voetbalzone

Barcelona passeert grens van 500 miljoen euro en boekt kleine winst

Matthijs van Laar17 sep 2013, 15:46
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2013, 15:46
Advertentie
/

Er worden vaak vraagtekens gezet bij het uitgavenpatroon van de Spaanse topclubs, maar Barcelona lijkt de zaken uitstekend op orde te hebben. De grootmacht maakte dinsdagmiddag bekend dat het dit seizoen de inkomensgrens van 500 miljoen euro zal doorbreken. Enkel rivaal Real Madrid wist dat tot op heden te presteren. Volgens woordvoerder Toni Freixa gaat het om precies te zijn om 509 miljoen euro.

De hoge inkomsten voor het seizoen 2013/14 zijn mede toe te schrijven aan de verhoging van het sponsorgeld en de verkoop van Thiago Alcántara aan Bayern München. Voor hem ontving de club zo’n 25 miljoen euro. Uiteindelijk denkt Barcelona zo’n 36 miljoen euro winst te gaan maken. “Dit is geen reden tot grote tevredenheid, want het blijft in deze tijd lastig om de club in financieel opzicht te managen”, zei Freixa.

Barcelona is samen met Real Madrid de rijkste club in termen van inkomen, afgaande op de laatste ranking van de accountants van Deloitte. Real verdiende vorig jaar 520,9 miljoen euro en maakte uiteindelijk 36,9 miljoen euro winst. Freixa liet tevens weten dat Barcelona momenteel kijkt naar de eventuele realisatie van een nieuwe stadion, dan wel een renovatie van het huidige onderkomen.

Bezig met laden …