Bayern mikt vijfmaal op aluminium maar bereikt simpel WK-finale

Daniel Cabot Kerkdijk17 dec 2013, 21:29
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2013, 21:29

Bayern München hoopt zaterdag in de finale van het WK voor clubteams in Marokko de kroon te zetten op een topjaar. Het team van Josep Guardiola was dinsdag in de halve finales van het toernooi met duidelijk verschil te sterk voor het Chinese Guangzhou Evergrande van trainer Marcello Lippi: 0-3. Franck Ribéry, Mario Mandzukic en Mario Götze waren de doelpuntenmakers. In de finale staat Bayern tegenover de winnaar van het duel tussen Raja Casablanca en Atlético Mineiro.

/

In een zeer eenzijdige eerste helft kwam Guangzhou er niet aan te pas en slaagde men er uiteindelijk in Bayern veertig minuten lang op afstand te houden. Tot aan de openingstreffer van Ribéry stuitte Bayern voortdurend op de opgetrokken muur van het team van Lippi, die lijdzaam toezag hoe zijn spelers alleen in staat waren om countervoetbal te spelen. In de 16e en 25e minuut ontsnapte de winnaar van de Aziatische Champions League al aan een doelpunt, toen pogingen van respectievelijk Thiago Alcántara en Toni Kroos tegen het aluminium gingen.

Vijf minuten voor rust brak Ribéry de ban. Mandzukic kwam in het strafschopgebied niet tot een kopbal, de rebound was ook geen prooi voor Thiago en uiteindelijk was het Ribéry die met een diagonale volley voor de 0-1 zorgde. Op de slag van rust verdubbelde het team van Guardiola de voordelige marge. Mandzukic liep zich vrij in het zestienmetergebied en kopte de bal uit een pass van Thiago met een goede stuit achter doelman Cheng Zeng, met behulp van de paal: 0-2.

Vlak na de onderbreking gooide Götze het duel al in het slot. De aanvallende middenvelder kreeg de ruimte voor een schot en plaatste het leer met rechts in de linkerhoek: 0-3. Voor Bayern was de tweede helft niet meer dan een trainingsessie. Meer doelpunten vielen er echter niet. Zheng slaagde er na ruim een uur spelen in om een schot van Götze tegen de paal te werken en drie minuten voor het einde stonden wederom Zheng en het aluminium een doelpunt van de spelmaker in de weg.