voetbalzone

Aad de Mos hoopt op vertrek bij PSV: ‘Strik eromheen en wegbrengen’

Wessel Antes06 aug 2024, 09:43
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2024, 12:28
Advertentie

Aad de Mos vindt het geen probleem als Jordan Teze deze zomer vertrekt bij PSV, zo laat de analist weten in het terugkerende video-item Elfrink & De Mos van het Eindhovens Dagblad. AS Monaco is concreet in de markt voor de 24-jarige verdediger, die beschikt over een aflopend contract.

Teze wil PSV zo snel mogelijk inruilen voor AS Monaco. De Eindhovenaren misgunnen de rechtsbenige verdediger de toptransfer niet, maar stellen één belangrijke voorwaarde.
Teze mag volgens Voetbal International en het Eindhovens Dagblad pas bij PSV vertrekken als er een vervanger is toegevoegd aan de selectie van trainer Peter Bosz.

PSV ontving zondag een bod van tien miljoen euro op Teze, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot dertien miljoen euro. Volgens Voetbal International is dat bedrag echter onvoldoende voor technisch directeur Earnest Stewart. De onderhandelingen met Monaco zijn desondanks nog niet stopgezet.

Teze gaf eerder nog aan bij PSV te willen blijven. De concrete interesse van Monaco zorgt er echter voor dat de verdediger zo snel mogelijk wil vertrekken richting de Ligue 1. De Mos zou niet te lang wachten als hij de clubleiding van PSV was.

“Teze is een jongen die meespeelt”, oordeelt De Mos. “Het is een goede speler geweest in de opbouw en in aanvallend opzicht, hij had een hoog rendement met zijn voorzetten afgelopen seizoen. Maar als je 12 miljoen euro voor een rechtsback kunt krijgen moet je een strik eromheen doen en hem wegbrengen naar Monaco.”

PSV lijkt Teze deze zomer te moeten verkopen. Zo wordt voorkomen dat hij medio 2025 gratis de deur van het Philips Stadion uitloopt. Teze maakte eerder geen gebruik van de mogelijkheid om zijn contract bij PSV tot medio 2028 te verlengen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …