Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bart Verbruggen onthult in hoeverre het Nederlands elftal al bezig is met strafschoppen

Laatste update:

De KNVB organiseerde zaterdag andermaal een persconferentie voor het aanwezige journaille in Duitsland. Doelman Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion) en middenvelder Tijjani Reijnders (AC Milan) schoven aan tijdens de weinig spraakmakende persconferentie in Wolfsburg.

Verslaggever Jelle Kusters was namens Voetbalzone aanwezig tijdens het persmoment. Verbruggen kreeg de meeste vragen voor zijn kiezen, waarbij het vooral ging over een mogelijke strafschoppenserie.

Waar het gelijkspel met Frankrijk (0-0) Oranje een punt opleverde tijdens de groepsfase, krijgt Verbruggen bij de volgende remise de taak om penalty’s te keren en de held van zijn land te worden.

“Ik kijk uit naar Roemenië en ja er kunnen strafschoppen komen”, erkent de stoïcijnse Verbruggen. “Ik ben daar al wel mee bezig door te analyseren en daar mijn voordeel uit te halen.” De 21-jarige Verbruggen kreeg in zijn carrière tijdens wedstrijden twaalf penalty’s tegen. Eenmaal wist de Zwollenaar de inzet te keren.

Wel maakte Verbruggen al eens indruk tijdens een strafschoppenserie. De goalie pakte vorig jaar liefst drie strafschoppen namens RSC Anderlecht, dat het Bulgaarse Ludogorets wist uit te schakelen in de Conference League.

Verbruggen heeft naar eigen zeggen geen speciale voorbereiding op strafschoppen. “Ik ken het boekje van Jan Reker, maar tegenwoordig heb je alle informatie op computers. Nee, dat staat niet op een bidon, haha. Dat zit in mijn hoofd.”

Verbruggen is klaar voor een eventuele penaltyserie tegen Roemenië. “Het is een spelletje dat gebaseerd is op instinct en psychologie. Je probeert alles om het maximale resultaat te halen.” De wedstrijd tussen Nederland en Roemenië staat dinsdagavond om 18:00 uur op het programma.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij kan het alleen maar beter doen dan cillessen, ik heb wel vertrouwen in verbruggen. Lijkt de enige die echt in vorm is en weet wat ie moet doen

29 juni 2024 om 12:08
0

Ik vond hem tegen Oostenrijk anders ook delen in de malaise. Niet slecht hoor, maar ook zeker niet speciaal of in vorm.

29 juni 2024 om 12:32
0

Werd twee keer bij de eerste paal geklopt, waarvan een raket en eentje die werd afgekeurd. Speelt een geweldig toernooi, maar is niet foutloos. Toch denk ik dat we wel naar de keeper van de komende jaren kijken, en dat hij nog hele mooie stappen gaat maken.

29 juni 2024 om 12:42
0

Viel mij ook op dat hij tot 2 keer toe de korte hoek open liet. De geldige goal was fantastisch ingeschoten, die kun je hem niet kwalijk nemen. De afgekeurde goal daarentegen had hij moeten hebben

29 juni 2024 om 16:34
0

Bij die 3-2 moet ie gewoon niet op zn lijn blijven staan. Als ie uitkomt moet Sabitzer veel sneller handelen en is het doel kleiner. En laten we wel wezen Sabitzer is geen Arjen Robben.Niet echt een fout ofzo, maar had ie iets beter kunnen doen. Maar goed, Van Dijk kan ook gewoon op 1 lijn gaan staan dan staat Sabitzer 2 meter buitenspel.

29 juni 2024 om 12:14
0

Vond hem tegen Oostenrijk paar keer verkeerd opgesteld stond als Keeper. Dat mag echt velen malen beter....

29 juni 2024 om 12:17
0

Zo slecht is Cillessen niet met penalties. Hij heeft zijn eerste 23 penalties niet kunnen pakken, dat klopt. Maar hij heeft er 7 gestopt en er nog maar 26 doorgelaten daarna. Dat is beter dan 1 op 5. Er zijn weinig keepers die dat nadoen. Verbruggen heeft 18 penalties doorgelaten en 5 penalties gestopt. Ietsje beter, maar niet drastisch.

29 juni 2024 om 12:27
0

Wel als je bedenkt dat hij pas 21 is, dat maakt mijn inziens veel uit ook omdat penalty's deels ook ervaring is denk ik

29 juni 2024 om 13:29
0

Nijogeth. Hele rare benedering om naar voordeel van Cillessen te schuiven zeg. Waarom begin je na de eerste 23 niet gestopte penals weer opnieuw te tellen, terwijl Verbruggen qua leeftijd nog niet eens uit die periode is waar Cillessen toen in zat? 7 van de 49 penals stoppen is iets minder dan 15% stoppings percentage van Cillessen in zn carierre . Verbruggen stopt nu al 5 vd 18 en dus bijna 28% van de penals. Dat scheelt nogal. Als je ook nog eens vergelijkt naar gelijke leeftijd dan stopte Cillessen in die periode 0% en Verbruggen nu al 28%

29 juni 2024 om 16:36
0

Haha ja, als je de 23 pingels die hij doorlaat niet meetelt is ie idd fantastisch. Geldt ook voor Kazim Kazim bij Feyenoord. Als je al die potjes die hij slecht speelt niet meetelt was ie echt een toppert.

29 juni 2024 om 20:58
0

Ik zeg niet dat Cillessen een penalty killer is. Maar het lijkt hier soms alsof iedereen hier doet alsof ie nooit een penalty pakt. 1 vd 7/8 is gewoon vrij gemiddeld. Maar de laatste 9 jaar heeft Cillessen qua penalties gewoon prima statistieken, maar die eerste periode is hem schijnbaar blijven achtervolgen.

29 juni 2024 om 13:53
0

En Bijlow, die heeft nog mindere statistieken met penalty’s

29 juni 2024 om 14:17
0

De ballen die hij pakte kunnen wij ook geen bijzondere reddingen.

29 juni 2024 om 14:39
0

Hij heeft echt wel een paar hele goede reddingen verricht dit toernooi hoor.

29 juni 2024 om 15:00
0

Val wel mee en veel ballen kwamen recht op hem af . Maar hij doet het wel redelijk

29 juni 2024 om 16:14
0

Hij staat dus goed gepositioneerd waardoor hij niet telkens hoeft te duiken.

Dus hij stopte éã©n strafschop in zijn carriã¨re maar ook drie strafschoppen in een serie. Klinkt logisch. Dat laatste klinkt dan wel weer lekker. Kunnen we misschien eindelijk weer een keer een serie winnen.

29 juni 2024 om 12:21
0

Denk dat ze penalty series niet meetellen, wel beetje raar geformuleerd inderdaad. Wel fijn in elk geval om een keeper in goal te hebben die een penalty kan keren

29 juni 2024 om 12:38
0

@rubentje13, wat ik wel gek vind is dat 33 procent van de meegetelde penalty's van jeugdwedstrijden afkomstig zijn. Dus echt onder 18 en onder 19

29 juni 2024 om 14:12
0

Dat is niet gek als je pas 21 bent toch?

29 juni 2024 om 17:27
0

@boyonline, ik vind het wel gek om jeugdwedstrijden in stats op te nemen. Een jong elftal kan nog wel als het profvoetbal niveau is, maar eronder vind ik wel raar

Ik vind het heel gevaarlijk om om penalty's te gaan spelen dat deed Van Gaal dat pakten gigantisch verkeerd voor ons uit, laat dat een les zijn dat er niet op valt te trainen en proberen het eerder af te maken want penalty serie blijft een loterij.

29 juni 2024 om 12:20
0

Dat van Van Gaal was toch niet expres? Alleen in die wedstrijd met die actie met Krul was dat de bedoeling maar die wedstrijd erna niet?
Edit: Leuk dat je er weer bent @aqua1

29 juni 2024 om 12:21
0

Van Gaal op penalties spelen? Volgens mij kregen we met geluk de kans tegen Argentinië. Overigens wordt hier ook nergens gezegd dat ze op penalties spelen, maar dat hij zich wel voorbereid voor het geval dat.

29 juni 2024 om 13:32
0

Geluk? Zeker niet. Oranje ging haar speelstijl aanpassen door lengte voorin te brengen, met Luuk en Wout voorin aangevuld met Van Dijk en De Ligt als ik het mij goed dan herinneren. Opeens had Nederland aanvallende power en scoorde Wout tweemaal. We kregen verlengingen en in plaats van door te drukken, ging Oranje weer gecontroleerd spelen. Dat heeft Nederland naar een strafschoppen serie gebracht , in plaats van een winnend doelpunt. Wout had een legende kunnen worden.

29 juni 2024 om 13:42
0

Fair point. Ik bedoel meer, het geluk dat het ook daadwerkelijk goed uitpakte in die korte tijd. Tactisch goed omgezet, maar ik zag het niet meer gebeuren. Daarom zag ik het als een portie geluk erbij.

29 juni 2024 om 13:45
0

Welkom terug Aqua. Verder ben ik het wel met je eens dit keer, de nadruk kwam veel te veel op de voorbereiding te liggen wat drukverhogend heeft gewerkt.

29 juni 2024 om 14:10
0

Niemand gaat voor penalties, maar het helpt om voorbereid te zijn. Maar ik denk echt inderdaad dat het penalties wordt. Ik denk dat Roemenië, net zoals Oostenrijk onderschat wordt, er weinig inzet getoond zal worden en Koeman het weer niet goed neerzet..... ik hoop dat we door gaan, maar ik denk het niet...

29 juni 2024 om 15:04
0

Aqua youre back! Ik heb je gemist hier vriend!

29 juni 2024 om 16:39
0

Sommige spelers zijn beter tegen druk bestand dan andere. Nederland miste 4 van de 5 penalties in halve finale tegen Italië bij het EK 2000.
Denk je echt dat dit pure pech was? Ze konden domweg de druk niet aan.

Ook zijn sommige keepers veel beter in het stoppen van penalties. Geen kwestie van loterij geluk. Kijk maar naar de statistieken. Die van Krul zijn veel beter dan die van Cillessen.

29 juni 2024 om 18:41
0

Welkom terug, pik!

Prima dat hij daar mee bezig is. Maar ik ben vooral nieuwsgierig naar wie de strafschoppen gaat nemen, gezien de vorige keer de eerste twee al gelijk mis schoten. Van Dijk zal als aanvoerder waarschijnlijk weer een nemen, maar ik vraag me af of je hem weer als eerste moet laten gaan of dat je beter de specialisten zoals Memphis ofzo de eerste moet laten nemen.

29 juni 2024 om 13:41
0

Ik zie Memphis wel weer iets clownesk doen.. zijn haarband d voor zijn ogen doen, achterwaartse aanloop met een panenka achter zijn standbeen met zijn hak.

29 juni 2024 om 13:57
0

Lol als hij raak schiet vind ik alles prima. Een panenka zie ik hem ook wel echt proberen.

Mooi hoe de reacties uitstaan bij dat artikel eerder over Gini en Memphis. Zegt wat over hun populariteit

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren