voetbalzone

'Carcela is geen kind meer, dat zich zomaar laat beïnvloeden'

Erik van Dam16 dec 2010, 16:56
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2010, 16:56
Advertentie

Mehdi Carcela heeft zich bij zijn keuze om Marokkaans A-international te worden volledig laten leiden door zijn eigen ideeën. Met die lezing komt Rachid Tajmout, spelersmakelaar en vertrouweling van de middenvelder van Standard Luik. Belgische media brachten donderdag naar buiten dat Carcela na lang wikken en wegen tot de conclusie kwam dat hij voor De Leeuwen van de Atlas wilde uitkomen en niet voor de Belgische nationale ploeg.

“Het is een keuze van het hart”, verzekert Tajmout in een gesprek met Belgische media. “En we mogen ook niet vergeten dat hij tussen drie nationale ploegen kon kiezen.” Sinds de Belg Eric Gerets dit jaar aantrad als keuzeheer van Marokko, deed hij zijn best om al veel Marokkaanse spelers over de grenzen te verleiden tot het opbouwen van een carrière bij het land.

“Ik denk niet dat Gerets enige invloed heeft gehad”, zegt Tajmout echter over Carcela. “Een nationale selectieheer kan nooit over een keuze voor het leven beslissen. Carcela heeft niet voor Gerets, maar voor Marokko gekozen. Carcela had zijn keuze zelfs gemaakt voor Gerets zijn contract bij de Marokkaanse bond ondertekende. Hij is geen kind meer, dat zich zomaar laat beïnvloeden.”

Bezig met laden …