voetbalzone

Ajax-banneling Borna Sosa geniet belangstelling vanuit 2 Europese topcompetities

Wessel Antes06 aug 2024, 11:19
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2024, 11:31
Advertentie

Ajax-linksback Borna Sosa ligt goed in de markt, zo meldt transferjournalist Florian Plettenberg dinsdag via X. De 26-jarige vleugelverdediger uit Kroatië zou Amsterdam kunnen verlaten voor een dienstverband in Italië of Spanje.

Zoals bekend staan Ajax en Sosa ervoor open om de wegen deze zomer te scheiden. De 21-voudig Kroatisch international werd vorig jaar voor 8 miljoen euro overgenomen van VfB Stuttgart, maar wist niet te overtuigen.

Sosa, die nog tot medio 2028 vastligt in de Johan Cruijff ArenA, komt niet in de plannen van nieuwbakken trainer Francesco Farioli voor. Sterker nog: de ervaren linkspoot is onlangs teruggezet naar Jong Ajax.

Sosa traint momenteel bij het hoogste beloftenelftal van de Amsterdammers in afwachting van een transfer. Plettenberg, journalist namens de Duitse tak van Sky Sport, weet dat hij aan de slag kan in LaLiga en de Serie A.

De nieuwtjesjager noemt daarbij geen namen van geïnteresseerde clubs. Ook is het vooralsnog onbekend welk bedrag Ajax verlangt voor Sosa. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op zo’n 7,5 miljoen euro.

In zijn eerste seizoen namens Ajax kwam Sosa tot 25 officiële optredens. De Kroaat wist daarin niet te scoren, maar gaf wel vijf assists in slechts 1.569 minuten. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd razendsnel duidelijk dat Farioli het niet in Sosa ziet zitten.

De EK-ganger sloot later aan bij de selectie van Ajax en deed enkel mee in het gewonnen oefenduel met Al-Wasl (2-1). Sosa werd na 62 minuten vervangen door Ahmetcan Kaplan en kwam vervolgens niet meer in actie namens Ajax.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …