelona is gedaald.
Maar het spel van gisteren kon me wel bekoren en het waren inderdaad een paar hele grote talenten.
Cubarsi ook erg sterk ja. Knap als je zo sterk speelt op die leeftijd tegen zon tegenstander.
Benieuwd wat de toekomst jullie gaat brengen

Kan Wesley niet terug naar zijn Harvard cursus en de voetballiefhebber met rust laten?

13 maart 2024 om 10:52

Harvard cursus? Heeft hij zijn LTS zwakstroom al afgerond dan?

13 maart 2024 om 11:04

Wat wil je daarmee precies zeggen, Bram.

13 maart 2024 om 11:26

Dat Wesley Sneijder ronduit dom over komt en zowel zijn acties als in zijn commentaar.

13 maart 2024 om 11:53

Precies dat, dankjewel! Zijn mening mag hij prima ventileren, daarom zit hij daar. Maar de drammerige arrogante manier waarop hij dat gisteren deed vond ik simpelweg oliedom overkomen.

13 maart 2024 om 11:58

@laak en BramDus jullie vinden mensen met een opleiding LTS zwakstroom, domme mensen zijn dus?!?!

13 maart 2024 om 11:59

Je weet dat die opleiding niet bestaat he...

13 maart 2024 om 12:34

Iemand met een LTS opleiding en daarna de zwakstroom in gaat dan...

13 maart 2024 om 13:04

Haha schei toch uit.

13 maart 2024 om 13:49

Prima Bram. Maak ervan wat je wilt jongen. Vergeet niet dat anderen het anders op kunnen vatten dan jij misschien bedoelt. Imo is jouw opmerking nog dommer dan wat jij van Sneijder vind

13 maart 2024 om 13:56

Helemaal prima Busby. Deze term is ooit bedacht door een cabaretier over een typetje die zichzelf slimmer vind dan hij was. Als je zo'n opmerking al opneemt alsof ik een hele bevolkingsgroep wil schofferen, dan ben je zelf ook niet echt aan het nadenken of wel? Als grappen niet meer mogen op een forum dan kun je ze beter opdoeken.

13 maart 2024 om 14:01

De man heet Theo Maassen, Google het eens. Misschien kun je daar wel om lachen.

Witte bril had hij ook op toen Maurice Steijn op de laatste plek stond met Ajax. Onbegrijpelijk dat je als analist niet onafhankelijk zaken kan bekijken, dus totaal ongeschikt samen met zijn broertje van der Vaart.

13 maart 2024 om 10:45

Ik vind het ook altijd genant hoe die alles wat Mourinho doet, goedpraat.

Sneijder en van der vaart waren goede voetballers, maar als analisten is het toch niet om aan te horen wat die allemaal zeggen. Ik vind het niveau de laatste tijd sowieso heel erg laag niet alleen bij analisten maar ook bij commentatoren. Zeker bij Viaplay, maar Ziggo en Espn zijn ook niet om naar huis te schrijven

13 maart 2024 om 11:14

Klopt helemaal. Commentatoren zijn erg saai en vaak niet goed op de hoogte tegenwoordig. Analisten zoals die twee die jij noemt zitten er alleen maar om domme dingen te zeggen die aandacht opleveren op de socials. Dat is voor die programma's belangrijker dan serieus een leuk gesprek over voetbal hebben. Dat laatste valt niet te verkopen op andere mediakanalen en is dus in die zin waardeloos geworden.

Expexted goals 2.55 vs 1.24. Weet niet waar hij meer kansen zag.

Dit bewijst maar weer dat een top voetballer nog geen groot trainer, tacticus of analist is. De onzin die Van der Vaart er wekelijks uitkraamt is zo mogelijk nog beschamender. De houding "ik heb in de top gevoetbald, ik weet hoe het zit" is ronduit irritant. Statistieken gelden niet voor de grote Wesley Sneijder, zijn oog ziet meer dan de cijfers aantonen. Als ie nou in staat is om die cijfers te weerleggen of in context te plaatsen, maar simpelweg roepen "ik heb de wedstrijd toch gezien?" Dat hebben we allemaal, Wesley.

Kleine nuance, ze moeten hun betoog ook wel in 35 seconden voeren, tussen het zoveelste reclameblok door, maar toch. Ook in weinig tijd kun je proberen iets zinnings te zeggen.

Sneijder, maar ook zijn vriend VDV zijn echt stompzinnige analisten. Niet geremd door enige kennis van zaken en volledig vanuit de onderbuik altijd maar wat overdreven schreeuwen. Waarom komen dit soort lui nog op de televisie? Is het teveel gevraagd om gewoon eens inhoud aan tafel te schuiven?

jammer dat hij het op deze manier doet. Barca was de bovenliggende partij. Natuurlijk heeft Napoli kansen gehad, maar de overwinning was gewoon terecht.

Vooropgesteld, ik heb de wedstrijd niet gezien. Ik las later wel wat live comments van de Barcelona fans en als je dat moet geloven dan was het een uiterst enerverende partij. Want het ging van " wat vreselijk slap weer allemaal " tot " briljant " en alle schakeringen die je tussen die twee uitersten maar kan bedenken. Opmerkelijk was de totale wanhoop die toesloeg toen ik meen Sergi Roberto erin kwam en de complete euforie over zijn optreden. Dat is wel mooi om te zien, die roller coaster van emoties die voetbal zo leuk maakt. En Sneijder? Ach, dat is een van die 17 miljoen coaches die u rijk bent.

Normaal is de hele Nederlandse TV wereld zwaar Barca gekleurd, en nu omdat Sneijder er zit worden er artikels over geschreven. Lachwekkend.

Na zijn uitspraken over Promes zouden ze Sneijder een hele tijd van de TV af moeten halen. Geen aandacht meer aan besteden. Als je zo praat over een veroordeelde crimineel dan verdien je geen groot publiek en grote belangstelling voor wat je te zeggen hebt.

Het valt wel op dat de meest domme ex-voetballers zoals Sneijder en Van der Vaart tegenwoordig de meeste zendtijd krijgen. Volgens mij komt dat vooral doordat domme uitspraken de meeste aandacht genereren. Nieuwssites als Voetbalzone werken daar lekker aan mee. Erg jammer dat sportjournalistiek in Nederland die kant is opgegaan.

Ja, dat Snijder Real fan is moge duidelijk zijn en dat had hij beter iets minder kunnen brengen of gewoon eerlijker hierin zijn zoals vd Vaart
Ik hoorde hem wel iets zeggen dat klopte, namelijk als de tegenstander met zoveel man druk zet op je achterhoede en keeper speel dan de lange bal en ga voor de tweede bal. Dit sprak mij aan, omdat ik zondag naar Ajax keek en mij afvroeg waarom Schip niet zag wat Buys deed, druk zetten op de achterhoede. Speel de lange bal, speel de lange bal, maar nee hoor; opdracht is opdracht

De presentator gisterenavond. Ken deze man niet, wel eerder zijn gezicht gezien, maar meer niet
Ik zie hem nu vaker. wat een verademing. Hij schakelt snel en kan gewoon goed meepraten. Niet alsof iemand hem moet komen onderwijzen. Top
Hopelijk zien we hem veel vaker

Met al die Barca biased analisten in dit land is eentje met een witte bril wel eens een leuke afwisseling. Maar goed, het niveau van voetbaltwitter, en al zeker internationaal, kun je ook absoluut niet serieus nemen.

Barcelona had overall de betere kansen en in de afronding gewoonweg beter. Het waren op zich ook allemaal mooie doelpunten: goed opgezette aanvallen. Qua spelbeeld had Napoli imo wat te vaak en te lang de bal tussen minuut 25 en minuut 70. Maar grotere kansen? Je hebt de wedstrijd gekeken, maar blijkbaar niet gezien.

Offtopic maar het viel me ook al afgelopen maandag op dat het niveau van analisten af en toe ver te zoeken is op de Nederlandse televisie. Bij Rondo met Theo Janssen aan tafel konden ze niet eens een paar linkspoten opnoemen en dat die zogenaamd niet meer bestaan zoals Van der Vaart. Volgens mij heb je met Salah, Saka, Dembele en Yamal genoeg linkspoten van hoog niveau en wellicht beter dan Van der Vaart. Echt treurig dat er nooit verder wordt gekeken dan de eredivisie. Dit is ook ten nadelen van Jongens die de eredivisie zijn ontstegen en in het buitenland verdere ervaring opdoen. Je komt daardoor minder in beeld bij Nederlands Elftal terwijl jezelf al lang hebt bewezen dat je de eredivisie niveau makkelijk aankan.

Het was ook belachelijk van RTL dat ze Barca gingen uitzenden en niet Arsenal. Alle liefhebbers kijken naar Arsenal tegenwoordig. Die spelen het leukste voetbal van iedereen op dit moment.

13 maart 2024 om 11:22

Oneens, de aantrekkingskracht van een club als Barcelona blijft immens. Zelfs al zijn ze hun allure verloren sinds het vertrek van Lionel Messi. Merendeel zal vermoedelijk nog steeds meer naar Barcelona kijken dan Arsenal. Al begrijp ik wel dat je eigenlijk als liefhebber nu meer naar Arsenal hoort te kijken.

13 maart 2024 om 11:23

Op papier was de wedstrijd Barca Napoli wel degene die, naar fanbase en naam kijkende, het meest kijkers zou trekken. Arsenal speelt desalniettemin uitstekend voetbal dit jaar, en ook die wedstrijd zou het kijken waard zijn geweest, maar ik begrijp RTL wel met zijn keuze

13 maart 2024 om 12:15

Ja hahaha na die eerste pot tegen Porto had volgens mij niemand op voorhand zin in die wedstrijd. Barca-Napoli was de leukste wedstrijd van de ko-fase tot nu. Zeer van genoten.

Tja, de meeste Nederlandse analisten hebben een blaugrana bril op omdat Cruijf er ooit speelde, mag er dan eentje wat meer de kant van Real op hangen? Verfrissend.

13 maart 2024 om 12:21

Ik heb zelf ook meer met Real Madrid, maar Sneijder had hier gewoon ongelijk.
Barcelona heeft meer dan terecht gewonnen.

13 maart 2024 om 13:43

Mag. Maar als analist moet je wel geloofwaardig overkomen. Iedereen heeft immers ogen en kan constateren hoe een match verloopt. Als je dan per sé iets anders wil beweren vanwege persoonlijke voorkeur, tja dan ben je een clown die niemand serieus neemt. Maar dat doen velen al niet meer bij Sneijder volgens mij.

Die Xavi is toch echt een slachtoffertje hè. Iedereen is tegen hem. Uitstraling van niks die vent.

13 maart 2024 om 12:43

@real8madrid

Ik erg mij gewoon aan Xavi zijn wissels vaak gisteren ook. Brengt ie Romeu erin die bijna ervoor zorgde dat Napoli weer ging scoren hij had gewoon Roque erin moeten brengen ook Roberto viel prima in.

13 maart 2024 om 12:50

Xavi was als speler ook een zuiger, maar als trainer valt het me nog meer op. Hoe hij non-stop bij de 4e man staat zeiken.. die man pakt gevoelsmatig ook om de wedstrijd geel.

Wat dat betreft heb ik meer met Ernesto Valverde/Ancelotti. Hartstikke rustige mannen met klasse langs de lijn.

13 maart 2024 om 12:52

Ik snap je wel real8madrid. Moet wel zeggen dat als je het leest het veel schrijnender overkomt dan in de perszaal zelf. Tijden de conferenties is xavi eigenlijk altijd wel goedlachs met de journalisten en rustig. Maar dekt zich wel vaak in ja. Was als speler ook zo.
Soms ook het gevoel dat hij het expres doet om teamsmoraal in stand te houden. Ook omdat de ploeg zo jong is.

@pedri

Valverde en Ancelotti absolute bazen.

13 maart 2024 om 13:10

als je het leest het veel schrijnender overkomt dan in de perszaal zelf.

Daar kan ik me wel iets bij voorstellen ja.

Zidane niet te vergeten. Setien was naar mijn gevoel ook hartstikke kalm en aangenaam.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren