Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cody Gakpo vergeleken met Nederlands icoon in lofzang van ochtendkranten na zege op Roemenië

Laatste update:

Cody Gakpo is de grote man van Oranje, zo luidt de conclusie die de Nederlandse ochtendkranten trekken na de 0-3 zege op Roemenië tijdens de achtste finales van het EK in Duitsland. De 25-jarige aanvaller van Liverpool maakte dinsdag opnieuw het eerste doelpunt namens zijn land, waarmee hij aan de basis stond van een uitstekende overwinning.

“Nederland overtuigt met speciale dank aan Gakpo”, kopt Sjoerd Mossou namens het Algemeen Dagblad. De Eindhovenaar krijgt van de ochtendkrant de bijnaam ‘Schutter van Oranje’. Volgens Mossou was het overduidelijk. “Wederom was Cody Gakpo de absolute uitblinker bij Oranje, meteen na afloop gekroond tot Man van de Wedstrijd, beslissend met zowel een doelpunt als een assist.”

Collega journalist Mikos Gouka geeft Gakpo een 8 voor zijn optreden tegen Roemenië. Mossou stelt overigens wel dat Oranje zorgvuldiger moet worden in het benutten van kansen. “Als het Nederlands elftal iets zuiverder was geweest in de laatste fase van het aanvalsspel, was de wedstrijd al veel eerder beslist.”

Mike Verweij, werkzaam bij De Telegraaf, is eveneens onder de indruk van de ‘ijzersterk’ spelende Gakpo. “Hij had net als de andere internationals een week lang met de pest in zijn lijf rondgelopen.” Voormalig international Arnold Mühren, die in 1988 het EK won met Oranje, gaf de cijfers namens de ochtendkrant.

Gakpo krijgt een 8,5 van Mühren, het hoogste cijfer van alle internationals. “Gakpo maakt wéér het verschil. Niet alleen door de eerste goal, een geweldige knal, en de assist die hij levert voor Malen. Maar hij biedt Oranje zoveel kwaliteit. Hij trekt gewoon het hele elftal over de streep. Malen hoefde de bal er alleen maar in te tikken. Elke keer als Gakpo aan de bal komt, ga je ervoor zitten.”

“Wat we met Arjen Robben in het verleden hadden – hij gaat naar binnen, de tegenstander weet dat hij dan gaat schieten en niemand stopt hem – dat hebben we nu met Gakpo. Er gaat zoveel dreiging van hem uit”, aldus Mühren.

Willem Vissers van De Volkskrant licht een specifieke actie van Gakpo uit. “Linksbuiten Cody Gakpo was, met Jerdy Schouten als goede tweede, opnieuw de uitblinker, door zijn goal en de assist op de 2-0 van Donyell Malen, toen Gakpo op de achterlijn zijn magische been uitschoof voor een simpel doch perfect balletje terug.”

De journalist kan blijkbaar genieten van het opportunistische spel van de Liverpool-ster. “Heerlijk, de schoten van Cody Gakpo, of die ene solo over bijna 50 meter, met machtige stappen, opstomend naar het doel.” Toch plaatst Vissers net als Mossou een kanttekening bij de Nederlandse zege. “Het is echt erbarmelijk hoe Oranje lange tijd omging met zijn kansen, ook door het onvermogen van sommigen om met twee benen te kunnen schieten, of de bal goed in de loop mee te geven.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Dit is wel weer typisch Nederlands hoor.. De ene week ben je de slechtste ooit, waarna je de volgende week vergeleken wordt met een icoon. Het zou dan ook weer typisch Nederlands zijn wanneer we nu aan zelfoverschatting gaan doen en er uit vliegen tegen Turkije.

3 juli 2024 om 08:56
0

Dit is ook wel typisch Nederlands hoor, om na zo'n mooie voetbalavond de lofzang van de journalisten te bekritiseren.

3 juli 2024 om 11:40
0

Exact dit. Nederland is juist een grijs land waar doe maar normaal dan doe je al gek genoeg het levensmotto is. Een ambtenaar zonder mening als premier. En zodra we denken dat we ergens goed in zijn worden we bang. Op dit moment in het toernooi zijn we gewoon het land met de grootste kans om het EK te winnen dankzij het speelschema en een aardig team dat soms leuk kan voetballen en gisteren Roemenië declasseerde. Maar Nederlanders zijn liever sceptisch.

3 juli 2024 om 08:56
0

Gakpo is toch nooit betiteld als de slechtste ooit? Wat een zuur deze ochtend, geniet gewoon van de overwinning. Zaterdag weer een totaal andere wedstrijd. On: de acties van Gakpo lijken idd op die van Robben. De motoriek van beiden vind ik dan wel weer anders.

3 juli 2024 om 08:57
0

Dat heeft toch weinig met elkaar te maken? Gakpo speelt gewoon een heel goed toernooi en daarom wordt de vergelijking gemaakt. Hij kan er toch weinig aan doen als de rest er weinig van bakt?

3 juli 2024 om 08:57
0

Volgens mij was het zo dat de meeste mensen alleen Gakpo een voldoende gaven voor de eerste paar wedstrijden en sommige Ake. Naar mijn mening was dat ook terecht en scoorde enkel en alleen Gakpo een voldoende de rest was erg matig. Gisteren was hij gewoon fantastisch en speelde er meerdere spelers 'gewoon goed' zoals Xavi, Malen, Dumfries, Schouten en zelfs Bergwijn vond ik niet eens heel slecht. Ik maak mij eerder zorgen over ons centrale duo. Die waren beide weer te vaak afwezig. De Vrij loopt alleen maar achteruit en geeft veel grote kansen weg omdat ie niet instapt of in de baan van het schot loopt. Van Dijk was koning in het wijzen en het neerzetten en er zelf een potje van maken.

3 juli 2024 om 09:09
0

De ene keer vinden de analisten/journalisten het helemaal niks en de andere keer is het hosanna. Roemenië was geen sterk elftal en het zou zee teleurstellend zijn als we daarvan verloren hadden. Gakpo is uitstekend maar zou meer moeten opeisen met alle dreiging die hij heeft. Toch blijven voor mij de beste spelers Ake en Schouten. Die zijn niet meer weg te denken uit dit team en lossen heel veel samen op. Het blijft mij verbazen dat Koeman steeds maar weer blijft vasthouden aan Depay terwijl daar al lang een keer Brobbey of Zirkzee had moeten staan. Veerman krijgt dan wel weer een kans en Brobbey en Zirkzee zullen niet in actie gaan komen. Dan zie ik Brobbey liever terugkomen naar Amsterdam zodat hij inzetbaar is bij de belangrijke wedstrijden die dadelijk gaan komen.

3 juli 2024 om 09:45
0

Ik ben ook echt geschrokken van van Dijk dit toernooi, zou betrouwbaar als hij was zo vaak maakt hij nu foutjes die regelmatig nog wel door Ake worden hersteld.

3 juli 2024 om 09:03
0

Maar het is nu ook wel weer typisch Nederlands om Turkije te gaan zien als een prime Spanje. Tuurlijk het is een wedstrijd op zich, maar verwacht wel een leuke open wedstrijd en ga ervan uit dat wij gaan winnen.

3 juli 2024 om 09:07
0

Typisch Nederlands vind ik eerder een heel leger aan van die extreem pessimistische figuren die al-tijd wat te zeiken hebben. Gakpo is nooit "de slechtste ooit" genoemd, sterker nog: vrijwel iedereen vind hem de afgelopen twee eindtoernooien juist de beste speler van Oranje, die uitspraak slaat dus al helemaal nergens op. En dan lekker afsluiten met de voorspelling dat we aan zelfoverschatting doen en eruit vliegen tegen de Turken, ook zo lekker typisch...

3 juli 2024 om 09:15
0

Ik vind wat jij doet veel typischer. De hele week roepen dat we eruit vliegen tegen Roemenië en als we ze dan van het veld spelen doen alsof Roemenië heel slecht is en wij alsnog ook en dan het zelfde riedeltje doen, maar dan over Turkije. Als we daar straks van winnen zijn die dan ook weer een amateurelftal en wij nog steeds slecht.

We moeten een voorbeeld nemen aan de Turken, die roepen na een overwinning dat ze ons ook van de mat gaan vegen en de finale gaan halen. Ik snap dat wij in Nederland wat nuchter zijn vergeleken met de wat temperamentvollere landen, maar we zijn zo.ontzettend.zuur. Word je toch niet goed van?!

3 juli 2024 om 12:02
0

Die angst voor Roemenië was pathetisch en ook totaal onterecht (gezien de kwaliteit van de selecties, plaats op de wereldranglijst, etc.). En inderdaad, typisch Nederlands. Een volk dat te lang onder grijze luchten leeft wordt zelf ook een beetje grijs denk ik soms.

3 juli 2024 om 09:29
0

Jouw reactie is het meest typisch Nederlands om heel eerlijk te zijn. Onnodig negatief. Daar de lofzang over Gakpo ook terecht is. Die man levert altijd

3 juli 2024 om 10:38
0

Gakpo is wel een topspeler maar hij is ook de enige die op zn natuurlijke positie heeft gespeelt. Xavi speelt ook zoveel beter door hem te posteren op zn natuurlijke positie.

Gakpo levert. Gewoon een geweldenaar op eindtoernooien. Moet bij Liverpool ook meer op links spelen

3 juli 2024 om 08:54
0

Zal arne slot ook wel inzien

3 juli 2024 om 08:56
0

Onder Klopp zal hem hetzelfde verweten worden als Koeman deze pot, hij loopt niet voldoende mee en lijkt niet de inhoud te hebben om constant druk te zetten. Nu bij Oranje zie je ook dat hij de eerste helft scherper lijkt dan de eerste.

Misschien kan hij dit onder Slot uitbreiden. Als hij dit soort acties structureel kan doen.. dan hebben we weer een wereldtopper. Niet zo goed als Robben, maar daar net onder.

3 juli 2024 om 09:00
0

Gakpo laat zien dat Wijnaldum verleden tijd is.
Gravenberch zit vaak op de bank bij Liverpool, maar de intensiteit is zoveel hoger dan de Eredivisie, laat staan de Saudische variant.
Als je een middenvelder wilt brengen, die loopvermogen heeft en scorend vermogen, breng dan Gravenberch, niet meer Wijnaldum.
Daarbij ben ik het met je eens dat Gakpo ook geen 9 of valse 9 is.
Lekker vanaf links. Hij heeft een meer dan prima schot en een gevaarlijke versnelling in z'n dribbel.
Ik zie in hem wel, en nee ik zeg niet hetzelfde niveau, een soort Ronaldo in z'n beginjaren bij United, qua versnelling en schot.

3 juli 2024 om 09:15
0

Enige wat ik jammer vind is dat hij zo weinig gezocht wordt.
Ik denk dat hij de eerste helft maar een keer of 10-15 de bal heeft gehad.
Er gaat veel te veel door het midden of over rechts.

3 juli 2024 om 09:33
0

Dat is mij ook opgevallen en ik vind dat erg typisch! Dat maakt het spel van Oranje ook erg voorspelbaar en makkelijk te verdedigen.

3 juli 2024 om 09:56
0

Inderdaad. Terwijl je bij hem als enige toch even op het puntje van de stoel gaat zitten als hij de bal heeft. Dan weet je dat er iets gevaarlijks uit gaat komen. Net als dat je wist dat Simons niet met links durft te schieten. Voor een paar ton per week hoor je toch een behoorlijk linkerbeen te hebben lijkt me.

3 juli 2024 om 10:46
0

Alleen hebben ze daar ene Diaz lopen die veel meer arbeid (met en zonder bal) levert dan Gakpo. In de PL kiest een Klopp dan voor Diaz. Ik betwijfel of dat onder Slot anders is.

Als de geruchten kloppen, is liverpool ook met een nieuwe linksbuiten bezig en dan wordt het Gakpo nog moeilijker.

Geen absolute basisspeler bij Liverpool, maar deze man brengt wel dat extra's in Oranje. De uitblinker en grote man bij Oranje dit EK. Benieuwd hoe men in Liverpool hier naar kijkt, want je kan komend seizoen niet meer om hem heen.

3 juli 2024 om 09:37
0

Wat ik zie heeft hij afgelopen jaar bij Liverpool in 53 wedstrijden mee gedaan. Volgens mij behoor je dan toch behoorlijk bij de vaste kern van het team.

3 juli 2024 om 11:59
0

Vast kern dat zeker, maar was geen vast basisspeler onder Klopp. Benieuwd wat Slot gaat doen met hem. Hij heeft stevige concurrentie daar.

3 juli 2024 om 15:38
0

Hij heeft in 53 wedstrijden gemiddeld net iets minder dan 60 minuten per wedstrijd gespeeld. Dat doe je niet met alleen maar invalbeurten. Dan moet je toch ook geregeld basis staan.

De waan van de dag heerst, waar is de nuchterheid gebleven? Gakpo is nog lang niet van het niveau Robben, ook niet qua dreiging wat er van hem uit gaat.

3 juli 2024 om 09:02
0

Vertel, waarom moet je na een 3-0 meteen nuchter zijn en mag je niet even genieten?

3 juli 2024 om 09:31
0

Gakpo vergelijken met Robben? Mag zijn schoenveters nog niet strikken. Gakpo komt echt nog veel te weinig in het spel voor en heeft echt geen voortrekkersrol als Robben. Hoeft ook niet, maar de vergelijking is dus enkel gebaseerd op dat ene goaltje (die de keeper natuurlijk ook gewoon moet hebben).
Ik begrijp de Professeur wel. Dit was ook maar Roemenië hè? Die na de eerste 15 minuten totaal geen druk meer gaven op de bal. Bovendien zie je tegen de toplanden dat Gakpo minder ruimte krijgt, betere verdedigers en ook vaker dubbele dekking. Als Gakpo het dan laat zien, dan mag de vergelijking uit de kast komen 😉

3 juli 2024 om 09:46
0

De vraag aan Le Prof was waarom je niet even mag genieten na een winst en moet je meteen weer nuchter zijn? Gewoon een serieuze vraag. Verder houd niet van superlatieve teksten als zn veters niet mogen strikken, voor mij geen goede retoriek.

3 juli 2024 om 09:47
0

(Forums) Enerzijds heb je gelijk maar Robben speelde wel in een andere generatie met meerdere klasbakken in het team Sneijder, v Persie, v/d Vaart , plus dat het nog speels waren als Kuyt nu is dat natuurlijk vele malen minder nu ben je al blij dat een speler als Gakpo het laat zien en als hij dit kan doorzetten kan hij dat niveau misschien halen , maar we zijn nogal snel met het hypen van onze spelers

3 juli 2024 om 10:24
0

Zie je mij ergens zeggen dat je niet mag genieten? Nederland heeft gisteren een hele goede pot gespeeld en dik verdiend gewonnen, maar om dan Gakpo meteen te vergelijken met Arjen Robben..

3 juli 2024 om 09:04
0

Er wordt toch ook niet gezegd dat hij het niveau van Robben heeft? Maar op dit moment is hij inderdaad moeilijk af te stoppen en maakt hij de goals op dezelfde manier dat Robben deed. Hij zal never nooit Robben overtreffen (of hij moet wel scoren in de finale). Maar je kan zijn stijl van naar binnen kappen en schieten alleen dan van links wel goed vergelijken met Robben.

3 juli 2024 om 09:34
0

Nou, "er gaat zoveel dreiging van hem uit" vind ik wel meevallen. Als ie het laat zien tegen grote landen, ben ik eerder overtuigd van de vergelijking. Vind de dreiging wel meevallen namelijk, zeker ook als je hem gewoon naar zijn zwakke been laat gaan, want daarmee kan ie echt (bijna) niks.

Speelt een geweldig toernooi,maar zie nu al vergelijkingen met Robben Thierry Henry voorbij komen, allemaal leuk en aardig maar plak dat label er maar op als we in de finale staan/hebben gewonnen.

Oh oh oh. Ik hoop dat ze binnen het elftal wel met beide benen op de grond blijven. Dit had evengoed een uitzwaaiwedstrijd kunnen zijn. Is een wonder dat Roemenië eerste is geworden in de poule. Vergeet ook niet dat ze volkomen geflatteerd wonnen van Oekraïne (met 3 wonderdoelpunten alla NAC in de Play-offs).

3 juli 2024 om 09:04
0

Het gaat altijd twee kanten op, Oostenrijk heeft ook redelijk geflatteerd gewonnen van Oranje met een eigen doelpunt en wondergoals. En toen bakten ze er opeens niks meer van. De waarheid is wel dat van alle topploegen, Oranje samen met Spanje (Spanje veruit het meest) het meeste vermaak brengt imo.

Gakpo is gewoon een fantastische speler, hoop echt dat hij zich onder Slot nog verder kan ontwikkelen want in de basis heeft hij echt vrijwel alles om een absolute wereld ster te worden!

En dan durf ik nog te wedden dat als hij de corners mag nemen, hij nog meer assists zou hebben. Enige wat Koeman steeds beter begint te doen is spelers op de juiste positie neerzetten. Velen wilden hem in de spits zien (totaal niet zijn sterkste positie) of op de bank (nog belachelijker), maar hij laat nu echt zien dat hij vanaf de linkerkant veruit onze beste aanvaller is. Ik was zijn sprint vanaf eigen helft al bijna vergeten, pff dat had een doelpunt verdiend hoor!

3 juli 2024 om 09:36
0

NL moet sowieso stoppen met Depay die corners te laten trappen. Praktisch alle corners leverden binnen 10 seconden weer een bal op onze eigen helft op.

Robben vond ik meer een winnaar, binnen en buiten en veld en was meer betrokken in het spel, mede door hem zelf. Gakpo lijkt me een meer bescheiden jongen, is minder explosief en kan ook goed in dienst van iemand anders spelen. Robben ging toch vaker voor eigen succes. Laat Gakpo lekker Gakpo zijn en Robben, Robben. Wel benieuwd hoe Gakpo z’n rol straks zou zijn onder Slot, of die meer dominanter kan gaan worden.

Vind het ook mooi om te zien dat gakpo volgens mij een nuchter en rustig persoon is. Goeie wedstrijd gespeeld en toch die rust en volwassenheid.
Nu tegen Turkije. Ben benieuwd of het elftal weer kan leveren.

Ze moeten hem wel meer in het spel betrekken. Die 1-0 was zo'n beetje zijn eerste balcontact.

Tijd dat gakpo de vrije trappen en corners gaat nemen en niet meer depay. Heeft bij psv al bewezen dat die dat alleraardigst kan en dat van depay lijkt nergens op

3 juli 2024 om 10:35
0

Met Gakpo heb je wel lengte, je kan Simons die laten nemen. Voor vrije trappen mee eens!

Voor een 'nuchter' volk zijn wel we altijd enorm hysterisch negatief of overdreven positief afhankelijk van het resultaat zeg. Na die pot tegen Oostenrijk zouden we eruit vliegen tegen de Roemenen en nu win je 'even simpel' van de ploeg die wel raad wist met die Oostenrijkse dravertjes in tegenstelling tot jezelf...

Het is voor Gakpo vooral te hopen dat Slot wel inziet dat Gakpo een linksbuiten is en geen spits. Ik heb dit seizoen echt met stijgende verbazing en medelijden gekeken hoe die gozer in het midden moet staan bij Liverpool. Ik snap dat de concurrentie daar op de flank groot is hoor, maar Gakpo hoort op links. Echt alles aan zijn spel werkt het beste op de flank.

Voor Oranje al een jaar of 3 de beste en meest constante speler eigenlijk. Gisteren ga je er inderdaad telkens voor zitten als hij een bal krijgt. Misschien dat we daarom ook toch een keer Wout of Brobbey of Zirkzee moeten kiezen. Memphis vindt Memphis namelijk de belangrijkste aanvaller en wil het zelf doen. Die andere zien in dat Gakpo de beste is en hij de bal moet hebben.

3 juli 2024 om 09:25
0

Gakpo is by far de beste aanvaller die we hebben, maar zijn wat introverte karakter staat hem iets in de weg in deze. Eigenlijk zou hij alle standaardsituaties moeten nemen en veel meer moeten opeisen. Wellicht dat Memphis ook beter uit de verf komt als hij wat minder druk voelt van die zelf toegekende vedette status.

3 juli 2024 om 09:39
0

Dat is iets wat Koeman moet managen. Ik roep al langer dat de balans in het elftal zoek is, de hierarchie klopt niet. En dat komt omdat bepaalde spelers belangrijker worden gemaakt dan ze zijn, waaronder Depay en vdijk.
De Jong en Gakpo zijn spelers die iets extra's brengen, die het spelletje beter doorzien dan de anderen. maar beiden zijn het eigenlijk te introverte personen om het team te sturen. Daar zou De Ligt dan weer een goede rol in kunnen spelen, aangezien De Ligt en De Jong tamelijk succesvol hebben samengespeeld en elkaar begrijpen.

Gakpoheeft het bewezen op eindtoernooien maar is nog niet van het niveau van Robben. Maar hij is in potentie (vanwege zijn goals) wel de beste speler in Oranje. Aké en Schouten en Reijnders zijn net een niveautje daaronder. Grote verrassing is Schouten die zelf niet eens op het hoogste niveau speelt (Eredivisie) maar zich moeiteloos met zijn collega’s die allemaal in top competities spelen, kan meten.

Het lijken wel twee verschillende toernooien, die van de linkerkant en die van de rechterkant. Als we aan de linkerkant hadden gezeten, waren we er al lang uitgeknikkerd…ook met het vertoonde spel tegen Roemenië en de kansen die zijn mist. Daarnaast oogt oranje nog op teveel momenten onzeker, het was nou niet zo dat je na de 1-0 lekker onderuit kon hangen of zo.

3 juli 2024 om 09:27
0

Roemenie was ook wel erg zwak. Zelfs toen ze moesten scoren, bleven ze achteruit lopen. Die hebben geen moment laten zien voor de winst te willen gaan. Die gokten gewoon op een verdwaalde corner of een bal die heel toevallig goed valt. Ik wil ook niet mee in die hosanna-sfeer. Wel ben ik blij dat we een ronde door zijn, maar het spel is echt niet zo goed als men nu wil beweren.

Op het moment dat hij naar binnen kan trekken en kan schieten, is hij ook gevaarlijk. Echter heeft hij in tegenstelling tot Robben niet de kwaliteiten om het ook onder alle omstandigheden te doen. Als er geen ruimte is, zie je Gakpo de hele wedstrijd niet. Op eindrondes echter lopen verdedigers continu naar achteren en dan ontstaat er voor Gakpo ruimte om z'n ding te doen, zeker tegen zwakkere ploegen als Roemenie.

Hoe dan ook doet hij het goed dit EK, in ieder geval in balbezit. Echter heb je er tijdens het druk zetten en betreft verdedigende taken helemaal niets aan. Het is eigenlijk dit EK een structureel probleem dat Memphis en Gakpo nauwelijks iets doen als de tegenstander omschakelt. Ze wandelen een keer ergens achteraan, maar kappen er na drie meter al mee. Zoiets kan gewoon niet in het hedendaagse voetbal. Dat zie je bijvoorbeeld Malen en Simons wel heel erg doen. Die werken keihard. Ook Bergwijn deed dat voor hij uitviel.

3 juli 2024 om 09:48
0

Is dat zo? Ik vind vooral dat ie bij Liverpool wordt misbruikt centraal. Daar ligt zijn kracht niet. Die goal die hij toen tegen United maakte (kopie van die tegen Oostenrijm) dat is zijn kracht. Ik vind hem juist als een van de weinige constant opstaan als we hem nodig hebben.

3 juli 2024 om 12:30
0

Hij heeft het afgelopen seizoen bijna net zo vaak op links gestaan bij Liverpool hoor.

3 juli 2024 om 15:00
0

Het is duidelijk dat Klopp fout zat omtrent Gakpo. Gakpo was de laatste weken van het afgelopen seizoen onze beste speler, omdat die meerdere wedstrijden na elkaar vanop links begon. Hij lijkt die vorm meegenomen te hebben naar het EK, hopelijk trekt hij die vorm door naar het volgende seizoen dan zie ik hem wel starter worden bij ons. Gakpo mist misschien die constante dreiging en directheid van een Diaz, maar Diaz heeft dan totaal geen rendement dus heb je niets aan.

Vind Robben helemaal niet zo’n icoon. Niks aan om naar te kijken, vaak hetzelfde, veel vallen en janken, vaak geblesseerd.
Niet te vergelijken met voetballers als Bergkamp, vBasten etc.
Ook van Persie en v Nistelrooy veel leuker om naar te kijken en minstens zo goed.

3 juli 2024 om 10:07
0

Robben was een eenmansleger en had voor een buitenspeler een bizar hoog rendement. Wat mij betreft de beste speler in oranje van zijn generatie en zeker niet minder dan Bergkamp.

3 juli 2024 om 10:08
0

Lol. Niks aan om naar te kijken? Naar wie keek jij dan liever destijds? Jermaine Lens?

Van Nistelrooy was een goede spits, maar of die nu veel leuker was om naar te kijken?

Van Persie idem. Topspits, maar in Oranje was hij toch bij lange na niet zo goed en sierlijk als bij Arsenal/united.

3 juli 2024 om 15:19
0

Volledig mee oneens. Zoals hier wordt gezegd een eenmansleger. Een van de weinige voetballers die onder alle omstandigheden, op elk niveau de baas is in de een-tegen-een en daardoor in elke wedstrijd zelf kansen kon creeëren of man-meer-situaties kon creeëren.

Tel daar bij op dat deze man van zoveel zware blessures heeft moeten terugkomen en eigenlijk er altijd weer direct stond. Dat is echt heel speciaal. Ik zeg niet dat Robben zo goed was als Ronaldo en Messi in hun prime (daar was hij te veel voor geblesseerd), maar de impact die deze man (mits fit) op zijn teams had was ongeveer net zo groot. Geen team dat hem geen dubbele dekking gaf (en daar kan hij zich nog steeds onderuit voetballen).

Had zichzelf onsterfelijk kunnen maken, maar die dikke teen van Cassilias.... Vier jaar later in Brazilië vond ik hem nóg beter. Dat Oranje was echt een heel matig team. FC Eredivisie met een oude Van Persie, Kuijt en uitgebluste Sneijder. Robben heeft dat team letterlijk in zijn eentje naar de derde plaats gedragen. Was voor mij de beste speler van dat toernooi.

Zijn actie is voorspelbaar, maar toch (nog) niet verdedigbaar.
Mooiste aan Gakpo vind ik zijn doelgerichtheid i.c.m. zijn schot. Zijn schoten zijn echt 90%+ tussen de palen en vaak ook knoelhard. Dat is een extreem wapen.

Wel echt lullen dat hij bij Liverpool een speler voor zich heeft op linksbuiten die nog net een tandje beter (maar ook ouder) is in Luis Diaz. Ben benieuwd hoe Slot dat gaat neerzetten.

Hoewel Gakpo in de vorige wedstrijden met zn doelpunten wel belangrijk is geweest,speelde hij verder behoorlijk onopvallend. Gisteren was hij wel ijzersterk,ook los van zijn doelpunten

Wat ik mooi vind aan Gakpo is zijn algemene ontwikkeling. Toen hij zijn debuut maakte bij PSV vond ik het 3 keer niks. Was echt gewoon heel matig. Had niks speciaals op dat moment. En dan nu dé man zijn op een EK (en ook een puik WK al gespeeld) en bij Liverpool spelen. Echt klasse wat een prof dat is.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren