Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke XI Brighton: De Zerbi hakt knoop door over Verbruggen

Laatste update:

Bart Verbruggen moet donderdagavond tegen Ajax genoegen nemen met een plek op de bank, zo verwachten diverse Engelse media. Het lijkt erop dat manager Roberto De Zerbi in de Europa League opnieuw kiest voor de ervaren Jason Steele onder de lat bij Brighton & Hove Albion. Joël Veltman en Jan Paul van Hecke worden wel in de basis verwacht bij the Seagulls.

De Zerbi beschikt tegen Ajax niet over een volledig fitte selectie. Solly March, Julio Enciso, Jakub Moder en Danny Welbeck zijn niet inzetbaar voor de nummer zeven van de Premier League. Vleugelverdediger Pervis Estupinán is wel fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten, al is het nog de vraag of hij kan starten.

Waar Verbruggen afgelopen weekend nog op doel stond tijdens de uitwedstrijd bij Everton (1-1), mag Steele zich tegen Ajax weer opmaken voor een basisplaats. Verbruggen keepte dit seizoen tot dusver zes wedstrijden voor Brighton, waarin hij negen keer moest vissen. Steele stond negen keer onder de lat en kreeg zeventien tegentreffers.

Veltman lijkt zich dus op te kunnen maken voor een volgend weerzien met zijn jeugdliefde in de Johan Cruijff ArenA. De rechtsbenige verdediger was tussen 2001 en 2020 aan Ajax verbonden en speelde liefst 246 officiële duels in de hoofdmacht. Donderdagavond moet hij Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn van het scoren afhouden.

Van Hecke gaat starten naast Veltman in de defensie van Brighton. De jeugdinternational liet tijdens de persconferentie al weten uit te kijken naar het duel in Amsterdam. “Het is altijd bijzonder om tegen Ajax te spelen. In eigen land, mensen die je kent, tegen spelers die je kent. Nederlanders kijken wel naar de Premier League, maar misschien minder gericht naar een speler. Als je het tegen Ajax laat zien, in Nederland, valt het meer op.”

De Zerbi
De Zerbi liet tijdens de persconferentie weten dat hij een ander Ajax verwacht dan twee weken terug in Brighton (2-0). “Want zij zijn van trainer gewisseld. Ik heb de wedstrijd van zondag gezien. Daar zagen ze er anders uit en speelden ze een goede wedstrijd. Ze maakten vier doelpunten en toonden een ander gezicht.”

“Ajax heeft nu twee wedstrijden op rij gewonnen in de Eredivisie”, vervolgde De Zerbi zijn verhaal. “Op het gebied van enthousiasme en lef verwacht ik een ander team. Qua speelstijl is duidelijk wat ze op het veld willen doen. Ze hebben goede spelers.” De wedstrijd tussen Ajax en Brighton begint donderdag om 18:45 uur en is live te zien op Veronica en ESPN 2.

Vermoedelijke opstelling Brighton & Hove Albion: Steele; Veltman, Van Hecke, Dunk, Milner; Gross, Dahoud; João Pedro, Fati; Mitoma; Ferguson.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het wel een rare keuze van De Zerbi om te rouleren met keepers. Kies gewoon één keeper uit en dan weten ze beide wat ze kunnen verwachten. Nu hebben beide keepers er geen voordeel uit door een paar keer te keepen en dan daarna weer op de bank.

9 november 2023 om 11:12

Het is nu toch ook duidelijk? Jason Steele is eerste keeper en speelt, als je de opstellingen bekijkt, ongeveer 75% van de wedstrijden. Verbruggen krijgt zo af en toe een keer de kans. Als Di Zerbi dat heeft verteld dan is het voor beide duidelijk.

9 november 2023 om 11:24

In de EL heeft Steele meer gekeept ja. In de Premier League is het 6 om 5. Dus dat noem ik zeker wel rouleren. Ook omdat Steele niet alle topduels heeft gekeept. Ik vind het alsnog wel veel voor keepers.

9 november 2023 om 11:28

Modricmagic. Degene die normaal gesproken 2e keeper was geworden (en ik denk dat Verbruggen dat was geweest) heeft hier toch veel meer voordeel uit? Die had anders alle potjes op de bank moeten aanschouwen en totaal geen wedstrijdritme en ervaring op gedaan. Nu speelt 'ie iets minder dan de helft van de wedstrijden, dat is nogal een verschil.

9 november 2023 om 12:06



@inke, Degene die normaal gesproken 1e keeper is (steele) heeft hier toch alleen maar nadeel aan dan? Ipv dat hij in een ritme komt zit ie zo'n beetje om de week op de bank, dat is nogal een verschil.

9 november 2023 om 12:11

hafcahaas. Ja, maar dat is toch ook precies waar ik niks over zeg? Modricmodric beweert dat beide keepers hier geen voordeel uit halen , maar dat is toch niet zo? De keeper die als 2e keeper normaal gesproken zou moeten acteren haalt hier wel degelijk voordeel uit.

9 november 2023 om 12:20

Daar heb je misschien gelijk in maar vanuit Brighton lijkt mij toch fijn als in ieder geval 1 keeper in vorm kan raken. Nu heb je eigenlijk 2 keepers die er net niet helemaal lekker in komen.

9 november 2023 om 12:30

Tito football heeft hierover een kort filmpje gemaakt op YT, hij heeft twee keepers met andere voetballende kwaliteiten

Jason Steele is momenteel sowieso de eerste keeper. Volgens mij heeft De Zerbi zich hier ook over uitgelaten. HIj vindt Verbruggen een zeer talentvolle en goede keeper, die foutjes mag maken. Maar hij wil dat Verbruggen eerst de ''speelwijze'' van Brighton daadwerkelijk goed snapt/begrijpt en onder de knie heeft. Daarna zal hij vaste nummer 1 worden, want ze hebben niet voor niets zo veel betaald voor hem.

Verder zal het een vrij sterke opstelling zijn van Brighton. Volgens mij is ook bijna iedereen weer fit/fit aan het worden (moder, Enciso en March liggen er vgm langer uit met knieblessures). Ook niet in grootse vorm momenteel, dus misschien kan Ajax er wel een gelijkspelletje uit slepen...

Volgens mij komen Estupinan & Welbeck ook langzaam terug.

Goede opstelling hoor. Van Hecke doet het gewoon prima en Veltman ook als back. Al kan het goed zijn dat Adingra in de basis staat. Idem dito voor een Igor of Webster en evt ook een Baleba of Gilmour op middenveld evt.

Is eigenlijk amper een pijl op te trekken bij de Zerbi. De enige die vast in de basis staan, mits fit, zijn vgm Dunk & Groß. En volgens mij was March ook zo wat altijd basisspeler.

Zelfs een Mitoma & Ferguson zijn nooit 100% verzekerd...

9 november 2023 om 13:13

Ferguson rouleert idd met Welbeck (indien fit) en Pedro (die ook op 10 kan). Maar Mitoma speelt altijd. Dus die is wel 100% zeker.

Ook is het in de Premier League gewoon 50/50 tussen Verbruggen en Steele

9 november 2023 om 14:13

Ferguson en Welbeck rouleren inderdaad. En soms staat Fati in de punt i.p.v. Ferguson, omdat Welbeck geblesseerd is.
Verder speelt Pedro eigenlijk zo goed als altijd vanaf de 10/schaduwspits plek en soms hangend op de zijkant.

Mitoma speelt inderdaad toch altijd alles. Kan zijn dat ik hem in de FPL had, toen hij die week tegen Bournemouth op de bank zat. Vloeken, om hem vervolgens 2 goals te zien maken als invaller haha

Hoop dat Ajax gewoon van eigen kracht uitgaat. De uitwedstrijd was beschamend, het leek wel Mourinho voetbal, met een handbal verdediging. En dan alsnog verliezen. Brighton is de laatste tijd echt niet geweldig in vorm, en die moet je (zeker in eigen huis) toch gewoon kunnen verslaan. Maar dan moet je wel je eigen spel gaan spelen.

9 november 2023 om 11:53

Belangrijke wedstrijd! Vandaag winnen en je doet weer mee voor een top 2 plek in de poule. Met een goede reeks in de EL kun je die nare smaak van de competitiestart zomaar wegspoelen.

9 november 2023 om 16:55

Alle teams die punten hebben gepakt tegen Brighton hebben dat gedaan vanuit de counter. Als Ajax gaat doen waar jij op hoopt ga je er gewoon met 0-5 vanaf op eigen veld. Dus Ajax moet juist niet hun eigen spel spelen maar juist met 8 man voor de pot gaan hangen en Brobbey en Bergwijn mogen het uitzoeken voorin. Dat is de enige manier om op dit moment een resultaat te pakken tegen deze tegenstander. En ja, het ziet er niet uit maar het is even niet anders.

Ik zou het mooi vinden als Verbruggen speelt. Dit om hem weer eens te zien keepen. Hij is toch een international die je weinig ziet spelen. Benieuwd hoe hij het doet. Waarbij het dan wel een andere wedstrijd moet worden dan de vorige wedstrijd. Die wedstrijd heeft de keeper van Brighton heel weinig te doen gehad. De gevaarlijkste bal kwam nog tegen de paal.

9 november 2023 om 12:48

Nouja ik heb hem toch al wel redelijk vaak zien spelen maar daarvoor moet je dus gewoon de PL volgen.

9 november 2023 om 12:59

Mijn vrouw wordt al gek dat ik de KKD (waar mijn clubje in speelt), de Nederlandse Europese wedstrijden en de ED bekijk. Deze week betekend dat elke dag voetbal op de TV (of tablet). Nog meer wedstrijden zit er voor mij niet in.

9 november 2023 om 17:11

Tja keuzes he. Je kan die vrouw er ook gewoon uitgooien

Hoe doet Ansu Fati het eigenlijk bij Brighton?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren