Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spijt na vermeende droomtransfer: ‘Beter naar Ajax kunnen vertrekken’

Laatste update:

Oussama Assaidi verruilde in 2012 sc Heerenveen voor Liverpool, maar geeft toe dat hij beter een overstap naar Ajax had kunnen maken. Hoewel hij naar eigen zeggen makkelijk meekon bij the Reds kreeg de aanvaller amper speelminuten. Uiteindelijk speelde hij slechts twaalf wedstrijden voor Liverpool. In 2019 zette Assaidi een punt achter zijn carrière.

In Friese dienst maakte Assaidi een sterke periode door. Hij speelde 93 wedstrijden voor Heerenveen, scoorde daarin 22 keer en gaf 25 assists. Dat leverde belangstelling op vanuit binnen- en buitenland. Ajax en Liverpool waren zeer concreet en uiteindelijk koos de Marokkaan voor een dienstverband in Engeland. Liverpool betaalde toentertijd 2,4 miljoen pond (ruim 2,7 miljoen euro) aan Heerenveen voor de aanvaller.

Zijn periode bij Liverpool werd geen succes. Bij De Voetbalkantine op ESPN vertelde Assaidi dat hij het op de trainingen wél liet zien. “Ik kon tijdens de trainingen makkelijk mee en die Carragher (Jamie, red.) draaide ik eigenlijk helemaal dol. In zowel de Europa League als Carling Cup werd ik twee keer uitgeroepen tot 'Man of the Match', maar in de Premier League kreeg ik bijna geen minuten. Hoe moet jij je dan laten zien? Achteraf had ik een betere keuze moeten maken. Eerst naar Ajax, dan kom je toch wat groter binnen. Nu kwam ik van Heerenveen, tja.”

Volgens de buitenspeler is het verschil tussen de Premier League en de Eredivisie ook levensgroot. “Alles gaat veel sneller in de Premier League. De duels zijn veel harder, je krijgt bijna geen adem. In de Eredivisie kun je nog even je veters strikken, je kan nog een actie maken. Je krijgt hier veel ruimte, er zit weinig druk op.” Assaidi werd door Liverpool uiteindelijk uitgeleend aan Stoke City. Daarna tekende hij bij Al-Ahli en na een periode bij FC Twente beëindigde hij in 2019 zijn carrière.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat was hij geweldig bij Heerenveen. Hij had inderdaad beter naar Ajax kunnen gaan. Net zoals Prajnic die van Heerenveen naar Bayern ging of Alfonso Alves die van Heerenveen naar Middlesbrough ging. Altijd eerst naar de tol van NL gaan werkt vaak beter.

17 oktober 2022 om 14:34

PSV. Garanties heb je natuurlijk nooit. Ook grote kans dat die bij Ajax op het zijspoor was beland. Had die natuurlijk nooit bij een Liverpool of überhaupt een top premier league club gezeten. Als je goed genoeg bent kom je er sowieso wel. Is het via de Nederlandse top dan wel via een omweg.

17 oktober 2022 om 14:38

Narsingh heeft er wel voor gekozen, heeft prima gespeeld bij PSV, maar niet uitzonderlijk genoeg voor een stap naar een subtopper in een top 5 competitie.

17 oktober 2022 om 15:03

Assaidi was bij Heerenveen al vele malen beter dan Narsingh. Narsingh was vooral snel en had een piekfijne voorzet. Assaidi had echt alles. Echt een hele fijne speler vond ik dat altijd. Droomaanval hadden we met Narsingh, Dost en Assaidi

17 oktober 2022 om 15:08

Narsingh had Bas Dost die niet normaal goed was bij Heerenveen.

17 oktober 2022 om 15:51

Klopt. Mangalitsa. Assaidi was veel completer dan Narsingh, waarbij vooral het scorend vermogen stukken hoger lag. Inderdaad een droomaanval met Djuricic op 10 erachter.

17 oktober 2022 om 15:59

Narsigh moest het van zijn snelheid hebben en scheurt bij PSV zijn kruisband. Daarna nooit meer dezelfde geweest.

17 oktober 2022 om 16:50

Wat was dat genieten met die 3 mannen voorin. We kregen elke wedstrijd ook 4 goals om de oren met mannen als Breuer achterin maar tegelijkertijd knalden we er ook 5 in. Heerlijk!

17 oktober 2022 om 14:50

Pranjic heeft het gewoon goed gedaan bij Bayern dus die stap was niet nodig. Alves was veel te duur voor topclubs in NL. Wat betreft Assaidi ben ik het met je eens, maar de stap naar een topclub verloopt meestal juist niet goed. (Larsson, Narsingh)

17 oktober 2022 om 15:22

Ik zou zeggen. Pranjic heeft het zeer verdienstelijk gedaan bij bayern. Wat een fantastische voetballer was dat. En alves had ik niet verwacht dat dat niet lukte na zijn Heerenveen periode. De beste voetballer die ik ooit in een Heerenveen shirt heb gezien.

Leuk en aardig dat je spelers op de training helemaal doldraait, maar dat zegt verder nog vrij weinig. In de wedstrijden die ik destijds van hem in de PL heb gezien, was het gewoon niet veel soeps. Alleen Dost heeft het van dat sterrenelftal van Heerenveen het gemaakt en misschien Djuricic ook nog een beetje.

Wel jammer, ook voor Assaidi. Heb sinds zijn vertrek eigenlijk geen enkele speler meer gezien van zijn kaliber op de linkerflank bij Heerenveen. Was altijd heerlijk om naar zijn spel te kijken.

17 oktober 2022 om 14:40

Djuricic? Waar heeft die het laten zien dan? Deed het leuk bij Sassuolo, maar niet voor niets dat hij nu naar Sampdoria is gegaan. Hij gaat dit jaar ook kansloos degraderen, zoals stadsgenoot Genoa vorig jaar deed.

17 oktober 2022 om 14:51

In meerdere topcompetities gespeeld als basisspeler vanuit Heerenveen is vrij succesvol. Niet iedereen hoeft bij europese wereldtop te eindigen

17 oktober 2022 om 15:55

Heeft het goed gedaan bij Sassuolo, maar niet als 10, meer als 8. Bij Benfica geen kansen gekregen helaas. Heerlijke speler die ik nog graag zie terugkeren bij Heerenveen.

17 oktober 2022 om 16:13

Heeft werkelijk nergens een basisplaats weten af te dwingen. Alleen bij Sassuolo heeft hij het goed gedaan en 2 seizoenen basis gestaan. Ondanks dat hij overal is geflopt, heeft hij inderdaad nog wel een aantal mooie clubs op zijn CV staan.

17 oktober 2022 om 14:46

Is altijd moeilijk natuurlijk om heel eerlijk te zijn naar jezelf.
Want als je echt dusdanig goed bent op de training dan ziet je trainer dat ook, geen trainer stelt niet de besten op.

17 oktober 2022 om 15:53

Als je op het veld in de competitiewedstrijden je kansen dan niet grijpt, houdt het gewoon op. En dat is precies wat eraan ontbrak bij Assaidi. Spijtig maar helaas.

Probleem was vooral zijn blessuregevoeligheid, maar was niet slecht. Bij stoke heeft hij ook een goede huurperiode gehad. Daarna te snel naar het Midden-Oosten gegaan. Aan de andere kant kun je zo een kans nooit laten liggen, dus echt spijt zou hij niet moeten hebben

Dat Ajax destijds de beste keuze was voor Assaidi, wist iedereen toen al. Baalde er toen ook flink van dat hij van SC Heerenveen naar Liverpool ging, want hij leek vrijwel zeker op weg naar Ajax. Maar ergens snap ik Assaidi ook wel, want heb regelmatig interviews van hem gezien maar ook ooit een soort documentaire waarin bleek dat Assaidi vroeger een hele lastige jongen was, vaak geschorst werd en op een gegeven moment gewoon weg is gestuurd van school en daardoor nooit een diploma heeft gehaald.

Bij Ajax zou hij waarschijnlijk gewoon een goed salaris kunnen verdienen waar hij ook gewoon de rest van zijn leven zich geen zorgen hoefde te maken, maar bij Liverpool kreeg hij nog een dikker contract voorgeschoteld en was hij helemaal binnen en zeker op financieel gebied. Heeft daarna volgens mij nog 1 of 2-jaar in het Midden-Oosten gespeeld waar hij ook weer een dik salaris kreeg, dus die is voor het geld gegaan en dus binnen en nogmaals, ik snap het ook wel gezien het feit dat hij het in zijn jeugd nooit breed heeft gehad en ook geen diploma's of wat dan ook heeft gehaald.

Maar was in zijn periode bij Heerenveen een geweldige speler. Dit was echt zo'n speler waarvoor je naar het stadion kwam. Bij Heerenveen vormde hij toen een gevaarlijke aanval met Narsingh en Dost: Narsingh op rechts, Dost in de punt en Assaidi vanaf links. Dat was wel echt genieten en vooral Assaidi en Narsingh vonden elkaar regelmatig met speels gemak en waren ook beste vrienden van elkaar, maar zijn schijnbaar ook samen opgegroeid in dezelfde buurt in Amsterdam en hebben samengespeeld in de jeugd bij AZ.

17 oktober 2022 om 16:00

Assaidi en Narsingh zijn samen begonnen bij ASV Fortis in Amsterdam en samen 3 jaar in de AZ jeugd gespeeld, voordat ze elkaar tegenkwamen bij Heerenveen.

Meest bijzondere van Assaidi z'n transfer vind ik nog wel dat Liverpool toen 2 miljoen winst heeft gemaakt op het transferbedrag. Ik had niet gedacht dat ze dat er nog uit zouden kunnen krijgen.

17 oktober 2022 om 17:18

Zag/zie narsing hier nog wel eens bij de kapper haha. In oost

Assaidi was een hele goede speler om naar te kijken. Prachtige acties en jammer genoeg heeft zijn stap naar Liverpool niet gebracht wat hij ervan gedacht heeft. Zo vind ik Tannane ook een goede voetballer die eigenlijk meer uit zijn carriere had kunnen halen dan hij gedaan heeft. Daarom hoop ik ook dat Ziyech snel vertrekt en ergens anders weer aan het voetballen komt voordat je moet gaan zeggen dat het bij hem ook zo gelopen is. Ik zou hem graag bij Ajax terug zien, maar dat zal financieel onmogelijk zijn. Maar het zijn toch voetballers waarvoor je naar het stadion gaat.

Toen hij met Ajax in verband werd gebracht ging De Boer eens in een praatprogramma zitten, ik meen dat het Voetbal Inside was. Daar werd hij gevraagd naar Assaidi en De Boer leek toen eigenlijk blijken het niet zo in hem te zien zitten, daar hij verwees naar het geringe rendement van Assaidi. Z'n rendement is altijd een probleem geweest, ik vraag me dan ook af of hij na Ajax nog een stap had kunnen zetten.

In zijn tijd bij Heerenveen was het wel een leuke speler.

17 oktober 2022 om 14:52

Ik herinner me hem niet goed genoeg meer. Maar was het niet een vergelijkbaar type als Younes? Technisch erg goed, snelle dribbel maar eigenlijk geen rendement?

17 oktober 2022 om 15:20

Het was een rechtspoot op links, maar hij gaf ook met links de ballen voor. Dat was met Dost in de spits ook wel redelijk makkelijk, hij won toch de meeste kopduels wel. Ik vond persoonlijk z'n voorzet niet echt goed.
Hij had wat meer snelheid dan Younes en ik denk dat hij wat beter was dan Younes. Hij had wat meer body en speelde meer als een 10 op links (zoals Ronaldinho in diens hoogtijdagen), waar Younes net een wat ander type buitenspeler was. Maar ze hadden zeker overeenkomsten.

17 oktober 2022 om 15:25

Zijn rendement viel wel mee hoor. Niet dat hij de ene na de andere goal maakte of assist gaf bij Heerenveen, maar haalde gewoon prima aantallen. Pas vanaf zijn 2de seizoen bij Heerenveen kwam hij los en toen kwam hij tot 31 wedstrijden, 9 goals en 13 assists in het seizoen 10-11 in de Eredivisie en in het seizoen 11-12 kwam hij tot 27 wedstrijden, 10 goals en 7 assists en dat zijn gewoon prima aantal.

In het seizoen 11-12 had hij hier en daar weleens wat pijntjes waardoor hij wat wedstrijden heeft gemist, anders was hij denk ik dat seizoen op 15 tot 18 goals geëindigd en zo'n 10 tot 13 assists voor Heerenveen. Maar hij had gewoon een goed rendement en denk dat hij bij Ajax destijds echt wel pakweg 15 tot 20 goals zou maken en 10+ assists zou geven.

En Assaidi had bij Heerenveen ook uiteraard te maken met Narsingh en Dost. Speelden heel goed met elkaar samen, maar het was toch vooral de bedoeling dat Dost er veel zou maken. En Dost scoorde volgens mij in het laatste seizoen van Assaidi 32x in de Eredivisie, maar dat was gewoon een aanval dat elkaar echt heel goed aanvulde op alle punten: Narsingh met de snelheid en goede voorzetten (had dat seizoen 22 assists), Dost voor de goals en de duels aangaan waardoor Narsingh en Assaidi konden functioneren en Assaidi voor de creativiteit en de acties maar die scoorde ook z'n goals en assists.

17 oktober 2022 om 17:20

Dus hij heeft 7 wedstrijden gemist maar jij denkt dat die in die 7 wedstrijden nog wel even 5-8 goals + 3-6 assists had gegeven? Misschien als die precies alle thuis wedstrijden tegen degradatie teams had gemist, en zelfs dan is het onrealistisch

17 oktober 2022 om 18:41

Waren dat seizoen toch aardig wat wedstrijden dat Assaidi na 60 à 70 minuten werd gewisseld en dat in combinatie met de 7 wedstrijden die hij had gemist, denk ik wel dat hij nog zo'n 5 tot 8 goals en 3 tot 6 assists extra had gemaakt en gegeven. Ik denk nog steeds dat hij dan 15 tot 18 goals gemaakt zou hebben en 10 tot 13 assists als hij het grootste gedeelte van de wedstrijden gewoon heel de wedstrijd kon uitspelen en geen pech zou hebben met blessureleed.

Ken hem niet goed genoeg maar als ik het interview hoor voel ik wel wat oud zeer nog. Spijt van zijn overstap naar Liverpool waar hij naar zijn mening geen kansen kreeg en achteraf liever naar Ajax was gegaan. Daarnaast ook veel blessures gehad en toch al jong moeten stoppen.
Al met al zuur.

Hoeveel spelers redden het nou direct van een subtopper/middenmotor richting de toppers van europa? Je weet eigenlijk van te voren al dat je dat niet tot nauwelijks gaat redden. Ik kan mij geen speler voor de geest halen dat het direct heeft gered. Een tussenstap is zelfs voor de spelers van Ajax, PSV en Feyenoord naar mijn mening zelfs nog een juiste, ook die hebben moeite direct aan te haken.

17 oktober 2022 om 16:57

Een naam die mij te binnen schiet is Sami Hyypiä (Willem II). Liverpool was toen misschien geen absolute top maar toch een Ch-league en na ik een meen een Eu- league gewonnen.

Paar x 2e in de competitie en volgens mij ook een beker competitie gewonnen en 7 jaar aanvoerder geweest. Me dunkt dat je dan wel kunt spreken van een succes..

En wat was ie goed vroeger. Maar toen was 3 miljoen nog veel geld. Doodzonde blijft het. Kishna had minimaal evenveel talent maar de knieën werkten niet mee helaas.

Ik denk dat Assaidi zich de trainingen in Liverpool wel iets anders zal herinneren dan Carragher. Laatstgenoemde is een levende legende die alles met Liverpool won wat er te winnen viel en is jarenlang onbetwiste leider geweest van de defensie van Liverpool. Daar staat dan tegenover dat Assaidi 12 wedstrijdjes heeft meegedaan bij Liverpool. En dan claimen dat je Carragher hebt lopen dollen en dat je makkelijk mee kon. Mag ik een beetje cynisch worden van dat verhaal ?

17 oktober 2022 om 16:02

Tja, Carragher is natuurlijk niet zo'n technische jongen en zal het 1 op 1 misschien afleggen. Maar die beheerst allemaal andere facetten van het spel ontzettend goed, waardoor hij een belangrijke speler voor Liverpool was.

In een wedstrijd heb je een miliseconde om een actie te maken, anders is je kans voorbij.

Wat moet je hier dan weer van denken? Meneer zegt dat hij iedereen doldraaide bij Liverpool op de training, maar heeft na Heerenveen gewoon nooit meer een echt goed seizoen afgeleverd. Bij Stoke kreeg hij wel de gelegenheid om te spelen, maar heeft hij ook nooit echt overtuigd. Maarja, het kan natuurlijk niet zo zijn dat je simpelweg tekort kwam. Ik trek dat nooit zo goed zo'n totaal gebrek aan zelfkritiek. Het was altijd een foute keuze of een trainer die het niet zag zitten, want anders was het allemaal anders geweest. Nou, ik geloof er weinig van. Leuke voetballer voor Heerenveen, maar veel meer ook niet.

In z'n prime bij Heerenveen echt een leuke speler. Ook met Marokko toen tegen Algerije (werd die verkozen boven sterspeler Taarabt) en speelde hij ze helemaal kapot. Ik kan me ook wel herinneren dat ik vaak teleurgesteld was dat die te weinig speelde bij Liverpool. Ik had nou niet per se het idee dat de spelers die er speelden nou zoveel beter waren, maar helaas is het daarna alleen maar bergafwaarts gegaan. Wie weet idd hoe het had kunnen lopen als hij naar PSV of Ajax was gegaan...

Dit is toch wel een beetje de rode draad van veel Marokkaanse voetbalsprookjes die ik liever anders zou hebben zien aflopen. Waanzinnig talent dat veel zo niet alles heeft om een prachtige sportieve carrière tegemoet te spelen, de wereld aan je voeten en dan haast, geldzucht, ijdelheid, zelfoverschatting of een combinatie hiervan die roet in het eten gooit. Met uiteindelijk spijt als de zoete dromen een zeepbel bleken en er ruimte is voor wijsheid en realiteitszin. Toch doodzonde dat jonge spelers als Ibrahim Maaroufi, Zakaria Labyad, Zakaria Bakkali, Mohamed Ihattaren en ook deze Oussama Assaidi. Natuurlijk is het in sommige gevallen begrijpelijk dat ze een kans grijpen die misschien niet meer langs komt, maar zeker bij Bakkali ben ik ervan overtuigd dat het een wereldspeler was geweest als hij geleidelijk zijn carrière had opgebouwd als Ibrahim Afellay, Noussair Mazraoui en Karim El Ahmadi en ook Assaidi was een memorabeler speler geweest voor het collectieve geheugen wanneer hij (eerst) bij Ajax naam had gemaakt.

De stap van een subtopper uit de Eredivisie naar een topclub in het buitenland is altijd veel te groot. Ieder talent van een AZ, Twente of Heerenveen kan beter eerst naar Feyenoord, PSV of Ajax gaan en dan kijken waar het schip strandt. Of naar een club uit het rechterrijtje in een topcompetitie. Maar zelfs die stap blijkt meestal te groot. En de grote woorden van Assaidi over het "doldraaien" van zijn teamgenoten op de training neem ik met een korrel zout.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren