Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig Ajax-assistent Michael Valkanis gevraagd naar ‘gedoe met Steven Berghuis’: ‘Dan raakt hij gefrustreerd’

Laatste update:

Michael Valkanis, de voormalig rechterhand van John van ‘t Schip bij Ajax, heeft positieve woorden over voor Steven Berghuis. De Australische assistent blikt in een uitgebreid interview met Voetbal International terug op zijn bewogen periode bij de Amsterdammers en daarbij komt ook Berghuis ter sprake.

VI-journalist Tim van Duijn vraagt Valkanis in het interview op de man af of het klopt ‘dat er gedoe was’ met Steven Berghuis. “Steven is een winnaar, een perfectionist die altijd het beste wil”, antwoordt de 49-jarige trainer.

“Hij baalt er natuurlijk ook van hoe het is gegaan bij Ajax en dan raakt hij gefrustreerd. Ik heb altijd erg van Steven genoten, omdat hij iets kan creëren en een goede kerel is.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Valkanis noemt Berghuis iemand met wie je een goed gesprek kan voeren en die verstand van voetbal heeft. “Dan is hij in zijn kracht en van absolute meerwaarde voor een elftal. Maar als het niet loopt, merk je dat ook heel duidelijk aan hem. Dat is zeker zo, maar over het algemeen kan ik zeggen dat we heel blij met Steven waren.”

’Stoorzender’ Berghuis


Zeker onder toenmalig Ajax-trainer Maurice Steijn toonde Berghuis tijdens wedstrijden regelmatig zijn frustratie als het niet liep zoals hij wilde. Na de 1-2 nederlaag tegen AZ op 8 oktober gingen Steijn en zijn staf om de tafel in Noordwijk om het tij te doen keren. Daar was tijd voor, omdat de competities twee weken stillagen wegens de interlandperiode.

Uit de gesprekken volgde volgens De Telegraaf dat een groot deel van de staf niet verder wilde met Berghuis. Naar verluidt werd de creatieveling door de technische staf 'een stoorzender' genoemd, die zo snel mogelijk de selectie uit gezet diende te worden.

Steijn verklaarde in december tegenover de ochtendkrant dat hij na die nederlaag tegen AZ nog niet zover was dat hij niet meer verder wilde met Berghuis. De Haagse oefenmeester nam de routinier nog mee naar FC Utrecht, waar de trainer na een 4-3 nederlaag besloot zijn vertrek aan te kondigen. Of er na Steijns vertrek onder Van ‘t Schip en Valkanis opnieuw ‘gedoe rondom Berghuis’ is geweest, is niet bekend.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Het is niks nieuws dat Berghuis een stoorzender was/is? Ondanks zijn geweldige prestaties bij Feyenoord statistisch gezien en zijn G/A ratio alle seizoenen was dit bekend. In zijn 1e 3 jaar had je nog een Kuyt en Van Persie, Elia, El Ahmadi waar die een klik mee had en respect voor had. Toen deze er niet meer waren kon meneer zijn gang gaan en was er niemand die er wat van zei. Ook een Van Bronkhorst, Stam en Advocaat konden hier niet mee omgaan.

1 juli 2024 om 11:23
0

Je hebt er maar bepaalde alinea's uitgepikt? Misschien moet je het hele artikel lezen. Dan krijg je niet van die eenzijdige conclusies.

1 juli 2024 om 11:30
0

Bepaalde alinea's of eenzijdige conclusies? Zoals welke dan? Het is toch algemeen bekend dat Berghuis een goede voetballer is alleen wanneer het niet gaat zoals hij het wilt dan meneer dan bepaalde vervelende trekjes begint te krijgen? Als je dat niet door hebt of door wilt krijgen ben je aardig naief. Kan me nog goed herinneren dat het gros van de Ajax supporters hem om deze reden juist niet wilde zien komen.

1 juli 2024 om 12:54
0

Als je dat gedeelte eruit haalt waarmee je graag wilt scoren, kun je ook het volgende melden:

“steven is een winnaar, een perfectionist die altijd het beste wil”, antwoordt de 49-jarige trainer. Valkanis noemt Berghuis iemand met wie je een goed gesprek kan voeren en die verstand van voetbal heeft. “Dan is hij in zijn kracht en van absolute meerwaarde voor een elftal. Over het algemeen kan ik zeggen dat we heel blij met Steven waren.”

Een topper dus

1 juli 2024 om 13:24
0

Het is allemaal maar net hoe je het wilt zien, ik probeer namelijk niet te scoren.

Persoonlijk baal ik er soms nog steeds van dat Berghuis Feyenoord verliet voor Ajax als je zijn spel, aanwezigheid, rendementm cijfers en fanatisme ziet. Had hem graag onder Slot gezien. Aan de andere kant heeft het vertrek van Berghuis het succes van het nieuwe Feyenoord eigenlijk ingeleid.

Daarnast is de alinea die jij benoemt toch precies wat ik zeg? Dat het algemeen bekend is dat Berghuis een winnaar is, een perfectionist en graag wilt winnen tot dat het niet loopt of wilt zoals hij wilt gaan want dan wordt het een vervelende jongen in het veld.

Berghuis is een goede voetballeer met een mooie techniek. Indien iets niet gaat zoals hij wil is hij ook vrij snel gefrustreerd en doet hij dingen die het elftal absoluut niet helpen. Ik hoop dat er een mooie club voor hem komt en dat hij vertrekt. Wij hebben een echte rechtsbuiten nodig en besparen op het salaris van Berghuis zou Ajax zeer goed uitkomen. Ik verwacht niet dat hij komend seizoen de kar gaat trekken en op 10 zie ik liever Taylor.

1 juli 2024 om 11:32
0

Berghuis is de laatste winnaar in deze selectie. Supporters zetten key players als Tadic, Blind, Klaassen en ook Bergwjin en Berghuis veel te snel bij het grofvuil. Berghuis trekt zijn bek open als het niet loopt, dat was ook bij Feyenoord zo maar achteraf heeft hij wel altijd zijn gelijk gekregen. Laten we Berghuis koesteren, denk dat hij onder Farioli wel eens kan gaan opbloeien.

1 juli 2024 om 12:04
0

Tadic en Blind verdienden meer krediet en waren echt belangrijk, Klaassen ook wel. Vind Bergwijn icm zijn prijskaartje de vreemde eend in de bijt. Berghuis heeft zijn aankoopbedrag meer dan waard gemaakt, was een koopje. Aan Bergwijn mis je weinig imo.

Ben benieuwd waar hij gaat spelen eigenlijk. Ze willen een nieuwe rechtsbuiten en volgens mij wil hij zelf ook het liefst vanaf 10. Ik vind hem als 10 beter dan Taylor, maar Taylor vind ik weer veel beter vanaf 10 dan vanaf 8. Een middenveld met Henderson - Berghuis - Taylor lijkt me iets te aanvallend.

Denk dat Ajax er goed aan doet om door te selecteren. Wordt een jaartje ouder en is in tegenstelling tot bv Tadic niet iemand die een ploeg op sleeptouw kan nemen. En bovendien veel fysiek ongemak, dan kan je zijn salaris beter spenderen.
Overigens weinig nieuws uit Ajax-kamp met betrekking tot uitgaande transfers, op de al verhuurde spelers als Mikautadze en Cisco na. Als je verhalen hoort dat bijna alle Mislintat-transfers weg mogen, had ik nu al wel wat actie verwacht van Kroes.

1 juli 2024 om 11:34
0

Kroes heeft grote verhalen met zijn charlatan zus, meesteroplichter zo en stoere praat over klap in de nek. Nu mag hij het zelf gaan doen en blijkt het toch allemaal wat lastiger. Hoop dat hij een mooie selectie neer kan zetten maar het zal niet eenvoudig zijn. Die aankopen van Mislintat waren bovendien zo slecht nog niet.

1 juli 2024 om 12:51
0

Individueel zijn de meeste gewoon redelijke spelers. Mikautadze is een prima speler, maar niet voor Ajax. Sutalo is een prima speler, maar niet voor Ajax. Sosa is een degelijke speler, maar niet voor Ajax.

Als scout op zich prima, maar niet als TD.

Ik blijf toch altijd fan van Steven. Slimme kerel die haarfijn ziet waar dingen fout gaan. Hij heeft alleen een beetje de emotionele impulsen van mijn zoon van 5. Als het niet gaat zoals hij wil gaat ie stampen en dreigen dat ie op de bank gaat poepen.

1 juli 2024 om 12:50
0

Waar baseer je op dat hij heeft lopen muiten bij Ajax? Is dat allemaal gebaseerd op aannames? Of is dat gebaseerd op een onderbuik gevoel? Of is dat gebaseerd op een soort beeld dat is gecultiveerd rondom de persoon Steven Berghuis waar hij door een hetze van de Nederlandse media nooit meer vanaf gaat komen?

Ik gok het laatste namelijk. Sterker nog, dat weet ik zeker.

1 juli 2024 om 12:59
0

Zegt Migi dat dan? Het is overigens bekend dat Berghuis samen met Pasveer als lid van de spelersraad aan de bel heeeft getrokken over het gebrek aan plan en tactiek bij de technische staf dus noem het 'muiten' of noem het gewoon je verantwoordelijkheid nemen. Berghuis is zeker niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten en het allemaal maar over zich heen laat komen (dat gevoel krijg ik bij Bergwijn bijvoorbeeld wel heel erg). Dus de beeldspraak is misschien een beetje lollig (maar we zijn niet anders gewend van Migi ) maar volgens mij bedoelt hij dat niet per se verkeerd.

Het hoeft ook niet per se negatief te zijn toch?

Ik denk dat het juist wel goed is voor je club om zo iemand er ook bij te hebben. De huidige selectie zit juist vol met gasten die het allemaal wel prima vinden om met 6-0 afgedroogd te worden in Rotterdam.

1 juli 2024 om 13:10
0

Best wel geinig dat jouw hele post gebaseerd is op een aanname. Ik heb geen idee of die heeft lopen muiten, maar dat Berghuis er niet tegen kan als het niet gaat zoals hij wil baseer ik op zijn tijd bij ons. Zeg maar de tijd dat jullie bij Ajax dat ook vonden. Terecht ook, want bij Feyenoord ging het wel vaker niet zoals hij wilde en begon hij bijvoorbeeld in de klassieker om zich heen te schoppen.

En ik ben trouwens echt fan van Berghuis he, dat deel was geen geintje. Ik kan dat emotionele karakter wel waarderen. Bijvoorbeeld ook dat ie uithaalt naar een fan als ie het eeuwige getreiter zat is (ook al moet je eigenlijk nooit gaan slaan).

1 juli 2024 om 15:07
0

Berghuis durft gewoon zijn mond open te trekken tegen mensen die falen zoals Steijn. Hij kan zich inhouden en dat is wel wat waard. Uiteraard wordt dit niet gewaardeerd door de mensen die hij aanspreekt. Waar anderen hun mond houden om de lieve vrede te bewaren, gooit Berghuis gewoon de knuppel in het hoenderhok. In goede tijden een topspeler voor de Eredivisie, in slechte tijden de grootste kwelgeest van een trainer, zie ook Dick Advocaat

1 juli 2024 om 13:02
0

Ah ja dreigen dat je op de bank gaat poepen is bijzonder effectief. Ergens in je achterhoofd ben je toch bang dat je er ooit eentje verstopt tussen de kussens tegenkomt.

Met Steijn had die iemand die er niks van snapte. Snap wel dat Berghuis gefrustreerd raakte. Die begrijpt er meer van dan Steijn. Die zat liever in Ibiza dan bezig te zijn met tactiek en trainen.

1 juli 2024 om 15:08
0

Ene Arne Slot zat toevallig op hetzelfde moment op Ibiza, dat hoeft geen probleem te zijn. Maar als je zo erg faalt als Steijn wordt alles onder een vergrootglas gelegd

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren