Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vrouw Assaidi onder schot gehouden bij brute woningoverval in Abcoude

Laatste update:

Oussama Assaidi en zijn gezin zijn donderdagavond het slachtoffer geworden van een brute woningoverval, zo schrijft De Telegraaf. De voormalig speler van FC Twente, Liverpool en sc Heerenveen was op het moment van de overval zelf niet in de woning aanwezig. Zijn vrouw werd onder schot gehouden.

Volgens De Telegraaf heeft de dader, een man met een bivakmuts, donderdag rond 18:30 uur toegeslagen in Abcoude. Hij zou de partner van de oud-voetballer onder schot hebben gehouden en ondertussen hebben toegeslagen in de woning.

Bij zijn rooftocht door de woning zijn onder meer enkele kostbaarheden meegenomen. "Het rechercheteam is volop bezig met het onderzoek", laat een woordvoerder van de politie Midden-Nederland weten. "Het gaat om een man met een tenger postuur en een lengte van ongeveer 1.85 meter."

De politie is op zoek naar getuigen. "We hebben verschillende getuigen gehoord, maar als er mensen zijn die iets weten of gezien hebben, en nog geen contact hebben opgenomen, willen we ze graag spreken. Het kan best zijn dat iemand bijvoorbeeld heeft gezien dat een persoon op een scooter aan het slingeren was, of heel hard reed. Dat kan waardevolle informatie opleveren."

De overvaller heeft na zijn daad een toevallige passant met veel geweld van zijn scooter getrokken om er zo vandoor te gaan. Een politiehelikopter werd ingezet om de dader op te sporen, maar dat is tot dusver nog niet gelukt.

Niet de eerste keer
Het is niet voor het eerst dat Assaidi het slachtoffer wordt van kwaadwillenden. "Net voor de coronaperiode was dat ook al bijna gebeurd", vertelt een getuige aan De Telegraaf. "Hij was onderweg naar huis in zijn auto en zag bij aankomst enkele personen bij zijn straat staan die hij niet vertrouwde."

"Daarop is hij snel doorgereden. Alles wees op een poging tot carjacking, die hij net heeft weten te voorkomen. De mannen hebben nog geprobeerd het huis binnen te komen, maar zijn vrouw deed niet open." Assaidi beschikt naar verluidt over een Rolls-Royce Cullinan (500.000 euro), die hij heeft laten importeren uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Assaidi, die in 2020 een punt achter zijn loopbaan zette, speelde in de nadagen van zijn carrière in de Verenigde Arabische Emiraten bij Al-Ahli, waar hij beschikte over een lucratief contract. In Nederland kwam hij uit voor FC Omniworld, De Graafschap, Heerenveen en FC Twente.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Triest. Je moet er niet aan denken dat dit je overkomt. mag hopen dat de dader gepakt wordt, en lang achter de tralies verdwijnt. In Nederland moet je bijna je vermogen verstoppen om geen prooi te worden van overvallers. Rondrijden in een Rolls Royce of Maserati is bijna vragen om problemen. Het zou niet zo moeten zijn, maar helaas wel de realiteit tegenwoordig.

10 november 2023 om 14:18

Geldt dat trouwens niet zo een beetje voor ieder land ter wereld? Een Rolls Royce of Maserati rijden zijn vrij overduidelijke indicatoren dat er wat bij de eigenaren te halen valt..

10 november 2023 om 15:00

Lijkt mij ook. Je zou moeten kunnen dragen/rijden/showen wat je wilt zonder dat hier consequenties aan vast zitten, maar de realiteit is dat je aan mensen laat zien dat je vermogend bent en dat hier ook personen met verkeerde bedoelingen op af kunnen komen.

Ik heb thuis een Cartier Santos met diamantjes liggen en ik durf hem eigenlijk nauwelijks tot niet te dragen. En een paar jaar terug is er iemand in Amsterdam (oeverlanden) vermoord om een neppe Rolex. Mensen doen gekke dingen voor geld.

10 november 2023 om 15:13

Klopt helemaal. Ik wil zulke dingen echt niet op "eigen schuld" schuiven (en ga ik absoluut niet doen), maar een beetje voorzichtigheid en risico afweging zou je eigenlijk moeten doen.

Ik kan me een keer herinneren toen de iphone 6 net uit kwam, dat ik alleen in het donker op een station in Amsterdam Noord stond met een 11/12 jarig jochie die hem uit z'n zak haalde. Niet dat ik ooit iets zou doen, maar dacht wel bij mijzelf dat die ouders geen seconde stil stonden bij wat voor gevaren daarmee gepaard gaan.

10 november 2023 om 16:15

Dit geldt zeker niet voor zo'n beetje ieder land ter wereld. Er zijn genoeg landen waar je veilig bent met veel vermogen. Denk aan China, Dubai, Singapore, Saudi-Arabië, Japan, Zuid-Korea, Verenigde Arabische Emiraten.

Rijke voetballer overvallen, lijkt wel een trend te worden. Makkelijk geld verdienen, opleiding en al te veel intelligentie niet nodig. Te triest voor de spelers, en vooral vaak de vrouwen en kinderen die thuis zijn. Voor alle slachtoffers, heel veel sterkte met het verwerken van de trauma's!

10 november 2023 om 13:20

Rijke mensen overvallen gebeurd als sinds jaar en dag: alleen vallen voetballers nu ook onder die categorie. Vraag me een beetje af als die gasten wel voldoende begeleiding krijgen in deze nieuw geworven status. Je moet spelers tegenwoordig eigenlijk ook goed leren hoe je met geld om moet gaan en dat je meteen een target wordt. Plus hoe je je eigendommen en familieleden zou kunnen beshcermen. Vanuit 'oud geld' krijg je dat namelijk allemaal al mee.

10 november 2023 om 14:27

Ik denk niet echt dat voldoende begeleiding veel kan helpen. Het risico voor voetballers is dat het publieke personen zijn, waar je met redelijk weinig onderzoek kunt uitvogelen waar ze wonen en wanneer ze van huis zijn. Daarbij is het algemeen bekend dat voetballers (althans die bij grotere clubs spelen/gespeeld hebben) aardig verdienen.

Je kunt daarnaast echt de beste veiligheidsmaatregelen treffen, maar zodra je de deur opent voor de verkeerde heb je er vrij weinig aan. Ook het hebben van een sobere leefstijl en alles op de bank hebben kan eigenlijk meer kwaad dan goed doen: bij gebrek aan het vinden van dure spullen, kan een overvaller ook heel onvoorspelbaar reageren.

10 november 2023 om 15:51

Daarmee bedoel ik meer de wijze waarop je beveiligingssystemen moet (laten) aanleggen, kluizen en dan toch op den duur gefortificeerd beschermd wonen. Maar ik heb de wijsheid ook niet in pacht gelukkig

Te triest voor woorden. Laat die daders lekker echt werken voor de centen ipv mensen te beroven en te doen. Straffen mogen van mij veel hoger. Zo niet zoals in america komt er iemand zo maar op je terrein er af vegen en eigenschuld.

10 november 2023 om 13:12

Het is al zo vaak aangetoond dat "hoger straffen" niet werkt. De jongens die dit soort misdaden begaan hebben vaak toch niks te verliezen. Investeer liever in school begeleiding en sociaal werkers om die jonge mensen uitzicht te geven op een beter leven en ze op het rechte pad te houden

10 november 2023 om 13:42

Maar het is ook niet dat je dit hier nodig hebt om te overleven. Het is in Nederland toch puur uit luxe, gezien ook de spullen waar er op gejaagd word. Het is niet dat ze de supermarkt leegroven vanwege honger. Maar het normale leven lijkt blijkbaar niet genoeg en met werken gaan ze nooit aan zoveel geld komen, dus dan maar dit?

10 november 2023 om 13:57

Onzin. Ook in Nederland leeft ruim 6% van de mensen onder de armoedegrens. Die mensen hebben dus een inkomen van minder dan 1090 euro per maand. Probeer jij daar maar eens een enigszins normaal leven van te leiden met alle huidige prijzen

10 november 2023 om 14:06

Ik vroeg het me alleen af. Maar dan nog zit er nog wel wat tussen toch. Van der Gijp is toen toch ook in zijn auto overvallen door jonge gasten. Ik geloof niet dat zij ooit geprobeerd hebben een normaal leven op te starten. Dat er nog veel armoede in Nederland is, is helaas wel zo. Maar ik betwijfel of dit soort dingen gedaan worden door de mensen in de armoede.

10 november 2023 om 14:58

Het ligt ook voor een groot deel aan de mentaliteit van dit soort gasten hoor. Men wilt snel rijk worden zonder hier teveel moeite voor te doen. Dan is de criminaliteit in hun ogen de snelste weg. Het is echt niet zo dat al deze overvallers onder de armoede grens leven.

10 november 2023 om 15:05

Armoede is inderdaad een belangrijke indicator, maar absoluut niet de enige. In hele brede zin heeft opvoeding en ook opleiding veel impact of iemand de criminaliteit in komt. Denk bijvoorbeeld aan het onderscheid tussen goed en fout leren. Daar heeft Pablonino dan weer een punt, want het belang van status is dan weer iets wat in de meest recente onderzoeken uit springt.

11 november 2023 om 06:13

Ik woon in Azië, en het meest veilige land in Azië is Singapore. En waarom is dat land zo veilig? Omdat ze draconische straffen uitdelen zelfs voor relatief kleine vergrijpen. Dat je bij een eerste straf probeert om mensen weer op het rechte pad te krijgen kan ik prima inkomen, maar bij recidivisten moet er veel harder worden opgetreden want daar wekt die geitenwollen sokken aanpak niet meer. En daarmee pleit ik niet voor de doodstraf zoals in Singapore maar dat land is wel het beste bewijs dat strenger straffen wel degelijk helpt. Wat dichter bij huis en gerelateerd aan voetbal dan nog het volgende. De strenge voetbal wetten in Duitsland en Engeland zijn veel effectiever dan de softe aanpak in Nederland waar politie en justitie veel te weinig mogelijkheden hebben om raddraaiers aan te pakken. In Duitsland lopen de fans voor en na de wedstrijd gewoon door elkaar. Hiert moeten er pelotons ME aan te pas komen, terwijl in Duitsland de plaatselijke veldwachter het af kan.

11 november 2023 om 09:35

@korenaar: Ligt het aan de strengere straffen of de grotere pakkans? Singapore is wel tig keer kleiner dan Nederland en een halve, zo niet hele, politiestaat. Dan is het ook wat makkelijker handhaven.
Kijk bijvoorbeeld naar landen in Zuid, Midden en Noord-Amerika: veel strengere straffen en overvolle gevangenissen, maar (zeer) hoge criminaliteitscijfers. Strenger straffen is dus niet DE oplossing, 1 ministaatje verandert daar niks aan. Meer controle vergroot de pakkans, maar of we een politiestaat moeten willen?

Ik zou dan eerder kiezen om problemen bij de bron aan te pakken: mentaliteit veranderen. Een maatschappij waarin geld, bezit en status allesbepalend zijn vormt een perfecte voedingsbodem voor jaloezie, afgunst en hebzucht. Misschien dat we daar eens wat energie in kunnen stoppen en wat meer balans kunnen aanbrengen. Of ben ik dan wel heel hi ha hippie?

11 november 2023 om 06:06

Dus jij wilt naar een situatie zoals in Amerika waar iedereen met een pistool of geweer rondloopt en voor eigen rechter speelt? Laten we hopen dat we nooit zo'n barbaars systeem krijgen in Nederland, tenzij jij natuurlijk wilt dat allerlei mensen scholen en winkelcentra binnenlopen en slachtpartijen aanrichten.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren