Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sneijder: ‘Zou altijd met hém starten in Oranje. Hij zou mijn vaste spits zijn’

Laatste update:

Wesley Sneijder zou op het EK in Duitsland ‘altijd’ met Brian Brobbey starten als hij Ronald Koeman was. Dat zegt eerstgenoemde woensdagavond bij RTL 7. De 22-jarige aanvalsleider van Ajax zou ‘de vaste spits’ van Sneijder zijn in het Nederlands elftal. “Hij steekt nu in fantastische vorm”, aldus de recordinternational van Oranje.

Donyell Malen was dinsdagavond met een doelpunt belangrijk voor Borussia Dortmund in het duel met PSV (1-1) en lijkt ook weer in beeld te komen voor het Nederlands elftal, ziet Sneijder. “Ze gaan een beetje opstaan in de eindfase vóór het EK, hè? Onze spitsen.”

“Kijkend naar waar we straks misschien wel zullen eindigen qua opstelling, zal het neigen naar een 5-3-2-systeem, wat in mijn optiek ook heel aanvallend kan zijn. Dan heb je ‘hogere’ zijkanten, waardoor je soms met vier man voorop komt, mocht je met twee spitsen spelen”, zegt de analist, die in ieder geval van één naam al overtuigd is.

“Ik zou altijd met Brobbey starten, dat zou mijn vaste spits zijn. Hij steekt nu in fantastische vorm. Het is ook lekker voor een speler om om Brobbey heen te bewegen”, is Sneijder lovend. “Hij houdt alles vast: er komt geen verdediger aan de bal.” De analist ziet dat ‘er zich langzaam een aantal namen aandringen’ voor de positie naast Brobbey. “Memphis Depay is er daar één van, mocht hij fit zijn.”

“Dan heb je ook Malen, Cody Gakpo en Joshua Zirkzee nog. Zirkzee is bij Bologna echt fantastisch bezig. Dat zijn dan weer té veel namen voor één positie, dus we hebben een probleem”, zegt de oud-middenvelder met een kwinkslag.

Verbeek ook lovend over Brobbey


Gertjan Verbeek is ook zeer te spreken over de huidige vorm van Brobbey, zo vertelde eerstgenoemde onlangs aan Voetbalzone. De ex-trainer van onder meer FC Twente vindt de spits van Ajax beter dan Luuk de Jong en Santiago Gimenez.

“Brobbey maakt grote indruk op mij. Alleen al om het feit dat hij een slecht spelend Ajax bij de hand neemt. Ook toen Maurice Steijn nog trainer was in Amsterdam vond ik hem al een openbaring, zeker als je het vergelijkt met de seizoenen hiervoor. Hij heeft echt veel stappen gezet, met name ook in het fysieke aspect.”

“Onder Steijn was hij al de enige die overeind bleef en die vorm heeft hij doorgezet. Ik vind het zo ontzettend knap hoe hij wekelijks de uitblinker is bij zo’n slecht Ajax.”

Brobbey moet een basisplaats krijgen op het EK

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Misschien leverkusen kopieren met frimpong rechts en een vleugelaanvaller op links? 3 voetballende cv's met 2 cvm's ervoor de opbouw laten doen, met voorin dan frimpong, gakpo, brobbey of memphis en xavi en reijnders als zwervende nummers 10?

21 februari 2024 om 22:17

Is zeker een goede mogelijkheid en het zou leuk zijn als spelers als zirkzee, brobbey, malen, frimpong ook basis gaaj staan maar ben bang dat koeman weer aan komt met weghorst blind en de toon.

21 februari 2024 om 22:34

Zou Zirkzee nu ook boven Brobbey verkiezen in de basis van oranje. Hij een stukje verfijnder en voetballend beter.
Al moet ik zeggen dat Brobbey daarin ook steeds beter wordt.
Daarbij denk ik dat Brobbey er beter in is om iets te forceren in het laatste 20 minuten.

22 februari 2024 om 00:25

Ik zou ook frimpong graag zien, maar aangezien dumfries de laatste interlands onder koeman het zo goed deed in die 5 mansdefensie zal het lastig worden hem aan de kant te schuiven. Op links staat bij leverkusen met Grimaldo trouwens ook een linksback van origine. Al scoort ie wel zoveel dat ik snap dat het als een vleugelaanvaller voelt.

22 februari 2024 om 07:06

Je moet maar eens op youtube opzoeken hoe leverkusen speelt. Grimaldo en frimpong zijn op papier wel vleugelverdedigers, maar staan in de opbouw echt nooit op die posities, vandaar dat zij ook zoveel kunnen scoren

Brobbey heeft nog niet zoveel laten zien, ja de eredivisie maar dat is toch geen graadmeter?Dan zou ik toch echt voor Zirkzee gaan die het laat zien in een grote competitie.

21 februari 2024 om 22:28

Inderdaad. Brobbey speelt een paar goede wedstrijden in de Eredivisie nota bene en hij is opeens dé beste spits allertijden. 10 wedstrijden geleden was dat nog Giminez zogenaamd.
Gewoon 5-3-2 spelen met onze beste aanvallers, met Brobbey en Weghorst als back-ups in de spits

21 februari 2024 om 22:29

Wie zijn onze beste aanvallers?

21 februari 2024 om 23:05

Gakpo, Depay, Malen, allemaal betere spelers dan de 2 spitsen die ik net noem, vind ik. Laten we niet 4-3-3 spele om het 4-3-3 spelen, omdat dat "de Hollandse school is en het beste systeem allertijden zou zijn". We hebben goeie spelers voor een 5-3-2 systeem, dus laten gewoon naar onze krachten spelen.

21 februari 2024 om 23:25

Mja. Het kan ook zijn dat je die type spitsen gewoon liever hebt. Ik vind Brobbey en Zirkzee meer echt spitsen. Gakpo en Malen vind ik leuke snelle spelers maar die komen meer van de flanken en zou je ook kunnen laten samenspelen met onze echte spitsen.

22 februari 2024 om 00:27

We hebben toch ook weer de spelers om 4-3-3 te spelen.
Sowieso zou Gakpo, Depay, Malen al kunnen als aanval. Dat zijn alle drie al meer vleugel aanvallers (of daar spelen ze bij hun club), waarbij Depay of Malen eventueel ook in de punt zou kunnen. En daarnaast heb je met Simons nog een buitenspeler die het internationaal goed doet.
We hebben inderdaad 5 top verdedigers die je op zou kunnen stellen. Maar in tegenstelling tot 2 of 4 jaar geleden hebben we voorin en op het middenveld ook echt wel iets te kiezen.

21 februari 2024 om 22:32

Oh dan kan Blind ook in plaats van Hartman op de back? Die laat het ook zien in een grote competitie. Met andere woorden: dat is niet de enige maatstaf lijkt me.

21 februari 2024 om 22:37

Nee want Blind speelt niet op linksback, maar als CV en concurreert daarom niet met Hartman.
Maar Zirkzee zou ook mijn voorkeur hebben, puur op het type speler.

22 februari 2024 om 04:58

Je snapt myvision zijn argumentatie toch wel? “De eredivisie is niet zo goed” is een stom argument. Vorm van een speler is belangrijker voor een eindtoernooi.

22 februari 2024 om 07:42

@inazuma,
Die zou kloppen als het over spelers op dezelfde positie zou gaan, maar Myvision probeert bij iedere oranje discussie Blind op linksback te krijgen, terwijl hij daar al seizoenen bagger speelt

21 februari 2024 om 22:48

Niet zoveel laten zien? Brobbey is vrijwel het enige lichtpuntje bij Ajax dit seizoen en vrijwel iedere aanval begint bij hem. Een nachtmerrie voor iedere verdediger

21 februari 2024 om 23:28

Tsja en Zirkzee heeft weer niet de kracht van Brobbey. Het kan ook gewoon zijn dat ze beide erg goed zijn maar verschillende kwaliteiten hebben. En ze moeten vooral beide gewoon lekker scoren. Ik vind het nogal makkelijk gezegd dat Brobbey in de verste verte niet laat zien wat Zirkzee laat zien.

22 februari 2024 om 10:36

Het is op dit moment ook niet zo moeilijk om een lichtpuntje te zijn bij Ajax, als je de bal naar de zelfde kleur kan spelen ben je al een uitzondering in deze selectie.

21 februari 2024 om 23:04

Je kan niet me twee zwervende spitsen spelen. Zirkzee moet concureren met Memphis. Die strijd kan hij winnen, maar Memphis heeft veel meer ervaring.

21 februari 2024 om 23:15

Champions league is inderdaad maar een laag niveau...Brobbey is een aanspeelpunt. Zirkzee moet alles nog bewijzen.

22 februari 2024 om 12:04

Wanneer heeft Brobbey zich bewezen in de CL? Van wat ik heb kunnen vinden heeft hij een handvol wedstrijden gespeeld en niet eens gescoord.

Gewoon 4-3-3 spelen graag. Met op het middenveld Frenkie, Schouten en Xavi op 10. Voorin: Gakpo en Malen op de flanken en de beste spits in vorm in de punt: Brobbey, Depay of Zirkzee

21 februari 2024 om 22:18

Zirkzee..

21 februari 2024 om 23:08

Hoe kan je nou 4-3-3 willen spelen als je zoveel goede spitsen hebt, weinig goede buitenspelers en de beste verdedigers van de wereld? Je moet met 5 verdedigers spelen en twee spitsen, dan breng je ook nog eens Dumfries in stelling...

22 februari 2024 om 00:17

Zoveel goede spitsen heeft Nederland toch niet?
Weghorst, Brobbey, Zirkzee (en zoals we vaker op dit forum hebben de meeste leden hier voor een van de twee een voorkeur op basis van hun club voorkeur).

We hebben een paar goede linksbuitens waar je internationaal best mee aan kan komen zetten, Gakpo, Lang, Depay en op rechtsbuiten heb je Malen (ja ik weet dat hij bij PSV in de spits stond, maar daar staat hij al 2 jaar niet meer), Simons en als het moet Berghuis.

Los van de potentie die Brobbey en Zirkzee hebben om de Europese (sub) top te halen, daar zitten ze nog niet. Als er een zwakke plek is in het elftal dan is het de spits positie wel.

De vleugels waren voorin ook matig bezet met eigenlijk alleen Depay die internationaal iets voor stelde. Maar met Simons en Gakpo die enorme stappen gezet hebben zijn die steeds beter bezet, en ook Malen lijkt steeds meer zijn draai te vinden bij Dortmund.

22 februari 2024 om 01:01

De twee spitsenposities zijn juist toch goed bezet? Brobbey, Malen en Zirkzee zijn in topvorm. Gakpo doet het goed bij Liverpool en Memphis is onze topscorer. Deze jongens kunnen allemaal in de spits spelen...

Gakpo speelt al tijden niet op links, Lang is te licht om op te bouwen en Memphis speelt spits.
Dus je hebt alleen Malen die goed presteert.
4-3-3 lijkt me totaal geen optie als je de selectie bekijkt.

Brobbey en Zirkzee zijn er nog niet, maar zijn twee exceptionele talenten. Brobbey met zijn kracht en Zirkzee als alleskunner.
Het is wel behoorlijk knap hoe Brobbey dit Ajax in zijn eentje weet te dragen.

Die oud-ajaxieden proberen altijd ajaxieden naar voren te schuiven. Brobbey doet het aardig in de eredivisie maar is internationaal gewoon niet goed genoeg. Hij mist veel te veel kansen.

21 februari 2024 om 23:16

Geen enkele Ajaxied heeft ooit getracht een Ajaxied naar voren te schuiven. Echt letterlijk nog nooit.

22 februari 2024 om 07:40

He oud-ajacied zegt die. En dat gebeurt nu toch? Terecht of niet..

Nee. Niet doen jongens.

Niet weer over systemen en vaste ostellingen lullen alsof we allemaal buitencategorie spellers hebben rondlopen bij Oranje. Vooral op het middenveld en in de aanval scheelt het allemaal niet veel.

Gewoon de spelers die meest in vorm zijn opstellen op het EK. Punt! Er is naast Dumfries geen enkele speler die zich bij Oranje onomstreden heeft gemaakt.

Brobbey moet in een 5-3-2 altijd spelen omdat je een diepe spits nodig hebt. Dus dan zijn de opties Weghorst of Brobbey en dan is de keuze snel gemaakt. Daarnaast speel je met een zwervende speler die een back met zich mee trekt waardoor een back vrijkomt. Dus dan kies je al snel voor Memphis of als Joker Zirkzee.

Je kan met deze selectie het EK winnen als je puur op je kracht speelt. Dus achterin dicht timmeren en op het middenveld spelen met snelle technische jongens aangevuld met kracht voorin.

Flekken
De Vrij
Van Dijk
vd Ven
Dumfries
Reijnders
De Jong
Aké
Xavi/Gakp
Brobbey
Memp/Zirk

Ik zie hem meer als stormram a la Hooidonk en Hesselbaink vroeger.
Ik zou eerder in 4-2-3-1 gaan spelen met de nadruk dat de buitenspeler naar binnen knijpen en de back eroverheen knallen.
Zirkzee in de spits. Depay, Gakpo en Malen voorop. Koopmeiners en Wieffer in de controle. Frenkie op de bank.

22 februari 2024 om 08:43

Jij bent voor Frankrijk?

Zou Sneijder meer of minder dan 1 wedstrijd van Bologna gezien hebben?

Wij van ajax, adviseren ajax.

En maar weer een ajacied naar voren schuiven.
Wesley is ook lekker objectief altijd.
Brobbey komt er denk ik wel maar mist nog steeds veel kansen.
Als hij nou Zirkzee zou zeggen bijvoorbeeld snapt iedereen dat.

Ik zou lekker dit proberen voor in de voorbereiding naar het EK toe.. volgens mij heeft Frimpong ook wel eens op links gespeeld

Flekken
Van Dijk
V/D Ven
Ake
Dumfries
Frenkie
Reijnders
Frimpong
Xavi
Memphis
Brob/Zirk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren