voetbalzone

Bierdrinkers bepalen de opstellingen bij Zuid-Afrikaans bekerduel

Bart Kruyt27 jul 2011, 11:42
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2011, 11:42
Advertentie

Supporters die in de kroeg de wedstrijden volgen weten het haast altijd beter dan de coach, zo denken zij in ieder geval zelf. Carling geeft de Zuid-Afrikaanse fans de kans om dat te bewijzen. Kaizer Chiefs en Orlando Pirates staan tegenover elkaar in de Carling Black Label Cup en de bierdrinkende supporters mogen de opstellingen van deze ploegen bepalen.

Carling heeft een actie genaamd Be te Coach op touw gezet en heeft Ruud Gullit gestrikt als zegsman. Iedereen die bier koopt van het merk, krijgt via een code de kans zijn favoriete opstelling via internet in te sturen. Uit alle inzendingen worden de basisteams afgeleid, zo vond Sport1 uit. Er zijn al acht miljoen opstellingen ingestuurd.

Vladimir Vermezovic, coach van Kaizer Chiefs, is niet blij met de actie: “Ik moet hier eerlijk over zijn en zeggen dat ik hier niet van hou. Ben ik hier voor PR of ben ik de coach?”, vroeg hij zich hardop af. “Ik ben in ieder geval niet de coach deze wedstrijd. Dus verwijt het mij niet als we verliezen. Ik drink geen bier.” Als het aan de stemmende supporters ligt begint international Siphiwe Tshabalala op de bank bij Kaizer Chiefs, maar er kan nog tot donderdag gestemd worden.


Bezig met laden …