voetbalzone

Bulgaren komen met prachtige steunbetuiging voor zwaargewonde ploeggenoot

Mart Oude Nijeweeme13 jun 2022, 08:22
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2022, 08:22
Advertentie

De spelers van Bulgarije hebben Todor Nedelev zondagavond een hart onder de riem gestoken. De middenvelder raakte in aanloop naar het Nations League-duel met Georgië (0-0) zwaargewond bij een busongeluk. Inmiddels is hij van de intensive care en verkeert hij buiten levensgevaar. De spelersbussen van de Bulgaarse nationale ploeg botsten vrijdagavond op elkaar in een tunnel in Tbilisi. Nevelev werd meteen naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij een spoedoperatie onderging vanwege een schedelbreuk.

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De nationale ploeg van Bulgarije reisde in twee bussen naar het hotel in Tbilisi, waar de ploeg het zondagavond opnam tegen Georgië in het kader van de Nations League. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. In een tunnel kwamen beide bussen om nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Nedelev zat op de achtste bank van een van de bussen. De middenvelder liep een schedelbreuk op en kreeg een stuk gebroken glas in zijn gezicht. Inmiddels is hij van de intensive care en maakt hij het naar omstandigheden goed.

Tweets by Team_Bulgaria

Zondagavond stond de nationale ploeg stil bij de tragische gebeurtenis. Voorafgaand aan het duel met Georgië droegen de spelers een shirt met daarop het gezicht van hun onfortuinlijke ploeggenoot. Ook de supporters van Georgië betuigden hun medeleven door in de achtste minuut (het rugnummer van Nedelev) massaal te applaudisseren. Vermoedelijk heeft het natte wegdek en de onaangename weersomstandigheden waarin de delegatie van het vliegveld naar het hotel werd gebracht een belangrijke rol gespeeld bij het ongeluk. Volgens woordvoerder Viktor Ignatov had het veel erger kunnen aflopen als er niet adequaat genoeg was gehandeld.

"Het goede nieuws is dat Todor gestabiliseerd is", aldus Ignatov afgelopen zaterdag tegen de Bulgaarse media. "We zijn de hele nacht bij hem geweest. Een operatie was noodzakelijk, daar hebben we heel snel over moeten beslissen. Voor dergelijke operaties hebben we toestemming nodig van zijn familie. Het probleem zat hem in het feit dat een stuk glas in zijn schedel was blijven hangen. Het had veel erger kunnen aflopen. Gelukkig heeft iedereen adequaat gehandeld. Alles gebeurde heel snel. Ik kan niet zeggen wiens schuld het is. Wellicht een samenloop van omstandigheden."

Todor staat onder contract bij het Bulgaarse Botev Plovdiv. Vorige week was hij basisspeler in de thuiswedstrijd tegen Georgië (2-5 verlies), donderdag tegen Gibraltar (1-1) deed hij twintig minuten mee. Bulgarije weigerde de return tegen Georgië af te gelasten. "Wat de wedstrijd betreft, ik weet niet wat de procedures zijn, maar de staf en de spelers willen spelen. In ieder geval voor Todor en de eer van Bulgarije", aldus Ignatov voorafgaand aan het duel. De Bulgaren staan na vier wedstrijden derde in Groep 4 met drie punten.

Bezig met laden …