Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Joselu ruilt Real Madrid definitief in voor avontuur 6.000 kilometer verderop

Laatste update:

Joselu mag zichzelf speler noemen van het Qatarese Al-Gharafa. Real Madrid heeft de koopoptie van de 34-jarige spits gelicht en hem direct verkocht aan Al-Gharafa, zo bevestigen de Madrilenen via de clubkanalen.

Real Madrid doet geen melding over de transfersom die het heeft ontvangen voor de aanvalsleider. Volgens Fabrizio Romano maakt de Qatarese ploeg 1,5 miljoen euro over naar Madrid om over de aanvaller te beschikken. Dat is het exacte bedrag dat Real Madrid overmaakte aan Espanyol om de koopoptie in het huurcontract van Joselu te lichten.

Mogelijk heeft de aanstaande komst van Endrick en Kylian Mbappé een rol gespeeld in de beslissing van de Spanjaard. Het Braziliaanse supertalent en de Franse wereldaanvaller komen volgend seizoen de gelederen versterken.

Joselu's verhuurperiode bij Real Madrid een succes noemen, is een understatement. Grotendeels als invaller noteerde de routinier 17 treffers in het shirt van Real Madrid. Alleen Vinicíus Júnior (24) en Jude Bellingham (23) maakten er meer.

Het grote hoogtepunt van zijn verhuurperiode in Madrid was uiteraard de Champions League-halve finale tegen Bayern München. De spits kwam van de bank en boog in de slotfase eigenhandig een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning.

Carlo Ancelotti had de aanvalsleider ook volgend seizoen graag bij de selectie gehad, maar de spits, die ooit als jeugdspelertje ook al bij Real Madrid speelde, kiest er dus voor om een financiële klapper te maken in Qatar.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pff dit is wel een harde klap hoor. Een betere back-up spits dan Joselu kon je niet krijgen. Zonder hem had je nooit het seizoen gehad met het winnen van de landstitel en de CL. Zeker omdat Benzema die zomer ook vertrok. Heel zonde want hij was de enige die goed was in de lucht. En een type zoals hij heb je niet in de selectie. Jammer maar goed hij is 34 jaar en kan goud geld verdienen in Qatar. Nu krijgt Endrick dus aardig wat minuten nu hij de back-up spits zal zijn. Wel pijnlijk dat zowel Kroos, Nacho en Joselu dus de club allemaal verlaten.

24 juni 2024 om 16:21
0

Ja echt jammer dat ze niet de moeite namen om hem aan boord te houden. Alleen zijn wil is niet op de bank hangen maar minuten maken. Dus begrijp ze standpunt wel. Nou hopen dat ie veel minuten krijgt in SA. Ze salaris lekker kan innen op ze 34ste jaar nog effe uitblussen. Naar pensioen toe. Slim gedaan

28 juni 2024 om 19:38
0

Als Weghorst ons naar de halve finale schiet in extra tijd, gaat Real hem zeker een goede optie vinden als vervanger van Joselu.
Een eindtoernooi kan je maken en breken. Charisteas stylo

Ik snap hem. Met het oog op speeltijd, en natuurlijk de beste bak met centen, snap ik de keus.

Mooi! Tegen Bayern kon ik m wel zoenen maar verder het hele seizoen alleen maar irritaties wanneer hij het veld in kwam.

Nu vol voor die Fullkrug gaan! Als hij eenzelfde soort rol als Joselu accepteert.

Dat zou me heel gek lijken. Die heeft een salarisverlaging geaccepteerd om uberhaupt bij Madrid te komen spelen tov wat ie bij Espanyol kreeg. Nu hij een definitieve overstap kan maken kan hij en meer salaris vragen en een aantrekkelijke tekensom. Dus het zou me verbazen als hij voor het geld naar Qatar trekt.

Hoe dan ook hoop ik het niet. Ontzettend nuttige speler en een profiel dat de club niet heeft buiten hem.

24 juni 2024 om 14:47
0

Joselu is helaas op een haar na rond met Al-Gharafa. Is ook een here we go soon van Fabrizio. Dus die vertrekt helaas ondanks dat Ancelotti en Real hem graag wouden behouden. Tuurlijk vertrekt hij voor het geld daarnaartoe. Maar ja Joselu heeft nooit echt grote bedragen verdient in zijn loopbaan. Na een uitstekend jaar bij Real was dit natuurlijk wel zijn kans om flink te gaan cashen. Zeker omdat hij al 34 jaar is.

24 juni 2024 om 15:12
0

Fraudizio neem ik al een tijdje niet meer serieus hoor. Kan best zo zijn, wil enkel zeggen dat dat argument voor mij geen waarde heeft.

24 juni 2024 om 16:47
0

Nee, Romano neem ik niet altijd even serieus, maar The Athletic toch wel en die zeggen het ook. Die hebben dan meestal wel een betrouwbare bron zonder giswerk voor zover ik het heb meegemaakt.

24 juni 2024 om 14:48
0

Zo gek is dat niet. Denk niet dat clubs uit het midden oosten nou aan het wachten waren op Joselu toen die nog bij Espanyol zat, die kans heeft dus dus nooit gekregen. Nu na zo’n seizoen heeft die zich natuurlijk in de kijker gespeeld, win-win voor beide partijen. Josleu kan nu cashen, Real heeft uiteindelijk mede dankzij hem de CL gewonnen. Mooi verhaal voor een hele beperkte speler. Had altijd 4, 5 kansen nodig om eentje te prikken. Meer minuten aan Endrick etc.

24 juni 2024 om 14:50
0

Het is niet dat Joselu zich onafhankelijk heeft gevoetbald in zijn carriere. Ja hij heeft leuke clubs gehad, maar geen clubs waarbij zijn salaris dusdanig hoog is dat hij er nu voor kan kiezen om een hoop extra centen mis te lopen.

Medelijden hoeven we uiteraard ook niet met hem te hebben maar een salaris van een miljoen of 2 bij Real of een salaris van meer dan 5 miljoen? Hij zou stom zijn om het te laten gaan.

Voor wat het waard is. Al Gharafa is een club uit Qatar en niet uit Saudi-Arabië

Geen onlogische keuze, na het seizoen wat hij heeft gehad. Heeft boven verwachting gepresteerd, wint de CL en wordt kampioen, dan zijn er veel clubs geïnteresseerd.
Met Mbappe en Endrick zijn er tevens twee spelers bij gekomen waarmee hij moet concurreren. Ondanks dat hij enorm wordt gewaardeerd bij Real, weet ook hij dat zijn minuten zullen slinken.

Dan is het verkeerde optie om nog even goed geld te verdienen in de zandbak, z'n kans komt nooit meer voorbij. Al vind ik het wel jammer als hij weg zou gaan, hij kan wel echt wat forceren en schiet over algemeen met scherp. Maargoed Endrick zal zich ook willen gelden, maar die is volgens mij ook niet heel groot, dus echt de ballen voor gooien in de laatste 10/15minuten zal er ook niet meer bij zijn.

Hij vertrekt dus naar Saudi-Arabie om vervolgens te spelen bij Al Gharafa in Qatar.
Waarom gaat hij niet rechtstreeks naar Qatar dan

Kan je geen ongelijk geven, zeker niet iemand als Joselu. Nog even de komende jaren écht het onderste uit de financiële kan halen en de komende generaties volledig financieel onafhankelijk spelen. Je bent gek als je het niet doet.

Espanyol is gisteren ook gepromoveerd en keert terug . Had verwacht dat dat zijn eerste keus zou zijn omdat hij bij real idd veel minder zal spelen. Dit is wel een verrassing te noemen. Na Nacho de 2de speler die richting het midden oosten vertrekt.

Heel jammer dat Joselu niet definitief overgenomen zal worden en kiest voor een andere optie. Vanuit zijn perspectief snap ik dit volledig. Heeft het het afgelopen seizoen heel goed gedaan bij Real Madrid, in de zin van dat hij zijn rol perfect vervulde en op een aantal belangrijke momenten ook heel belangrijk is geweest. Daardoor kan hij nu waarschijnlijk een nog lucratievere contract afsluiten dan bij Real Madrid en al helemaal Espanyol, want hoe belangrijk Joselu ook was: Real zou hem goed betalen, maar niet zo goed als wat hij in Qatar kan gaan verdienen.

Maar een spits als Joselu achter de hand hebben was naar mijn idee ideaal. Je hebt natuurlijk Vinicius en Rodrygo die al in de aanval spelen en eventueel in de punt kunnen spelen, en Mbappe en Endrick komen er natuurlijk bij. Mbappe zal waarschijnlijk als nummer 9 gaan spelen, maar Joselu had dan 2de spits kunnen zijn en Endrick had je dan daarachter kunnen brengen. Eigenlijk een beetje hetzelfde zoals Bayern München met Choupo Moting deed: die begon eerst als stand-in van Lewandowski en had toen ook al zijn waarde, uiteindelijk vertrok Lewandowski en werd Choupo Moting een seizoen eerste spits met daarachter Tel en eventueel Muller als spits en vorig jaar kwam Kane, bleef Choupo Moting en ging hij wel steeds minder/korter spelen maar was wel ideaal achter Kane en Tel.

Nu bij Real Madrid had dat dan anders geweest, waar Joselu in ieder geval aankomend seizoen tweede spits zou zijn. Maar dan op termijn net zoals Choupo Moting de derde optie zou zijn en ook als een soort ervaren mentor kon fungeren. Maar het is Joselu gegund, zoals ik al schreef was hij perfect in de rol die hij vervulde en heeft daardoor dus absoluut de gunfactor.

Over deze man moeten ze een documentaire maken. Wat een verhaal. Ik bedoel, hoe kan je eigenlijk als een nobody binnen komen, en beginnen met een halve omhaal scoren in een oefenwedstrijd tegen ik dacht AC Milan, en dan eindigen met 2 gigantische belangrijke goals tegen Bayern in de halve finale van de CL die niemand maar dan ook niemand gaat vergeten.

Wist echt absoluut niet wat ik moest denken toen die werd gehaald. Bedoel, ja Joselu. Opvolger van Benzema? Echt waar? Maar deze man was echt in alle competitie's heel belangrijk. 17 goals in totaal, petje af.

2 jaar geleden nog als een doodnormale supporter de club supporteren in de CL finale tegen Liverpool, en 2 jaar later nu als een soort held de club van zijn liefde verlaten voor het grote geld. Het gaat je goed Joselu. Zijn keuze om voor het grote geld te gaan is begrijpelijk. Enige kans ook in je leven gezien zijn carriere. Lekker je familie hierdoor helpen. Gracias Por Todos !

Toch gek dat Madrid dit doet. Naar verluid ging Espanyol veel hoger in de boom zitten dan die 1.5M in de onderhandelingen met die Qatari waardoor die de stekker uit de deal wilden trekken of het voorstel voor Joselu veel minder aantrekkelijk moesten maken. Dus heeft Madrid als gunst naar Joselu toe die koopoptie van 1.5M gelicht om hem voor hetzelfde bedrag door te verkopen. Dat is op zich bewonderenswaardig imo, zeker als je beseft dat ze hem zelf dolgraag wilden behouden maar na zijn afwijzing daar dus niet zuur over lopen doen. Dat gezegd zijnde schop je hier natuurlijk wel Espanyol mee tegen de schenen. Hun standpunt was natuurlijk ook volledig te begrijpen en je kan ze moeilijk kwalijk nemen dat ze een hogere transfersom vroegen.

Een zorgwekkende ontwikkeling bij mijn club. Het vertrek van Kroos, Nacho en Joselu gaat gevoeld worden. Zij waren immers belangrijke schakels in de harmonie van de spelersgroep, een harmonie die het afgelopen seizoen vooral bijzonder goed was. De komst van het beste (?) jonge talent en de beste (?) aanvaller van de wereld betekent nog niet dat die ook naadloos zullen inpassen. Het is daarom te hopen dat hun kwaliteiten op het veld meteen rendement hebben. Dan blijft de sfeer er wel in. Er is wat pas- en meetwerk nodig, niet allen op het veld, maar ook erbuiten.

Officieel de kogel door de kerk dus dat Joselu Real verlaat. Een betere back-up kon je niet hebben afgelopen seizoen. Hij was zo belangrijk in La Liga met zijn goals en in de CL natuurlijk tegen Bayern. Jammer dat je hem niet kon behouden maar ja dat geld verandert natuurlijk wel heel veel voor Joselu. Hij heeft nooit eerder zulke bedragen mogen verdienen en nu wel door het ene seizoen bij Real. Wens hem veel succes daar.

28 juni 2024 om 22:35
0

Was de ideale pinchhitter een speler die iets kon forceren als hij erin kwam dat ga je erg missen. Endrick zie ik niet als een pinchhitter.

29 juni 2024 om 02:50
0

Hee vriend, lang geleden is dat. Welkom terug!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren