Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wild gerucht uit Turkije: ‘Ajax spot opvolger van Steven Bergwijn in Süper Lig’

Laatste update:

Ajax ziet in Kerem Aktürkoglu een geschikte vervanger van Steven Bergwijn indien de aanvoerder naar West Ham United vertrekt, zo beweren diverse Turkse media donderdagmiddag. De 25-jarige aanvaller van Galatasaray werd afgelopen zomer al aan Ajax gelinkt toen Klaas-Jan Huntelaar op de tribune zat bij een wedstrijd van de Turkse topclub. Aktürkoglu zou nog altijd belangstelling genieten van de Amsterdamse recordkampioen.

Aktürkoglu is een van de smaakmakers bij Galatasaray, dat momenteel op de tweede plaats staat in de Süper Lig. De 26-voudig international van Turkije (5 doelpunten, 2 assists) ligt bij Cim Bom Bom nog tot medio 2026 vast en is volgens Transfermarkt liefst 17 miljoen euro waard.

In het huidige seizoen kwam Aktürkoglu al 2.296 minuten in actie voor Galatasaray, verdeeld over 30 optredens. Daarin was de linksbuiten goed voor acht doelpunten en acht assists. Aktürkoglu is in Istanbul een reguliere basisspeler die op alle posities voorin uit de voeten kan, al speelt hij het liefst vanaf links.

Omdat Aktürkoglu een belangrijke rol heeft onder trainer Okan Buruk, wil Galatasaray niet zomaar meewerken aan een transfer. Volgens diverse Turkse bronnen gaat de topclub enkel aan tafel indien er een goed openingsbod wordt gedaan.

Of Ajax zich al definitief heeft gemeld is onduidelijk. Mogelijk komen de Amsterdammers pas daadwerkelijk in actie wanneer Bergwijn vertrekt. Bekend is dat Ajax meerdere spelers moet verkopen om grote aankopen te kunnen doen.

Onlangs meldde transfermarktexpert Fabrizio Romano dat Bergwijn op het lijstje staat bij meerdere clubs uit Engeland, waaronder West Ham. Ook vanuit de Saudi Pro League zou er nog altijd sluimerende interesse zijn.

Na de berichtgeving van Romano is het echter al enkele dagen stil rondom Bergwijn, die zondag gewoon meedeed in het gewonnen oefenduel van Ajax met Hannover 96 (2-1). Bergwijn was zelfs verantwoordelijk voor de tweede treffer van de Amsterdammers.

Zou Kerem Aktürkoglu een versterking zijn voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klassespeler, zowel goed bezig bij het Turks elftal als ook bij Galatasaray. Lijkt mij alleen dat hier best een prijskaartje aan zal hangen!

11 januari 2024 om 16:12

Matige speler alleen bruikbaar voor de counter kan nog geen lantaarnpaal omspelen sorry hoor maar dit is absoluut niet het niveau wat je moet nastreven. Type Mikautadze

12 januari 2024 om 11:30

Ik vraag me of je ooit een wedstrijd van hem hebt gezien. Lijkt me niet.

Toen deze eerste geruchten kwamen was het nog best een leuke stap voor hem. Inmiddels bijna 2 jaar verder is het eerder een stap omlaag dan omhoog. Zowel financieel als sportief. Lijkt me dus zeer stug dit

11 januari 2024 om 15:59

Het is wel dat als Bergwijn vertrekt dat er veel salaris budget vrij komt. Ik heb al eens bedragen van 6,5 miljoen voorbij zien komen. Of je dat voor deze speler uit moet geven betwijfel ik.

11 januari 2024 om 16:16

Janssen 6,5 miljoen jaarsalaris voor Bergwijn? Dat geloof ik nooit. Denk max 4.5. Wat natuurlijk nog verschrikkelijk veel is.

11 januari 2024 om 16:40

Vergeet niet dat deze speler waarschijnlijk in liras wordt uitbetaald. De turkse lira is keihard onderuit gegaan. Daarbij kan een turkse club met euro inkomsten de turkse markt op.

11 januari 2024 om 16:51

Ik vond het heel veel, maar zag het laatst hier ergens staan. Zie op andere sites dat er geschat wordt op 4,5 tot 4,6 miljoen.

Lastig. Van de ene kant hebben ze natuurlijk Forbs en Godts al (waarbij Godts geblesseerd is/was), maar ondanks het feit dat ik (en velen onder ons) Bergwijn niet goed vind spelen waren zijn vervangers nog minder. Je kunt je afvragen of een Forbs en Godts klaar zijn om heel veel wedstrijden te spelen en belangrijk kunnen zijn.

11 januari 2024 om 16:09

Forbs moet je gewoon een kans geven. Die mist vooral gewoon wedstrijdritme en het vertrouwen van een vaste basisplaasts (en het vertrouwen van een vaste positie). Die mag elke keer op komen draven op de positie waar een van zijn concurrent even niet in vorm of fit is.

Heeft genoeg potentie laten zien om in elk geval een paar wedstrijden op rij de kans te krijgen. Als Taylor, Brobbey en Berghuis het vizier op scherp hadden staan had hij ook al een stuk of 6 assists kunnen hebben. Mocht het er dan na een paar basis plekken nog niet uitkomen moet je verder kijken ja. Maar hem nu van de hand doen zonder een kans te geven is pure kapitaal vernietiging.

Wat moet deze jongen nou bij ajax? Zit goed op zijn plek bij gala lekker in Turkije met mooi weer en zijn familie in de buurt. Hij lijkt me onhaalbaar. Die thiago almada Die ze eerst wouden zou top wezen. Schiet ze er aardig in de mls.

11 januari 2024 om 17:49

Die almada is wel echt klein. Denk dat Sneijder twee koppen groter is.
In die tempo van de mls gaat nog wel, in Europa raakt die geen pepernoot en wordt omver gelopen.

11 januari 2024 om 18:50

Mooi weer dit, mooi weer dat, hier kan je tenminste schaatsen

11 januari 2024 om 20:01

Hahaha! Beste argument om in Nederland te komen voetballen!

Och en waarom ook niet, van Turkije naar Nederland, Ahmetcan Kaplan heeft het ook aangedurfd. Of zou die geblesseerd zijn geraakt bij het schaatsen en het nu afraden?

Pakte net een hele domme rode kaart na het weggeven van een voorsprong tegen Sivas. Die past wel bij Ajax.

Totaal geen bijzondere voetballer. Werkt hard en rent veel. Verder niets bijzonders. Ajax kan dan liever kijken naar de mogelijkheid om Kent over te nemen van Fener. Die krijgt amper kansen daar terwijl het een vanaf links een speler is met skills: snelheid, acties, schot. Zelfs gisteren krijgt King de voorkeur boven Kent.

11 januari 2024 om 21:05

Haha, wat voor afgunst is dit? Kerem is de beste Turkse linksbuiten op dit moment. Uit vorm, zeker, maar 100x de voetballer die een Kent of King is.

12 januari 2024 om 10:17

Afgunst? Ik constateer alleen wat ik zie. Het is een jongen die hard werkt en veel rent. Zo nu en dan wat doelpunten meepikt. Verder totaal geen bijzondere voetballer. De Kent bij Rangers heeft potentie laten zien waarvan ik Kerem tot op heden nog niet op heb kunnen betrappen. Ik geef liever de voorkeur aan Godts dan dat ik Kerem bij Ajax zie komen. Duurkoop voor niks.

Kenan Yildiz gaat Kerem eruit spelen bij Turkije op linksbuiten. Ben ik van overtuigd.

Geweldige voetballer. Zou voor Ajax een goede aankoop zijn.
Je ziet hem soms niet en ineens een steekbal of een doelpunt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren