Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sinkgraven geeft Heerenveen-fans weinig hoop door uitgesproken ambities

Laatste update:

Daley Sinkgraven heeft niet de intentie om lang bij sc Heerenveen te blijven. De linkspoot houdt zijn conditie op pijl bij zijn ex-werkgever, na zijn transfervrije vertrek bij Bayer Leverkusen. Sinkgraven aast op een transfer naar het buitenland. Thom Haye, die wél onder contract staat bij de club, hoopt net als Sinkgraven een nieuw buitenlands avontuur aan te gaan.

"Ik ging naar Leverkusen door Peter Bosz", vertelt Sinkgraven in gesprek met ESPN. "Die werd toen ontslagen en bij de nieuwe trainer (Gerardo Seoane, red.) paste ik in zijn ogen niet in het veranderde systeem. Dan heb je daar niet zo veel over te zeggen", klinkt het nuchter uit de mond van de geboren Assenaar, die stelt dat hij Nederland heeft gemist. "Nederland mis je altijd als je in het buitenland zit. Zeker je vrienden en familie. Maar goed, de insteek is om weer naar het buitenland te gaan."

Sinkgraven brak door in het eerste van Heerenveen en verdiende als creatieve nummer 10 in de winterstop van het seizoen 2014/15 een transfer naar Ajax. Na drieënhalf jaar bij de Amsterdammers vertrok Sinkgraven naar Leverkusen, waar hij Peter Bosz tegenkwam. De oefenmeester kende hem nog goed uit zijn periode bij Ajax, daar Bosz in het seizoen 2016/17 hoofdtrainer was van de hoofdstedelingen. Na het ontslag van Bosz bij Leverkusen werd het uitzicht op speeltijd steeds minder voor Sinkgraven, al kwam hij uiteindelijk nog wel tot 78 duels voor de club.

Heerenveen-trainer Kees van Wonderen houdt stiekem hoop op een langer verblijf van Sinkgraven bij Heerenveen. "Mocht dat (buitenlandse avontuur, red.) niet komen, dan zou het mooi zijn, maar het is ook mooi dat een oud-speler aanklopt bij zijn oude club en dat de mogelijkheid hem geboden wordt om hier terug te komen en zijn conditie op peil te houden."

Thom Haye
Net als Sinkgraven hoopt ook Haye op een mooi buitenlands avontuur. De middenvelder deed eerder ervaring op in Italië bij Lecce, waar hij een jaar zou blijven voordat hij in 2019 in Nederland terugkeerde bij ADO Den Haag. In het afgelopen seizoen was Haye een van de betere spelers bij Heerenveen en dus lijkt de tijd rijp voor een nieuw buitenlands avontuur. "Zeker, dat heb ik ook uitgesproken toen ik naar Heerenveen kwam. Dat ik de ambitie nog heb om een stap te maken."

De middenvelder werd deze transferperiode in verband gebracht met een transfer naar Toulouse en Besiktas. "Ik weet dat er dingen spelen", reageert Haye daarop. "Op de achtergrond is er veel interesse, maar op dit moment is het lastig qua prijs. Ik kijk het rustig aan. Anders loop ik volgend jaar uit mijn contract en dan heb ik ook nog kans op een mooi avontuur. Wat dat betreft sta ik er best wel rustig in."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als hij nou eens wel bij Heerenveen blijft kan hij misschien nog een seizoen in de basis spelen om vervolgens cerny achtige transfer te maken. Ik zou niet weten bij welke subtopclub hij in de basis zou staan. Dan zal het een club uit rechterrijtje zijn en dan kan je beter bij Heerenveen hoge ogen gooien en alsnog een stap maken…

2 juli 2023 om 00:47

Inderdaad, ga eerst weer een seizoen minstens 25 wedstrijden spelen...

2 juli 2023 om 07:35

Dat heet ambitie en zelfvertrouwen, als er geen club komt kan hij eind aigustus alsnog in de eredivisie tekenen hoor.

@ VZ: op ‘pijl’ houden? Really??

2 juli 2023 om 11:01

Misplaatste zelfvertrouwen dan want het is niet echt dat hij hoge ogen gegooid heeft bij leverkusen.

Met zo'n instelling zou ik er als Heerenveen niet eens aan begonnen. Het is geen superster, en met dit soort uitspraken vraag ik mij af waarom Heerenveen met hem in zee gaat.

2 juli 2023 om 01:17

Wat is er mis met meetrainen bij je oude club? Hij wordt niet betaald door Heerenveen ofzo... wat heeft instelling hier mee te maken?

2 juli 2023 om 07:16

Wat hoop ik dat hij bij ons tekent. Dat hij liever in het buitenland wil spelen is logisch. Hopelijk komt er geen club voor hem. Al zie ik PSV nog wel komen

2 juli 2023 om 10:18

Omdat je soms ook gewoon iets goeds kan of wil doen voor iemand zonder er zelf beter van te hoeven worden.

2 juli 2023 om 12:19

Maar als Sinkgraven geen directe versterking voor Heerenveen zou zijn, zouden ze hem dan een contract aanbieden om zelf iets goeds te doen zonder er zelf beter van te worden? Hij traint gewoon mee en waarschijnlijk hebben ze dit al besproken.

2 juli 2023 om 12:05

De instelling "de insteek is om weer naar het buitenland te gaan"? Wat is daar nu weer mis mee?

In NL zien ze Twente toch als buitenland? Hopelijk komt hij dus naar FCT haha 😝

Beetje rare reactie van Sinkgraven, het is nu niet dat de clubs voor hem in de rij staan op dit moment terwel hij transfer vrij is

2 juli 2023 om 13:35

Wie zegt dat er niets speelt op het moment? Vind het een eerlijk en open reactie van hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren