Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax presenteert nieuw thuisshirt met rode kraag voor seizoen 2024/25

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor Ajax, dat het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2024/25 heeft gepresenteerd.

Het nieuwe wit-rood-witte tricot heeft dit jaar een kraagje, waar Ajax het afgelopen seizoen nog met een V-hals speelde.

Exact tien jaar geleden, in het seizoen 2014/15, speelde Ajax voor het laatst in een thuisshirt met een kraag. Een decennium later zit er een rode kraag op het shirt met daarop een witte streep. Daarnaast zit er een witte knoop onder de kraag.

Vanaf de voorkant lijkt het shirt verder voornamelijk op hoe we een Ajax-tenue gewend zijn: een grote rode baan in het midden, aan beide kanten geflankeerd door wit. Het logo van shirtsponsor Adidas en het clubembleem van de Amsterdammers kunnen natuurlijk ook niet ontbreken.

Bij de achterkant van het tenue valt op dat de rode baan in het midden niet doorloopt tot de onderkant van het shirt, maar enkele centimeters daarboven eindigt. Bovendien kent de rode baan een rond uiteinde.

Enkele Ajax-fans reageerden eind juni verbaasd toen het nieuwe tricot al uitlekte. "Dit moet een slechte grap zijn", schreef een X-gebruiker. "Is het nou zo moeilijk om een echt mooi Ajax-shirt te maken? Dit is werkelijk waar oer- en oerlelijk", aldus een andere supporter.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Wat een afschuwelijk ding.

5 juli 2024 om 10:37

Ik vind de rode baan weer veel te breed. Weer een verkapt Arsenalshirt, maar nu met die powerpointpijl achterop. Kraagje is een 'vintage' detail maar ik zie liever een modern, simpel shirt. Het wordt tijd de kledingsponsor aan banden te leggen inzake het thuisshirt. Afblijven.

5 juli 2024 om 10:47

Mwa, dat Arsenalshirt van vorig jaar is toch wel deels afscheid van genomen. De baan is minder breed, boven loopt ie nu gewoon door en die gekke rode lijn in de naad is ook weg. Ik ben het wel eens dat het tijd wordt voor een andere kledingsponsor. Een Umbro of Le Coq Sportif zou op historische grond wel gaaf zijn.

5 juli 2024 om 11:05

In elk geval een merk waar je niet vastzit aan standaard templates zoals bij Adidas en Nike.

5 juli 2024 om 11:12

Daar zit je uiteindelijk bij ieder merk wel deels aan vast. Ajax heeft de hoogste status bij Addias waardoor ze nog wel vaak unieke designs hebben, shirts over de hele wereld te koop zijn en Ajax zelf een hoger percentage van de verkoopopbrengst ontvangt. Allemaal erg belangrijke factoren ook natuurlijk, en daarbij nog het bedrag dat een Addidas betaalt in vergelijking met 'kleinere' merken.

5 juli 2024 om 11:13

Dacht te lezen dat Ajax in de hoogste 'schaal' ofzo zou zitten bij Adidas waardoor ze dus niet vastzitten aan templates.

5 juli 2024 om 11:24

Best veel geld voor een slabbetje.

5 juli 2024 om 11:29

Dat heeft er niets mee te maken. Zie de achterkant van het nieuwe shirt van Real Madrid en je beseft dat geen club aan het template ontkomt.De elite tier omvat andere zaken, zoals een extra lijn en verkoop in Adidas winkels wereldwijd, dat gold afgelopen jaar voor Juventus, MUFC, Real Madrid, Bayern München Arsenal Flamengo AS Roma en Ajax. Ajax en AS Roma worden vervangen door Newcastle United zodat het er nog 7 zijn en 4 nationale voetbalbonden: België, Spanje, Japan, Argentinië

5 juli 2024 om 11:20

De rode kraag symboliseert de rode lantaarn van afgelopen seizoen

On: Vind de achterkant ook echt lelijk.
Voorkant is weinig mis mee

5 juli 2024 om 11:36

Gelukkig staat er geen Prijsvrij achterop !

5 juli 2024 om 11:43

Hahaha touché, bizar dat dat er doorheen is gekomen en dat niemand dat heeft tegengehouden.

5 juli 2024 om 12:22

Ieder jaar komen ze met een lelijker tenue aanzetten… Adidas is gewoon niet mooi, die strepen zijn een doorn in het oog. Geef mij maar Nike ofzo. De supporters zouden meer zeggenschap moeten krijgen, want uiteindelijk zijn zij degene die het wellicht kopen.

5 juli 2024 om 12:57

Ik moet zeggen dat ik het tenue buiten de achterkant om eigenlijk nagenoeg perfect vind voor wat je kan krijgen bij een grote sponsor met hele duidelijke merkelementen als adidas.

De adidas strepen zijn dit jaar nauwelijks zichtbaar op de schouders, op het broekje staan helemaal geen strepen. De sokken zijn klassiek met een rode band aan de bovenkant (zonder strepen in het rood).

Het is zo jammer dat het verpest wordt aan de achterkant door het template want zo klassiek als het hele tenue aan de voorkant oogt hebben we volgens mij nooit eerder gehad met adidas.

En die achterkant.. tja. Even wennen. Het helpt wel dat bijna alle adidas teams met zo'n zelfde ronding op het veld staan dit jaar, dan wen je er ook wat sneller aan.

Die achterkant verpest gelijk het hele shirt weer. Hoe kan er niemand bij onze club zitten die dit tegenhoud. lijkt net alsof ze een cape aanhebben. voor mij gelijk al een goede reden om het shirt niet te gaan halen.

5 juli 2024 om 10:35

Wat dacht je van die 2 witte puntjes die over de rode baan op de voorkant zitten? Er is dus écht iemand die denkt dat dat is wat supporters willen…,?

5 juli 2024 om 10:39

Nee dat is het gevolg van het gebruik van deze template door Adidas. Ik vind het overigens niet heel storend.

5 juli 2024 om 10:45

Hoe moeilijk kan het zijn he? Gewoon een on-onderbroken rode baan van de onderkant van de voorkant tot aan de onderkant van de achterkant. Dat moet altijd de heilige basis zijn van het Ajax-shirt. Lijkt wel of Adidas express met zijn dikke Duitse spekvingers ons shirt verklooit om zijn dominantie te tonen.

5 juli 2024 om 11:58

Vind dat je je erg aanstelt. Iedere club zit aan een template vast, binnen die beperkingen is dit gewoon een goede oplossing. Neem aan dat je snapt dat als ze de machines speciaal voor 1 club anders moeten afstellen, productie van het shirt duurder wordt. Dan hangen ze voor een hogere prijs in de winkels en valt men daar weer over. Ik vind de achterkant onder niet mooi, maar niet storend. Het is verder een klassiek shirt, zoals we al jaren wensen.

5 juli 2024 om 11:26

Mwah, denk dat ze in Capetown best zullen verkopen hoor!

5 juli 2024 om 11:46

In Nederland ook. Er is altijd wat te klagen, maar dit is een heel grote verbetering ten opzichte van vorig seizoen en de gele rugnummers een jaar ervoor.

5 juli 2024 om 11:35

Ik zou het ook mooier gevonden hebben als de baan achter doorliep. Maar je ziet bij veel shirts dat de achterkant lelijk is. Vaak met een groot block waar het shirtnummer komt, zoals bij PSV. Ik vind de Adidas strepen in het wit echt top. Verder is het een shirt wat geen eenheidsworst is. Dus over het algemeen vind ik het een mooi shirt.

5 juli 2024 om 11:53

In ieder geval een goede reden om je shirtje in je broek te doen

Voorkant is prima, maar die achterkant is echt afzichtelijk. Echt bizar waarom ze de baan niet laten doorlopen (en ja, dat zal zeker weten te maken hebben met de gedachte dat het shirt weer anders is, en dat daarom mensen sneller het shirt gaan kopen).

5 juli 2024 om 10:43

Adidas heeft dit seizoen echt een verschrikkelijk template. Afgezien van de achterkant denk ik dat we nog goed wegkomen.

Ik zou het uitshirt nog eens her-overwegen, die is écht spuuglelijk.

5 juli 2024 om 11:47

Valt erg mee. Vorig jaar vond ik echt een misser. Dit is gewoon in orde, jammer van de halve cirkel wit op de achterkant, verder prima.

5 juli 2024 om 12:33

Die van vorig jaar dat witte was juist mooi vond ik. Die verfspetters op dat shirt van dit jaar (die kleur mijn hemel…) ziet er echt niet uit. Het zou best een prima trainingsshirt zijn meer ook niet

We zijn in ieder geval af van dat veredelde Arsenalshirt. Dat kraagje is echt prachtig. De voorkant verder helemaal top, ondanks dat ik meer fan ben van het oude logo vind ik die goudkleurige sterren chique. Maar waarom moet er altijd iets raars mee: zijn het niet de drie Adidasstrepen die ze nu in ieder geval hebben gecamoufleerd, is dat het wel weer een niet doorlopende baan achterop.

Het kraagje past wel goed bij het huidige Amsterdam een ongelofelijke Yuppenstad.

5 juli 2024 om 11:49

Ik hou meer van een ronde kraag, maar dit is wel een klassieker, deed me direct denken aan het laatste TDK shirt (1989-1991)

Dan ben je met een heel team bezig bij de ontwikkeling van het nieuwe Ajax-shirt en dan is er niemand, echt niemand die zegt: die rode baan aan de achterkant moet wel doorlopen hoor, want zo moet het Ajax-shirt eruit zien. Goede nieuws: het shirt zal in december vast wel weer met korting te koop zijn…

5 juli 2024 om 11:53

Dat zullen ze echt wel zeggen. En dan zegt Adidas nee. Ze moeten een template gebruiken om productiekosten te drukken. Manchester United, Real Madrid, niemand ontkomt eraan.

Voorkant is top, achterkant is minder doordat de streep niet helemaal tot beneden doorloopt. Denk dat het het in volledig tenue nog wel meevalt doordat het broekje wit is, maar als je het als fan draagt boven een spijker- of trainingsbroek staat het niet zo mooi.

Van voren vind ik het shirt eerlijk gezegd best mooi. Kraag i.p.v. V-hals is ook stukken beter.

Achterkant is spuuglelijk, lijkt wel of er een tong eruit hangt. Enige wat je kan doen, is een maatje groter bestellen en hem dan in de broek stoppen.

Maar maar die achterkant vind het kraagje niet storend, heeft wel iets.

Tot en met het kraagje is het prachtig, vanaf daar naar beneden wordt het snel minder

Ik begrijp de negatieve reacties niet zo. Dit is toch gewoon een super strak en mooi shirt, mooie klasieke kraag en de Adidas strepen ook onopvallend. Kritiek op de achterkant begrijp ik, maar voor mij een zeer geslaagd shirt wat vele malen mooier is dan die van vorig seizoen.

5 juli 2024 om 11:17

De negatieve reacties zijn ook vooral op en door de achterkant. Voorkant is idd top!

5 juli 2024 om 14:18

Als ik nu de wedstrijd zie is het wel ff wennen die achterkant. Maar de rest van het tenue is dan wel echt schitterend klassiek zonder de adidas strepen. Mooie broeken, mooie sokken, prima shirt aan de voorkant. Maar die achterkant is wel even slikken helaas.

Shirt in de broek maar verplichten dan ziet er allemaal goed uit

5 juli 2024 om 11:34

Haha Co Adriaanse dacht er ook zo over.

5 juli 2024 om 11:52

Mijn oude voetbaltrainer ook hehe. Toen vond ik dat zulke onzin, want wilde er bij lopen als Van der Vaart (Nu absoluut niet meer, doe ik vooral mijn best om een stuk fitter te zijn dan Raf -al is dat niet zo lastig) Nu eigenlijk standaard shirt in de broek. Ziet er zo veel beter uit

Net een maandverband op de achterkant

Voorkant vind ik best mooi. De achterkant zal ervoor zorgen dat veel mensen dit shirt niet zullen kopen.
Dat leken op een voetbalsite dat allemaal zien en mensen die ervoor gestudeerd hebben met zulke ontwerpen komen. Knap.

Ik vind de polo kraag wel leuk staan. Ik zal het nooit dragen geboren en getogen Rotterdammer :D

Jammer van die 3 strepen op de schouders, moet dat nou echt? Verpest al jaren dat shirt...

Een slabbertje op de achterkans van je shirt...

Echt een shirts van niks. Het begint al bij het kraagje met dat knoopje, wat er goedkoop uitziet. Ziet er gewoon niet uit. Lijkt wel een polo.

5 juli 2024 om 14:48

Zie het al gebeuren dat de vest exact hetzelfde ontwerp heeft, alleen voorzien van een rits

Best prima. Veel verbeterpunten, maar die zijn in heel de club vindbaar. In ieder geval zijn we weer een stap in de goede richting na dat gedrocht van afgelopen seizoen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren