Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax wil huurdeal sluiten met Bayern München over aanvallende middenvelder Lovro Zvonarek

Laatste update:

Ajax hoopt zaken te doen met Bayern München, zo meldt Florian Plettenberg vrijdagavond namens Sky Sport. De Amsterdammers zetten in op een huurdeal van Lovro Zvonarek. De negentienjarige aanvallende middenvelder ligt nog tot medio 2027 vast, maar mag elders ervaring opdoen.

Zvonarek is pas negentien jaar en wordt door Bayern gezien als een groot talent. Niet voor niets besloot der Rekordmeister de Kroaat onlangs bij te laten tekenen tot medio 2027.

De club plant nu echter de volgende stappen in de loopbaan van de middenvelder. De club rekent op hem in de toekomst, maar biedt hem de mogelijkheid om op korte termijn elders ervaring op te doen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ajax is niet de enige club die in de markt is voor Zvonarek. Volgens Plettenberg hengelen ook onder meer FSV Mainz, Sporting Portugal en Anderlecht naar de diensten van de talentvolle tiener.

Zvonarek doorliep de jeugdopleiding in zijn geboorteland bij NK Slaven Belupo, alvorens hij in 2022 de overstap maakte naar Bayern München. In Zuid-Duitsland had men al snel genoeg gezien en hevelden ze de Kroaat over naar de hoofdmacht.

Afgelopen seizoen noteerde Zvonarek vijf wedstrijden in het eerste elftal van Bayern, allen in de Bundesliga. Daarin was hij zelfs al eenmaal trefzeker. In totaal staat de teller op 161 speelminuten voor het vlaggenschip.

Zvonarek maakte zijn debuut voor het eerste elftal tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Red Bull Salzburg in januari vorig jaar. In november zat hij voor het eerst op de bank bij een officiële wedstrijd tijdens de bekerblamage tegen FC Saarbrücken.

Drie dagen na zijn eerste doelpunt in de Bundesliga, tijdens zijn basisdebuut tegen VfL Wolfsburg, tekende hij zijn eerste profcontract bij de club tot 2027. Bayern onderstreept daarmee dat het hoge verwachtingen heeft van de pas negentienjarige middenvelder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Huren zonder koopoptie ga ik nooit begrijpen. Zeker niet zo vroeg in de transferperiode. Altijd proberen ergens aan te verdienen. Dit is iets wat ik nooit ga begrijpen.

28 juni 2024 om 22:24
0

Je hoeft niet aan al je 23 selectie spelers te verdienen. Ik ken de speler niet, maar we hebben op dit moment zoveel kwaliteit nodig op meerdere plekken met een beperkt budget, dat evt het opvullen van een van die plekken met een huurdeal wat mij betreft prima is.

28 juni 2024 om 22:27
0

Tot voor kort begreep ik dit ook niet. Maar ondanks mijn kritische noot vond ik wel dat het (in mijn geval bij PSV) toch wel eens meer waarde kan hebben. Als niet de juiste speler gekocht kan worden, of "het" talent staat nog niet klaar is het een prima tussenoplossing. Als ik kijk naar spelers als (los van de constructie, die een jaar zijn gehuurd en uit eindelijk niet over genomen) Braintwaith, Dest of Simons

28 juni 2024 om 22:31
0

Hebben die wel degelijk het verschil gemaakt in een seizoen (ohja ik vergeet Gotze). Dus huren is wat mij betreft toch wel een optie. (Helaas is het aanpassen van een reactie niet altijd even makkelijk op je telefoon)

28 juni 2024 om 22:33
0

Dit zijn wel weer andere voorbeelden inderdaad. Alleen Dest en Simons waren afspraken over gemaakt ivm mogelijke overname? Brantwaith is wel een sterk voorbeeld

28 juni 2024 om 23:13
0

Maar goed, je hebt ook Bella-Kotchap ertussen zitten, die je een jaar huurt en waarmee je helemaal niets bent opgeschoten. Natuurlijk is dat domme pech, maar je moet wel enorm overtuigd zijn van de meerwaarde van een speler als je hem huurt.

Ik ken deze gozer niet, dus ik kan er niet over oordelen. Maar een jonge gozer huren zonder koopoptie, lijkt op het eerste oog geen hele beste zet.

28 juni 2024 om 22:39
0

Doet minteh misschien een belletje rinkelen? Was niet zon slechte deal voor Feyenoord.

28 juni 2024 om 22:43
0

Ja precies, ook door te spelen alleen heeft ie door zijn goals en assists geld in het laatje gebacht.

28 juni 2024 om 23:08
0

Nou deze type talenten zijn niet meer te betalen voor Nederlandse clubs. Nu Ajax flink wat jasjes uitgedaan heeft is dit een goed alternatief om redelijk goedkoop een hele goede selectie op de been te brengen. Als je met dit soort deals (als het er niet teveel zijn) weer CL voetbal kan afdwingen kan je vanzelf weer talent aankopen en duurder verkopen. Nu moet Ajax gewoon snel aanhaken bij Feyenoord/PSV en dan is dit zeker een goede oplossing, zeker als er in je jeugdopleiding niets beters rondloopt.

28 juni 2024 om 23:14
0

Maar je begint wel ieder jaar gedeeltelijk opnieuw, in plaats van dat je een aantal jaar op sterkhouders kunt rekenen.

28 juni 2024 om 23:09
0

Komt natuurlijk veel nuance bij kijken. Zoals de (financiële) situatie van de club. De mogelijkheid die zich er voor doet, als er bijvoorbeelfld een uitzonderlijk goede speler gehaald kan worden die anders onhaalbaar zou zijn. Eventueel in verband met een (langdurige) blessure, zoals nu bij Hartman bijvoorbeeld het geval is. Wat dat betreft zijn er veel mogelijkheden waarin ik het heel goed kan begrijpen. Maar ik snap absoluut wel wat je bedoelt, aangezien er ook veel huur transfers (zonder koopoptie) zijn waar ik zelf ook mijn vraagtekens bij zet.

28 juni 2024 om 23:25
0

Wellicht krijt Ajax wel een deel opleidingsvergoeding als hij over 3 jaar voor 70 miljoen door Bayern verkocht wordt aan Manchester United. Niet perse gek.

28 juni 2024 om 23:26
0

Als deze speler hetgeen is wat je nu nodig hebt en je doet het niet, is wel begrijpelijk? Dit kunnen juist hele leuke spelers zijn, op elk niveau, die voetballend veel brengen en daarmee voor jou verdienen.

29 juni 2024 om 13:19
0

Lexus, is inmiddels al ontkracht. Weer zaakie die bezig is.

29 juni 2024 om 00:23
0

Zeg dat maar tegen Feyenoord, met Minteh. Kwam als niets, ontwikkelde zich en scoorde tweemaal in de klassieker. Dus wat nou?! (Sarcasme)Je creëert waarde voor een andere club. Ja, na de winterstop heeft Minteh rendement opgeleverd, maar op de korte termijn die nu inmiddels alweer achter ons ligt. Als aanvulling op de eerste elf begrijp ik zo'n versterking, zoals Tillman in eerste instantie bij PSV zou zijn. Dan komt zo'n afkoopsom uiteindelijk goed uit als ie echt meerwaarde blijkt.Maar we moeten in de top van NL geen waarde creëren voor een ander, als dat enkel op de korte termijn profijt is voor ons. Leuk Minteh, nu koop je maar een vleugelaanvaller uit Denemarker, als Feyenoord zijnde (off topic). Maar dat zelfde geldt voor Ajax, een huurling van een grotere club haal je als opvulling.

29 juni 2024 om 10:05
0

Hierboven lees ik opzich enkele prima argumenten. Wat ik ook nog kan begrijpen is dat je huurt om een eigen jongeling dan ook weer te verhuren zodat die vlieguren kan maken. Dan help je elkaar als het ware.

Toch zouden meer mensen zo moeten huren als dat we met Heerenveen enkele malen deden. Huren met nadien een doorverkooppercentage. Dit hebben we tweemaal mry succes gehad, daar waar we 1,5 miljoen en 1 miljoen kregen nadat Sam Lammers en Sven Botman werden verkocht bij Ajax en PSV. Zo heb je alleen maar winnaars

Als Bayern net het contract verlengd heeft, zal een koopoptie er niet inzitten en lijkt me dit een onzinnige huur. Ook al zou je via een constructie licht meedelen in een latere winst. Onervaren talenten heeft Ajax genoeg.

29 juni 2024 om 07:34
0

Ajax zit niet in een situatie dat ze een sterk elftal kunnen kopen, dan is het toch helemaal niet gek dat je er een paar huurt?

Tuurlijk ben ik ook van mening dat kopen beter is dan huren maar dit gaat voor komend seizoen niet op.

Ken de speler niet. Aan de ene kant goed om te kijken naar versterkingen. Aan de andere kant doen kroaten het niet zo goed in Amsterdam. Daarnaast misschien wat jong?

28 juni 2024 om 22:41
0

Argentijnen bij Barcelona ook niet voor Messi... ben alles behalve woke maar dat in hokjes denken qua afkomst ga ik nooit snappen.

28 juni 2024 om 22:45
0

Als je de goede Kroaten haalt ipv Medic bijvoorbeeld kun je als Ajax zijnde genoeg plezier aan Kroaten beleven, wat trouwens geldt voor wat voor nationaliteit dan ook.

29 juni 2024 om 01:25
0

Wat versta jij onder 'goede Kroaten'?Het is maar hoe je het vanuit ons perspectief bekijkt...Ik ben benieuwd wat je van Ivanusec vindt?

Toevallig afgelopen week zat ik het een en ander over hem op te zoeken, en dit is ook een groot talent. Zoals dus in de tekst staat heeft Bayern München niet heel lang geleden zijn contract verlengd, maar misschien dat je een soortgelijke constructie bij Zvonarek kan maken zoals PSV met Tillman heeft gedaan.

Lijkt mij een goede speler voor Ajax, en natuurlijk nog jong en weinig ervaring. Maar wel iemand die veel potentie heeft en veel creativiteit en voetbal met zich meebrengt. Dat zijn twee aspecten die Ajax het afgelopen seizoen heel erg heeft gemist. Voor ervaring moet je dan maar naar andere spelers op andere plekken kijken.

Zvoranek is ook typisch zo'n speler die als hij momenteel minder perspectief zou hebben bij Bayern, dan naar Red Bull Salzburg zou gaan bij wijze van. Zo'n type speler is hij, en als je hem daar dan aan het werk ziet dat je dan denkt 'dat is weer een parel van Red Bull'. Zie opstelling: Veltman heeft in Engeland nog maar 'n 1-jarig contract, ik zou serieus een poging wagen om hem terug te halen. Cerny zweefde het afgelopen seizoen tussen bank en basis bij VFL Wolfsburg en heeft het vooral met (korte) invalbeurten moeten doen.

Vond hem destijds bij Ajax al veel potentie hebben, maar het kwam er niet uit door o.a. blessureleed. Bij FC Twente vond ik hem echt heel goed en zie hem graag terugkeren. Karlsson komt ook niet aan de bak bij Bologna. Is een tijdje geblesseerd geweest, maar toen hij fit was kwam hij niet of zelden in de plannen voor en zelfs niet als invaller. Voor hem zou ik ook een poging wagen.

Ramaj
Veltman
Kaplan
Hato
Baas
Proper
Taylor
Cerny
Zvoranek
Karlsson
Brobbey
28 juni 2024 om 22:35
0

Veltman is heel bruikbaar als back-up denk ik, maar Cerny is toch puur een speler die je haalt om op hetzelfde niveau als het afgelopen seizoen te blijven acteren? Het is een leuke speler, maar meer niet.

28 juni 2024 om 23:15
0

Cerny kan heel goed zijn, als hij zich ook goed voelt. Een typische voetballer die in een fijn team/omgeving totaal opbloeit, maar daarbuiten ook matig kan zijn. De vorm van zijn laatste maanden bij Twente was ongekend.

28 juni 2024 om 23:17
0

Cerny en Veltman zijn idd leuke spelers voor erbij op plekken waar Ajax niet heel ruim zit. Zelfde geldt eigenlijk voor Rosario en in mindere mate Weghorst. Ook vd Boomen is zo'n speler voor erbij. Om nou alleen maar dit soort spelers te halen schiet je ook niks mee op. Ze zijn als gezegd leuke opties om de selectie aan te vullen, zeker in een tijd dat er flink door geselecteerd moet worden. Desondanks zal je alsnog wat echte kwaliteit moeten halen wil je een stap zetten.

Karlsson lijkt mij alsnog te duur. Ging voor best wat centen weg en ligt lang vast. Ook denk ik dat die totaal niet zit te wachten op een stap terug naar de ED.

28 juni 2024 om 23:27
0

Doen we er niet goed aan om buiten de bekende vijver te scouten? Karlsson, Proper en Cerny zijn alledrie spelers die het in de Eredivisie leuk hebben gedaan, maar die je niet naar het niveau gaan brengen waar je wil zijn. Ik denk overigens dat je beter Godts het vertrouwen kunt geven.

29 juni 2024 om 12:42
0

Kwalitatief erg matig elftal dat je hebt samengesteld. Hiermee ga je het PSV en Feyenoord niet moeilijk maken. Cerny is subtop niveau. Valt tegen in de Bundesliga en is geen basisspeler voor Tsjechië.

Is al ontkracht. Leek me sowieso al geen handige versterking.

Heb deze jongen een aantal jaar geleden tijdens een toernooi aan het werk gezien. Afgaande op wat hij daar etaleerde, zie ik er geen versterking voor Ajax in. Dan is het te hopen dat hij niet teveel invloed gaat uitoefenen in de kleedkamer en/of klagen om (meer) speeltijd. Ben benieuwd of Farioli daarmee kan omgaan namelijk.

29 juni 2024 om 07:53
0

Denk niet dat hij daar mee om kan gaan, zal vast de eerste keer zijn dat hij te maken krijgt met spelers die ontevreden zijn over speeltijd

Weer eigen jeugd blokkeren. Eigen jeugd voelt geen vertrouwen en loopt hard weg. Vervolgens haal je Fitz-Jim weer terug van Excelsior om uiteindeljk niet op te stellen en nu wil je de jeugd van andere clubs op gaan leiden…onbegrijpelijk!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren