Benzema en Ronaldo helpen Real Madrid naar WK-finale

Yanick Vos15 dec 2016, 12:27
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2016, 12:27

Real Madrid heeft zich in Japan geplaatst voor de finale van het WK voor clubteams. In de halve finale was de ploeg van Zinédine Zidane met 0-2 te sterk voor Club América. De Koninklijke weinig moeite met de Mexicaanse tegenstander. De doelpunten kwamen op naam van Karim Benzema en Cristiano Ronaldo.

/

De winnaar van de Champons League was de bovenliggende partij en domineerde het duel, zonder veel grote kansen te creëen. Na een half uur spelen leek Benzema de 0-1 te maken, maar de Franse spits zag zijn doelpunt terecht afgekeurd worden. Hij schoot raak vanuit buitenspelpositie, nadat een knal van Cristiano Ronaldo op de vuisten van doelman Moises Muñoz uiteen spatte. Op slag van rust kwam Real Madrid alsnog op voorsprong en was het Benzema die hem maakte. Na een fraaie steekpass van Toni Kroos schoot Benzema de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet in de verre kruising.

Na rust wilde Real Madrid een tweede treffer forceren en de wedstrijd te beslissen. Ronaldo was er dicht bij, maar hij liet een enorme mogelijkheid liggen. Club América hield stand, zonder zelf grote kansen te creëren. De krachtsverschillen waren te groot en in de slotfase van de wedstrijd bepaalde Ronaldo de eindstand op 0-2. Op advies van de video-scheidsrechter werd het doelpunt in eerste instantie afgekeurd vanwege buitenspel, maar na het bestuderen van de beelden werd de treffer alsnog goedgekeurd. In de finale treft Real het Japanse Kashima Antlers.