Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

MVV start WHOA-procedure in strijd om langer bestaan: ‘Pijnlijk...’

Laatste update:

MVV Maastricht is een WHOA-procedure (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) gestart, zo communiceert de club donderdagochtend via de officiële clubkanalen. De Limburgers verkeren in financieel zwaar weer en hopen via deze procedure uit de schulden te raken.

MVV raakte eind maart plotseling in een financiële malaise verwikkeld. In juni van afgelopen jaar maakten de Sterrendragers bekend dat twee Amerikaanse investeringsmaatschappijen zich zouden inkopen bij de club. In maart kwam naar buiten dat de investeerders zich hadden teruggetrokken uit het project. Een van de investeerders bleek over onvoldoende financiële middelen te beschikken.

De alarmbellen rinkelden op volle toeren in Maastricht en direct werd duidelijk dat de club in een dusdanig slechte financiële staat verkeert dat faillissement een reëel scenario is. Daarom heeft de club op 31 maart een verzoek om hulp ingediend bij de rechtbank.

De WHOA maakt het bedrijven met een gezonde basis mogelijk om met schuldeisers tot een akkoord te komen. Dit moet voorkomen dat MVV niet failliet gaat en dat de schuldeisers met lege handen komen te staan.

MVV en de schuldeisers gaan samen op zoek naar een oplossing middels een betalingsregeling. Een deel van de schulden wordt daarbij direct afbetaald, terwijl het overige deel gesaneerd wordt.

Directeur Laura van Leeuwen laat zich uit over de penibele staat van de club. “Een WHOA-procedure is pijnlijk voor elke organisatie, zeker voor een voetbalclub die leeft van de goede band met leveranciers en partners uit onze regio. Het gaat hier om mensen die echt betrokken zijn bij de club, met wie we al heel lang samenwerken en ook willen blijven samen werken.”

“Ondanks dat het pijnlijk is, is deze stap wel echt nodig om een streep onder het verleden te zetten. Dit is de eerste stap richting een fundamenteel gezond en nieuw MVV. We werken keihard aan de acute nood bij de club. Het is een duidelijke les: dit mag nooit meer gebeuren”, laat Van Leeuwen optekenen.

MVV is niet de eerste ploeg in de Keuken Kampioen Divisie die dit seizoen te maken heeft met de WHOA. Eerder moest provinciegenoot VVV-Venlo ook externe hulp aanvragen, al kwam die club niet tot een akkoord met enkele schuldeisers. Uiteindelijk wees een rechter uit dat een groot deel van de schuldenlast niet betaald hoefde te worden.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch opmerkelijk hoeveel clubs de financiën niet op orde hebben.
Is het dan het risico nemen van te dure spelers in de selectie om bijvoorbeeld promotie af te dwingen, of zijn er onverwacht hoge kosten of tegenvallers met sponsoren/tv gelden oid?

11 april 2024 om 11:12

Het antwoord is heel simpel. Wat hebben Vitesse, ADO, MVV en Den Bosch gemeen?

Enket bij Fortuna loopt het enigzins goed.

11 april 2024 om 11:17

Volgens mij loopt het bij Fortuna helemaal niet goed. Op de ranglijst staan ze er goed voor maar financieel zitten ze in zwaar weer. Degradatie zou ook voor Fortuna desastreus zijn.

11 april 2024 om 11:25

Fortuna heeft een negatief eigen vermogen van 15 miljoen euro. Als die eigenaar de deur achter zich dicht trekt, is Fortuna ook weer in acuut gevaar. Daar gaat het ook allesbehalve lekker en zijn inmiddels ook volledig afhankelijk van externe geldschieters.

11 april 2024 om 13:10

.......... Is het antwoord datgene dat anno 2024 om een of andere reden niet uitgesproken meer mag worden?

11 april 2024 om 13:29

ALs je iets zegt moet je het wel goed zeggen en de juiste informatie hebben. De helft van de schulden zijn kwijtgescholden (door Azerion). Plus nog5 miljoen van Noslin en Pandur. Dus nog even en geen schulden meer

13 april 2024 om 00:23

hansje26 - Dan ga je volledig voorbij aan het patroon en de spelers die ze aantrekken in Sittard. Het is gewoon heel naief om te denken dat de kosten van de selectie en de begroting stroken met elkaar.

11 april 2024 om 11:20

Tja, als je uitgaat van investeerders en te veel uit gaat geven terwijl het geld nog niet binnen is, krijg je dit soort taferelen. Gewoon dom van MVV.

Iedereen praat negatief over Vitesse, door de vele clickbaits in de media waarin koppen staan dat Vitesse al failliet en kapot is. Uiteindelijk zijn er de afgelopen jaren bestuurders bij Vitesse geweest die grootheidswaanzin hadden, Vitesse leefde op te grote voet, maar de club heeft voldoende aspecten voor een middenmoter in de eredivisie. Clubs als MVV en Den Bosch hebben dat natuurlijk een stuk minder

11 april 2024 om 11:21

Maar die club spelen ook niet in de Eredivisie. Verder doet het er allemaal niet toe. Als er geen of te weinig draagvlak is, maakt het niet uit hoe groot je in potentie kunt zijn. Maak er een groot genoege puinhoop van en je brengt vanzelf het voortbestaan in gevaar. Zoveel draagvlak heeft Vitesse ook niet meer.

11 april 2024 om 14:42

Financieel is er natuurlijk weinig draagvlak nu, maar er zitten gemiddeld 16.000/17.000 supporters in het stadion, waar dat in het verleden meer was. Daarnaast één van de mooiste trainingscomplexen op Papendal, waar Vitesse ook eigenaar van is. Daarnaast een groot achterland in Gelderland. Dat is denk ik genoeg draagvlak om een licentie te krijgen en daarmee verschillen ze wel veel van een MVV of Den Bosch

11 april 2024 om 16:56

Groot achterland in Gelderland? Er zitten nog 2 profclubs in de provincie en het ligt geografisch allemaal dicht op elkaar. En de rest van het achterland valt vies tegen: zowel de Betuwe als de Veluwe (eigenlijk de hele noordelijke helft van de provincie) heeft geen bal met die 3 clubs. Rond Apeldoorn zie je meer affiniteit met Go Ahead, richting Zwolle meer met PEC. Dus dat achterland valt nogal tegen. Wat nog scheelt is dat de dichtstbijzijnde grote clubs (psv, Twente) ver weg liggen, maar daar heeft Vitesse zich qua uitstraling ook helemaal nooit mee kunnen meten. Was leuk als het anders geweest was, dat wel, want Vitesse heeft wel de faciliteiten om een grotere club te zijn. Het is helaas al decennia een te grote jas.

13 april 2024 om 00:29

@johnniebrom - Maar je snapt toch zelf wel dat de licentiecommissie wel wat dieper graaft dan dergelijke feiten? Dat complex is gefinancierd door Jordania. Dat zat vast bij die schuld van 155 miljoen die is kwijtgescholden, maar het toont geen zelfvoorziening aan. Het is hooguit een bezit waarmee je tijd kunt rekken in de vorm van particuliere leningen (onderpand).

Ook draait zo'n licentie nauwelijks om achterland in de vorm van supporters. Waar het om gaat is of je de toekomst van de club kunt waarborgen in de vorm van (financiele) cijfers. Daar zit het probleem bij Vitesse. Bovendien weet je ook niet wat voor lijken er nog in de kast zitten en laten we eerlijk zijn; die zijn er ongetwijfeld nog. Het is veel te rumoerig, er is veel te veel gaande en de aankomende degradatie zorgt ook voor acute problemen. Ik denk niet dat we alle problemen al weten...

De voorwaarde voor WHOA, een gezonde basis, is die dan wel aanwezig daar in Maastricht?

11 april 2024 om 12:30

Goede vraag. De concurrentie is enorm met Roda en Fortuna om te hoek. Ook de aanwezigheid van Luik en Gent om de hoek maakt dat je ook de strijd om talent niet gemakkelijk wint.

MVV heeft wel een trouwe achterban, maar of het genoeg is?

ik denk dat er ook wel wat subsidie van de Europese Unie in zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren