Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vinícius Júnior steelt de show in Las Vegas en bezorgt Brazilië cruciale zege op dapper Paraguay

Laatste update:

Brazilië heeft een zeer overtuigende en cruciale zege behaald op de Copa América. De ploeg van bondscoach Dorival Júnior won mede dankzij een ontketende Vinícius Júnior, die goed was voor twee treffers, met 1-4 van Paraguay. Ook Sávio en Lucas Paquetá verschenen op het scorebord in het Allegiant Stadium. Dankzij de vier punten die Brazilië nu heeft is het bijna zeker van de kwartfinale. Alleen een ruime nederlaag tegen Colombia én een ruime zege van Costa Rica op Paraguay kan nog roet in het eten gooien.

Aan de kant van Brazilië vielen er twee wijzigingen waar te nemen in de opstelling ten opzichte van het 0-0 gelijkspel tegen Costa Rica. Wendell kreeg op linksback de voorkeur boven Guilherme Arana, terwijl voormalig PSV'er Sávio startte op rechtsbuiten. Raphinha was het kind van de rekening. Bij Paraguay werd spits Alex Arce geflankeerd door Premier League-spelers Julio Ensico en Miguel Almirón.

Brazilië had wat goed te maken na het uiterst teleurstellende gelijkspel tegen Costa Rica en schoot direct uit de startblokken. Met name Vinícius Júnior begon vlijmscherp. Directe tegenstander Gustavo Velázquez werd in zijn hemd gezet, waarna de Real Madrid-ster niet te houden was en voorgaf op Paquetá, die naast de bal peerde. Een volgende flitsende actie van Vinícius werd pas op de achterlijn onschadelijk gemaakt door Fabián Balbuena.

Paraguay kende een weifelende start, maar leek wakker geschud door de vroege waarschuwingen van Vinícius en vocht zich terug in het duel. Damián Bobadilla, in Brazilië actief bij São Paulo, kwam zelfs dicht bij de 1-0, toen zijn afstandsschot van richting werd veranderd door Éder Militão en Alisson Becker tot het uiterste moest gaan om de bal uit de hoek te tikken.

In de gelijkopgaande eerste helft leek de treffer aan beide kanten te kunnen vallen. Zo kopte Rodrygo net over en werd Enciso op het nippertje gestuit, voordat hij zijn fraaie dribbel had kunnen belonen. Na een half uur kreeg Andrés Cubas de bal ongelukkig op zijn arm na een schot van Bruno Guimarães, wat o Seleção een strafschop opleverde. Paquetá pakte zijn verantwoordelijkheid en schoot ruim naast.

Vinícius, veruit de gevaarlijkste man op het veld, zorgde tien minuten voor rust alsnog voor de verlossende openingstreffer. Vinícius combineerde met Rodrygo en liep vast door richting de zestien. Ondertussen passte Marquinhos op Paquetá, die zijn gemiste strafschop goedmaakte met een fraaie steekpass op Vinícius, die de bal meenam en afrondde met een lage schuiver achter de kansloze doelman Rodrigo Morínigo: 0-1.

Brazilië ging direct op jacht naar de volgende treffer en die kwam er bijna via Guimarães, wiens verwoestende poging uiteenspatte op de lat. Enkele minuten voor het rustsignaal viel de treffer alsnog. Rodrygo ontdeed zich van twee Paraguayanen en schoot uit een lastige hoek op Morínigo, die echter niet kon voorkomen dat de rebound perfect viel voor Sávio. Het was voor de buitenspeler een koud kunstje om van dichtbij binnen te tikken: 0-2.

Op slag van rust waren er nog de nodige opstootjes. Paraguay was niet gediend van de trukendoos van Vinícius, die naar de grond geduwd werd. Balbuena en Wendell werden in de nasleep bestraft met een gele kaart. Met nog zo'n dertig seconden te gaan in de eerste helft werd het 0-3. Omar Alderete won het duel van Rodrygo, draaide open en schoot vlak voor zijn eigen doel tegen de toegesnelde Vinícius aan, die zo zijn tweede treffer van de avond mocht vieren.

Alderete maakte zijn fout van voor de theepauze vlak na rust goed met een schitterende treffer. De verdediger van Getafe nam de bal aan op zijn borst, liet de bal een keer stuiteren en schoot vanaf een meter of twintig met links hard raak in de korte hoek: 1-3. Paraguay mocht zelfs even dromen van de 2-3, toen Ensico, die met grote regelmaat zijn klasse liet zien, de bal richting de verre hoek krulde en Alisson de hand schudde nadat laatstgenoemde een fenomenale redding in huis had.

Het ongelukkige Paraguay kreeg na ruim een uur spelen nog een strafschop tegen, toen Sávio de bal op de arm van Mathías Villasanti schoot. Tot onvrede van het publiek ging niet Vinícius achter de bal staan, maar kreeg Paquetá de kans om zijn gemiste strafschop goed te maken. En dat deed hij: 1-4. In de slotfase kreeg Cubas nog een rode kaart voor een trappende beweging op Douglas Luiz. Vinícius kreeg daarnaast geel voor opmerkingen richting arbiter Piero Maza, die daar duidelijk niet van gediend was.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Altijd leuk om te zien dat de Brazilianen het goed doen. Ze zitten natuurlijk in een mindere fase, maar hebben nog wel een paar aardige spelers. Sowieso vind ik eigenlijk alleen Argentinië een zeer goede selectie hebben. De rest van de teams is toch minder dan een aantal jaar geleden.

29 juni 2024 om 08:47
0

Uruguay en Colombia spelen erg goed. Bielsa heeft van Uruguay een machine gemaakt in korte tijd.

29 juni 2024 om 13:00
0

De Brazilianen hebben ook gewoon een uitstekende selectie. Er word een beetje negatief over gedaan, en ze spelen niet altijd zoals vannacht(was echt samba voetbal van Brazilië). Maar met Vini, Rodrygo, Raphina, Paqueta, Guimaraes, Endrick, Militao, Marquinhos, Alisson heb je heel veel talent. Ik vind Argentinië niet perse beter, zit ook heel veel middelmaat in hun selectie.

Voor de Copa mooi dat de grote landen doorgaan, zou wat zijn als Colombia de eerste plek in de groep weet te pakken! Met ARG-MEX en BRA-USA toch (mogelijk) een paar leuke kwartfinales.

Wat is dat Paraguay na het behalen van de kwartfinale op het WK 2010 toch ontzettend afgezwakt. Inclusief de goal van vandaag, slechts 4 interlandgoals in de laatste 12 maanden….

29 juni 2024 om 07:11
0

Amerika? Die gaan niet eens door. Zie ze echt niet winnen van Uruguay!

29 juni 2024 om 09:43
0

Als Colombia 1e in de groep D wordt speelt Brazilië als nr2 tegen 1C wat zo goed als zeker Uruguay zal zijn. De kans dat Panama 2e in groep D wordt acht ik ook groter dan dat VS dat wordt gezien de tegenstanders die ze nog krijgen.

Argentinië grotere kans op Ecuador dan Mexico. Ecuador aan gelijkspel genoeg tegen Mexico in beslissende onderlinge duel.

29 juni 2024 om 15:30
0

Wat vooral mooi is dat op dit toernooi geen beste nummers 3 doorgaan.

Heerlijke Vinicius Jr masterclass hoor! Meeste succesvolle dribbels en doet het ook niet is met trucjes. Dat zie je niet heel vaak in het moderne voetbal wat meer om tactiek draait. Hopelijk dat Brazilië dit kan doortrekken want dat zou leuk zijn. Ik schat Uruguay en Argentinië hoger in dit toernooi als kanshebbers maar Brazilië moet je nooit uitsluiten.

Eerste wedstrijd in het Braziliaanse tenue van Vinicius waarin hij op de speler van Real lijkt!

29 juni 2024 om 10:38
0

Hopelijk is dit het startschot voor meer mooie acties en doelpunten. De passie moet terugkomen bij het Braziliaanse elftal, er is zoveel potentie.

Kijk jij elke wedstrijd van Brazilië deze Copa?

29 juni 2024 om 10:46
0

Werd tijd voor Mr. ballon d’or/mr. Isbeterdanneymar ☠️

29 juni 2024 om 15:29
0

Euhhh dat is die absoluut niet.

29 juni 2024 om 15:38
0

Hij mocht willen dat ie 1 teen was van Neymar

29 juni 2024 om 16:05
0

Leg uit? Hij is hartstikke jong en heeft zijn club al aan een CL en kampioenschap geholpen. Neymar heeft überhaupt maar 1 CL gewonnen en was daarin niet eens de belangrijkste man. Daarnaast heeft Neymar maar kort echt op hoog niveau gevoetbald.

29 juni 2024 om 16:50
0

Het niveau dat Neymar echter liet zien in zijn prime was wel een stuk beter dan Vinicius ooit. Hij was echt niet te stoppen in zijn beste periode.

30 juni 2024 om 10:56
0

R9 heeft nooit de CL gewonnen dus Vinicius is beter?

1 juli 2024 om 08:58
0

Sergioramos,

Echt een uitspraak van een Real Madrid supporter (met alle respect). Wat voor redenatie is dit dan. Neymar was in het seizoen dat ze de CL wonnen gedeeld topscorer van dat toernooi btw. Hoe kort heeft Neymar op echt hoog niveau gespeeld? En dan nog: die 4/5 seizoenen dat Neymar in zijn prime zat, dat niveau zie ik Vinicius niet aantikken.

Kijk alleen de cijfers van Neymar vergeleken met die van Vinicius (land/club). Denk dat Vinicius daar niet eens aan gaat komen.

Derkaiser123,
Inderdaad wat een uitspraak. Lachwekkend zelfs. Vinicius is de Ali Express versie van Neymar. Zelfs Ronaldinho vind het huidige Brazilie bedroevend.

ik hoop voor het toernooi dat brazilie meer van dit soort wedstrijden gaat spelen.
maar eerlijk gezegd, lag het ook erg aan de tegenstander... paraguay is heel matig.

verder lijkt het erop dat argentinie, uruguay en colombia het beste voetbal tot nu toe heeft laten zien en dus de favorieten zijn.

Brazilië is Brazilië niet meer. Elke eindtoernooi beginnen ze leuk maar zodra er een beetje tegenstand is van niveau,verzuipen ze. Jammer voor het mooiste voetballand op aarde. Zie ze graag een keer een wk winnen. Wat Real Madrid is met clubvoetbal,is Brazilië met interlandvoetbal.

Speelt Vinicius eindelijk is goed voor z'n land en na afloop is het non stop klagen over de scheids, ook in de wedstrijd veel te snel op de kast gejaagd.

Als je die goals van Savio en Vinicius ziet, man man, wat een armoe goals. Deze tegenstander kan er helemaal niets van. Ik hoop dat Brazilië weer boven komt drijven, maar deze overwinning zegt mij nog weinig.

Vinícius was echt fantastisch bezig aan de linkerflank. Helaas wel typisch dat hij geel kreeg voor blijven mekkeren op de scheidsrechter.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren