Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag sluit terugkeer van publiekslieveling naar Ajax uit: ‘Supporterspraat’

Laatste update:

De supporters van Ajax hoeven niet te rekenen op een snelle terugkeer van Christian Eriksen, zo zegt Erik ten Hag in gesprek met Viaplay. De 54-jarige manager stelt dat de Deense middenvelder nog belangrijk gaat zijn bij Manchester United. Op Old Trafford ligt de 32-jarige technicus nog tot medio 2025 vast.

Waar Eriksen vorig seizoen vrijwel altijd een basisplaats genoot onder Ten Hag, moet hij nu regelmatig genoegen nemen met een plek op de bank. Vooral in de laatste weken kwam de 126-voudig international van Denemarken nauwelijks in actie. Tegenover Viaplay geeft Ten Hag tekst en uitleg.

“Wij hebben daar concurrentie en door de opkomst van Kobbie Mainoo is er een plekje minder. Eriksen wordt daar nu de dupe van”, aldus Ten Hag. “Dat is ook voetbal, topvoetbal. Hij moet zich weer omhoog werken.”

Ten Hag geeft Eriksen zeker niet op. “Een kwaliteit van hem is zijn progressieve passing. Die kwaliteit gaan we zeker nog hard nodig hebben in de rest van de competitie. Voor nu moet hij wachten op zijn kans, zo werkt het gewoon.”

In de wandelgangen zingen steeds vaker geruchten rond dat Eriksen komende zomer gaat terugkeren bij Ajax. Volgens Ten Hag is dat absoluut niet aan de orde. “Dat is supporterspraat. Niet meer dan dat.”

Eriksen speelde tussen 2009 en 2013 voor Ajax. In de Johan Cruijff ArenA groeide de grillige rechtspoot al snel uit tot een publiekslieveling. In totaal speelde Eriksen 163 wedstrijden namens Ajax, waarin hij goed was voor 32 doelpunten en 65 assists. Uiteindelijk vertrok Eriksen voor ruim 14 miljoen euro naar Tottenham Hotspur, waar hij eveneens geliefd werd.

Via Internazionale en Brentford belandde Eriksen in de zomer van 2022 bij Manchester United. Inmiddels staat de teller op 63 officiële wedstrijden als Red Devil. Eriksen was daarin driemaal trefzeker en wist daarnaast 12 assists af te leveren. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op 10 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik had Eriksen ook niet verwacht maar wel jammer natuurlijk. Hopelijk over een jaartje gratis dan. Denk dat Eriksen met zijn manier van spelen icm met zijn fitheid net als bijvoorbeeld Modric nog wel wat jaartjes mee kan.

14 maart 2024 om 17:16

Ik zit daar totaal niet op te wachten. Ik vind Eriksen totaal niet fit ogen. Verdedigend en kwa energie voegt hij 0 toe. Dan blijven alleen zijn passes over, maar ook daarin vind ik hem niet excelleren bij Man Utd. Moet je niet willen.

14 maart 2024 om 17:41

Eriksen terughalen als het kan is een no-brainer. Die kan met zijn spel en ervaring juist van waarde zijn voor (dit) Ajax.

14 maart 2024 om 18:35

Oh die indruk had ik totaal niet. Weet nog dat ik een van de eerste wedstrijden van United keek dit seizoen en toen dacht hoe makkelijk hij alles nog beloopt. Het is nooit een snelle speler geweest maar hij blijft wel 90 minuten in beweging. Juist de meters zo der bal vond ik altijd uitzonderlijk voor iemand met zijn kwaliteiten aan de bal.

Grappig, Ten Hag zit er waarschijnlijk volgend jaar zelf niet eens meer

14 maart 2024 om 16:53

Precies, Eriksen schiet daar ook amper een deuk in een pakkie boter. Het spel make bij ajax is op dit moment nou ook niet echt makkelijk. Zelfs al zou de Kans reëel zijn vraag ik me af of Ajax hier beter van wordt.

14 maart 2024 om 17:31

Als United daar dan even tempo mee wilt maken, dan kunnen wij Ten Hag benaderen voor een terugkeer.

14 maart 2024 om 17:58

Tja dit lees ik overal, maar ik zie Ten Hag echt niet terugkeren naar Ajax. Misschien als hij de buitenlandse avonturen over een aantal jaar beu is, maar waarom zou hij nu alweer verlangen naar Amsterdam. Die heeft het bij United echt niet zo slecht gedaan, die zou bij een evt ontslag echt nog wel goed in de markt liggen bij grotere clubs dan Ajax in 1 van de top competities.

Kan hij mooi zeggen gaat erom wat eriksen wil toch, als hij weinig tot geen speeltijd krijg deze helft van het seizoen en ajax zou hem benaderen in de zomer ? Wie weet hier wordt hij weer een belangrijke speler met waarschijnlijk meer speeltijd dan daar.

waar kan je de interviews van viaplay eigenlijk vinden want kom ze niet tegen op de app

Waarom wordt Eriksen een 'grillige' speler genoemd @VZ? Vind dat namelijk reuze meevallen bij hem.

Woah is Eriksen pas 32 joh. Voor mijn gevoel was het een 36 jarige routinier.

Eriksen zou voor Ajax wel een enorme aanwinst zijn. Zoals Ten Hag inderdaad zegt is zijn progressieve pass en visie iets wat ontbreekt bij dit Ajax. Zou het echt wel proberen bij United om Eriksen proberen los te weken. Kan in de Eredivisie makkelijk mee en zou een enorme impuls geven op het middenveld. Het helpt natuurlijk wel dat Mainoo nu de voorkeur krijgt boven hem dus speelt hij minder.

14 maart 2024 om 16:59

Het probleem is echter dat je hiermee niet al te veel oplost. Je hebt meer opties betreft het spel van middenveld naar aanval, maar de prioriteit lijkt me om defensief weer stabieler te staan. Dat vraagt om een ander type middenvelder en om andere verdedigers.

14 maart 2024 om 17:10

Prioriteit is ook om weer het Ajax voetbal te spelen. Middenvelders die comfortabel aan de bal zijn en ook het stukje creativiteit hebben. Daar staat Ajax ook voor. Natuurlijk hoor je defensief beter te staan. Daarbij is een coach ook erg belangrijk want Ajax heeft geen kwalitatief goeie coach meer gehad sinds Ten Hag.

14 maart 2024 om 17:13

Waar zou Eriksen moeten gaan spelen indien je het duo Henderson en Mannsverk wilt laten staan? Dan zou hij op 10 moeten waar je al een overvloed aan spelers voor hebt. Ajax heeft juist behoefte aan meer dreiging op de vleugels. Ervan uitgaande dat Bergwijn gaat vertrekken heb je op links nu eigenlijk alleen Godts. Op rechtsbuiten is geen enkele dreiging. Ik zie liever Driouech van Excelsior komen: goedkoper, ook in salaris en een buitenspeler is wel dringend nodig. Indien je uitgaan van Kaplan als centrale verdediger, schuift Hato naar linksback. Dan moet je op zoek naar een rechtsback die ook als rechter centrale verdediger kan spelen. Maar als eerste echte dreiging op de vleugels waar je een bal aan kwijt kunt en die de verdedigers van de tegenpartij bezig houden.

14 maart 2024 om 17:29

Als je met veel druk naar voren speelt, krijgt de verdediging het automatisch gemakkelijker. Overigens zou Eriksen zeker een aanwinst zijn, maar niet de prioriteit. Die ligt echt op de vleugel.

Ajax is totaal niet in de positie om spelers zonder restwaarde te halen. Verkoop Akpom, Forbs, Wijndal, en Mikautadze. Daar kan je ondanks hun huidige form nog steeds tussen de 40 en 50 miljoen voor krijgen. Haal voor dat bedrag maar een paar jonge voetballers die wat met een bal kunnen. En nee, dat hoeven geen Nederlanders te zijn, die hebben toch allemaal een waardeloze instelling.

14 maart 2024 om 17:31

Mwah, wat zou Eriksen moeten kosten voor dat ene contractjaartje?
En alleen maar jonkies onder de vleugels van ome Hendo is misschien ook niet de slimste zet. Iets meer balans is wel gewenst

14 maart 2024 om 17:49

Ik zie liever een team met toekomstige toppers aan het werk die af en toe tegen een nederlaag aanlopen, als een team met gasten die geflopt zijn in het buitenland die een zakelijke 1-0 richting het eindsignaal tijdrekken. Na 2 schandalig slechte transfer periodes met 0 spelers die centjes in het laatje brengen in de toekomst zal er toch echt weer eens een paar leuke talenten moeten worden binnengehaald. Als Feyenoord en Psv nog 4 jaar op rij wel CL munten binnen krijgen en Ajax niet ga je ze nooit weer inhalen.

ben nooit zo’n fan van spelers terug halen, je blijft het vergelijken met hun eerste periode, en dan valt hun 2 periode toch vaak tegen, kan me alleen de terug keer van rijkaard herinneren als echt succesvol, de rest viel toch tegen of slecht, bij Ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren