voetbalzone

Beste speler WK 2010 keert na ruim twintig jaar terug op het oude nest

Matthijs van Laar10 jul 2015, 16:24
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2015, 16:24
Advertentie
voetbalzone

Diego Forlán keert na omzwervingen over de hele wereld terug in zijn geboorteland. De Uruguayaanse goalgetter gaat zijn carrière beëindigen bij Peñarol uit zijn geboortestad Montevideo. Het nieuws werd vrijdag bevestigd door de topclub uit het Zuid-Amerikaanse land.

De terugkeer van Forlán houdt in dat hij alsnog zijn debuut kan gaan maken voor Peñarol. De nu 36-jarige spits doorliep daar als tiener zijn jeugdopleiding, maar stapte op jonge leeftijd over naar Danubio. Daar debuteerde hij in het profvoetbal en dwong hij een transfer af naar het Argentijnse Independiente de Avellaneda. In 2002 werd hij daar voor elf miljoen euro weggekocht door Manchester United.

Via Engeland, waar hij mislukte, belandde hij in de zomer van 2004 bij Villarreal. Daar sloeg de spits alsnog aan het scoren. Atlético Madrid lijfde hem om die reden in en verkocht hem in 2011 aan Internazionale. Vervolgens kwam Forlán via het Braziliaanse Internacional in Japan terecht. Tussen januari 2014 en juni 2015 maakte de routinier daar deel uit van de selectie van Cerezo Osaka.

Forlán beleefde zijn hoogtijdagen echter in het shirt van de nationale ploeg van Uruguay. Daarmee won hij onder meer de Copa América van 2011 en reikte hij in 2010 tot de halve finales van het WK, waarin Nederland te sterk bleek. De goalgetter werd met vijf treffers echter wel gedeeld topscorer en kreeg de Gouden Bal als beste speler van het toernooi in Zuid-Afrika.

Diego Forlán heeft Cerezo Osaka uit Japan ingeruild voor zijn jeugdclub Peñarol uit zijn vaderland. #instavoetbalzone

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


Bezig met laden …