Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV en FC Utrecht bereiken akkoord over Flamingo: transfersom bekend

Laatste update:

PSV en FC Utrecht hebben een akkoord bereikt over de transfer van Ryan Flamingo, zo melden Rik Elfrink en Marco Timmer van respectievelijk het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De regerend landskampioen betaalt ‘een kleine negen miljoen euro exclusief bonussen’ voor de 21-jarige rechtspoot.

Flamingo moet zelf wel nog een persoonlijk akkoord bereiken met PSV, maar ‘daar worden geen problemen verwacht’, aldus Timmer. De rechtspoot wordt waarschijnlijk zondag medisch gekeurd en het is de bedoeling dat hij volgende week al op het trainingsveld staat in Eindhoven.

FC Utrecht doet uitstekende zaken met het vertrek van Flamingo. De Domstedelingen huurden de multifunctionele speler afgelopen seizoen van Sassuolo en bedongen een optie tot koop van ruim drie miljoen euro. De club verkoopt hem nu voor bijna drie keer zoveel direct door aan PSV.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De transfer hing al weken in de lucht. Eerder werd al bekend dat Flamingo zijn zinnen op een overstap naar PSV had gezet. De jeugdinternational van Oranje kon op interesse van veel clubs rekenen. Zo kenden de Eindhovenaren naar verluidt concurrentie van Club Brugge, RB Leipzig en een aantal niet nader genoemde clubs uit Italië.

Flamingo komt uit de jeugdopleiding van Almere City FC. De rechtspoot vertrok begin 2021 naar Sassuolo, maar daar kon hij niet doorbreken in de hoofdmacht. Vitesse bood in de zomer van 2022 uitkomst en haalde hem op huurbasis naar Arnhem. Daar liet Flamingo zien over veel potentie te beschikken.

Afgelopen seizoen maakte hij vlieguren bij FC Utrecht, voor wie hij 36 duels speelde. De in Blaricum geboren verdediger was een vaste waarde onder Ron Jans, maar sloot het seizoen wel op een vervelende manier af met het chaotisch verlopen play-off-duel met Go Ahead Eagles (1-2 nederlaag).

Slagvaardige Stewart


Earnest Stewart zit in de eerste fase van de zomerse transferwindow in ieder geval niet stil bij PSV. De technisch directeur nam eerder zowel Malik Tillman als Sergiño Dest definitief over na een huurperiode en staat naast Flamingo ook op het punt om Couhaib Driouech binnen te halen.

Het Eindhovens Dagblad meldde donderdag dat de 22-jarige vleugelspeler van Excelsior ongeveer 3,5 miljoen euro moet kosten. Door bonussen kan het bedrag uitkomen op vier miljoen euro.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Welkom terug! | PSV
Reacties

Vind het jammer dat hij weg gaat, maar het is wel een hele mooie transfersom voor ons. Toch nog een keer aardig goed werk van onze Jordy zuidam. Denk dat psv veel plezier aan hem gaat beleven!

5 juli 2024 om 14:08
0

Zo knap is het niet. FC Utrecht heeft een omzet van zo'n 27 miljoen euro en hadden over 2023 uitgaven van meer dan 37 miljoen euro. Zoveel kunnen ze dus niet met die 9 miljoen euro, met name omdat uitgaven absolute cijfers zijn, terwijl je bij inkomsten nog belasting betaalt. Maar goed, daar kan Zuidam ook niet per se veel aan doen. Die houdt zich aan het budget.

5 juli 2024 om 14:19
0

Ach wat maakt het uit, ome Frans tikt wel weer bij. Ik denk dat ze in Utrecht soms niet helemaal beseffen dat Utrecht dezelfde weg gaat bewandelen als Vitesse wanneer Frans van Seumeren er opeens mee zou stoppen.

5 juli 2024 om 14:33
0

Toch wel grappig z’n reactie! Vooral als je de feiten niet eens kent. Ome Frans zoals je hem zo mooi noemt legt al jaren niks meer bij. Utrecht schrijft gewoon zwarte cijfers en heeft het eigen stadion in bezit. Dus we gaan totaal niet Vitesse achterna. Bovendien zitten er nog 2 of 3 aandeelhouders naast Frans van Seumeren die miljardair zijn en mocht Frans overlijden gaat zijn werk gewoon voortgezet worden door andere mensen. Dat heeft hij allang geregeld

5 juli 2024 om 15:08
0

Hoe kom je daarbij? Hoe denk je dat FC Utrecht de tekorten opvult als ze het niet kunnen herstellen met verkopen? Precies, Van Seumeren. Bovendien is het feitelijk incorrect dat FC Utrecht al jaren zwarte cijfers schrijft. Ze hebben bijna structureel operationele tekorten. Betreft het toekomstbeeld na Van Seumeren heb ik geen mening. Dat is voor iedereen gissen.

Dan zit je nog met het volgende, aangezien je met betrekking tot beleid beter naar de al aanwezige omstandigheden kunt kijken dan naar nieuwe inkomstenbronnen: FC Utrecht geeft structureel meer geld uit dan dat er binnenkomt. Wat is dan in jouw ogen aannemelijker? Dat FC Utrecht door de aanschaf van de Galgenwaard de begroting omhoog gooit of dat ze de begroting zo laten en de exploitatie gebruiken om geen operationele tekorten meer te draaien? Ik denk namelijk het eerste... Het is beduidend eerder regel dan uitzondering dat als de inkomsten stijgen, de kosten dat evenredig doen.

5 juli 2024 om 16:26
0

@sirius
fcu_dito4 heeft gewoon gelijk.

Frans van Seumeren legt al jaren geen geld meer bij om de exploitatie dekkend te maken. Hij is ook niet meer de eigenaar van FC Utrecht, maar nog slechts grootaandeelhouder met een belang van 58%. Er zijn twee andere aandeelhouders (naast het gouden aandeel van de Stichting Continuïteit FC Utrecht). Een van die aandeelhouders is Johann Kaemingk, met een geschat vermogen van 2,9 miljard.

Fcu_dito4 heeft ook gelijk dat Van Seumeren voorzieningen heeft getroffen voor na zijn overlijden. Dat heeft Van Seumeren namelijk kort geleden zelf medegedeeld.

Het operationele tekort wordt jaarlijks gecorrigeerd door de verkoop van spelers. Vorig jaar leed FC Utrecht 10 miljoen verlies, maar verkocht het Douvikas voor 12 miljoen. Het jaar daarvoor werd 5 miljoen verlies geleden, maar Timber verkocht voor 7,4 miljoen.
De drie aandeelhouders zijn wel verantwoordelijk voor de aanleg van de nieuwe trainingsaccommodatie en de aankoop van het stadion.

De verkoop van Flamingo heeft (net als de verkoop van Douvikas en Timber) na 1 juli plaatsgevonden en behoort dus bij komend seizoen.

5 juli 2024 om 14:35
0

Mooie som geld voor jullie en voor ons een uitstekende aankoop. Ryan gaat zich onder Bosz verder ontwikkelen, dit zijn de ideale spelers voor ons spel.

5 juli 2024 om 14:40
0

Wauw top nieuws. Weer een versterking erbij . Ik ben toch nog benieuwd of er nog een paar weggaan.

5 juli 2024 om 17:34
0

Versterking ziet ik daar niet in ook die van Excelsior die psv haal . Het zijn in mijn ogen breedte aankopen

Heeft heel veel facetten om een topper te worden! Denk wel dat hij voor nu backup zal zijn. Had hem graag bij Ajax gezien maar niet voor dit bedrag. (Heeft meer te maken met het budget van Ajax en prioriteiten overigens)

Erg benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen!

5 juli 2024 om 13:50
0

Back up achter wie? Ramalho is weg.

5 juli 2024 om 13:57
0

Back-up voor Schouten, de aan te trekken centrale verdediger en Teze denk ik. Multifunctioneel, en dat is erg handig.

5 juli 2024 om 14:00
0

Ligt in de lijn der verwachting dat PSV nog een nieuwe centrale verdediger gaat halen ter vervanging van Ramalho. Flamingo kan dan zowel competitie bieden als rechtsbenige centrale verdediger en als controleur op het middenveld achter Schouten waar PSV afgelopen jaar eigenlijk geen echte vervanger had.

5 juli 2024 om 14:33
0

Sepp van den Berg zijn we ook nog mee bezig. Flamingo is multifunctioneel dus zal heel veel minuten gaan maken.

5 juli 2024 om 16:09
0

@zinedane. En op de plek van Teze kan hij ook terecht.

5 juli 2024 om 14:33
0

Wat ik van hem heb gezien maakte zeker indruk op mij, een beetje op dezelfde manier als Timber dat deed bij Utrecht. En ik hoop natuurlijk dat Flamingo zich minimaal net zo ontwikkeld als Timber bij Feijenoord.

Echter, ik zit ook nog niet helemaal in het kamp Flamingo, daarvoor heb ik niet genoeg van hem gezien, en ergens zit ook nog de angst voor een ontwikkeling zoals bv Derrick Luckassen, en daar kwamen we ook niet meer vanaf.

Zoo met het talent zit het wel goed de komende jaren! Ik zie graag nog een ervaren verdediger erbij komen, dan wordt het weer een mooi seizoen!

5 juli 2024 om 13:53
0

Een type Hector Moreno zou perfect zijn.

5 juli 2024 om 14:01
0

Een ervaren verdediger en een vierde vleugelspeler wat Driouech lijkt te worden. Daarna is de selectie voorlopig rond en hoeft PSV eigenlijk alleen maar een vervanger te halen wanneer een grote speler als Bakayoko, Schouten of Boscagli vertrekt.

5 juli 2024 om 14:21
0

@Zinedane je vergeet dat Lozano in de winter vertrekt en Driouech doorschuift naar de derde vleugelspeler. PSV speelt op drie fronten dus spelen zal Driouech echt wel. Stewart is goed en actief bezig want de 6 plek was een punt van zorg als Schouten er niet was of elders nodig was. Een extra cv (type slager) achterin is wel nodig.

9 miljoen is wel echt heel veel geld voor deze speler die ook nog weleens wat onhandigs doet. Geen slechte aankoop maar wel ff paar miljoen teveel

5 juli 2024 om 13:50
0

Ik denk dat je hem niet week in week uit hebt zien spelen. Hij heeft enorm veel potentie, is een hele complete speler en multi inzetbaar. Een paar goeie potten in cl wedstrijden en je hebt m zo voor 20+ mil verkocht.

5 juli 2024 om 14:08
0

Tuurlijk heeft hij veel potentie, maar voor 9 miljoen vind ik toch dat Utrecht beter heeft onderhandeld dan PSV.

5 juli 2024 om 16:50
0

Dat geld is hij gewoon waard 9 miljoen is voo jou en mij veel,maar voor psv natuurlijk niet en al helemaal niet als je ziet wat voor een speler ze ermee halen.. kan me van vorig seizoen nog wel een paar aankopen in de ArenA herinneren waar veel te veel betaalt is voor een paar spelertjes van niks...dus dan valt dit allemaal reuse mee en is hèt gewoon voor beiden een goede deal..

5 juli 2024 om 14:03
0

Ik denk dat hij wel de potentie heeft om het driedubbele op te leveren wanneer hij zijn groei door zet. Daarnaast is het ook een speler die direct twee problemen bij PSV oplost. De backup voor de centrale verdediging als vervanger van Bella-Kotchap en een backup van Schouten die we vorig seizoen niet hadden. In die zin is het bedrag best te beargumenteren.

5 juli 2024 om 16:28
0

In amsterdam loopt een kroaat van 20/25 mil rond die maakt iedere week fouten..dan valt 9 mil wel mee

Zeer gecharmeerd van deze speler. Offensief. Behendig. Geweldige naam. Atletisch. Heeft alles om te slagen in de top. PSV lijkt weer eens goede zaken te doen.

PSV is lekker bezig... En Ajax... Ik zeg niks...

5 juli 2024 om 13:53
0

Moet er nu onder elk (Ajax) topic uitgelegd gaan worden dat Ajax eerst wil/moet gaan verkopen voordat ze spelers halen?

Er ligt maximaal 10 miljoen klaar voor spelers zonder te verkopen. Dat gaat naar een rechtsbuiten.

5 juli 2024 om 14:07
0

Het gaat hier om PSV, maar Ajax moet eerst een zootje overbodige spelers gaan lozen.

9 miljoen exclusief bonussen. Dat is veel geld voor Utrecht. Hopelijk nog iets van een doorverkooppercentage.

Maar gefeliciteerd PSV fans. Hier gaan jullie erg veel plezier aan beleven.

5 juli 2024 om 14:16
0

FC Utrecht moet nog een speler verkopen voor ze uberhaupt in gezondere vaarwateren terechtkomen. Ze hebben 2,75 miljoen euro betaald voor Flamingo en verkopen hem voor 9 miljoen. Bovendien is er nog een operationeel tekort van 10 miljoen euro. FC Utrecht moet dus nog een kleine 4 miljoen euro goedmaken (exclusief belasting). De aankoop van het stadion heeft nog wel een positieve invloed, maar de financiele huishouding van FC Utrecht is op z'n minst zorgelijk te noemen.

5 juli 2024 om 14:29
0

Beste Sirius,

Dank voor het hele uiteenzetten van allerlei zaken die niet over mijn reactie gaan.
Feit is dat Utrecht goed heeft onderhandeld met PSV. Al het andere is voor nu niet van belang en is ook niet waarover ik schreef.

Maar even iets anders, op zich lees ik jouw comments graag maar ik merk dat je wat (of heel veel) moeite hebt met FC Utrecht. Als het over Utrecht gaat ben je erg negatief. Lijkt wel of ze jouw iets hebben aangedaan of iets.

5 juli 2024 om 15:07
0

Jij hebt echt tijd over en een rancune om je zo druk te maken over FCU. Als jij een bedrag noemt als 7 mil voor Rots ben je niet serieus te nemen

5 juli 2024 om 15:12
0

@steffc - Ik heb niets tegen FC Utrecht. Misschien moet je niet op dit soort platformen reageren als je alleen uit emotie kunt reageren... Dan komt er doorgaans weinig zinnigs uit.

Ik noem dat bedrag niet. Transfermarkt schat zijn waarde op 7 miljoen euro. Lezen gaat je dus kennelijk ook al niet zo goed af...

5 juli 2024 om 16:08
0

@utrecht19
Valt mij ook op hoe negatief de twente supporters in elke topic over utrecht zijn.
Tuurlijk zijn er verbeterpunten bij utrecht, maar zo boven onze stand leven zoals twente deed doen we bij lange na niet.

Pfoe, enorme transfersom. ZIet PSV in hem een centrale verdediger? Kom je hier in de Champions League mee weg?

5 juli 2024 om 13:52
0

Hij heeft nog niet het CL niveau natuurlijk. Jonge jongen die zich daarnaartoe moet gaan ontwikkelen.

Denk dat PSV ook nog voor een wat meer ervaren jongen gaat. Daarom wilden ze Ramalho ook graag behouden.

5 juli 2024 om 13:54
0

Psv gaat naast Flamingo ook nog voor een 'echte' CV deze transferperiode. Dan kan Flamingo backup zijn van die cv en Schouten en daarna overnemen. Sepp van den Berg wordt genoemd als CV maar ik hoop zelf op een wat meer ervaren speler, want er is wel wat ervaring weg bij PSV.

5 juli 2024 om 14:14
0

Nee PSV had beter de Ligt kunnen kopen met oog op de CL..

5 juli 2024 om 14:35
0

Precies Kevin, En dan inderdaad rouleren in de competitie. Tegen Willem II kun je Matthijs misschien wel missen.

Risico aankoop, niet echt wat ik had verwacht maar de verdediging is al jaren redelijk verwaarloosd geweest in Eindhoven. Dacht dat met CL miljoenen psv toch hoger zou mikken. Bord op schoot scouting deze aankoop. En ja, veel psv'ers gaan boos worden. Maar dit is exact wat Ajax over zich heen zou krijgen als wij Flamingo zouden halen.

5 juli 2024 om 13:57
0

Huh? Wat een nonsens. Dit is een geweldige aankoop. Deze jongen heeft heel veel potentie. Heel compleet. En Bosz is perfect om het druistige in hen eruit te halen. Waarom je Ajax op een dusdanige kleine wijze erbij wil halen is mij een compleet raadsel

5 juli 2024 om 14:06
0

Veel potentie maar maakt ook heel veel fouten. Dan is 9 miljoen gewoon echt een bak geld. Zoals ik al eerder heb gezegd, dit soort kritiek krijgt Ajax bij vrijwel elke aankoop te horen.

5 juli 2024 om 14:11
0

Veel fouten? Ik heb elke wedstrijd van deze jongen bij Utrecht gezien en hij is juist erg stabiel, helemaal voor zijn leeftijd.

5 juli 2024 om 14:19
0

Je hebt op korte termijn niets aan potentie. Hato heeft ook een groot potentieel, maar die liep achterin te schutteren het afgelopen seizoen bij Ajax.

En hoezo is Bosz perfect om het druistige eruit te halen? Bosz is nou niet bepaald een coach die een verdediging stabiel maakt. Hij is eerder een coach die dat kan compenseren met het voetballende aspect van een ploeg.

5 juli 2024 om 14:29
0

@Sirius,

Hoe verklaar jij dan dat verdedigers als Dest, Boscagli en Teze aanzienlijk beter zijn geworden?

Hoezo heb je op korte termijn niets aan potentie? Als hij snel stappen kan maken dan heeft hij echt niet perse een heel seizoen nodig om basisspeler te worden.

5 juli 2024 om 14:31
0

PSV kreeg slechts 21 doelpunten tegen Sirius. Dat noem ik anders een vrij stabiele verdediging. Zeker als je bedenkt dat Ramalho daar onderdeel van was.

5 juli 2024 om 14:36
0

Sirius, maar Flamingo heeft afgelopen jaar in de eredivisie niet lopen schutteren.

5 juli 2024 om 14:55
0

Hoezo zijn ze aanzienlijk beter geworden? Alsof spelers na een paar trainingen ineens flitsend aan het seizoen beginnen en ineens geweldige spelers zijn... Boscagli was al uitstekend en had pech met blessures. Verder laat Bosz ze vooral in hun kracht spelen. Ik vind dat echt te simpel. Volgens die logica zouden ze ineens in de top van de PL mee moeten kunnen. Iets zegt me dat geen van hen daar aan spelen toe zou komen.

5 juli 2024 om 15:03
0

Woenselaar - In de Eredivisie ja, waar je veruit de dominanste ploeg was en waar de concurrenten (ajax en in mindere mate Feyenoord) niet thuisgaven. In de CL kreeg men 13 doelpunten tegen in slechts 8 wedstrijden, waarvan 10 tegendoelpunten in een poule met weliswaar Arsenal, maar ook met Lens (nummer 7 van afgelopen seizoen in de Ligue 1) en Sevilla (nummer 14 van afgelopen seizoen in Laliga). Dat zijn toch wel hele andere cijfers ineens.

Zulke bijzondere cijfers zijn het ook weer niet. Ajax is het in de afgelopen 10 jaar 3 keer gelukt om onder de 22 tegendoelpunten te blijven en zelfs 5 keer onder de 24 tegendoelpunten. Het is ook niet zo dat PSV niet aardig wat gespendeerd heeft vorig jaar. Dan mag je ook wel het 1 en ander verwachten, al hebben ze het natuurlijk goed gedaan.

5 juli 2024 om 15:54
0

Jeetje Sirius, wat een vergelijkingen allemaal. En dat allemaal om de prestatie van PSV maar te relativeren? In de CL is Nederland toch helemaal geen partij, dus waarom verbaast doen over 10 tegengoals (waarvan de helft dus tegen Arsenal). Dat zijn denk ik geen goede cijfers, maar ook geen dramatische.

10 tegendoelpunten kreeg Leipzig ook tegen in de CL en dat in een poule met Young Boys (#10) en Rode Ster (#11) en als je dan bedenkt dat dit je tegenstanders zijn, dan is 7 tegengoals voor een club als Man City ook veel.

Real Madrid, niet de minste, krijgt in de groepsfase ook 7 tegendoelpunten, terwijl ze spelen tegen de nummer 10 uit Italië, de nummer 15 uit Duitsland en de nummer 9 uit Portugal.

Dus wat zeggen al die vergelijkingen dan?

5 juli 2024 om 16:19
0

O ja? Heeft PSV zo veel geïnvesteerd in de verdediging vorig jaar? Volgens mij waren 4 van de 5 spelers het jaar daarvoor ook al onderdeel van de selectie en tevens of eigen jeugd of voor een prikkie aangeschaft. Oftewel; onzin wat je daar verkondigd.

Daarnaast vind ik het vrij bijzonder dat je aangeeft dat het slechts in 3 van de 10 jaren is gelukt om onder de 22, niet 21, te blijven en dat dan classificeert als 'niet bijzonder'. Zo vaak lukt het schijnbaar niet. En je benoemt specifiek dat Bosz geen stabiele verdediging neerzet maar toont in je eigen argumentatie aan dat dit juist wel zo is.

De defensie van Feyenoord werd bewierookt omdat ze zo geweldig waren, maar incasseerde meer doelpunten tegen. De ploeg in zijn geheel haalde meer punten dan het vorige jaar waarin ze kampioen werden.

Ik denk dat mijn frustratie zit in het afdoen van de prestatie die PSV afgelopen seizoen heeft geleverd na een sterk gewijzigd elftal en nieuwe coach.

5 juli 2024 om 16:38
0

Het is een klein weekje later, maar daar is de transfer, voor de 9 miljoen waar je over repte. Ben je goed ingevoerd en heb je ergens een bron of was het gewoon goed gegokt?

5 juli 2024 om 18:41
0

Ik zat met de dag in ieder geval fout Remko15. Het was gebaseerd op geruchten die ik mee kreeg.

5 juli 2024 om 13:58
0

Geen reden om boos te worden toch? Ik vind het ook veel geld, al zie ik het wel in hem zitten. Daarnaast denk ik dat uiteindelijk Sepp vd Berg ook nog gaat komen voor +- 15 mil. Aangezien Ramalho weg gaat, heb je eigenlijk naast Flamingo nog wel iemand nodig.

Toch best een forse transfersom als het daadwerkelijk zo ver komt. Ik ken de speler eigenlijk niet goed genoeg om te oordelen over zijn kwaliteiten maar heb er alle vertrouwen in dat Bosz en Stewart hun huiswerk gedaan hebben.

Sodeju wat een geld. Keurig uitonderhandeld!

Hele goede speler maar 9 miljoen is wel een hoop geld zeg. Een beetje een Mislintat bedrag.

5 juli 2024 om 14:00
0

Mislintat had toch wel 4 of 5 aankopen hoger dan 10 miljoen? Weet niet of dat helemaal vergelijkbaar is

5 juli 2024 om 14:03
0

Mwah, voor spelers als Tahirovic, Gaaei, Mannsverk, Ramaj, Sosa etc. allemaal tussen de 5 en 9 miljoen dacht ik. Aanvallers zijn sowieso duurder en Forbs en Akpom zijn homegrown dus daar komt makkelijk 5 miljoen bovenop.

5 juli 2024 om 14:21
0

Mislintat-bedrag? Dit zijn gewoon de minimale bedragen die je betaalt voor sterkhouders in de subtop met een doorlopend contract. Dit heeft weinig van een Mislintat-transfer weg.

5 juli 2024 om 14:23
0

Normale bedragen? Hoeveel spelers zijn er voor 9 miljoen van Utrecht of een andere subtopper naar een top 3 club in NL vertrokken de afgelopen jaren? Ik kan er geen een bedenken.

Hooguit spelers die van AZ naar Ajax vertrokken maar dat zijn directe concurrenten onder elkaar dat is wel een ander verhaal.

5 juli 2024 om 14:45
0

Het is toch niet relevant waar ze naartoe gaan? Spelers die vanuit de subtop voor pakweg 7,5 miljoen of meer zijn vertrokken (afgelopen pakweg 3 jaar): Ugalde, Cerny, Zerrouki, Flamingo, Douvikas, Timber, Flamingo, Reijnders, Pavlidis, Kerkez, Boadu, Stengs, Koopmeiners, Karlsson, Wijndal, Beukema, Ejuke, Sarr, Strand Larsen. Da's enkel vanaf 2021-22.

Ook als je nu op Transfermarkt de bedragen van spelers van bijvoorbeeld FC Twente en FC Utrecht bekijkt, zie je bijvoorbeeld een soortgelijke trend:

Sem Steijn (10 miljoen euro)
Michal Sadilek (8 miljoen euro)
Mees Hilgers (7 miljoen euro)
Daan Rots (7 miljoen euro)
Rian Flamingo (7 miljoen euro)

En dan is de enige reden dat de bedragen van Utrecht lager liggen het feit dat ze minder gepresteerd hebben de afgelopen seizoenen. Het zijn gewoon hele normale bedragen tegenwoordig. Wil je een groot talent of een sterkhouder met een doorlopend contract uit de subtop halen? Dan betaal je bedragen tussen de 7 en 10 miljoen euro. Bij AZ liggen die bedragen nog beduidend hoger en ik denk dat FC Twente ook naar dergelijke bedragen toe kruipt nu ze sowieso de groepsfase van de EL spelen.

5 juli 2024 om 14:57
0

Begrijp me niet verkeerd Sirius, ik zeg niet dat dit het zelfde beleid als dat van Mislintat volgt. Maar wel de lijn van de bedragen die hij betaalde waar vorig jaar nog schande over werd gesproken.

En natuurlijk is het wel relevant waar ze naartoe gaan. Alle namen die je noemt zijn naar het buitenland vertrokken, over het algemeen naar competities waar veel meer geld in omgaat. Dat is al jaren gaande. Dat het in de ED ook gebeurt is echter nieuw.

Vandaar mijn vraag: welke speler van de Nederlandse subtop is er voor een bedrag van 9 miljoen naar een Nederlandse topclub vertrokken? En je noemt heel veel spelers van AZ en Twente in je voorbeeld maar dat vind ik niet relevant. Dat zijn concurrenten van PSV op dit moment en zeker Twente ziet een stijgende marktwaarde mede omdat ze dit seizoen knap derde zijn geeindigd.

Mag toch best benoemd worden dat dat vrij uitzonderlijk is? Net als dat er bij Mislintat benoemd werd dat het gigantische bedragen waren voor de spelers die hij haalde.

Ajax kreeg bakken met kritiek over zich heen dat ze bedragen van boven de 5 miljoen betaalde voor spelers die het nog niet op topniveau hadden laten zien, we zien hier nu dat dat ook gewoon de markt is (zoals je zelf onderstreept met je uiteenzetting).

Ik vind het een heel hoog bedrag voor een Eredivisie transfer (en zo te lezen ben ik niet de enige) en dan moet ik gelijk denken aan Mislintat die ook dit soort spelers haalde voor miljoenenbedragen. Ik vond het vorig jaar ook al even wennen hoe hoog die bedragen lagen dus als ik dit lees dan denk ik gelijk aan die periode bij Ajax. Vandaar de associatie.

5 juli 2024 om 15:15
0

Maar het doet er niet toe. Als de subtop van buitenlandse clubs bedragen boven de 7 miljoen euro kunnen krijgen, zal de Nederlandse top dat ook moeten betalen als ze de speler in kwestie willen. Het is simpele marktwerking.

Verder is het uitzonderlijk vanuit de historie, maar dat is ook vooral omdat de inflatie op spelers in de afgelopen jaren drastisch is gestegen. Eerder betaalde pakweg een Ajax eens 6 miljoen euro voor een talent van de categorie Flamingo. Nog geen 10 jaar later betaal je ruim 3 miljoen euro meer. Dat speelt misschien wel de grootste rol. Geld is veel minder schaars geworden in de voetballerij.

5 juli 2024 om 15:33
0

@jtjevtt, Ziyech voor 11 miljoen van Twente naar Ajax. Huntelaar voor 9 van Heerenveen naar Ajax. Verder zijn er wel heel veel transfers van rond de 7/8 miljoen, sommigen wel jaren terug. De reden dat je dit bijna nooit meer ziet is omdat spelers uberhaupt ook niet zo lang in Nederland willen spelen, net zoals bij Ajax die jongens ook niet zoals gebroeders de Boer tot eind 20 blijven maar met 21, uiterlijk 22 wel weg zijn. Jongens als Suarez, Mertens, Machlas, Timber, Doan waren ook 7 of 8 miljoen

5 juli 2024 om 15:45
0

Sirius: Mijn punt is dus dat we nu voor het eerst zien dat de topclubs inderdaad spelers uit de subtop trekken voor dit soort bedragen. En waar Mislintat eerder nog werd afgeschilderd als een gek dat hij dit soort bedragen neertelde voor bovengenoemde spelers, zien we nu dat dat helemaal niet zo gek was binnen deze markt (even Avila buiten beschouwing gelaten).

Die spelers gingen eerst vooral van de subtop NL naar het buitenland omdat ze daar meer konden verdienen en omdat de Nederlandse clubs niet zulke hoge bedragen wilde betalen. Dat verandert nu omdat de Nederlandse topclubs ook rijker worden. Dus ik zie een deel van de lijn van waar Mislintat mee begon bij Ajax nu doorgetrokken worden bij Psv.

Weet je, we zijn het volgens mij gewoon met elkaar eens. Mislintat betaalde dit soort bedragen voor spelers die het nog niet in de top hadden laten zien, PSV doet dat nu ook. Mijn punt staat gewoon toch?

Dat het te maken heeft met inflatie maakt het niet minder uitzonderlijk.

Primetime: goede voorbeelden. Toch zie ik dat wel meer als uitzondering op de regel dan de regel als je kijk naar de afgelopen 10 jaar. Waar het nu langzaam richting de norm lijkt te gaan dat uitblinkers van de subtoppers voor dit soort bedragen vertrekken. Ziyech en Huntelaar waren toen naar mijn mening gewoon buitencategorie die het al langere periode lieten zien, Flamingo is een groot talent maar zou ik zeker niet in dat rijtje scharen na 1 goed seizoen bij Utrecht.

5 juli 2024 om 15:50
0

@jtjevtt

Je ziet de afgelopen jaren dat de topclubs liever spelers uit het buitenland haalt dan bij de subtop. Dit omdat dit de prijzen zijn die de subtop tegenwoordig veelvuldig voor hun spelers krijgt. En ja, dat is vaak het buitenland.
PSV betaald dus nu een redelijk normale internationale prijs. Voor nederlandse begrippen aan de hoge kant, maar internationaal vrij normaal.

5 juli 2024 om 16:14
0

Farmers: ik snap het en ben het met je eens, maar dan is het dus ook wel logisch om de vergelijking te trekken met Mislintat die dat vorig jaar ook al deed bij Ajax (als eerste)? Enige verschil is dat hij ze niet uit de ED haalde maar toen werd van alle kanten geroepen dat het bizarre bedragen waren voor spelers die ik hier boven noem terwijl dat toen ook gewoon al markconform was.

Gevoel dat mijn punt hier totaal gemist wordt. Zal ik zelf wel veroorzaakt hebben want ik snap ook wel dat Mislintat een controversieel figuur is, maar ik bedoel het niet provocerend, eerder als een observatie dat we diezelfde patronen nu ook terug gaan zien bij andere Nederlandse topclubs.

5 juli 2024 om 16:26
0

@jtjevtt, de beste kwamen als eerst in mijn op. De Sinkgravens en de Sulejmani's probeer ik te vergeten.

De kritiek op Mislintat was vooral dat hij zo'n beetje de hele 100 miljoen heeft uitgegeven aan spelers die zich nog niet op een hoger niveau hadden bewezen. Had hij dat nou op 20, max 30 gehouden, net zoals in de Overmars tijd. Die trok ook spelers voor rond de 10 miljoen aan die uit kleinere competities kwamen zoals Daramy, Kudus, Marin, Bande, Wober met wisselend succes. Alleen daartegenover stonden wel ervaren spelers als Tadic, Blind, Huntelaar, Haller tegenover

5 juli 2024 om 16:38
0

Primetime, Sulejmani, wie is dat? Nooit van gehoord. Grapje natuurlijk maar daar word ik liever niet aan herinnerd. Hoewel ik er vaker dit seizoen aan moest denken als ik Bergwijn zo zag rondsjokken.

Mijn persoonlijke kritiek op Mislintat heeft ook vooral te maken met type spelers, nationaliteit, persoonlijkheden dat soort zaken. Meer de scouting dan de bedragen. De bedragen vind ik (op Avila na) helemaal niet zo bijzonder. Sutalo was ook gewoon marktconform voor een groot talent en basisspeler van het Kroatisch elftal. Dat dat er niet uitkomt kan gebeuren, bij elke club. En Akpom en Forbs lijkt extreem maar zie Bassey, homegrown doet een hoop.

Maar ik blijf erbij dat ik 9 miljoen voor een uitblinker van FC Utrecht wel een beetje schrikken vind, en dat ik daarbij gelijk moet denken aan vorige zomer waar iedereen viel over de bedragen die Ajax betaalde voor bovengenoemde namen want ik zie Flamingo ook echt niet als een zekerheidje, ondanks zijn talent.

Altijd als ik naar de selectiesamenstelling van Utrecht kijk dan denk ik dat mijn neefje van 2 het (bij wijze van) minimaal net zo goed zou doen als Jordy Zuidam. Maar je moet wel toegeven dat dit voor Utrecht echt een uitstekende deal is. 9 miljoen voor een speler die een goed maar niet exceptioneel seizoen heeft gedraaid vind ik echt heel, heel veel geld. Ik snap dat PSV hem koopt omwille van zijn potentie maar bij dit bedrag was ik toch ergens anders gaan kijken. Mijn inziens niet echt goed uitonderhandeld door de Eindhovenaren.

5 juli 2024 om 14:07
0

Vertel maar wat er zo gek aan de selectiesamenstelling is? Er gaat nog het nodige veranderen (zowel inkomend als uitgaand), maar de selectie is helemaal zo gek nog niet. Zuidam maakt weer een mooie klapper en met de input van Jans worden er verstandige aankopen gedaan met wat gokjes (dat moet wel met redelijk beperkt budget). De aankopen zijn zo gek nog niet: Horemans voor Ter Avest, Didden voor Van der Maarel, Min voor Lammers. Aaronsen heeft verder leuke dingen laten zien bij Vitesse en is het type dat er voorheen niet bij Utrecht was. Verder is er veel belangstelling voor andere spelers. Als Barkas bijv vertrekt, staat Branderhorst al klaar.

5 juli 2024 om 14:28
0

Je vergeet even dat FC Utrecht een kostenpost heeft van bijna 38 miljoen(!) euro. Dat is op papier meer dan AZ en FC Twente, terwijl het spelersbudget van FC Utrecht ook nog eens met zo'n 5 miljoen hoger ligt dan dat van FC Twente. Dan kun je niet stellen dat het zo lekker gaat met de selectiesamenstelling en uberhaupt het technische beleid.

5 juli 2024 om 14:37
0

Wil je deze cijfers onderbouwen Sirius? En wat bedoel je met een kostenpost? Spelerssalarissen? Trainers? Huisvesting? Horeca? Ik hoor het graag van je.

Ps. Vergeet niet dat Utrecht ook een team in de KKD heeft. Logisch dat dit ook hogere salariskosten met zich brengt, aangezien dit ook onder betaald voetbal valt.

5 juli 2024 om 14:37
0

Ja hartstikke leuk hoor maar wil je me nou wijs gaan maken dat Jordy Zuidam altijd een goed selectiebeleid voert dat leidt tot uitgebalanceerde elftallen? Utrecht haalt altijd goede individuele spelers maar als geheel sluit het vaker niet dan wel op elkaar aan. Selecties met weet ik hoeveel technische middenvelders maar zonder echt goede buitenspelers terwijl Utrecht regelmatig/vaak 4-3-3 wilt spelen. Veel kopen op naam ipv goed kijken wat nodig is. Nota bene Ron Jans die afgelopen seizoen aangaf dat de selectie niet in balans was. En daarbij heb je als Utrecht-trainer door de grote selecties ook nog dermate veel te kiezen dat je de neiging krijgt om snel te gaan wisselen, iets wat totaal niet bevorderlijk voor de teamprestaties is.

Utrecht is wat mij betreft een club die qua potentie gewoon mee zou kunnen doen met een AZ of Twente als(!) het de zaakjes goed op orde heeft. Maar dat hebben ze, iig qua selectiebeleid, niet. Valt niet echt een duidelijke lijn in te ontdekken. Voor welk systeem en visie worden de spelers gekocht? Je kan er als trainer alle kanten mee uit. Is in het verlengde daarvan natuurlijk ook geen toeval dat Utrecht de laatste jaren behoorlijk wat trainers heeft versleten. Ontzettend zonde want er zit voor Utrecht echt meer in dan elk jaar rond de 6e/7e plek spelen.

5 juli 2024 om 14:44
0

@Keizerstad1994
Moet zeggen dat ik toch een beetje teleurgesteld ben in je. Je hebt een hele duidelijk mening met daarbij een stevige one-liner (dat je 2 jarige neefje het bij wijze van even goed zou doen), maar vervolgens kom je met een hoop onderbuik gevoelens. Je gaf me het idee dat je een goed beeld had van de opbouw van de selectie van Utrecht, maar niets is minder waar.

Ik zeg zeker niet dat Zuidam het altijd goed doet, maar dat hij samen met Jans sinds de winterstop goed bezig is met de selectie te versmallen en versterken met gerichte aankopen en wat gokjes. Mede omdat Jans inderdaad ook met een kleinere groep wil werken. Hierbij heb ik net al de nodige voorbeelden genoemd van gerichte aankopen en vervangingen van spelers. Jij komt enkel met populistisch gepraat helaas, zonde.

5 juli 2024 om 14:51
0

Die cijfers zijn gewoon te vinden. VI heeft er nog een analyse over gedaan en hoewel Van Seumeren in de winter nog wou beweren dat FC Utrecht zwarte cijfers ging schrijven (mede door aankoop van het stadion), bleek dat toch niet te kloppen. FC Utrecht geeft structureel meer uit dan dat er binnenkomt. De cijfers zijn overigens ook gewoon openbaar.

Verder is dat laatste gegeven niet relevant. Je weet dat je profcontracten nodig hebt als je twee ploegen betaald voetbal wilt laten spelen. Daar kies je als club zelf voor. Bovendien liggen de salariskosten voor Jong Utrecht een stuk lager dan dat van de gemiddelde KKD-ploeg. Je hebt het immers over jonge talenten die alles nog te bewijzen hebben. Het gros van hen verdient vrij normale salarissen betreft de arbeidsmarkt. Die verdienen echt geen 5000 per maand.

5 juli 2024 om 15:12
0

Ik ben bekend met dat artikel. Er was inderdaad een (flink) operationeel tekort, maar dat zag op de totale uitgaven. Daar komt bij dat AZ en Twente allebei een grotere begroting hebben dan Utrecht.

Maar ben vooral benieuwd hoe je er aan komt dat het spelersbudget van Utrecht 5 miljoen hoger ligt dan Twente? En zijn dat recente cijfers?

Ik kwam het volgende tegen op jouw club hun fansite:

https://www.twenteinsite.nl/eerste-elftal/salarissen-stuk-lager-bij-fc-twente-dan-bij-fc-utrecht-en-az-ondanks-flinke-omzetstijging

Dat ging wel over seizoen 2021/2022. Het is nog maar zeer de vraag hoe dat nu er uit ziet. Plus dat ik al zei dat zowel AZ als Utrecht met hun Jong team in de KKD spelen. Ga uit van +/- 30 KKD-salarissen (spelers en staf). Dat scheelt ook een slok op een borrel.

5 juli 2024 om 15:15
0

'' Je gaf me het idee dat je een goed beeld had van de opbouw van de selectie van Utrecht, maar niets is minder waar.''

Harstikke leuk hoor maar 'geen goed beeld van de selectie hebben' is in deze gewoon codetaal voor 'ik vind jouw kritische mening niet zo leuk om te lezen'. Harstikke prima dat Zuidam sinds de winterstop 'goed bezig is' maar dat is 1) nogal een korte periode waarbij je moet zien hoe het uitpakt en 2) iets wat niet eens direct ingaat op wat ik zei omdat ik het had over de afgelopen jaren. En dan kan je toch moeilijk zeggen dat Utrecht naar zijn potentie presteert want die ligt echt wel hoger dan plek 7.

'' Jij komt enkel met populistisch gepraat helaas, zonde.''

Het gebruik van het woord 'populistisch' is echt aan inflatie onderhevig. Ik geef gewoon inhoudelijke argumenten waar jij volgens langsheen gaat praten omdat je kennelijk niet zo goed tegen kritiek kunt en dan maar aankomt met woorden zoals 'populistisch'. Weet je überhaupt wel wat dat woord betekent?

5 juli 2024 om 15:19
0

@caeser - Oh, maar ik stel ook niet dat er geen verzachtende omstandigheden zijn en dat alles bij FC Utrecht bagger is of zo. Laat ik dat wel vooropstellen. Wel is de ingeslagen weg van de afgelopen jaren gewoon niet rendabel zonder geldschieter. Daar moet FC Utrecht voor oppassen. Dat is ook de clue van mijn betogen. Het is zaak dat FC Utrecht de exploitatie van het stadion gaat gebruiken om zwarte cijfers te draaien en dan kun je echt wel gokken op 1 leuke verkoop per jaar op de begroting.

Aardig bedrag nog wel voor iemand die gaat rouleren. Hopelijk goed gescout voor de toekomst. Nu nog een top verdediger voor de basis. Wat een team staat er. Alleen Veerman Bakayoko evt vervanger. Hoewel veerman met babadi Tillman en Saibari al is opgevangen.

5 juli 2024 om 14:18
0

Met Driouech en Flamingo zijn ook eigenlijk alle gaten van t vorige seizoen gevuld. Driouech als vervanger van Vertessen, Flamingo als extra optie op 6. Nu is het zaak om de vertrokken en vertrekkende spelers te vervangen, waarbij er echt een rcv moet komen.

5 juli 2024 om 14:31
0

Ik denk dat PSV nog wel wat extra's nodig heeft. De kans dat ze wederom kampioen worden is wel best groot op het moment, maar in de CL was (ondanks overwintering) duidelijk te zien dat deze ploeg veel moeite heeft als het niveau ook maar een beetje omhoog gaat.

mooi bedrag voor Utrecht. wanneer je financieel succesvol bent zoals PSV het afgelopen seizoen was, dan kan je inderdaad verwachten dat teams wat hoger in de boom gaan zitten, en terecht. ook wel goed dat dat geld in de Eredivisie blijft natuurlijk.

Goede aankoop. Multi inzetbare speler met veel potentie. Nu nog een CV en rechtsback en dan zijn we compleet. Ik ga er ook vanuit dat Veerman en Bakayoko nog zullen vertrekken, maar voorlopig zijn ze er nog. Bakayoko zal vervangen moeten worden met een echte topper. Veerman zou ik zelf opvangen met Saibari en Land. Hoop wel dat er wat ervaring bijkomt als CV of rechtsback en niet weer een talent van een jaar of 19

Top dat Ernie al snel schakelt. Met Flamingo en Driouech zijn de eerste aankopen alweer binnen. En weer door!

5 juli 2024 om 14:24
0

Heerlijk he. Vorig jaar ook al. Ernie hecht veel waarde aan de selectie zo snel mogelijk op order te krijgen. Iets wat doodnormaal zou moeten zijn.

Deze transfer geeft mij derrick luckassen vibe. Hopelijk kan hij wel de stap hoger maken en zich door ontwikkelen.

Dirk Proper is beter en goedkoper.

5 juli 2024 om 14:31
0

maar vind jij die ook niet heel klein ? Is hij goed genoeg om zijn lengte te compenseren (op hoger niveau)?

5 juli 2024 om 15:07
0

Ja daar heb je zeker een punt, als je Flamingo koopt op basis van atletisch vermogen en lengte snap ik de keuze zeker.
Het eerste jaar van Dirk bij NEC 1 zag je dat die fysiek in de duels gewoon veel te kort kwam maar dat fysieke is de afgelopen 2 jaar echt een van z’n sterke punten, staat verdedigend nu echt z’n mannetje.

9 miljoen lijkt veel, maar dat was 20 jaar geleden 5,8 miljoen, en 10 jaar geleden zo'n 7 miljoen. Inflatie is echt hard gegaan. Denk dat dit de juiste prijs is. Naast zijn voetballende kwaliteiten vind ik Flamingo in interviews ook goed en welbespraakt overkomen. Vind ik altijd wel prettig. Vaak is dat ook een teken dat er een goede kop op zit.

5 juli 2024 om 14:33
0

Mee eens. Dit zijn momenteel vrij standaard bedragen voor goede talenten uit de subtop van de Eredivisie. Tegenover dit soort bedragen staan voor PSV tegenwoordig ook bedragen van 25-60 miljoen euro voor hun talenten en sterkhouders (mits de contractuele omstandigheden gunstig zijn). Dat lag 10 en 20 jaar geleden ook tig miljoenen lager.

Ik vind hem bij Utrecht heel erg belangrijk voor het onder druk zetten van de tegenstander (vooral als hij als middenvelder opgesteld wordt). Fysiek sterk en speelt de bal vaak naar de juiste kleur. Als hij zich door ontwikkeld kan hij ook bij PSV (ook als voetballende verdediger) een goede speler worden. Benieuwd naar zijn ontwikkeling.

Vrij forse transfersom en dan ook nog eens wat bonussen. Het is een prima speler waar veel rek in zit maar de transfersom vind ik te fors. Het is niet dat hij wekelijks de uitblinker was. Hij zal nog flinke stappen moeten maken wil hij belangrijk zijn voor dit PSV. Dan vind ik dat je voor circa 10mil best wel wat beters kan scouten op een creatieve manier.

9 miljoen is erg veel geld. wel een groot talent dat ter zijde.

Voor clubs als PSV, Ajax en Feyenoord is het lastig om spelers weg te plukken bij clubs zoals FC Utrecht/twente omdat je daar voor mijn gevoel altijd net 20 procent meer betaald.

Al is dat het goed recht van die clubs.

Jammer dat hij weg gaat goede gozer, veel potentie! Hier doet FCU het goed huren met optie lichten en binnen 1 jaar €6 milj overhouden .

Flamingo past voor mij als Utrecht supporter in het rijtje Strootman, Mertens, Kuyt.

Dit gaat een belangrijke speler worden bij PSV al heeft hij wel veel concurrentie op het middenveld. Wellicht zal hij dus meer als CV gaan spelen en dat doet hij ook het liefste volgens mij.

Ik wacht toch rustig en nieuwsgierig af.
Transfers van Utrecht naar psv zijn niet vaak een geluk huwelijk gebleken, maar laat me graag verassen.

Dit wordt een Luckassen 2.0 . Veel te druistig, maakt veeel fouten en blinkt in weinig uit. In topwedstrijden door de mand gevallen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren