Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brazilië niet langs Colombia en mist Vinícius Júnior tijdens lastige kwartfinale op de Copa América

Laatste update:

Brazilie is er niet in geslaagd te winnen van Colombia tijdens het laatste groepsduel op de Copa América: 1–1. A Seleção kwam vroeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Raphinha (FC Barcelona), maar nog voor rust bepaalde Crystal Palace-verdediger Daniel Muñoz de eindstand. Daardoor wacht voor Brazilië een lastig treffen met het Uruguay van Marcelo Bielsa, zonder sterspeler Vinícius Júnior.

Het elftal van bondscoach Dorival Júnior moest dinsdagnacht winnen om als eerste te eindigen in Groep D. Raphinha vormde samen met Real Madrid-sterren Rodrygo en Vinícius Júnior de aanval die voor de nodige doelpunten moest zorgen.

Bij het Colombia van bondscoach Néstor Lorenzo stond voormalig Ajacied Davinson Sánchez centraal achterin. Verder waren sterspelers James Rodríguez en Luis Díaz de blikvangers in de basiself van de nummer twaalf van de wereldranglijst. Luis Sinisterra moest opnieuw genoegen nemen met een rol als invaller.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Brazilië kende een valse start van de wedstrijd, toen Vinícius Júnior tijdens een duel zijn hand in het gezicht van James Rodríguez plaatste. Dat kwam dé kanshebber voor de Ballon d'Or op een gele kaart te staan, zijn tweede van het toernooi, waardoor hij de volgende wedstrijd moet missen wegens een schorsing.

James Rodríguez schoot de vrije trap die daaruit volgde op spectaculaire wijze vanaf grote afstand op de lat. In de twaalfde minuut was het aan de andere kant wél raak, toen Raphinha vanaf een meter of twintig mocht aanleggen voor een vrije trap. Doelman Camilo Vargas probeerde zijn hand achter de inzet van de linkspoot te krijgen, maar kon niet voorkomen dat de bal hoog in het net belandde: 1-0.

Galatasaray-verdediger Davinson Sánchez dacht niet veel later de gelijkmaker te maken, maar zijn kopdoelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust hoopte Vinícius Júnior een penalty te versieren, maar de Venezolaanse arbiter Jesús Valenzuela ging niet mee in zijn claim.

In de laatste secondes van de eerste helft kwam Colombia alsnog langszij, toen Muñoz het eindstation was van een uitstekend uitgespeelde aanval: 1-1. Na rust ging Brazilië nog op zoek naar de overwinning, maar Colombia wist het gelijkspel met verve te verdedigen en eindigde daardoor als groepshoofd in Groep D.

Colombia staat daardoor voor een kwartfinale tegen Panama, terwijl Brazilië een op papier lastiger duel wacht met Uruguay, dat behoorlijk in vorm is op de Copa América. Dorival Júnior moet het in dat duel dus stellen zonder Vinícius Júnior. Costa Rica wist het andere duel in Groep D met Paraguay nog wel te winnen, maar beide landen zijn uitgeschakeld op de Copa América.

Costa Rica - Paraguay 2-1


3’ 1-0 Francisco Calvo (assist: Joseph Mora)
7’ 2-0 Josima Alcocer (assist: Jefferson Brenes)
55’ 2-1 Ramon Sosa (assist: Mathias Villasanti)

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Leuk dat Colombia en Uruguay deze copa ook, weer goede ploegen hebben. Wordt een fantastische kwartfinale Brazilië - Uruguay. Waarbij ik Uruguay echt een goede kans geef. Winnaar van deze pot waarschijnlijk halve finale tegen Colombia.
Argentinie aan de “makkelijke” kant van het schema, waarschijnlijk tegenstander in de finale. Netbals bij het EK ook hier hoop wedstrijden om naar uit te kijken.

Vind maar een nare rot regel, 2 kaarten en je mist een knockout wedstrijd. Net als gister met kocku, heeft aan t begin van t toernooi geel gepakt en in de laatste 16, mis daardoor de kwart finale.. waanzin.

3 juli 2024 om 07:47
0

Voor iemand die 2 noodzakelijk professionele overtredingen maakt vind ik het inderdaad belachelijk, maar het laat iemand wel 2x nadenken om te simuleren, tijd te rekken, bij opstootjes aanwezig zijn etc. Dit in combinatie met het feit dat alleen de aanvoerder mag klagen zorgt tot nu toe voor veel sportievere wedstrijden

3 juli 2024 om 07:59
0

Dat van de aanvoerder is echt fantastisch! Je zag de pijn in de ogen bij de Spanjaarden dat ze niet met het hele team naar de scheids konden rennen.

Verder zouden ze inderdaad die 2 kaarten regel moeten aanpassen. 3 kaarten voor een schorsing of na de groepsfase opnieuw beginnen en bij de halve finale weer.

3 juli 2024 om 09:09
0

Als iemand 2 keer bewust een overtreding maakt om een tegenaanval eruit te halen. Dus de regels moet breken omdat de tegenstander anders gevaarlijk kan worden. Dan is het toch juist niet belachelijk dat zo iemand daarvoor bestraft wordt?
Zou toch belachelijk zijn als je in 3 wedstrijden poulefase 3 keer geel mag pakken zonder dat daar consequenties aanzitten?

3 juli 2024 om 15:26
0

Ja, wat dat betreft zal Frenkie de Jong blij zijn dat hij niet meedoet, want zijn wapperende handje is inmiddels wel iconisch.

3 juli 2024 om 07:53
0

Ik vind vooral dat de kaarten na de groepsfase en de kwartfinale weer kwijtgescholden moeten worden. Waarbij ik de kwartfinale het meest belangrijk vind

3 juli 2024 om 08:18
0

Dat heeft met de finale te maken. Ik kan zo snel even niet op zijn naam komen maar er was een speler die een EK of WK finale miste door een kaart die hij in de kwart en halve finale kreeg toen de gele kaarten na de groepsfase werden kwijtgescholden. Nu doen ze dat na de kwartfinale, zodat je de finale niet mist als je geen rode kaart pakt in de halve finale.

3 juli 2024 om 08:36
0

Tja, een gele kaart is nou eenmaal een straf omdat je iets doet wat niet mag. Als er geen consequenties aan vast zitten kun je t ook wel afschaffen

3 juli 2024 om 09:07
0

"kocku, heeft aan t begin van t toernooi geel gepakt en in de laatste 16". zo klinkt het alsof er nog heel veel tussen heeft gezeten, dan breng je het wel erg mooi.

"hij heeft binnen 15 minuten spelen 2 keer geel gehad", zo kan je het ook brengen, want dat is ook waar.

Vinicius idem, die pakt 2 keer geel in 3 wedstrijden. Waarom zou je dan niet geschorst moeten zijn.

3 juli 2024 om 09:29
0

Het is ook belachelijk dat je als aanvaller in 3 wedstrijden 2 kaarten pakt.

Wat een gezeur over die gele kaarten jongens en meisjes! Colombia speelde sterk en solide, ondanks wat relatief onbekende namen staat hier wel een geoliede machine! Nestor heeft dit goed gedaan en je merkt dat er plezier is tijdens het voetballen! Sinds midden 2022 ongeslagen!! Ik zie colombia ver komen dit toernooi. En James, die oogt fit, scherp en een waardige captain!

Vamos tricoloresss

Colombia de betere ploeg en Brazilie zoals ik al eerder riep de slechtste lichting ook. Gaan er dan ook vanaf tegen Uruguay. Kan niet anders. Vinicius ook gewoon triest dat je als aanvaller in 3 wedstrijden 2 gele kaarten pakt.

3 juli 2024 om 11:20
0

Ik vind het ook vooral jammer dat Brazilie totaal niet meer onderscheidend is. Voor mij was Brazilie sinds ik in de jaren 90 het voetbal ging volgen altijd bijzonder.
2 superaanvallende backs die de hele flank bespeelden. Jorginho, Cafu en Maicon en aan de aan de andere kant Branco, Roberto Carlos. Die ook nog eens een waanzinnige vrije trap in de bene hadden. Aanvallende middenvelders die aan de binnenkant speelden. En altijd 2 spitsen van absolute wereldklasse. Careca, Bebeto, Romario en R9. Bizarre teams en bijzondere voetballers had Brazilie. Iets ater nog speciale spelers als Rivaldo en Ronaldinho natuurlijk.
Nu laatste jaren eigenlijk ook over het algemeen gewoon spelend in een totaal niet onderscheidende "europese" 4-2-3-1. met op wellicht Neymar na de laatste 10-15 jaar heel weinig speciale spelers. Ik mis joga bonito

3 juli 2024 om 12:02
0

Brazilie is inderdaad al een hele tijd geen Brazilie meer. Sinds 2010 is het echt in een rap tempo achteruit gegaan. Met de doorbraak van Neymar had ik weer wat hoop voor glorietijden, maar de kwaliteiten erom heen zijn gewoon matig. Fabiano, Elano, Felipe Melo, Hulk, Fred, Luiz Gustavo om maar even snel wat namen te noemen van de selecties uit 2014 en 2010: zeer karig.

Los van de kwaliteit loopt Brazilia qua tactiek achter op Europa. Het voetbal is veranderd. En als je zelf niet meer de absolute klasse hebt wat techniek, snelheid en kracht betreft dan ga je het gewoon niet redden.

Ben benieuwd naar de toekomst maar ik zie het somber in. Laten we hopen dat Endrick en Willian Estevao weer Joga Bonito zijn met rendement. Een trainer als Pep zou dit Brazilie goed doen.

3 juli 2024 om 13:24
0

Ik zou zelfs Neymar geen speciale speler noemen, zeker niet voor Braziliaanse begrippen.

3 juli 2024 om 14:29
0

Neymar valt een beetje tussen wal en schip in. Vergeleken met Ronaldinho, Ronaldo en co is hij uiteraard minder speciaal. Maar Neymar is zeker wel een speciale voetballer geweest. In zijn prime de beste na Messi en CR7 imo. Los van statistieken als prijzen etc. Ik kijk dan puur naar het voetbal.

En vergeleken met de huidige lichting zoals Vinicius, Rodrygo, Martinelli, Raphinha enzovoorts: dan is hij buitencategorie speciaal. Ze missen hem enorm als nummer 10. Met hem is dit Brazilie 50 sterker.

Ik zie dit zwakke Braziliã« echt niet Uruguay uitschakelen. Die gaan gewoon naar huis in de kwartfinale. Uruguay is zoveel sterker qua team en spelers. Die zijn echt een ingespeeld team onder Bielsa. Dat kan je niet zeggen over dit huidige Braziliã«. Niet alleen het team is zwak maar ook de spelers. Middenveld is van een zwak niveau als je Paqueta en Andreas Pereira als nummer 10 moet gebruiken. Daarnaast vind ik Bruno Guimaraes en Joao Gomes ook niet van een denderend niveau samen. Daarnaast zijn je vleugelverdedigers Wendell en Danilo. Dat is toch armoedig zeg.

"Dé kanshebber voor de Ballon d'Or"😂

3 juli 2024 om 15:29
0

Wie? Vinicius? Hoe kom je daar nou bij? Dat zijn Messi, Haaland en Mbappe toch?

Brazilie is zeker de mindere van Uruguay, en zal Vinicius echt missen. En als je dan kijkt waarvoor hij geel krijgt, dat sloeg echt nergens op. Het was helemaal een farce dat hij geen strafschop meekreeg toen Munoz hem overduidelijk neerlegde in het strafschopgebied vlak voor rust. Maar ja, door de jaren heen is dat inmiddels standaard dat de Spaans sprekende arbitrage in Zuid-Amerika veel over het hoofd ziet als er overtredingen worden gemaakt op Brazilianen en bij het minste geringste fluit voor overtredingen (die het vaak niet eens zijn) en kaarten trekt tegen Brazilianen. In meer dan 40 jaar is dat niet veel beter geworden.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren